Élmények a világ körül

Keresés

Isztambul és környékének rejtett csodái

Isztambul és környékének rejtett csodái | OTP Travel Utazási Iroda
Isztambul nyüzsgő nagyvárosa és környéke számtalan olyan érdekességet tartogat, melyet csak a rutinos helyiek ismernek. Fedezze fel ezt a várost és a környező szigetek kevésbé ismert arcát is!

Isztambul és környékének rejtett csodái

 
Bár Isztambul számtalan olyan látnivalót tartogat, mely minden utazó bakancslistáján szerepel, akad néhány olyan szeglete, melyet csak a tapasztalt utazók és a helyiek ismernek.
 

Érdemes felfedezni a színes metropolisz izgalmas, másik oldalát, hiszen így egészen másfajta élményekkel gazdagodhatunk, mint a népszerű turistalátványosságoknál.

Balat negyed

Isztambul és környékének rejtett csodái | OTP Travel Utazási Iroda
Balat régi zsidó negyede gazdag történelmi múltra tekint vissza a szomszédos görög Fener negyeddel együtt. A Balat negyed híres színes kávézóiról és éttermeiről, antik és vintage üzleteiről, különböző zsinagógáiról és templomairól. A környék a bizánciak óta görögül beszélő zsidók otthona volt, a XV. században azonban a Spanyolországból száműzött szefárdok telepedtek le itt. A negyedben napjainkban is nagyszámú zsidó lakosság él, így számos zsinagógát és zsidó intézményt, valamint néhány templomot és mecsetet is találhatunk itt.

Arany Mérföldkő

Az i. sz. IV. századból származó Arany Mérföldkő a város egyik kevésbé ismert, de nagyon fontos történelmi helyszíne, amely Sultanahmetben, a Hagia Sophia és Beyazit közötti Divan út jobb oldalán található. Római Millarium Aureumnak vagy Arany Mérföldkőnek is nevezik. A kő jelentősége onnan ered, hogy a Bizánci Birodalom idején ez volt az a mérföldkő, amelyről az összes távolságot kiszámították. A mérföldkövet a világ nullpontjának tekintették, és a "minden út Rómába vezet" híres kifejezése is erről a kőről származik.

Otagtepe

Isztambul és környékének rejtett csodái | OTP Travel Utazási Iroda
A Fatih Sultan Mehmet híd mellett, a Beykoz negyedben, az ázsiai oldalon található a Otagtepe Park ahonnan látványos kilátás nyílik a két legszebb hídra a Boszporusz felett.

Büyükada

Isztambul és környékének rejtett csodái | OTP Travel Utazási Iroda
A Márvány-tengeren fekvő szigetcsoportot gyakran keresik fel helyiek és turisták egyaránt. Büyükada szigete, mely egy rövid hajóútra található Isztambultól a bizánci időben a papok szigeteként volt ismert. Ide száműzték a hatalmi harcok veszteseit, főurakat, hercegeket és hercegnőket. A sziget egyik különlegessége, hogy semmilyen motoros járművet nem lehet használni, így csak gyalog, kerékpárral vagy lovashintóval fedezhetjük fel. A macskabarátok fellegvára lehet, hiszen a szigeten lépten nyomon bajszos kiskedvencekre bukkanunk, akik népszerű fotótémának számítanak.

Belgrádi erdő

Isztambul és környékének rejtett csodái | OTP Travel Utazási Iroda
Az Isztambul északnyugati részén, a Sariyer kerületben található Belgrádi erdő Isztambul egyik legzöldebb helye, amely 55 000 hektárnyi védett erdőterületet foglal magában, tele tölgy-, bükk- és gesztenyefákkal. Remekül lehet túrázni és hegyi kerékpározni, de ideális hely a piknikezésre és grillezésre is.

Yoros kastély

Isztambul és környékének rejtett csodái | OTP Travel Utazási Iroda
A Fekete-tengeren keresztül a Boszporusz ázsiai partjának túlsó végén található az 500 méter hosszú és 130 méter széles Yoros-vár, melyet a bizánci időkben a Boszporusz bejáratának ellenőrzésére építettek. A vár a helyiek egyik kedvelt hétvégi célpontja, ahol a vár kávézójában reggelizhetnek és megcsodálhatják a Fekete-tengerre és a Boszporuszra nyíló felejthetetlen kilátást.

Siirt Piac

Isztambul és környékének rejtett csodái | OTP Travel Utazási Iroda
A Fatih negyedben, Unkapaniban található Női Bazár - más néven Siirt Bazár - egy fantasztikus hely, ahol nagyon jó minőségű helyi élelmiszereket találhatunk Törökország olyan délkeleti városaiból, mint Siirt, Adiyaman, Mardin, Diyarbakir, Bitlis és Mus. A fűszernövények széles választékát is felfedezhetjük, néhányukról talán még nem is hallottunk. Érdemes megkóstolni a gyógynövényekkel ízesített süteményeket és a helyi mézeket, sajtokat melyek szintén népszerűnek számítanak.

Kapcsolódó inspirációk:


Isztambul városlátogatás - Topkapı palota - OTP Travel Utazási Iroda
Isztambul méltán híres nevezetességének neve, a topkapi ágyúkaput jelent.  Egykoron két ágyú csöve meredezett a vizekre, védve Konstantinápoly stratégiai épületeit.

Hagia Sofia | OTP Travel Utazási Iroda
A bizánci építésű ortodox bazilika Isztambul egyik éke. Ismerje meg ennek a jelentős építménynek az izgalmas múltját!

Isztambul titokzatos Nagy Bazárja | OTP Travel Utazási Iroda
Isztambul egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága a Nagy Bazár. Összegyűjtöttük a legjobb vásárfiákat, hogy ne térjünk haza üres kézzel.

Izmir | Antalya | Törökország | OTP Travel Utazási Iroda
Az ősi Szmirna ma Törökország harmadik legnagyobb városa. Izmir igazi kozmopolita metropolisz, amely tele van ókori csodákkal. Ismerje meg velünk!

Aszpendosz csodája | Törökország | OTP Travel Utazási Iroda
A Törökország Antalya tartományában fekvő ősi Aszpendosz leginkább a színházáról ismert, amely a világ egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori építménye.

Antalya kincsei | Törökország | OTP Travel Utazási Iroda
Ókori görög és római romok, vízesések és túraútvonalak, erdők és hegyek: Antalya a kalandvágyók igazi paradicsoma.

10 varázslatos török csemege | OTP Travel Utazási Iroda
Baklava, kazandibi, lokma, tulumba és még sok finom desszert... Lessen be a török cukrászmesterek konyháiba!

Kapcsolódó ajánlatok:


TÖRÖKORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Törökország
250 000 Ft-tól/fő

ISZTAMBUL - A BOSZPORUSZ PARTJÁN

Törökország
359 000 Ft-tól/fő

ISZTAMBUL - GASZTRONÓMIAI UTAZÁS

Törökország
497 000 Ft-tól/fő

ISZTAMBUL, FÜRDŐZÉSSEL A MÁRVÁNY-TENGERBEN

Törökország
565 000 Ft-tól/fő

TÖRÖKORSZÁG - KAPPADÓKIA CSODÁI

Törökország
639 000 Ft-tól/fő

ISZTAMBUL, KORFU, ATHÉN ÉS AZ ADRIA

Törökország
839 000 Ft-tól/fő

CAVO MARIS BEACH HOTEL**** - PROTARAS

Ciprus
369 000 Ft-tól/fő

CROWNE PLAZA**** - LIMASSOL

Ciprus
389 000 Ft-tól/fő

ADAMS BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
409 000 Ft-tól/fő

ASTERIAS BEACH HOTEL **** - AYIA NAPA

Ciprus
419 000 Ft-tól/fő

NISSIBLU BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
459 000 Ft-tól/fő

GRAND RESORT***** - LIMASSOL

Ciprus
499 000 Ft-tól/fő