Élmények a világ körül

Keresés

Guatemala kis extrákkal

Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Guatemala kis extrákkal

Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja, ugyanakkor számos egyéb különleges lehetőséget kínál a közép-amerikai ország. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Chichicastenango piaca

Guatemala | Chichicastenango piaca - OTP Travel Utazási Iroda
A nyugati hegyvidék ormai között fekvő Chichicastenango városa minden csütörtökön és vasárnapon kézművespiacnak ad otthont, amely kihagyhatatlan programpontja kell, hogy legyen minden guatemalai utazásnak. A történelmi piac egykor Quiché régió fő kereskedelmi központja volt. A piacon az élelmiszerek mellett autentikus kézműves termékek is kaphatók, faragások, maszkok, bőráruk, kerámiák, jáde, ezüst- és aranyékszerek. 

Kávéföldek Antiguában

Fekvésének, a mérsékelt hőmérsékletnek és az ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talajnak köszönhetően a guatemalai hegyvidéken termelik a világ legjobb kávéit. Az ország számos kávéfarmja az Antigua környéki hegyekben található, így tökéletes célpontja lehet egy felfedező kirándulásnak. Meglátogathatjuk a méltán híres Finca Filadelfiát, a több mint 140 éves, gyönyörű, kiterjedt ültetvényt, de felkereshetjük a De la Gente-t is, ahol helyi termelők vezetnek végig a kávétermesztés megannyi állomásán. Természetesen kóstolásra is lehetőség nyílik.

Kakaószertartás San Marcos La Lagunában

Különleges élmény lehet egy forró csokoládé szertartás meglátogatása. San Marcos La Laguna városában rendszeresen összegyűlnek kisebb csoportok, hogy szertartásos keretek között fogyasszák el a guatemalai stílusú forró csokoládéjukat. A kakaót hagyományosan "léleknyitó" italként ismerik, amely segít abban, hogy fogyasztói kapcsolatba kerüljenek a természettel. Guatemalában már a spanyol hódítók érkezése előtt is termesztettek kakaót, és sokan úgy vélik, hogy Guatemala a csokoládé őshazája. A kakaóbabot a pénz bevezetése előtt fizetőeszközként használták, és régóta elixírként és afrodiziákumként tartották számon.

Látogatás a San Juan La Laguna-i szövőasszonyoknál

Guatemala | Látogatás a San Juan La Laguna-i szövőasszonyoknál - OTP Travel Utazási Iroda
A hagyományos szövőszékeken készült guatemalai textíliák a világ legszebbjei közé tartoznak, és ha hosszabb időt töltünk el az országban, biztosan bizonyosan találkozunk ezekkel a színes darabokkal. A tóparti San Juan La Laguna faluban akár ki is próbálhatjuk magunkat ebben a műfajban is. San Juan La Laguna szűk utcáit tucatnyi apró műhely szegélyezi. Itt első kézből ismerhetjük meg a tradicionális guatemalai kultúrát, egyúttal csodálatos népművészeti darabokat is megvásárolhatunk.

Guatemala City legrégebbi bárja

A pletykák szerint Che Guevara kedvenc törzshelye az 1950-es években az El Portal volt, amely az első igazi bárként, 1932-ben nyílt meg a fővárosban. A történelmi belváros szívében található, ahol szinte megállt az idő. Az étlap sem sokat változott az évek során, és a régi fából készült bárpulthoz ülve egy kellemesen hideg sör mellett a múlt század közepén érezhetjük magunkat.

Sikóernyővel a Lago de Atitlán felett

A Lago de Atitlán lenyűgöző szépségét a nyugodt vulkanikus tó partjáról vagy a San Pedro vulkán csúcsáról csodálhatjuk meg, de egy szokatlanabb módja annak, hogy a szépségét teljes egészében megismerjük, ha siklóernyővel repülünk át a nyugodt víz felett. A légi túrák körülbelül 45 percig tartanak, és Santa Catarina Palopo faluból, vagy a San Pedro La Lagunához közelebbi Santa Clara La Lagunából indulnak.

Tikal romjai

Guatemala | Tikal romjai - OTP Travel Utazási Iroda
Tikal romjai mélyen a dzsungelben bújnak meg El Peténben, buja növényzettel övezve. Egykor a maja világ legfontosabb városa volt, és több mint 200 építményből állt. A leglátványosabb a Templo IV piramis, amely 65 méterrel emelkedik a felszín fölé. A romok felfedezésére szánjunk egy teljes napot, hiszen nemcsak a régészeti csodák, de a kivételes környezet is kiemelkedő élményt nyújt. A környező dzsungel több száz trópusi madárfajnak, krokodilnak, kígyónak, coatinak, majomnak és alkalmanként még jaguárnak is otthont ad.

Szörfözés El Paredonban

Guatemala fekete homokos strandjai egyre népszerűbbek a szörfözők között. El Paredon nyugodt halászfaluja azonban kevésbé zsúfolt, mint Közép-Amerika más szörfösök által látogatott strandjai, ugyanakkor a kezdők és a tapasztalt szörfösök számára is ideális helyszín. A helyszínen bérelhetünk sporteszközöket vagy akár leckéket is vehetünk.

Vulkántúra nem csak kezdőknek

Guatemala számos vulkánnal büszkélkedhet, így nem könnyű eldönteni, hogy melyiket is vegyük célba. A Volcán Pacaya azonban szinte mindenkinek jó választás lehet. Egy közepes nehézségű túra után, egy nap alatt megmászható. A Pacaya egyúttal nemzeti park is, számos szolgáltatás áll a túrázók rendelkezésre, pihenőhelyek, büfék várják a megfáradt turistákat. 

Semuc Champey medencéi

Guatemala | Semuc Champey medencéi - OTP Travel Utazási Iroda
A Semuc Champey többszintes, türkizkék medencéi igazán csábító célpontnak számítanak. Egy közepes nehézségű túra során juthatunk el a lélegzetelállító kilátóponthoz, ahonnan a lenyűgöző kiállítás nyílik a medencékre és a buja, zöld szurdokra. A közeli K'anba-barlangok szintén kínálnak kalandokat, a helyi túraszervezők gyertyafényes fürdőzéssel csábítják a turistákat.

Madárless Alta Verapaz erdeiben

Az Alta Verapaz erdői orchideákkal, páfrányokkal és broméliákkal teli, érintetlen vadon, a madármegfigyelők paradicsoma. A Biotopo del Quetzal természetvédelmi terület, amely Guatemala nemzeti madarának a quetzalnak az élőhelye. A quetzalok megfigyelésére a legjobb időszak márciusban vagy júniusban van, közvetlenül a fészkelési időszak előtt vagy után.

Kapcsolódó inspirációk:

Tippek Guatemalához - OTP Travel Utazási Iroda
Néhány fontos információ, amit érdemes tudni, ha Guatemalába indulunk.

Guatemala a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Guatemala történelmét, kultúráját, ételeit, vulkánjait, földrajzát és gazdaságát érdekes tényeken keresztül!

Guatemala nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat.

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk!

Guatemala gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstoljon bele Közép-Amerika legszebb országának különleges konyhájába. Guatemala finomságai kerültek ezúttal terítékre.

Világvége és Ushuaia - OTP Travel Utazási iroda
A világvégét Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni

Argentína-Tűzföld - OTP Travel Utazási iroda
Patagónia déli részén egy varázslatos szigetvilág

Perito Moreno-gleccser - OTP Travel Utazási iroda
Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit

Argentína - Parrillada - OTP Travel Utazási iroda
A grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el

Argentína - Az Andok - OTP Travel Utazási iroda
A Föld leghosszabb hegysége

Argentína - Maté - OTP Travel Utazási iroda
Az argentinok nemzeti itala

Buenos Aires - OTP Travel Utazási Iroda
Latinos pezsgés európai hangulatban

Argentína - Gaucho - OTP Travel Utazási iroda
A végtelen pampa fia

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
„Nem érdemes úgy elhagyni ezt a világot, hogy nem volt egy kis szórakozás az életben". – vallotta Mexikó ikonikus festőnője. Ismerje meg különleges életútját!

Bejártuk Chile legszebb vidékeit - OTP Travel Utazási Iroda
A 6000 km hosszú Csendes-óceáni partvonallal az egyik oldalon és a fenséges Andokkal a másik oldalon Chile egy hosszan elnyúló ország, amely számos különböző éghajlatú területet foglal magába.

Chile a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Chile fővárosa és egyben legnagyobb városa Santiago. Nemzeti nyelve a spanyol, hivatalos pénzneme a peso. Ismerje meg velünk ezt a különleges országot ön is a tények tükrében.

Chile szíve: Santiago de Chile - OTP Travel Utazási Iroda
Santiago de Chilét a spanyolok alapították 1541-ben, és a gyarmati idők óta Chile fővárosa. A több mint hatmillió lakosú település épületeiben még ma is fellelhetőek a spanyol örökség nyomai.

A chilei Húsvét-sziget titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Chile államhoz tartozik, a Húsvét-sziget a Csendes-óceán szívében bújik meg. A helyiek nyelvén a világ köldökének nevezett szigetet sokan a bolygó egyik legfélreesőbb helyének tartják.

Chile csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Chile különleges attrakciót bemutató sorozatunk újabb darabjában természeti és kulturális kincseket is igyekszünk bemutatni. Tartsanak velünk a különleges chilei kalandban!

Chile legjava - OTP Travel Utazási Iroda
Chile, a Dél-Amerika partjainál kígyózó keskeny ország a kontinens egyik legváltozatosabb területe. Fedezze fel velünk ezt a különleges világot!

Kapcsolódó ajánlatok:


PERU - BOLÍVIA

Peru, Bolívia
érdeklődésre

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 869 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 280 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
839 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

OCEAN MAYA ROYALE*****

Mexikó
799 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
839 000 Ft-tól/fő

BARCELO MAYA GRAND RESORT*****

Mexikó
899 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

PARADISUS PALMA REAL*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

MELIA PUNTA CANA BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

ZOETRY AQUA PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

HYATT ZIVA CAP CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre