Élmények a világ körül

Keresés

Két keréken szép az élet

Két keréken szép az élet - OTP Travel Utazási Iroda
Reneszánszát éli a kerékpározás, egyre többen töltik szabadságukat két keréken. Jogos a lelkesedés, így lehet egy országot a legjobban megismerni!

Két keréken szép az élet

 
Reneszánszát éli a kerékpározás, egyre többen töltik szabadságukat két keréken. Jogos a lelkesedés, így lehet egy országot a legjobban megismerni!

Tour De France kicsiben, a nagymenők nyomában

Két keréken szép az élet - OTP Travel Utazási Iroda
A világ legismertebb országúti kerékpárversenye három hétig tart, de rövidített és könnyített változata a hobbibringásoknak is felejthetetlen élményt nyújt. Az idei Tour a Loire-menti régióból, Vendée megyéből, azon belül is a festői szépségű Noirmoutier-szigetről rajtol. Ez nekünk is megteszi, hiszen a Loire völgy egy méltán híres és mesébe illő terület. Ez a páratlan vidék az UNESCO Világörökség listájára is felkerült híres lankáival, szőlőültetvényeivel és kastélyaival. A régióban talán még 100-nál is több, szebbnél-szebb kastély helyezkedik el. Annak köszönhetően, hogy találkozik az olasz, a francia és a flamand kultúra, a táj rendkívül sokszínű és mégis egységes. E hatásoknak köszönhetően itt születettek meg az első franciakertek. Egyes reneszánsz költők a Loire völgyét olyan vonzónak találták, mint amilyen elragadó Róma városának vidéke. A kastélyok mellett a folyó partján fekvő városok – Chartres, Blois, Tours, Angers - is különleges impressziót kínálnak az utazóknak. A "Loire à Vélo" útvonal egy egyedülálló élmény a kerékpár szerelmeseinek. Különböző szintű és hosszúságú útszakaszok vannak, így mindenki megtalálja a neki tetszőt és két keréken tudja felfedezni e csodálatos vidéket. A Loire völgyétől egészen a nyugat-franciaországi tengerpartig kiterjedő területet foglalja magában a mintegy 800 km hosszú kerékpárút. A kerékpárút végig jelzett, biciklisbarát szempontok szerint kiépített. Találhatóak itt kerékpáros szálláshelyek, kerékpárkölcsönzők, szervizek, minden, amire egy bringás kalandornak szüksége lehet.

3 az 1-ben, Boden-tó

Két keréken szép az élet - OTP Travel Utazási Iroda
Nem az Alpok lenne az első javaslatunk kezdő túrázóknak, ám itt az északi lábánál fekvő Boden-tóról ejtünk néhány szót. És annak körbetekerése már bátran vállalható kevésbé rutinos bringásoknak is. A tavat három ország, Ausztria, Németország és Svájc határolja. A különböző kultúrák egyedi keveredéseként kulturális javak sora született, mint például az UNESCO által világörökségként elismert Reichenau-sziget, a Stein am Rhein-i óváros, vagy a Bregenz-i tószínpad. Aki körbe akarja biciklizni Európa harmadik legnagyobb tavát, az jó 230 km-re készüljön! Nem érdemes sietni, festői településeken keresztül vezet az út, ki kell élvezni! A klasszikus útvonal Konstanzból indul, hogy aztán az Alsó-tó mentén az egykori szabad birodalmi városba Stein am Rheinba érjen. Innen a "zöld" határon át Öhningenbe, majd a Höri félszigeten keresztül Radolfzellbe látogathatunk. A radolfzelli székesegyház egy késő gótikus háromhajós bazilika, és a Mettnau félsziget –a Boden-tó legnagyobb természetvédelmi területe- további fantasztikus élményt jelentenek. Magunk mögött hagyva Ludwigshafent és Sipplingent az út a bájos Meersburgba vezet, melynek kicsi utcácskáit és faszerkezetes házait szőlőhegyek ölelnek körül. Történelmi óvárosában érdemes elidőzni mielőtt továbbindulnánk a halász-, és vincellérfaluba, Hagnauba. Ezután Zeppelin városán Friedrichshafenen, majd Eriskirchen, Langenargenen és Kressbronnon át halad az út. Lindau különlegessége, hogy óvárosa egy szigeten fekszik- tökéletes megálló. Elhagyva Bajorországot elérjük Ausztriát és Voralberg tartomány székhelyét Bregenzt. Ott ajánlatos szétnézni az óvárosban vagy kötélpályán felmenni az 1064 m magas Pfänder-re.

Az út elvisz a Rajna deltájának természetvédelmi területére, eléri Rheineck/ Buriet és Rorschach városát. Rorschachból ajánlatos egy kis kitérőt tenni a hegyi vasúttal az Appenzellerben található légúti kúrahelyre Heidenbe vagy St. Gallenbe, ahol a világhírű apátsági könyvtár és a megtekintésre méltó óváros látható. Hátra van még a történelmi Arbon és Egnacho, Romanshorn és már vissza is érkeztünk Konstanzba. Egy hét alatt igazán kényelmesen lehet teljesíteni a távot, de aki aggódik fizikai erőnléte miatt, annak megnyugtatásul közöljük, hogy elektromos bicikli is bérelhető. Ára egy hétre 160€ körül mozog, míg a jó minőségű hagyományos túrakerékpárokat már 70€-ért lehet bérelni.

Costa Brava, Spanyolország

Két keréken szép az élet - OTP Travel Utazási Iroda
Kiváló utak, tradicionális kerékpárkultúra, napfény, gyönyörű tengerpartok, városnézés, kultúra és hamisíthatatlan katalán életérzés várja azokat, akik szeretnek tekerni idegen tájakon és bringán ülve ismerkednének meg Katalónia legszebb látnivalóival. Köszönhetően a vidék nagyszerű adottságainak, könnyen összeállíthatunk egy biciklitúrát, amely a tengerpart mellett és hegyi utakon vezet át, egy-egy megállóval azon a helyeken, ahol érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat. A Costa Bravát azoknak ajánljuk, akik szeretnek bringázni és lazulni egyszerre, így részt belevághatnak kezdők, amatőrök, és félprofik is. Az idén 25 éves vias verdes (zöld utak) kezdeményezés eredményeként közel 2600 km-en 120 útvonalon tekerhetnek a kirándulók. Régi, használaton kívüli vasúti pályákat alakítottak át erre a célra, az útvonalak mentén több, mint 100 bringás pihenővel. A viasverdes.com oldalon angol nyelven is elérhetők a hasznos tudnivalók, útvonaljavaslatok. Az általunk javasolt costa brava-i itiner során Girona, Barcelona, Begur, Pals, Sant Feliu de Guíxols városokat érdemes felkeresni. Az izomlázat esténként egy jó flamencoval mozgassuk ki, energiát az isteni katalán finomságokból szerezzünk!

Kuba

Két keréken szép az élet - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba kitűnő kerékpáros terep, ráadásul így a vidék hangulatát is átérezhetjük, mert egyszerűen megállhatunk, ha érdekességet látunk vagy csak elcsevegnénk a helyiekkel. Azoknak ajánljuk Kubát, akik szoktak otthon is kerékpározni, és nem okoz számukra gondot egy nap alatt 40-50 kilométer letekerése. Nagyon jelentős szintemelkedések nincsenek, de néha azért bizony – ahogy a kerekesek mondják – széllel szemben, és hegynek felfelé is kell tekerni. Az úthálózat megfelelő, nincsen nagy forgalom, és senki sem száguldozik. A kubaiak is gyakran kerékpároznak, így nem fognak furcsán nézni ránk. Napi 10€-ért jó minőségű, karbantartott kerékpárokat lehet kölcsönözni Havannában, és már indulhatunk is. Bemelegítésnek tökéletes a főváros, egy laza 15 km alatt bejárhatjuk a belvárost, végigroboghatunk a Maleconon, a nap végén pedig egy mojito is belefér a La Bodegitában. Legfeljebb toljuk a bringát a szállodáig.

A népszerű nyaralóhely, Varadero is csak 30 km-re van, ennyi menni fog egy nap alatt. Ha már belejöttünk, akkor irány a Disznó-öböl és környéke! Pihenőnappal vagy nélküle tekerjünk tovább Cienfuegos városába, csodálatos országrészeken halad az út. Muszáj kitartani, hiszen hátravan még Trinidad, amely olyan, mint egy kis ékszerdoboz, ahol látszólag megállt az idő. Majd ott pihenünk. Ha kitartóak vagyunk, akkor Vinales, Diego de los Banos, Soroa is belefér egy kéthetes bringaútba. Annyi szépséget látunk, hogy az izomlázról tudomást sem veszünk.

Srí Lanka

Két keréken szép az élet - OTP Travel Utazási Iroda
A ceyloni túra már feltételez némi bringás előéletet és jó kondíciót, hogy a szárazföld belsejében-gyakran hegyen- lévő –teaültetvények, rizsföldek, trópusi őserdőket is elérhessük. Szerencsére a sziget szélein álomszerű homokos partok és sík terep várja a túrázókat. Srí Lankán egy ma még érintetlen kultúra várja az odalátogatót, nyeregbe! A fővárost elhagyva az út többnyire földutakon halad, vagy szinte teljesen forgalommentes falusi kis utakon, téglaégető kemencék, gumi és kókusz, ananászültetvények mentén. Meglátogathatjuk a híres Pinnawelai elefántmenhelyet, ahol a világ legnagyobb háziasított elefánt csordája él. Ez egy napra elég is, hiszen innen a dambullai barlangtemplomokhoz vezet az út, ami kb. 80km. A Sigiriyai sziklaerődre is szánjunk időt, amely UNESCO világörökségi helyszín. Sigirya az egyik legizgalmasabb műemlék egész Sri Lankán. A 200 méter magas szikla tetejére, Kasyapa király építette bevehetetlen fellegvárát az V. században, ahol 18 évig uralkodott. Bejárhatjuk kerékpárral az ősi Polonnaruwa történelmi emlékeit, végig tekerhetünk a hatalmas Parakrama Samudra mentén, ehhez a napi penzum 60 km. Jön a hegyi szakasz, lehet elővenni a pöttyös trikót! Kandy, Sri Lanka történelmi és kulturális fővárosa kis hátsó utakon keresztül közelíthető meg, amelyet csak a helyiek ismernek. A terület kellemes hűvös klímáját nagyon szerették az angolok is, kiváló keveréket képez a száraz trópusi zóna éghajlatával. És ha már angolok.. a „kis Anglia”, azaz Nuwara Eliya sem maradhat ki. Az utat dombok szegélyezik, amelyeken teaültetvények, vagy rizsteraszok lettek kialakítva. Galle is kötelező állomás, világörökségi helyszín.

Ecuador és a Galápagos-szigetek

Két keréken szép az élet - OTP Travel Utazási Iroda
Ecuador esőerdeitől és indián sámánjaitól a hírneves galápagosi élővilágig rengeteg kaland belefér egy 10 napos biciklitúrába. Eljuthatunk a tavak és vulkánok vidékére, Imbabura tartományba, amely a festői szépségű San Pablo -tó otthona. De eltekerhetünk Dél-Amerika legnagyobb indián kézműves piacaként számon tartott Otavalóba illetve a peguchei hangszerpiacra is. Az sem különösebben kimerítő, ha biciklivel megyünk a fenséges Cuicocha krátertóhoz, majd Papallacta termálfürdői felé vesszük az irányt. Elhagyva a szárazföldet és a Dél-Amerika partjaitól mintegy ezer kilométerre fekvő Galápagos-szigetekre érve folytathatjuk a sportos nyaralást. Az Isabela-sziget, a szigetcsoport egyik legszebb tagja, amit hat vulkán működése hozott létre. Kerékpárokkal is könnyen megközelíthetjük az egymáshoz közel fekvő látnivalókat, amikhez a homokos óceánpart mentén vezet az út. A sziklákon napozó leguánok mellett tekerhetünk egy lávabarlanghoz, több tóhoz is, amik sok különleges madárfajnak adnak otthont. De van itt történelmi emlékhely is. A Galápagos-szigeteken 1946-1959 között börtönök működtek, amiknek a rabok által épített Könnyek fala állít emléket. Mielőtt visszatekernénk Puerto Villamilba az Orcilla kilátópont mindenképp érdemes beiktatni, csodálatos kilátás nyílik az Isabela-szigetre és az óceánra. És az egész csak 15 km volt. Ugye hogy menni fog? Santa Cruz vagy Tintoreras szigetén hasonlóan izgalmas napokat várnak ránk, a pihenőnapokat pedig homokos tengerparton, a kristálytiszta vizű Csendes-óceán mentén tölthetjük.
Két keréken szép az élet - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

Mesélő épületek Havannában | OTP Travel utazási iroda
Kubában az építészeti stílusok vibrálóan színes kavalkádja jelenik meg. Tudjon meg többet arról, milyen építészeti jegyek hatottak Havanna gyönyörű lakóházaira és híres épületeire!

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka sokak szerint maga a földi paradicsom, melybe első látásra beleszeret az ide érkező kalandor.

Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Görögország | Athéni kalandok családdal - OTP Travel Utazási Iroda

Csatlakozzon hozzánk egy ínycsiklandó utazásra, miközben felfedezzük az Athén kultúráját megtestesítő autentikus ételeket.

Kapcsolódó ajánlatok:


KUBAI MOZAIK

Kuba
1 375 000 Ft-tól/fő

MELIÁ HABANA*****

Kuba
érdeklődésre

TRYP HABANA LIBRE ****

Kuba
érdeklődésre

MELIA INTERNACIONAL HOTEL VARADERO*****

Kuba
458 000 Ft-tól/fő

SOL VARADERO BEACH**** ADULTS ONLY

Kuba
715 000 Ft-tól/fő

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
érdeklődésre

PÁRIZS TITKAI

Franciaország
349 000 Ft-tól/fő

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
379 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő