Élmények a világ körül

Keresés

Kolumbia látványosságai

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia látványosságai

Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Boyacá

Boyacá megye Kolumbia középső részén terül el. Székhelye Tunja. Úgy is nevezik, hogy a "szabadság bölcsője". A gazdag építészeti örökség révén Kolumbia gyarmati korszakába kóstolhatunk itt bele. Ezen felül csodálatos vidékek, végeláthatatlan mezők, gazdag élővilággal rendelkező mocsaras vidékek váltogatják egymást. Itt található a Lago de Tota is, amelyhez különös legendák is fűződnek. A monda szerint a tóban egy kígyó formájú óriásszörny élt, amely szigetekké változva őrizte a tó nyugalmát, és úgy tartották, hogy mindenkit felfal, aki megközelíti. Egy későbbi história azt meséli, hogy egy férfi, aki szerette volna meglesni a tóban fürdőző nőket, egy boszorkánytól olyan varázsitalt kapott, amivel ha akart, kajmánná tudott változni, illetve később vissza emberré. Ám egyszer, amikor kajmánná változott, a második varázsszer egy része a testére csöppent, és így félig visszaváltozott emberré. Azóta így él a tóban.

La Guajira

La Guajira Kolumbia legészakibb tartománya. Olyan különleges természeti csodák otthona, mint a Taroa-dűnék, a Cabo de la Vela és a Punta Gallinas. A wayuu indiánok földje ősi hagyományokkal, gazdag kulturális örökséggel.

Nuquí

Nuquí hangulata magával ragadó. Itt biztosan kizökkenhetünk a hétköznapokból! Nuquí egy olyan része a világnak, ahol még fennmaradt az ember és a természet egykor megbonthatatlannak hitt, harmonikus viszonya. Kolumbia háborítatlan szépségű vidéke ez egyik legjobb hely a menekülésre ha a természet közelségét, a nyugalmat és a földi békét keressük. Ideális helyszín a kicsekkoláshoz. 

Isla de Providencia

Kolumbia nagyszerű turisztikai célpontjainak egyike a Karib-tengeren található Isla de Providencia. A sziget számos természeti kinccsel büszkélkedhet, szűz fehér homokos strandok gyönyörű kristálytiszta víz, színes tájak, barátságos és vidám helyiek várják ebben a földi paradicsomban a turistákat. Az érintetlen természet, a gazdag víz alatti élővilág és a sziget gazdag kalózhagyományai mindenkit levesznek a lábáról.

Caño Cristales

A Caño Cristales-t a világ egyik legszebb folyójának tartják, nem véletlenül. „Az öt szín folyójának” is hívják, mivel vizében különböző színes növények élnek, amelyektől a meder szeptembertől három hónapon át számos színben pompázik (vörös, sárga, kék, zöld, fekete). Legjellegzetesebb növénye az örvényvirágfélék családjába tartozó Macarenia clavigera. A területet sok éven át teljesen elzárták a turizmus elől. 2010 óta azonban látogatható, Bogotából, Medellinből és Villavicencióból is jól megközelíthető.

A kávé régió tájai

Kolumbiában kihagyhatatlan célpont a Kávé régió, amelyet Kolumbia második legfontosabb turisztikai célpontjának tekintenek. Nem véletlen a népszerűsége, ezen a vidéken teremnek a világ legjobb kávéi. Számtalan túrát vezetnek a régióba, ahol gyakorlatilag az ültetvények tövében kóstolhatjuk a kiváló minőségű kolumbiai főzeteket.

Tatacoa-sivatag

A Tatacoa-sivatag a La Guajira-félsziget után Kolumbia második legnagyobb száraz övezete. A lélegzetelállító vidék mágnesként vonzza a fotózni kedvelő kalandorokat. Itt valóban hibátlan kompozíciók készülhetnek! A sivatag azonban nem csak az instahuszárokat csábítja kalandra, sok amatőr csillagász tölti itt az éjszakáját, hogy a fényszennyezéstől távol, messzi galaxisokat kémleljen az égen. 

La Sierra Nevada de Santa Marta

A Sierra Nevada de Santa Marta hegylánca Kolumbia északi részén húzódik, elkülönülve az Andok vonulatától. A Karib-tenger partjaitól mindössze 42 km-re fekvő Sierra Nevada 5700 méter tengerszint feletti magasságával a trópusok legmagasabb partvidékének számít. A Sierra Nevadában 36 folyó forrása ered. Itt található Kolumbia legrégebbi, máig fennmaradt őslakos városainak bölcsője is, ahol autentikus környezetben ismerhetjük meg a kultúrájukat és a hagyományaikat.

Kapcsolódó inspirációk:

Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda

A kolumbiai kávé ikonikus arca Juan Valdez karaktere lett. Ki is ő és hogyan lett kultikus figura az évek során? Tartson velünk és ismerje meg!

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia termeli a világ egyik legfinomabb kávéját, Brazília és Vietnám mögött a harmadik legnagyobb globális beszállító. Íme, a legjobb kávés élmények amelyeket Kolumbiában átélhetünk.

Kolumbia gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia a gasztronómia szerelmeseinek paradicsoma. Különleges ízek, fenséges desszertek otthona. Íme a 10 legnépszerűbb finomság, amit mindenképpen meg kell kóstolni!

Kolumbia, a természeti csodák hazája - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia mozgalmas városai és vadregényes tájai olyan energiákkal rendelkeznek, amik megkülönböztetik Dél-Amerika nagy részétől. Bemutatjuk Kolumbia kincseit!

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
David Stuart maja kutató szerint Tikal a világ egyik leglenyűgözőbb régészeti lelőhelye. Tartson velünk az ősi Guatemalába!

Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Tippek Guatemalához - OTP Travel Utazási Iroda
Néhány fontos információ, amit érdemes tudni, ha Guatemalába indulunk.

Guatemala nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat.

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk!

Guatemala gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstoljon bele Közép-Amerika legszebb országának különleges konyhájába. Guatemala finomságai kerültek ezúttal terítékre.

Mexikó | Mexikó | A mexikói cenoték titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóváros környékén létezik egy hely, amelyet az istenek megáldottak, a turisták viszont elfelejtettek, a Teutli. Itt találjuk az aztékok aranyát, a nopált.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
„Nem érdemes úgy elhagyni ezt a világot, hogy nem volt egy kis szórakozás az életben". – vallotta Mexikó ikonikus festőnője. Ismerje meg különleges életútját!

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Varázslatos tengerpartok | OTP Travel Utazási Iroda
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban egészen másként ünneplik a halottak napját.

A világ leghíresebb karácsonyfái - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a leghíresebb fenyőket, hogy nekünk már csak azt kelljen eldönteni melyik alatt állnánk boldogan az év ezen különleges időszakában.

Mexikó | Mexikó | A Yucatán-félsziget legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikó rengeteg csodálatos, képeslapra illő partot tartogat azok számára, akik a Yucatán-félszigeten keresnek ideális nyaralóhelyet.

Mexikó | Mexikó | A mexikói cenoték titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A varázslatos földalatti karsztképződmények mélyben csillogó víznyelőikkel olyanok, mintha egy civilizáció előtti titkos világ rejtőzködne a felszín alatt.

A mexikói piramisok titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mexikó leghíresebb piramisait, melyet érdemes bakancslistánkra tűzni, ha erre a különleges kontinensre látogatunk.

Kapcsolódó ajánlatok:


DECAMERON BARÚ ****

Kolumbia
1 199 000 Ft-tól/fő

SOFITEL BARU CALABLANCA*****

Kolumbia
1 369 000 Ft-tól/fő

DREAMS KARIBANA CARTAGENA RESORT*****

Kolumbia
1 499 000 Ft-tól/fő

KOLUMBIA ÉS PANAMA – A KÁVÉ ÚTJÁN

Kolumbia
1 599 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
829 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 599 000 Ft-tól/fő

PERU - BOLÍVIA

Peru, Bolívia
1 980 000 Ft-tól/fő