Élmények a világ körül

Keresés

Top 10 hely Bolíviában

Top 10 hely Bolíviában - OTP Travel Utazási Iroda
Aki autentikus és látványos dél-amerikai nyaralásra vágyik, annak mindenképpen Bolíviát kell célba vennie. Mutatjuk a helyszíneket, amelyeket Bolíviában feltétlenül érdemes meglátogatni.

Top 10 hely Bolíviában

Aki autentikus és látványos dél-amerikai nyaralásra vágyik, annak mindenképpen Bolíviát kell célba vennie. Bolívia ugyan tengerparttal nem rendelkező ország, egyéb természeti kincsekben azonban nagyon gazdag. Kiesik a tömegturizmus hagyományos célpontjai közül, ám ezáltal lehetőség nyílik bepillantást nyerni az autentikus bolíviai életbe. Mutatjuk a helyszíneket, amelyeket Bolíviában feltétlenül érdemes meglátogatni. Tartson velünk!

Rurrenabaque

A bájos Rurrenabaque, vagy Rurre városa a hátizsákos turisták paradicsoma. A Rio Beni folyó partján fekszik, és számos dzsungel-, pampa- és folyami túra kiindulópontja. Az itteni őslakos törzs népe, a tacana azon kevesek közé tartozik, akik ellenálltak a kereszténységnek, így a város nem rendelkezik a Dél-Amerikában oly jellemző központi katedrálissal. Napjainkban egyre népszerűbb célponttá vált, de az eredetiségét még megőrizte.

Coroico

A város neve quechua eredetű, és "arany dombot" jelent. Az Andok előhegyeinek oldalában épült, így Coroicoból látványos kilátás nyílik a buja dzsungelerdőkre, a trópusi előhegyekre és a csipkézett, jeges csúcsokra. Elég alacsonyan fekszik ahhoz, hogy klímája kellemes, meleg legyen, így sokan elidőznek itt egy-két napot La Paz felé vagy La Pazból jövet. Az extrém hegyi kerékpározás kedvelőinek egyik kedvelt célpontja, de számos szép túrára is lehetőség van a környéken, melyek során meseszép tájakat fedezhetünk fel.

Sorata

A La Paz és a Titicaca-tó között fekvő álmos Sorata városa általában bázistáborként szolgál a Cordillera Real hegyeibe induló túrázóknak. A Cordillera Real gránit sziklái az Andok legszélesebb részén, az Altiplanón, vagyis a "magas síkságon" állnak. A hegyvonulat hat toronymagas csúcsa több mint 20 000 láb magas.

Copacabana, Bolívia

A Titicaca-tó partján fekvő üdülőváros napjainkban nagyon népszerű úti cél Bolíviában, a település ezzel együtt hosszú múltra tekint vissza, vallási zarándokok évszázadok óta látogatták. Itt szállhatunk hajóra, hogy felfedezzük Isla del Sol és Isla de la Luna különleges hangulatú szigeteit, és itt élvezhetjük annak a strandnak a vizét, ahol talán még az inkák is fürdőztek.

Potosi

Potosi a világ egyik legmagasabban fekvő városa, és mielőtt a hódítók felfedezték volna, a világ egyik leggazdagabb városa is volt. A híres ezüstváros sokak szerint maga volt El Dorado, amit a spanyolok oly nagy hévvel kerestek, csakhogy a fém, amit találtak, arany helyett az ezüst volt. Ma Potosi Bolívia egyik legnépszerűbb célpontja, amely barátságos lakosairól, szép koloniális építészetéről és a híres bányáiról ismert, amelyekben egykor több mint hatvanezer tonna ezüst rejtezett.

Sucre

Sucre egykor az ország fővárosa volt, és egész Dél-Amerikában a Fehér város néven emlegetik: központi részén gyönyörűen fehérre meszelt és gondozott épületek sorakoznak. Sucre gyönyörű épületeivel, múzeumaival és különleges természeti kincseivel csábítja a látogatókat.

Oruro

Bolívia egyik legnagyobb városa, és leginkább színes karneváljáról ismert. A fesztiválon több ezer táncos és zenész lép fel, akik a legkülönfélébb helyi táncokat adják elő. A szezonon kívül a Calle La Paz kézműves utcában megvásárolhatjuk a fesztiválra szánt jelmezek és maszkok nagy részét és a készítésük titkaiba is bepillantást nyerhetünk.

Tiwanaku

A Titicaca-tó déli partján található Tiwanaku az inkák előtt létező egyik legfontosabb civilizációs központ. A városnak csak egy kis része van fetárva, de így is lenyűgöző. A település virágkorában 30 000 embernek adott otthont. A Tiwanakuban talált épületek különlegesen nagy precizitással készültek, olyannyira, hogy egyes kutatók nem is emberek által épített objektumoknak tartják őket.

La Paz

La Paz Bolívia közigazgatási fővárosa, míg Sucre az alkotmányos főváros. A meredek dombokon, nagyjából 3650 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő La Paz a világ legmagasabban fekvő, "de facto" fővárosa. A La Pazba érkező repülőgépek utasai mindig elámulnak a látványos, először El Alto burjánzó nyomornegyedei tűnnek fel, majd lassan átadják a helyüket magának La Paznak, amely egy nagy hasadéknak tűnő terület oldalába kapaszkodik.

Salar de Uyuni

Az Andokban található Salar de Uyuni a világ legnagyobb sós síksága. Rendkívül sík, az átlagos tengerszint feletti magasságkülönbségek egy méteren belül vannak a Salar teljes területén. A só végtelen fehér látványa a száraz évszakban is lenyűgöző, ám az esős évszakban, amikor víz borítja, igazán lélegzetelállító. A kék égbolt vízben való tükröződése látványos és szürreális tájat teremt.

Kapcsolódó inspirációk:

Bolívia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a bolíviai konyha gyöngyszemeit! Tartson velünk egy egzotikus gasztro-kirándulásra!

Bolívia titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó déli partján, közel 4000 méterrel a tengerszint felett található Tiwanaku, amely az inkák előtti legfontosabb civilizáció fővárosa volt.

Bolívia tíz csodája - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó partján fekvő Copacabana luxus üdülőhelyei vagy az Uyuni sós sivatagja további különleges élményeket kínálnak. Íme Bolívia tíz csodája!

Bolívia szíve: La Paz - OTP Travel Utazási Iroda
A bolíviai La Paz kevés utazó bakancslistáján szerepel, pedig ott lenne a helye, ugyanis a világ legmagasabban fekvő fővárosa számtalan felfedezni valóval csalogat. Fedezze fel velünk La Pazt!

Bolívia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Bolívia Argentínával, Chilével, Peruval, Brazíliával és Paraguayjal határos. Az ország egyharmada az Andok vonulatain belül fekszik. Íme pár tény erről a csodás országról.

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Peru csodálatos látványosságai egytől-egyig különleges élményeket tartogatnak.

Bolívia és Peru - A Titicaca-tó úszó szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Amerika egyik legérdekesebb őslakos népcsoportját a bolíviai-perui határvidéken élő uruk alkotják.

Az inka Szent völgy legszebb települései II. - OTP Travel Utazási Iroda
Cikksorozatunk második részében ismét elmerülhetünk Peru egyik legszebb és leglátványosabb régiójába.

Peru, a gasztro-meglepetés II. - OTP Travel Utazási Iroda
Lima Latin-Amerika gasztronómiai fővárosa, az autentikus piacoktól a Michelin-csillagos éttermekig fantasztikus étkezési lehetőségekkel. 

Peru, a gasztro-meglepetés I. - OTP Travel Utazási Iroda
Merüljünk el az andoki konyhaművészet titkaiban és Arequipa vidéki ízeiben!

A Titicaca-tó titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák szent völgye egy szűk hasadékban kígyózik az Urubamba folyó mentén. A központja Urubamba városa, a fő látványossága pedig a hihetetlen táj és a szédítő hegyek.

A Titicaca-tó titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A 3800 méteres tengerszint feletti magasságával a Titicaca-tó a világ legmagasabb fekvő hajózható vize. Emellett Dél-Amerika legnagyobb tava is, a maga 8372 négyzetkilométeres területével.

A Machu Pichu felfedezése - OTP Travel Utazási Iroda
Peruban június 24-én ünneplik az inka Napfesztivált az Inti Raymi-t, mely a napisten, Inti előtt tiszteleg. Napjainkban a fesztivál helyi és nemzetközi látogatók ezreit vonzza az ősi inka fővárosba Cuscóba.

A Machu Pichu felfedezése - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák elveszett városának felfedezése kalandregénybe illő fordulatokban bővelkedett.

10 érdekesség a Machu Picchuról - OTP Travel Utazási Iroda
A Machu Picchu a leglátogatottabb turisztikai célpont Peruban, melyet a világ hét új csodájának egyikévé választottak.

Peru megfejtetlen titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A perui táj valóban festővászonra kívánkozik: az Andok itt a legcsodálatosabb.

Peru a világ legnagyobb indián országa, ahol (kecsua) indiánokkal találkozni a legtermészetesebb dolgok egyike.

Kapcsolódó ajánlatok:


PERU - BOLÍVIA, AZ INKA BIRODALOM TITKAI

Peru, Bolívia
1 980 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 599 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
1 198 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

RIU TEQUILA *****

Mexikó
929 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND AQUAMARINE *****

Dominikai Köztársaság
979 000 Ft-tól/fő

MELIA CARIBE BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
1 039 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 079 000 Ft-tól/fő

RIU BAMBU*****

Dominikai Köztársaság
1 139 000 Ft-tól/fő