Élmények a világ körül

Keresés

Guatemala kis extrákkal

Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Guatemala kis extrákkal

Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja, ugyanakkor számos egyéb különleges lehetőséget kínál a közép-amerikai ország. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Chichicastenango piaca

Guatemala | Chichicastenango piaca - OTP Travel Utazási Iroda
A nyugati hegyvidék ormai között fekvő Chichicastenango városa minden csütörtökön és vasárnapon kézművespiacnak ad otthont, amely kihagyhatatlan programpontja kell, hogy legyen minden guatemalai utazásnak. A történelmi piac egykor Quiché régió fő kereskedelmi központja volt. A piacon az élelmiszerek mellett autentikus kézműves termékek is kaphatók, faragások, maszkok, bőráruk, kerámiák, jáde, ezüst- és aranyékszerek. 

Kávéföldek Antiguában

Fekvésének, a mérsékelt hőmérsékletnek és az ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talajnak köszönhetően a guatemalai hegyvidéken termelik a világ legjobb kávéit. Az ország számos kávéfarmja az Antigua környéki hegyekben található, így tökéletes célpontja lehet egy felfedező kirándulásnak. Meglátogathatjuk a méltán híres Finca Filadelfiát, a több mint 140 éves, gyönyörű, kiterjedt ültetvényt, de felkereshetjük a De la Gente-t is, ahol helyi termelők vezetnek végig a kávétermesztés megannyi állomásán. Természetesen kóstolásra is lehetőség nyílik.

Kakaószertartás San Marcos La Lagunában

Különleges élmény lehet egy forró csokoládé szertartás meglátogatása. San Marcos La Laguna városában rendszeresen összegyűlnek kisebb csoportok, hogy szertartásos keretek között fogyasszák el a guatemalai stílusú forró csokoládéjukat. A kakaót hagyományosan "léleknyitó" italként ismerik, amely segít abban, hogy fogyasztói kapcsolatba kerüljenek a természettel. Guatemalában már a spanyol hódítók érkezése előtt is termesztettek kakaót, és sokan úgy vélik, hogy Guatemala a csokoládé őshazája. A kakaóbabot a pénz bevezetése előtt fizetőeszközként használták, és régóta elixírként és afrodiziákumként tartották számon.

Látogatás a San Juan La Laguna-i szövőasszonyoknál

Guatemala | Látogatás a San Juan La Laguna-i szövőasszonyoknál - OTP Travel Utazási Iroda
A hagyományos szövőszékeken készült guatemalai textíliák a világ legszebbjei közé tartoznak, és ha hosszabb időt töltünk el az országban, biztosan bizonyosan találkozunk ezekkel a színes darabokkal. A tóparti San Juan La Laguna faluban akár ki is próbálhatjuk magunkat ebben a műfajban is. San Juan La Laguna szűk utcáit tucatnyi apró műhely szegélyezi. Itt első kézből ismerhetjük meg a tradicionális guatemalai kultúrát, egyúttal csodálatos népművészeti darabokat is megvásárolhatunk.

Guatemala City legrégebbi bárja

A pletykák szerint Che Guevara kedvenc törzshelye az 1950-es években az El Portal volt, amely az első igazi bárként, 1932-ben nyílt meg a fővárosban. A történelmi belváros szívében található, ahol szinte megállt az idő. Az étlap sem sokat változott az évek során, és a régi fából készült bárpulthoz ülve egy kellemesen hideg sör mellett a múlt század közepén érezhetjük magunkat.

Sikóernyővel a Lago de Atitlán felett

A Lago de Atitlán lenyűgöző szépségét a nyugodt vulkanikus tó partjáról vagy a San Pedro vulkán csúcsáról csodálhatjuk meg, de egy szokatlanabb módja annak, hogy a szépségét teljes egészében megismerjük, ha siklóernyővel repülünk át a nyugodt víz felett. A légi túrák körülbelül 45 percig tartanak, és Santa Catarina Palopo faluból, vagy a San Pedro La Lagunához közelebbi Santa Clara La Lagunából indulnak.

Tikal romjai

Guatemala | Tikal romjai - OTP Travel Utazási Iroda
Tikal romjai mélyen a dzsungelben bújnak meg El Peténben, buja növényzettel övezve. Egykor a maja világ legfontosabb városa volt, és több mint 200 építményből állt. A leglátványosabb a Templo IV piramis, amely 65 méterrel emelkedik a felszín fölé. A romok felfedezésére szánjunk egy teljes napot, hiszen nemcsak a régészeti csodák, de a kivételes környezet is kiemelkedő élményt nyújt. A környező dzsungel több száz trópusi madárfajnak, krokodilnak, kígyónak, coatinak, majomnak és alkalmanként még jaguárnak is otthont ad.

Szörfözés El Paredonban

Guatemala fekete homokos strandjai egyre népszerűbbek a szörfözők között. El Paredon nyugodt halászfaluja azonban kevésbé zsúfolt, mint Közép-Amerika más szörfösök által látogatott strandjai, ugyanakkor a kezdők és a tapasztalt szörfösök számára is ideális helyszín. A helyszínen bérelhetünk sporteszközöket vagy akár leckéket is vehetünk.

Vulkántúra nem csak kezdőknek

Guatemala számos vulkánnal büszkélkedhet, így nem könnyű eldönteni, hogy melyiket is vegyük célba. A Volcán Pacaya azonban szinte mindenkinek jó választás lehet. Egy közepes nehézségű túra után, egy nap alatt megmászható. A Pacaya egyúttal nemzeti park is, számos szolgáltatás áll a túrázók rendelkezésre, pihenőhelyek, büfék várják a megfáradt turistákat. 

Semuc Champey medencéi

Guatemala | Semuc Champey medencéi - OTP Travel Utazási Iroda
A Semuc Champey többszintes, türkizkék medencéi igazán csábító célpontnak számítanak. Egy közepes nehézségű túra során juthatunk el a lélegzetelállító kilátóponthoz, ahonnan a lenyűgöző kiállítás nyílik a medencékre és a buja, zöld szurdokra. A közeli K'anba-barlangok szintén kínálnak kalandokat, a helyi túraszervezők gyertyafényes fürdőzéssel csábítják a turistákat.

Madárless Alta Verapaz erdeiben

Az Alta Verapaz erdői orchideákkal, páfrányokkal és broméliákkal teli, érintetlen vadon, a madármegfigyelők paradicsoma. A Biotopo del Quetzal természetvédelmi terület, amely Guatemala nemzeti madarának a quetzalnak az élőhelye. A quetzalok megfigyelésére a legjobb időszak márciusban vagy júniusban van, közvetlenül a fészkelési időszak előtt vagy után.

Kapcsolódó inspirációk:

Peru és Bolívia: az inkák földjén - OTP Travel Utazási Iroda
Az ősi Inka Birodalom két központi országának felfedezése jóval több egy egzotikus körutazásnál.

Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica a remény útjelzője, aki alternatív utat mutat egy békés és virágzó jövő felé.

A panamakalap időtlen eleganciája - OTP Travel Utazási Iroda

Sokan nem is gondolnák, hogy a panamakalap nem is Panamából, hanem Ecuadorból származik. Ismerje meg ennek az ikonikus kézműves terméknek az eredetét.

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

A geisha kávé hódítása Etiópiától Panamáig - OTP Travel Utazási Iroda
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

Martinique legjobb rumlepárlói - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.

Martinique legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda

A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Martinique 10 csodája - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete számos kalandot kínál. Fedezze fel velünk a varázslatos sziget kincseit!

Panama utazás | szörf - OTP Travel Utazási Iroda
Panama Közép-Amerika legjobb szörfös úti célja. Itt találjuk a legjobb hullámokat, akár kezdőként, akár profi sportolóként akarjuk őket meglovagolni.

Panama utazási - OTP Travel Utazási Iroda
Panama hihetetlenül érdekes ország, rengeteg felfedezni valót tartogat. Van azonban néhány tanács, amelyet minden esetben érdemes megfogadnunk a panamai tartózkodásunk idejére.

Kapcsolódó ajánlatok:


NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 599 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
2 149 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő

JACHTTAL A GALÁPAGOS-SZIGETEK KÖRÜL

Ecuador
2 580 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
1 198 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

RIU TEQUILA *****

Mexikó
929 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND AQUAMARINE *****

Dominikai Köztársaság
979 000 Ft-tól/fő

MELIA CARIBE BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
1 039 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 079 000 Ft-tól/fő

RIU BAMBU*****

Dominikai Köztársaság
1 139 000 Ft-tól/fő