Élmények a világ körül

Keresés

New York újdonsága: Little Island Park

New York újdonsága: Little Island Park | OTP Travel Utazási Iroda
A Little Island Park New York legújabb látványossága, ami egy mesterséges sziget park a Hudson River Park szomszédságában.

New York újdonsága: Little Island Park

A pandémia kellős közepén nyílt meg a város legújabb nevezetessége. A Little Island Park az 55-ös mólónál New York legújabb látványossága, ami egy mesterséges sziget park a Hudson River Park szomszédságában.

A Heatherwick Studio által megálmodott parkot a 13. és 14. utcában található gyaloghidak kötik össze a manhattani Hudson River Parkkal. A Little Island a Hudson folyón pihen, a Meatpacking District és Chelsea között, a volt 54-es és 55-ös kikötő maradványai felett, amelyek korábban a Cunard Gőzhajózási Társaság hajóinak szolgált kikötőhelyéül. Annak idején innen indult a Lusitania és ide futott be a Titanic túlélőivel a Carpathia is.

New York újdonsága: Little Island Park 01 - OTP Travel Utazási Iroda
A Little Island 2,4 hektáron terül el és 132 tulipán alakú építmény tartja a víz felett. A különös formájú építmények a folyómederbe telepített 280 betoncölöpön nyugszanak. A tulipánok 4,6 és 18,9 m közötti magasságokon vannak a víz vonala felett. A Little Island területén 66 ezer virágot és 114 fát ültettek és összesen 350 faj képviselteti magát. Legmagasabb pontjáról, a The Hill-ről káprázatos, körpanorámás kilátás nyílik Manhattanre és a Hudson folyóra.
A The Glade, a park lejtős füvesített területe, ahol elnyújtózhatunk a gondozott pázsiton. A The Play Ground a park központi területe kioszkokkal és padokkal. Saját 687 férőhelyes amfiteátrummal is rendelkezik, ahol kulturális előadásokat tartanak, illetve gyermekprogramokat szerveznek.
New York újdonsága: Little Island Park 02 - OTP Travel Utazási Iroda
A park hivatalosan 2021. május 21-én nyílt meg. A látogatókat ekkor arra kérték, hogy foglaljanak az interneten előre jegyeket, hogy elkerüljék a nagyobb rohamot. Ám mivel a nyitóceremónia egybeesett a New York-i pandémiás korlátozások feloldásával, a belépőjegyeket árusító webhely a hatalmas érdeklődés miatt összeomlott.
Michael Kimmelman építészkritikus a The New York Timesban elismerően szólt az új komplexumról: "a 18. századi angol kerti bolondságok színházi világába illeszkedik ".
New York újdonsága: Little Island Park 03 - OTP Travel Utazási Iroda
A Little Island hivatalosan Barry Diller, a Furstenberg Családi Alapítvány vezetőjének ajándéka New York város lakóinak. Diller család alapítványa azt is vállalta, hogy húsz évre finanszírozza a park fenntartását is. Így Diller szerint az alapítvány teljes hozzájárulása eléri a 380 millió dollárt, amelyből a fenntartási költségek 120 millió dollárt tesznek ki.
A park ingyenesen látogatható és reggel 6 és éjjel 1 között van nyitva. Szeptember 30-ig, dél és este 8 között azonban korlátozzák a belépők számát, így előzetes helyfoglalás szükséges.
Cím: Pier 55 at Hudson River Park Hudson River Greenway, NY 10014, Jegyfoglalás: https://littleisland.org/timed-entry-reservations

Kapcsolódó inspirációk:


 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

 Miami strandjai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Miami városa igazi metropolisz, ugyanakkor az Egyesült Államok legszebb strandjainak otthona is. Bemutatunk párat a legszebbek közül.

Washington: 9 nevezetesség | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Washington DC (District of Columbia) egyetlen amerikai államnak sem része, különálló, független város. Íme kilenc nevezetesség, amelyet Washingtonban látni kell!

New York - felhőkarcolók | OTP Travel Utazási Iroda
Útmutatónk azokat a gyakori hibákat gyűjti csokorba, amelyeket sokan elkövetnek, amikor először látogatnak el New Yorkba.

New York - The Summit One Vanderbilt | OTP Travel Utazási Iroda
A New York-i Summit nevű kilátó komplexum a One Vanderbilt felhőkarcoló különleges attrakciója a megnyitása után röviddel a turisták kedvence lett.

Kapcsolódó ajánlatok:


KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
érdeklődésre

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Usa
érdeklődésre

USA - A TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa
érdeklődésre

CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

KELETI PARTI EXPRESSZ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK - CSOPORTOS

Usa
499 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft/fő

USA - KELETI PART - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa, Kanada
899 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART ÉS A GRAND KANYON

Usa
949 000 Ft-tól/fő