Élmények a világ körül

Keresés

Kanada természeti kincsei

Kanada természeti kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada a világ második legnagyobb területű országa. Nagyságából is fakadóan számos egyedülálló, természeti kincs a birtokosa. Bemutatjuk az öt legkülönlegesebbet.

Kanada természeti kincsei

Kanada a világ második legnagyobb területű országa. Nagyságából is fakadóan számos egyedülálló, természeti kincs a birtokosa. Összeállításunkból most megismerheti az öt legkülönlegesebbet, amelyekkel csak Kanadában, ebben a bámulatos országban találkozhat.

1. Gros Morne Nemzeti Park

Kanada Gros Morne Nemzeti Park - OTP Travel Utazási Iroda
Az új-fundlandi Gros Morne Nemzeti Park geológiai szempontból is igen kiemelkedő értéket képvisel, az itt található ősi kőzetek segítenek megérteni, hogyan jöttek létre az óceánok és a kontinensek. A park Szent Lőrinc-öböl mentén elterülő alföldeket és a Long Range-hegység alpesi környezetét foglalja magába.
Az állatvilág szerelmesei itt a paradicsomban érezhetik magukat, az apró énekesmadaraktól az óriás bálnákig számos faj megfigyelhető; gyakoriak a fekete medvék, a jávorszarvasok és a szarvasok is. A legtöbb látogató a rövid nyári szezonban érkezik. A hideg évszakban a téli sportok szerelmesei veszik birtokba a vidéket.

2. Fundy-öböl

Kanada Fundy-öböl - OTP Travel Utazási Iroda
Az Atlanti-óceán partján, Kanada keleti részén található a magas árapály jelenségéről híres Fundy-öböl. Az öböl egyedi alakja miatt a dagály és apály közötti vízszintkülönbség akár 16 méter is lehet. A jelenség megfigyelésére legalkalmasabbak az úgynevezett Hopewell-sziklák.

3. Athabasca vízesés

Kanada Athabasca vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
Alberta tartományban található a Jasper Nemzeti Park, Kanada legnagyobb természetvédelmi területe, amely széles völgyekkel, zord hegyekkel, gleccserekkel, erdőkkel, alpesi rétekkel és vadul zúgó folyókkal büszkélkedhet. A park egyik legnépszerűbb látnivalója a szűk szurdokban dübörgő Athabasca vízesés. Hatalmas vízmennyiség zúdul itt le minden évszakban. A környéken számos kilátóhelyet építettek, ahonnan biztonságosan gyönyörködhetünk a festői látványban.

4. Niagara-vízesés

Kanada Niagara-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan gondolják, hogy a Niagara csak egy vízesés, holott valójában a Niagara három vízesésből áll az Egyesült Államok és Kanada határán.
A Horseshoe Falls a legnagyobb, és a kanadai oldalon található, míg a kisebbek az American és a Bridal Veil az amerikai oldalon vannak. A három vízesés együttesen nagyobb vízhozamú, mint bármelyik másik a világon. Évente mintegy 20 millió turista fordul meg itt, hogy részese legyen a csodálatos látványnak.

5. Moraine-tó

Kanada Moraine-tó - OTP Travel Utazási Iroda
A Banff Nemzeti Parkban található Moraine Lake Kanada nyugati részének egyik legtöbbet fényképezett helyszíne. Ez a gleccserek által táplált smaragdzöld színű tó a Valley of the Ten Peaks völgyében található, 1885 méteres magasságban. Egy időben szerepelt a kanadai 20 dolláros bankjegyen, ami miatt a Twenty Dollar View becenevet is megkapta.

Kapcsolódó inspirációk:


Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia Kanada egyik tartománya. Tudta róla ezeket az érdekességeket?

Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Merüljön el Új-Skócia világítótornyainak gazdag múltjába és szépségeibe, fedezze fel velünk ezeket az ikonikus épületeket.

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda

Annapolis Royal-t a francia felfedezők megérkezése óta lakják. Ismerje meg ezt a gazdag történelemmel rendelkező várost.

Új-Skócia legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda

Sziklás partjaival, kristálytiszta vizével és változatos tájaival Új-Skócia strandjai minden látogató számára egyedi élményt nyújtanak.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Az Új-Skócia szívében fekvő Kejimkujik Nemzeti Park nemcsak természeti csodák helyszíne, hanem mély kulturális jelentőséggel is bír.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia fővárosának neve ismerősen csenghet, fedezze fel a bájos tengerparti várost, Halifax-ot.

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda

A kanadai Új-Skócia ad otthont a legfestőibb és kulturálisan leggazdagabb városoknak. Ezek közé a gyöngyszemek közé tartozik Liverpool és Brooklyn.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

Kanada városai II. - OTP Travel Utazási Iroda
A Kanada legérdekesebb városait bemutató sorozatunk második részében is különleges helyekre, izgalmas, felfedezésre váró településekre invitáljuk önöket. Tartsanak velünk!

Kanada városai I. - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada különleges ország. Hatalmas - méretét tekintve a második legnagyobb a világon. Mégis ritkán lakott. Városai számtalan csodát rejtenek.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

US Route 66 - OTP Travel Utazási Iroda
Mítosznak született, legendává vált.

USA utazás - titokzatos dél - Dixiland - OTP Travel Utazási Iroda
NOLA - a semmihez sem hasonlítható hangulatú déli város.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
Ingyenes programok, látnivalók.

Kapcsolódó ajánlatok:


USA - KELETI PART

Usa, Kanada
1 199 000 Ft-tól/fő