Élmények a világ körül

Keresés

New York újdonsága: Little Island Park

New York újdonsága: Little Island Park | OTP Travel Utazási Iroda
A Little Island Park New York legújabb látványossága, ami egy mesterséges sziget park a Hudson River Park szomszédságában.

New York újdonsága: Little Island Park

A pandémia kellős közepén nyílt meg a város legújabb nevezetessége. A Little Island Park az 55-ös mólónál New York legújabb látványossága, ami egy mesterséges sziget park a Hudson River Park szomszédságában.

A Heatherwick Studio által megálmodott parkot a 13. és 14. utcában található gyaloghidak kötik össze a manhattani Hudson River Parkkal. A Little Island a Hudson folyón pihen, a Meatpacking District és Chelsea között, a volt 54-es és 55-ös kikötő maradványai felett, amelyek korábban a Cunard Gőzhajózási Társaság hajóinak szolgált kikötőhelyéül. Annak idején innen indult a Lusitania és ide futott be a Titanic túlélőivel a Carpathia is.

New York újdonsága: Little Island Park 01 - OTP Travel Utazási Iroda
A Little Island 2,4 hektáron terül el és 132 tulipán alakú építmény tartja a víz felett. A különös formájú építmények a folyómederbe telepített 280 betoncölöpön nyugszanak. A tulipánok 4,6 és 18,9 m közötti magasságokon vannak a víz vonala felett. A Little Island területén 66 ezer virágot és 114 fát ültettek és összesen 350 faj képviselteti magát. Legmagasabb pontjáról, a The Hill-ről káprázatos, körpanorámás kilátás nyílik Manhattanre és a Hudson folyóra.
A The Glade, a park lejtős füvesített területe, ahol elnyújtózhatunk a gondozott pázsiton. A The Play Ground a park központi területe kioszkokkal és padokkal. Saját 687 férőhelyes amfiteátrummal is rendelkezik, ahol kulturális előadásokat tartanak, illetve gyermekprogramokat szerveznek.
New York újdonsága: Little Island Park 02 - OTP Travel Utazási Iroda
A park hivatalosan 2021. május 21-én nyílt meg. A látogatókat ekkor arra kérték, hogy foglaljanak az interneten előre jegyeket, hogy elkerüljék a nagyobb rohamot. Ám mivel a nyitóceremónia egybeesett a New York-i pandémiás korlátozások feloldásával, a belépőjegyeket árusító webhely a hatalmas érdeklődés miatt összeomlott.
Michael Kimmelman építészkritikus a The New York Timesban elismerően szólt az új komplexumról: "a 18. századi angol kerti bolondságok színházi világába illeszkedik ".
New York újdonsága: Little Island Park 03 - OTP Travel Utazási Iroda
A Little Island hivatalosan Barry Diller, a Furstenberg Családi Alapítvány vezetőjének ajándéka New York város lakóinak. Diller család alapítványa azt is vállalta, hogy húsz évre finanszírozza a park fenntartását is. Így Diller szerint az alapítvány teljes hozzájárulása eléri a 380 millió dollárt, amelyből a fenntartási költségek 120 millió dollárt tesznek ki.
A park ingyenesen látogatható és reggel 6 és éjjel 1 között van nyitva. Szeptember 30-ig, dél és este 8 között azonban korlátozzák a belépők számát, így előzetes helyfoglalás szükséges.
Cím: Pier 55 at Hudson River Park Hudson River Greenway, NY 10014, Jegyfoglalás: https://littleisland.org/timed-entry-reservations

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Kapcsolódó ajánlatok: