Élmények a világ körül

Keresés

Phuket legszebb kirándulóhelyei

Phuket legszebb kirándulóhelyei OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb kirándulóhelyeket, melyeket mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra.

Phuket legszebb kirándulóhelyei

Phuket napjainkban népszerű turistaparadicsom, azonban kevesen tudják, hogy a XIX. században a sziget ónbányái sok ezer kínai bevándorlót vonzottak ide. Rengeteg kereskedő pompás házát napjainkban is láthatjuk Phuket óvárosában, a kínai örökség tovább él a portugál-kínai üzletházakban, templomokban és fesztiválokon. Phuket és környéke gyakran felbukkan a legnagyobb hollywoodi kasszasikerekben is, így bármerre is indulunk biztosan képeslapra illő látványosságokra bukkanunk. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb kirándulóhelyeket, melyeket mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra.

Wat Chalong-templom

Phuket legszebb kirándulóhelyei - OTP Travel Utazási Iroda
A Wat Chalong vagy Chalong-templom Phuket legnagyobb és leglátogatottabb buddhista temploma. A XIX. század elején, 1837-ben épült. Két nagy tiszteletre méltó szerzetesnek, Luang Pho Chaemnek és Luang Pho Chuangnak van szentelve, akik Chalong Subdistrict polgárainak élén harcoltak a kínai lázadás ellen 1876-ban, és gyógynövényes gyógyászati ismereteikkel segítettek a sebesülteken.

Phuket óvárosa

Phuket legszebb kirándulóhelyei - OTP Travel Utazási Iroda
Az óváros igazán megér egy egynapos kirándulást a gyönyörűen díszített régi üzletházaival, buddhista és kínai templomaival, néhány szép múzeummal és a csodálatos kínai gyarmati kúriákkal, amelyeket egykor Phuket ónbárói emeltek. A Phang Nga Roadon található On Hotel „A Part" című filmje óta vált híressé, melynek főszereplője Leonardo DiCaprio volt. A film szerint a jelenet egy bangkoki Khaosan Roadon lévő szállodát mutatott, de a filmforgatás valójában az On Hotelben zajlott Phuket óvárosában.

Karon kilátó

Phuket legszebb kirándulóhelyei - OTP Travel Utazási Iroda
A Karon-kilátópont Phuket egyik leglátogatottabb kilátópontja. A Nai Harn és Kata Noi strandok között található, az év legtöbb napján forgalmas, számos túraútvonal népszerű állomásának számít. Innen a Kata Noi, Kata Yai és Karon strandokra nyílik kilátás. A Karon-kilátópont a Kata Noi strandtól délre található. Közvetlenül az Andamán-tengerre néz, bár a legtöbb ember északra, Phuket három nyugati parti strandjának lenyűgöző, 8 kilométer hosszú kilátására irányítja a fényképezőgépét. 

Promthep Cape kilátó

Phuket legszebb kirándulóhelyei - OTP Travel Utazási Iroda
A Promthep Cape ellenállhatatlan helynek tűnik, ha tökéletes naplementés fotót szeretnénk Phuket szigetének legdélibb részén. A kilátópont nem messze a Nai Harn strandtól, a Rawai strand felé vezető úton fekszik. 

Phuket Elephant Jungle Sanctuary

Phuket legszebb kirándulóhelyei - OTP Travel Utazási Iroda
Látogasson el Phuket legetikusabb elefántmenhelyére, az Elephant Jungle Sanctuary-be. Ez a phuketi elefánttúra hihetetlen élményeket tartogat. Ússzon együtt az elefántokkal, élvezze az elefántfürdőzést Phuketben ezen a különleges mentőközpontban. A hely egyedülálló lehetőséget nyújt a kíváncsi látogatóknak, hogy természetes otthonuk biztonságában érintkezzenek az elefántokkal. Betekintést kaphatunk az állatok viselkedésébe és személyes történeteikbe, mahoutjaink pedig segítenek a látogatóknak olyan hihetetlen élmények felfedezésében, mint például az elefántok fürdetése vagy kézből történő etetésük. A hely fontos küldetése, hogy felhívja a figyelmet az állatok etikus tartására és hogy ne használják ki őket szimplán turistacsalogatóként. Maga a menedék lenyűgöző kilátást nyújt a strandokra és a dzsungelre, amelyet a látogatók a saját tempójukban fedezhetnek fel és fényképezhetnek.

Koh Phi Phi szigetei

Phuket legszebb kirándulóhelyei - OTP Travel Utazási Iroda
Koh Phi Phi az Andaman-tenger közepén fekszik. A sziget a nemzeti park része, amely 2 nagy szigetet, valamint 4 kisebb szigetet - Koh Yung, Koh Mai Phai, Koh Pida Nok és Koh Pida Nai – ölel fel. Phi Phi Le szerepelt A Part című hollywoodi kasszasikerfilmben is, amely egy érintetlen, eldugott szigetről szól. A Maya Bay megfelelő választás volt, mivel megtestesíti a szigetek lenyűgöző szépségét: a magas mészkősziklákkal körülvett, áttetsző, akvamarin színű vízzel borított öböl egy íves, fehér homokos strandot rejt. 

Phangna-öböl

Phuket legszebb kirándulóhelyei - OTP Travel Utazási Iroda
A Phangnga-öböl 1981 óta nemzeti parki terület, a hajókirándulások egyik legkedveltebb célpontja. Az öbölre szintén egy film kapcsán figyelt fel a világ, mely nem volt más, mint az 1974-ben bemutatott „Az aranypisztolyos férfi” című híres James Bond film. A nagyközönség így leginkább csak James Bond-szigetként emlegeti a kedvelt turistacélpontot. 

Nagy Buddha szobor

Phuket legszebb kirándulóhelyei - OTP Travel Utazási Iroda
A szobor Maravija Buddha emlékére készült, hivatalos neve Phra Phutta Ming Mongkol Eknakiri, vagyis Ming Mongkol Buddha. A hely Phuket gyönyörű városára néz, meditatív környezetet biztosítva minden turista számára. Építését 2005-ben kezdték el, végső formáját pedig 2018-ban nyerte el. Minden nap reggel 6.00 órától este 19.00 óráig nyitva áll a látogatók előtt, hogy megtekinthessék a város felett.

10+1 érdekesség Baliról - OTP Travel Utazási Iroda
A balinéz kultúra számtalan érdességet tartogat. Tudta mit jelent a Nyepi vagy a Tri Hita Karana? Ismerje meg közelebbről ezt a különleges világot!

Bali legszebb természeti látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Bali rengeteg természeti szépséget tartogat. A rizsföldek mellett, lenyűgöző vízeséseket, vulkánokat, föld alatti barlangokat fedezhetünk fel az Istenek szigetén.

Bali legszebb rizsföldjei - OTP Travel Utazási Iroda
Bali fő látványosságai a varázslatosan szép rizsföldek. Ismerje meg a sziget legjobb fotó helyszíneit!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Bali a családdal is hatalmas élmény hiszen számtalan izgalmas, természetközeli kikapcsolódási lehetőséget tartogat. Fedezze fel a legígéretesebb programokat!

Bali a művészek paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A balinéz művészetek több évezredes múltra tekintenek vissza. A festészet, fafaragás vagy a textilek megmunkálása fontos szerepet tölt be a helyiek mindennapjaiban.

Kapcsolódó ajánlatok:


VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
érdeklődésre

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD, KOH SAMUI ÉS DUBAI

Thaiföld
érdeklődésre

TAJVAN - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

Kína
érdeklődésre

VIETNÁM – KAMBODZSA

Vietnám, Kambodzsa
érdeklődésre

RAVINDRA RESORT JOMTIEN BEACH****

Thaiföld
349 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
377 000 Ft-tól/fő

RENAISSANCE PATTAYA RESORT & SPA*****

Thaiföld
419 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
479 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
479 000 Ft-tól/fő

SRÍ LANKA LEGJOBBJAI – HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉGGEL A MALDÍV-SZIGETEKEN

Srí Lanka
499 000 Ft-tól/fő

AMARI PHUKET****+

Thaiföld
515 000 Ft-tól/fő