Élmények a világ körül

Keresés

A Kambodzsai Nemzeti Múzeum

Kambodzsa | Nemzeti Múzeum - OTP Travel Utazási Iroda
A Kambodzsai Nemzeti Múzeum Phnom Penhben az ország legnagyobb régészeti és kultúrtörténeti múzeuma. A múzeum gyűjteménye időben egészen a IV. századig nyúlik vissza.

A Kambodzsai Nemzeti Múzeum és gyűjteményei

 

A Kambodzsai Nemzeti Múzeum Phnom Penhben az ország legnagyobb régészeti és kultúrtörténeti múzeuma. A múzeum gyűjteménye időben egészen a IV. századig nyúlik vissza.

Az 1920-ban, a francia gyarmati időszak alatt Musée Albert Sarraut néven alapított múzeum újranyitását George Groslier, író, történész kezdeményezte, aki egyben a múzeum első kurátora is volt.
1951-ben a franciák átadták a múzeum irányítását a kambodzsaiaknak, ekkor a múzeum Musée National de Phnom Penh nevet vette fel. 1966-ban Chea Thay Seng lett a múzeum első kambodzsai igazgatója. Az 1975 és 1979 közötti pusztító vörös khmer rezsimet a múzeum alig élte túl. Az 1990-es években azonban az ausztrál kormány és más mecénások hozzájárulásával jelentős felújításon esett át.
A múzeum szerepe ma már nemcsak a világ egyik legnagyobb khmer gyűjteményének bemutatása, hanem Kambodzsa más múzeumainak felügyeletét is ellátja.
A gyűjtemény egy lenyűgöző, vörös homokkő építményben kapott helyet, amely a khmer építészet hagyományait követi. A több mint 14 000 érdekes kiállítási tárgyat felvonultató múzeum valóságos kincsesbánya.
A bronzból és fából készült szobrokat, kerámiatárgyakat, néprajzi eszközöket és kőtárgyakat tartalmazó gyűjtemény 4 kategóriába van sorolva: történelem előtti korok, Angkor előtti, Angkor és Angkor utáni kiállítási tárgyak. A gyűjtemény egyik leglátványosabb darabja Visnu 8 karú szobra, amely a VI. századból származik.
A múzeum bronzgyűjteményében, bepillantást nyerhetünk a VI. és XIII. század közötti angkori időszakban alkalmazott bronzöntési technikákba. Jelentős anyagnak számít a Angkor utáni Buddha-képeket felvonultató kiállítás is.
A Kambodzsai Nemzeti Múzeumot a királyi palotától néhány háztömbnyire, a 13-as utcában találhatjuk meg. A belépőjegy ára szinte szimbolikus, gyerekeknek és iskolai csoportoknak pedig ingyenes a belépés.
Figyelemre méltó a múzeum kertje is, a maga négy medencéjével. A kert közepén áll a Leprás király vagy Yama úr (a hindu mitológia szerint a halál istenségének) szobra. A kerti udvart határoló oszlopcsarnok szintén figyelemre méltó, domborművei, díszes kapui régi khmer és szanszkrit feliratokat tartalmaznak, a legtöbbjük a VI. és a XI. század közötti időszakból származik.
Elhelyezkedés: Preah Ang Eng Street 13, Phnom Penh, Kambodzsa
Nyitvatartás: 8-17 óráig

Kapcsolódó inspirációk:


Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Kambodzsa | tények - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Kambodzsa egy kifejezetten népszerű úti cél, viszonylag keveset tudunk róla. Összeállításunkban érdekes tényeket gyűjtöttünk össze erről a különleges délkelet-ázsiai országról.

Kambodzsa | királyi rezidencia, ezüst pagoda - OTP Travel Utazási Iroda
A Phnom Penh-i Királyi Palota khmer stílusú trónteremét 1866-ban építették. A palota és az udvari szertartások helyszínéül szolgáló trónterme ma is a királyság fontos szimbóluma.

Kambodzsa | Kompong Khleang - OTP Travel Utazási Iroda
Kompong Khleang egy hatalmas úszó falu a Tonle Sapón, Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi taván. Siem Reap városától 50 kilométerre fekszik.

Kambodzsa titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Kambodzsában természetes, hogy a csodálatos történelmi helyszínek felfedezése felkerül a legtöbb utazó bakancslistájára, azonban még számtalan arca van. Mutatunk néhányat.

Kambodzsa ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Kelet Ázsiában Kambodzsa ízei kerülnek a célkeresztbe. Fedezze fel a kambodzsai konyha különlegességeit! Tartson velünk!

Angkor, az elfeledett város - OTP Travel Utazási Iroda
Romjaiban is lenyűgöző!

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége? Van 5 utazási tippünk az Ön számára!

Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Egész évben Szingapúr - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni.

Illatos Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Thuy Xuan kis faluja a színpompás füstölők készítéséről híres, mely az egyik legrégebbi hagyomány Vietnámban. Ismerje meg készítésük minden csínját-bínját.

Egy falat Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a világ egyik legváltozatosabb és legfinomabb konyháját, ahol az ételekben rengeteg friss alapanyag dominál. Jöjjön velünk egy képzeletbeli gasztro túrára Vietnámba!

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Huahin a városi élet és a tengerparti üdülőhely frissítő keveréke, élénk piacokkal, jó golfpályákkal és vízi parkokkal, kiváló gasztronómiával.

Kapcsolódó ajánlatok:


VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM – KAMBODZSA

Vietnám, Kambodzsa
1 279 000 Ft-tól/fő

SRÍ LANKA

Srí Lanka
érdeklődésre

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD, KOH SAMUI ÉS DUBAI

Thaiföld
érdeklődésre

RAVINDRA RESORT JOMTIEN BEACH****

Thaiföld
349 000 Ft-tól/fő

RENAISSANCE PATTAYA RESORT & SPA*****

Thaiföld
419 000 Ft-tól/fő

SRÍ LANKA LEGJOBBJAI – HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉGGEL A MALDÍV-SZIGETEKEN

Srí Lanka
499 000 Ft-tól/fő

AMARI PHUKET****+

Thaiföld
515 000 Ft-tól/fő

MESÉS NEPÁL - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

Nepál
525 000 Ft-tól/fő

NAI HARN PHUKET*****

Thaiföld
599 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
599 000 Ft-tól/fő

DUSIT THANI LAGUNA RESORT*****

Thaiföld
659 000 Ft-tól/fő