Élmények a világ körül

Keresés

A Kambodzsai Nemzeti Múzeum

Kambodzsa | Nemzeti Múzeum - OTP Travel Utazási Iroda
A Kambodzsai Nemzeti Múzeum Phnom Penhben az ország legnagyobb régészeti és kultúrtörténeti múzeuma. A múzeum gyűjteménye időben egészen a IV. századig nyúlik vissza.

A Kambodzsai Nemzeti Múzeum és gyűjteményei

 

A Kambodzsai Nemzeti Múzeum Phnom Penhben az ország legnagyobb régészeti és kultúrtörténeti múzeuma. A múzeum gyűjteménye időben egészen a IV. századig nyúlik vissza.

Az 1920-ban, a francia gyarmati időszak alatt Musée Albert Sarraut néven alapított múzeum újranyitását George Groslier, író, történész kezdeményezte, aki egyben a múzeum első kurátora is volt.
1951-ben a franciák átadták a múzeum irányítását a kambodzsaiaknak, ekkor a múzeum Musée National de Phnom Penh nevet vette fel. 1966-ban Chea Thay Seng lett a múzeum első kambodzsai igazgatója. Az 1975 és 1979 közötti pusztító vörös khmer rezsimet a múzeum alig élte túl. Az 1990-es években azonban az ausztrál kormány és más mecénások hozzájárulásával jelentős felújításon esett át.
A múzeum szerepe ma már nemcsak a világ egyik legnagyobb khmer gyűjteményének bemutatása, hanem Kambodzsa más múzeumainak felügyeletét is ellátja.
A gyűjtemény egy lenyűgöző, vörös homokkő építményben kapott helyet, amely a khmer építészet hagyományait követi. A több mint 14 000 érdekes kiállítási tárgyat felvonultató múzeum valóságos kincsesbánya.
A bronzból és fából készült szobrokat, kerámiatárgyakat, néprajzi eszközöket és kőtárgyakat tartalmazó gyűjtemény 4 kategóriába van sorolva: történelem előtti korok, Angkor előtti, Angkor és Angkor utáni kiállítási tárgyak. A gyűjtemény egyik leglátványosabb darabja Visnu 8 karú szobra, amely a VI. századból származik.
A múzeum bronzgyűjteményében, bepillantást nyerhetünk a VI. és XIII. század közötti angkori időszakban alkalmazott bronzöntési technikákba. Jelentős anyagnak számít a Angkor utáni Buddha-képeket felvonultató kiállítás is.
A Kambodzsai Nemzeti Múzeumot a királyi palotától néhány háztömbnyire, a 13-as utcában találhatjuk meg. A belépőjegy ára szinte szimbolikus, gyerekeknek és iskolai csoportoknak pedig ingyenes a belépés.
Figyelemre méltó a múzeum kertje is, a maga négy medencéjével. A kert közepén áll a Leprás király vagy Yama úr (a hindu mitológia szerint a halál istenségének) szobra. A kerti udvart határoló oszlopcsarnok szintén figyelemre méltó, domborművei, díszes kapui régi khmer és szanszkrit feliratokat tartalmaznak, a legtöbbjük a VI. és a XI. század közötti időszakból származik.
Elhelyezkedés: Preah Ang Eng Street 13, Phnom Penh, Kambodzsa
Nyitvatartás: 8-17 óráig

Kapcsolódó inspirációk:


Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Kambodzsa | tények - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Kambodzsa egy kifejezetten népszerű úti cél, viszonylag keveset tudunk róla. Összeállításunkban érdekes tényeket gyűjtöttünk össze erről a különleges délkelet-ázsiai országról.

Kambodzsa | királyi rezidencia, ezüst pagoda - OTP Travel Utazási Iroda
A Phnom Penh-i Királyi Palota khmer stílusú trónteremét 1866-ban építették. A palota és az udvari szertartások helyszínéül szolgáló trónterme ma is a királyság fontos szimbóluma.

Kambodzsa | Kompong Khleang - OTP Travel Utazási Iroda
Kompong Khleang egy hatalmas úszó falu a Tonle Sapón, Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi taván. Siem Reap városától 50 kilométerre fekszik.

Kambodzsa titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Kambodzsában természetes, hogy a csodálatos történelmi helyszínek felfedezése felkerül a legtöbb utazó bakancslistájára, azonban még számtalan arca van. Mutatunk néhányat.

Kambodzsa ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Kelet Ázsiában Kambodzsa ízei kerülnek a célkeresztbe. Fedezze fel a kambodzsai konyha különlegességeit! Tartson velünk!

Angkor, az elfeledett város - OTP Travel Utazási Iroda
Romjaiban is lenyűgöző!

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége? Van 5 utazási tippünk az Ön számára!

Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Fülöp-szigeteki gasztrokaland - OTP Travel Utazási Iroda
Kulináris utazásra invitáljuk Ázsiába. Kóstoljon bele velünk a Fülöp-szigetek különleges csemegéibe! Ínycsiklandó falatok várják.

Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Kapcsolódó ajánlatok:


VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Vietnám
1 359 000 Ft-tól/fő

VIETNÁM – KAMBODZSA

Vietnám, Kambodzsa
1 695 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

BEYOND RESORT KRABI

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BEYOND RESORT**** – KHAO LAK

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő