Élmények a világ körül

Keresés

New York francia ékszerdoboza

New York Albertine Books | OTP Travel Utazási Iroda
Nem csak a könyvek szerelmeseinek bakancslistájára kerülhet fel New York legszebb könyvesboltja.

New York francia ékszerdoboza

Nem csak a könyvek szerelmeseinek bakancslistájára kerülhet fel a város legszebb könyvesboltja.

Természetesen a nyomtatott betűk szerelmeseinek különösen nagy élményt jelenthet az Albertine felkeresése. Az Albertine Books könyvesboltja és olvasóterme 2014 szeptemberében nyílt meg a nagyközönség előtt, közel 30 országból származó, több mint 14 000 francia nyelvű kötettel. Az Albertine Books-t Antonin Baudry egykori francia kulturális attasé kezdeményezésére hozták létre, nevét Marcel Proust karakteréről kapta.

A könyvesbolt lenyűgöző belső terét a normandiai Chateau du Champ de Bataille-ban és a New York-i NoMad Hotelben végzett munkáiról ismert Jacques Garcia tervezte. „Ez nem kiskereskedelmi helynek készült. Inkább egy nagy magánkönyvtár, nincs semmi olyan, amit ne szeretnél otthon is.” – mondta az üzletről az alapító Baudry.
Cultural Services of the French Embassy - Albertine Books
Jelenleg ez New York egyetlen francia könyvesboltja és olvasóterme, miután a Librairie de France-t, amely több mint 70 évig működött a Rockefeller Center-ben, 2009-ben bezárták.
Az Albertine a szintén ikonikus Payne Whitney House-ban működik, amely egyúttal a New York-i Francia Intézet székhelye is. Az olasz reneszánszot megidéző stílusú épületet Stanford White tervezte. New Yorkban számos épület mellett az ő nevéhez fűződik többek között a második Madison Square Garden és a Washington Square Diadalív is.
One man exploring Albertine Books in the Cultural Services of the French Embassy
A Payne Whitney House 1906-os átadását White azonban már nem élhette meg. Egy titkos szerelmi viszony kergette a halálba. A felszarvazott férj a Mam’zelle Champagne musical fináléja alatt főbe lőtte feleségének csábítóját. A nézők sokáig azt hitték, hogy mindez az előadás része volt. Az ügy tárgyalását akkoriban "évszázad tárgyalása"-nak nevezete a bulvársajtó, amely hosszú ideig izgalomban tartotta a pikáns részletekre éhes városlakókat.
Az északi torony penthouse-át Steve Jobs vette meg és újította fel, ám soha nem lakott a San Remo-ban. A lakás végül Bono-é lett. Különös adalék, hogy az egyetlen híres vevőjelölt, akit a tulajdonosi közösség végül elutasított az Madonna volt 1985-ben, nem sokkal a Playboyban megjelent fotósorozat publikálása után.
Cím: 972 5th Ave, New York, NY 10075
Borítókép: Esra Karakose Balioglu, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Kapcsolódó inspirációk:


 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

 Miami strandjai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Miami városa igazi metropolisz, ugyanakkor az Egyesült Államok legszebb strandjainak otthona is. Bemutatunk párat a legszebbek közül.

Washington: 9 nevezetesség | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Washington DC (District of Columbia) egyetlen amerikai államnak sem része, különálló, független város. Íme kilenc nevezetesség, amelyet Washingtonban látni kell!

New York - felhőkarcolók | OTP Travel Utazási Iroda
Útmutatónk azokat a gyakori hibákat gyűjti csokorba, amelyeket sokan elkövetnek, amikor először látogatnak el New Yorkba.

New York - The Summit One Vanderbilt | OTP Travel Utazási Iroda
A New York-i Summit nevű kilátó komplexum a One Vanderbilt felhőkarcoló különleges attrakciója a megnyitása után röviddel a turisták kedvence lett.

Kapcsolódó ajánlatok:


KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
érdeklődésre

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Usa
érdeklődésre

USA - A TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa
érdeklődésre

CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

KELETI PARTI EXPRESSZ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK - CSOPORTOS

Usa
499 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft/fő

USA - KELETI PART - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa, Kanada
899 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART ÉS A GRAND KANYON

Usa
949 000 Ft-tól/fő