Élmények a világ körül

Keresés

A Kambodzsai Nemzeti Múzeum

Kambodzsa | Nemzeti Múzeum - OTP Travel Utazási Iroda
A Kambodzsai Nemzeti Múzeum Phnom Penhben az ország legnagyobb régészeti és kultúrtörténeti múzeuma. A múzeum gyűjteménye időben egészen a IV. századig nyúlik vissza.

A Kambodzsai Nemzeti Múzeum és gyűjteményei

 

A Kambodzsai Nemzeti Múzeum Phnom Penhben az ország legnagyobb régészeti és kultúrtörténeti múzeuma. A múzeum gyűjteménye időben egészen a IV. századig nyúlik vissza.

Az 1920-ban, a francia gyarmati időszak alatt Musée Albert Sarraut néven alapított múzeum újranyitását George Groslier, író, történész kezdeményezte, aki egyben a múzeum első kurátora is volt.
1951-ben a franciák átadták a múzeum irányítását a kambodzsaiaknak, ekkor a múzeum Musée National de Phnom Penh nevet vette fel. 1966-ban Chea Thay Seng lett a múzeum első kambodzsai igazgatója. Az 1975 és 1979 közötti pusztító vörös khmer rezsimet a múzeum alig élte túl. Az 1990-es években azonban az ausztrál kormány és más mecénások hozzájárulásával jelentős felújításon esett át.
A múzeum szerepe ma már nemcsak a világ egyik legnagyobb khmer gyűjteményének bemutatása, hanem Kambodzsa más múzeumainak felügyeletét is ellátja.
A gyűjtemény egy lenyűgöző, vörös homokkő építményben kapott helyet, amely a khmer építészet hagyományait követi. A több mint 14 000 érdekes kiállítási tárgyat felvonultató múzeum valóságos kincsesbánya.
A bronzból és fából készült szobrokat, kerámiatárgyakat, néprajzi eszközöket és kőtárgyakat tartalmazó gyűjtemény 4 kategóriába van sorolva: történelem előtti korok, Angkor előtti, Angkor és Angkor utáni kiállítási tárgyak. A gyűjtemény egyik leglátványosabb darabja Visnu 8 karú szobra, amely a VI. századból származik.
A múzeum bronzgyűjteményében, bepillantást nyerhetünk a VI. és XIII. század közötti angkori időszakban alkalmazott bronzöntési technikákba. Jelentős anyagnak számít a Angkor utáni Buddha-képeket felvonultató kiállítás is.
A Kambodzsai Nemzeti Múzeumot a királyi palotától néhány háztömbnyire, a 13-as utcában találhatjuk meg. A belépőjegy ára szinte szimbolikus, gyerekeknek és iskolai csoportoknak pedig ingyenes a belépés.
Figyelemre méltó a múzeum kertje is, a maga négy medencéjével. A kert közepén áll a Leprás király vagy Yama úr (a hindu mitológia szerint a halál istenségének) szobra. A kerti udvart határoló oszlopcsarnok szintén figyelemre méltó, domborművei, díszes kapui régi khmer és szanszkrit feliratokat tartalmaznak, a legtöbbjük a VI. és a XI. század közötti időszakból származik.
Elhelyezkedés: Preah Ang Eng Street 13, Phnom Penh, Kambodzsa
Nyitvatartás: 8-17 óráig

Kapcsolódó inspirációk:


Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Kambodzsa | tények - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Kambodzsa egy kifejezetten népszerű úti cél, viszonylag keveset tudunk róla. Összeállításunkban érdekes tényeket gyűjtöttünk össze erről a különleges délkelet-ázsiai országról.

Kambodzsa | királyi rezidencia, ezüst pagoda - OTP Travel Utazási Iroda
A Phnom Penh-i Királyi Palota khmer stílusú trónteremét 1866-ban építették. A palota és az udvari szertartások helyszínéül szolgáló trónterme ma is a királyság fontos szimbóluma.

Kambodzsa | Kompong Khleang - OTP Travel Utazási Iroda
Kompong Khleang egy hatalmas úszó falu a Tonle Sapón, Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi taván. Siem Reap városától 50 kilométerre fekszik.

Kambodzsa titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Kambodzsában természetes, hogy a csodálatos történelmi helyszínek felfedezése felkerül a legtöbb utazó bakancslistájára, azonban még számtalan arca van. Mutatunk néhányat.

Kambodzsa ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Kelet Ázsiában Kambodzsa ízei kerülnek a célkeresztbe. Fedezze fel a kambodzsai konyha különlegességeit! Tartson velünk!

Angkor, az elfeledett város - OTP Travel Utazási Iroda
Romjaiban is lenyűgöző!

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége? Van 5 utazási tippünk az Ön számára!

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Agra, Jaipur, Jodhpur és Delhi csodáit!

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Kerala ayurvédikus központjai a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat. Ismerje meg közelebbről ezt az 5000 éves tudományt.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A Hawa Mahal a jaipuri építészeti örökség maradandó szimbóluma, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, hogy megtapasztalják időtlen szépségét.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

A kínai Nagy Fal - OTP Travel Utazási iroda
A több mint 6000 kilométer (majdnem két Budapest-Tenerife távolság) hosszan elnyúló Kínai Nagy Fal kétségtelenül az emberiség egyik leglenyűgözőbb alkotása.

A 15 legjobb pekingi étel, amit ki kell próbálni - OTP Travel Utazási iroda
Megmutatjuk, mit érdemes megkóstolni Pekingben. Értékes lista, hiszen Kínában megszámlálhatatlan finomság között válogathatunk.

Kapcsolódó ajánlatok:


VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Vietnám
899 000 Ft-tól/fő

VIETNÁM – KAMBODZSA

Vietnám, Kambodzsa
1 395 000 Ft-tól/fő

THE WESTIN MALDIVES MIRIANDHOO RESORT

Maldív-szigetek
érdeklődésre

JW MARRIOTT MALDIVES RESORT & SPA

Maldív-szigetek
érdeklődésre

W MALDIVES

Maldív-szigetek
érdeklődésre

SHERATON MALDIVES FULL MOON RESORT & SPA

Maldív-szigetek
érdeklődésre

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre