Élmények a világ körül

Keresés

 Ayers Rock OTP Travel Utazási Iroda
1000 színű Uluru 10 módon.

Ayers Rock

Az ausztrál őslakosok által Ulurunak nevezett háromszáz millió éves monolit az egyik legszentebb hely az országban, melyhez számos ősi teremtésmítosz kötődik. Az Uluru egy hatalmas homokkő szikla Ausztrália szívében, a Red Centernek nevezett vörös homokos sivatagban, az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkban, mely a Világörökség része. Az Ayers Rock 3,6 km hosszú és mintegy 350 méter magasan emelkedik ki a környező homokos síkságból, ritka összetétele lenyűgöző színváltozásokat idéz elő.
Az Ulurut meg lehet tekinteni napfelkeltekor, naplementekor, túrák tucatjai közül lehet választani. A sziklát megnézhetjük felülről repülőgéppel, helikopterrel, ejtőernyővel, a látványosságot felkereshetjük autóval, busszal, Harley Davidson motoron, teveháton, biciklivel, a bátrabbak benevezhetnek egy hosszú gyalogtúrára, hogy minden oldalról megcsodálják a nagy vörös (és ezerszínű) sziklát. Íme a kínálat:

Harley Davidsonon

Az amerikai motorlegenda találkozása az ausztrál kultúrikonnal. Vagányság és ősi tradíció egy programon belül; talán ez a legkúlabb módja a szikla megtekintésének. Az Uluru Motorcyle Tours 25 éve kínál különböző hosszúságú és árfekvésű túrákat a környéken. A 30 percestől a 4,5 órásig minden megtalálható a kínálatban, az ausztrál-amerikai álom már 80 eurótól elérhető,és garantáltan felejthetetlen élményben lesz részünk.

Teveháton

Uluru kétséget kizáróan naplemente és napfelkelte idején ejti leginkább ámulatba az utazót, mindkettőt megcsodálhatjuk tevehátról is. A tevék ideális "útitársak" a hőségben és a száraz klímájú Ausztrália belsejében. A 19. század folyamán kerültek az országba ezek az állatok, és az elsődleges közlekedési "eszközként" használták őket egészen addig, amíg az utak és a vasút fel nem épült. Az Uluru Camel Tours 2,5 órás túrái magukban foglalják a szállodai transzfert, könnyű snacket, italokat és természetesen egyórás tevegelést is. Mindez már 90€-s ártól elérhető a vállalkozó kedvű turisták számára. A nem mindennapi kalandra minden nap (kivéve dec 25. és jan 1.) benevezhetünk, de érdemes jó előre foglalni.

Kerékpárral

A nagy hőségben nem, de februártól novemberig érdemes eljátszani a gondolattal, majd a tettek mezejére lépni! Egy 3 órás kerékpártúra igazán felejthetetlen élmény, a 15 km hamar teljesíthető.
A 40€-s részvételi díjért nem csak a bicikli és a bukósisak jár, hanem részletes térkép és profi tanácsadás is. Napi három túra közül választhatunk és gyermek bringák is vannak, szóval kitűnő családi program kerekedhet belőle.

Gyalogtúra

Ha körbe szeretnénk járni a sziklát, akkor egy 9,8 km-es, 3-4 órás menetre készüljünk, de akkor sem kell lemondanunk az élményről, ha időnk vagy fizikai felkészültségünk szab határt lehetőségeinknek. Számtalan rövidebb gyalogtúra is rendelkezésre áll, ezek közül is kiemelkedik a Mala, az ingyenes vezetett kirándulás. Minden reggel 8-kor van gyülekező az északnyugati oldalon lévő Mala parkolóban, innen indul a 1,5 órás program. Minden gyalogtúrára igaz, hogy a megfelelő öltözet és a vízutánpótlás elengedhetetlen, erre mindenképp fordítsunk gondot!

Helikopter

Hogy miért is jó egy helikoptertúra a látványon túl? Azért mert olyan történeteket hallhatunk a pilótáktól, melyet egyetlen útikönyv vagy utazási katalógus sem tartalmaz. 360o-os élmény az év 365 napján. A levegőből fedezhetjük fel Ausztrália esszenciáját, az Outback-et, a Red Centre-t, a Föld egyik leginkább bámulatba ejtő vidékét. Közben azt is megtudjuk, hogyan alakultak ki ezek az egyedülálló képződmények. Egy 15 perces repülésért 90€-t kell leszurkolnunk, de ennél hosszabb út is szerepel a termékpalettán.

Autóval

A rugalmasság hívei könnyen tudnak Ausztráliában autót bérelni, s amint megszokták a balos közlekedést  már csak egy jó térképre van szükség, hogy saját időbeosztásuk szerint eljussanak az Uruluhoz. Itt már nincs más teendő, mint megvenni a 3 napos belépőt 25 dollárért vagy ha ennél több időt szeretnénk itt tölteni, akkor érdemes az éves bérletet választani 32 dollárért. A park bejáratánál nagyon sok hasznos nyomtatott anyagot begyűjthetünk, tájékozódatunk a szabályokról, praktikus információkhoz juthatunk. Mindezeket természetesen a nemzeti park weboldalról is letölthetjük.

A csend hangjai - vacsora a sivatagban

A csend hangjai élménycsomag keretében szendvicseket és behűtött pezsgőt szolgálnak fel, miközben az elénk táruló Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park látványában gyönyörködhetünk. Amint a Nap lenyugszik és a sötétség mindent körbeölel, hallgassuk a didgeridoo hangját és figyeljük, ahogy az Aboriginal kultúra egy tradicionális tánc keretében elénk tárul ezen az isten háta mögötti vidéken a végtelen égbolt alatt. Ahogy az éjszakai égbolt életre kel, szolgáljuk ki magunkat a bozótos ihlette büfé vacsorával, amely olyan étkeket tartalmaz, mint a krokodil, a kenguru, a barramundi és a quandong.

Ayers Rock - OTP TRAVEL utazási iroda

Busszal

Félnapostól több naposig minden megtalálható a gazdag kínálatban, ami ötvözi a buszos utazás kényelmét a vadregényes kalanddal. Nem csak az Uluru sziklája, hanem maga az egész nemzeti park és a környék is felfedezhető a légkondicionált buszokkal. Kedves, felkészült vezetők, megbízható sofőrök, csalódás kizárva.

Ejtőernyővel

Igazi bakancslistás kaland! 4-5 perc őrület, valóra vált álom, non plus ultra!!

Kisrepülővel

Ha nagyobb társasággal vagy családdal utazunk, akkor sem kell lemondanunk a repülős programról, jól működő kisgépes szolgálat is rendelkezésre áll. A hatszemélyes gépeken garantáltan ablak mellett ülhetünk, és bizonyosan itt készülnek el a nyaralás leglélegzetelállítóbb fotó is. Az egyórás program közben zenét hallgathatunk, a pilóta természetesen rengeteg érdekességet elárul a parkról és a szikláról, de persze egy pillanatra sem kalandozik el a figyelme a 20 perces repülés alatt. Fantasztikus!

Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

További ajánlatok:

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00