Élmények a világ körül

Keresés

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia kisvárosai

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda

A kanadai Új-Skócia ad otthont a legfestőibb és kulturálisan leggazdagabb városoknak. Ezek közé a gyöngyszemek közé tartozik Liverpool és Brooklyn.

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa

 
A kanadai Új-Skócia ad otthont a legfestőibb és kulturálisan leggazdagabb városoknak. Ezek közé a gyöngyszemek közé tartozik Liverpool és Brooklyn. Új-Skócia lenyűgöző déli partja mentén fekvő két település a történelem, a természeti szépség és a barátságos vendégszeretet keverékét kínálja, amely magával ragadja a látogatókat.
 

Ebben a cikkben azokat az egyedi varázslatos helyeket és látnivalókat fedezzük fel, amelyek Liverpoolt és Brooklynt felejthetetlen úti céllá teszik.

Liverpool - egy tengerparti város tengernyi történelemmel

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda
Liverpool, a "kalózok kikötőjeként" ismert történelmi város Új-Skócia világítótorony-útvonala mentén fekszik. Ez a festői város gazdag tengerészeti örökséggel rendelkezik, amely egészen a XVIII. századig nyúlik vissza. Az amerikai függetlenségi háború idején a fosztogatók központja volt, ami jelentős szerepet játszott a város jellegének és történelmének alakításában.
 
Liverpool számos történelmi helyszínnek ad otthont, köztük a Perkins House Múzeumnak, egy 1766-ban épült, grúz stílusú háznak, amely bepillantást enged a korai gyarmati életbe. Az Astor Színház, egy bájos 1902-es színház, különböző kulturális eseményeknek és élő előadásoknak ad otthont.
 
Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda
A város tengerparti szépsége vitathatlan, az Atlanti-óceánra nyíló lélegzetelállító kilátás minden ide érkezőt magával ragad. A festői Mersey-folyó mentén, ahol számos park található, köztük a Fort Point világítótorony parkja, érdemes sétálni egyet és elmerülni a környék nyugalmába.
 
Liverpool egész évben számos fesztiválnak és rendezvénynek ad otthont. A Privateer Days Fesztivál a város kalózos múltját ünnepli. Érdekesség, hogy a magyar nyelv nem tesz különbséget a kalózok különböző vállfajai között, azonban Új-Skócia mentén olyan kalózok hajóztak, akik kormányzati megbízatással működtek. Állami lobogó alatt hajóztak, a zsákmánnyal pedig elszámolással tartoztak az állam felé.

Brooklyn - viktoriánus szépség az óceán partján

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda
Liverpooltól mindössze egy rövid autóútra fekszik Brooklyn festői városkája, amely nyugodt hangulatával arra csalogatja a látogatókat, hogy pihenjenek és élvezzék a lassabb élet ritmusát. Brooklyn elsősorban természeti szépségeiről, nyugodt strandjairól és vendégszeretetéről ismert.
 
A Kejimkujik Nemzeti Park közelében lévő óceánparti városka védett terület, ahol érintetlen tavak, vadregényes túraútvonak és a gazdag vadvilág megfigyelése teszi izgalmassá az itt töltött napokat. A látogatók felfedezhetik a közeli nemzeti park természeti csodáit is.
Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda
A brooklyni területet gyönyörű strandok tarkítják, mint például a Kejimkujik Seaside, a Hunts Point és a Carter's Beach, amelyek aranyszínű homokkal és kristálytiszta vízzel csábítják úszásra, napozásra és strandolásra a látogatókat.
Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda
Új-Skócia híres a bálnafigyeléséről, és ez alól Brooklyn sem kivétel. A közeli városokból, például a közeli Barrington Passage-ból bálnafigyelő túrára indulhatunk, hogy természetes élőhelyükön láthassuk ezeket a fenséges teremtményeket.

Számunkra mégis Brooklyn magyar vonatkozása a legérdekesebb: a városkában van ugyanis a világhírű magyar-kanadai orgonavirtuóz Varnus Xaver nyári lakhelye, ahol néhány évvel ezelőtt egy XIX. századi fatemplomot és parókiát vásárolt meg, majd újított fel. A templom ma Varnus Hall néven csodálatos akusztikájú koncertterem, melynek 3000 sípos koncertorgonáján, viktoriánus környezetben ad koncerteket a világhírű orgonaművész. A Varnus Hall idén külső pompájában is megújult, immár kívül-belül gyönyörűen felújítva várja a látogatókat.
Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia Kanada egyik tartománya. Tudta róla ezeket az érdekességeket?

Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Merüljön el Új-Skócia világítótornyainak gazdag múltjába és szépségeibe, fedezze fel velünk ezeket az ikonikus épületeket.

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda

Annapolis Royal-t a francia felfedezők megérkezése óta lakják. Ismerje meg ezt a gazdag történelemmel rendelkező várost.

Új-Skócia legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda

Sziklás partjaival, kristálytiszta vizével és változatos tájaival Új-Skócia strandjai minden látogató számára egyedi élményt nyújtanak.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Az Új-Skócia szívében fekvő Kejimkujik Nemzeti Park nemcsak természeti csodák helyszíne, hanem mély kulturális jelentőséggel is bír.

Kapcsolódó ajánlatok:


USA - KELETI PART

Usa, Kanada
1 199 000 Ft-tól/fő