Élmények a világ körül

Keresés

Fokváros felsőfokon

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Fokvárosban mindenki talál magának való programot.

Fokváros felsőfokon

Fokvárosban mindenki talál magának való programot.
 

Aki még nem járt itt, annak sablonosan hangzik e kijelentés, de töltsön el egy kis időt a városban, és két dolgot fog észrevenni: egyrészt soha nincs elég idő mindent megtenni, másrészt a klisé valóban igaz. Fokvárosban több száz látnivaló és kikapcsolódási lehetőség található, de ha csak tízre jut idő, akkor kezdje ezekkel!

Fentről nézve

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Az egész várost új perspektívába helyezhetjük, ennek legjobb módja a magasba emelkedés. Fokváros legismertebb látnivalója a Table Mountain Nemzeti Park, illetve maga a hegy. Az 1082 m magas Tábla-hegy – igazából Asztal-hegy lenne a helyes magyar megfelelője - azért kapta ezt az elnevezést, mert szinte függőleges falakkal emelkedik a város felé, tetején egy nagy fennsíkkal, asztalt formázva. Gyalogszerrel jó 4 óra alatt érhetünk fel, de itt található a világ legmeredekebb kabinos felvonója is, amely körbe is fordul, hogy mindenki gyönyörködhessen a kivételes kilátásban. Hasonlóan drámai panoráma tárul elénk a Lion’s Head csúcsról, annak ellenére, hogy ebben az esetben „csupán” 669 méteres magasságba kell felkapaszkodnunk.

Fokvárosi strandok

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Fokvárosban és környékén tucatnyi strand található, amelyeket érdemes legalább egy kis időre felkeresni. A leg ikonikusabb és legszebb strandok az Atlanti-óceán partján fekszenek: gyönyörűek a Clifton, a Camps Bay és a Llandudno. Ennél szebb naplementét aligha fog másutt látni!Ez utóbbi talán az egyik legszebb, a homokos strandot sziklák szegélyezik mindkét végén. De a False Bay oldalán lévők ugyanolyan érdekesek, ráadásul a víz itt valamivel melegebb , könnyebben elcsábulunk egy csobbanásra. A Camps Bay hosszú, homokos strandja is közvetlenül az út és az óceán között húzódik, családok számára ideális, van hely bőven mindenféle játékra, az út mögötti kis utcákban kávézók és éttermek, de a strandon is állnak kioszkok, és járnak a mozgóárusok.

Bortúrák

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Afrikában nagy hagyománya van a borászatnak, a világ legrégebbi borászatai közül nem egy az országban található. A folyóvölgyek, melyek a medencét szelik át, ideális helyet biztosítanak számos borszőlő termesztésére, mint a Shiraz, a Cabernet Sauvignon vagy a Pinot Noir. A Fokváros környéki borvidékek ötcsillagos éttermekkel, előkelő butikokkal és lenyűgöző hotelokkal szolgálnak. A Dél-Afrika borvidékére történő kirándulás az élvezetek utazása, és szerencsére nagyon gazdag a túraválaszték. Az egyik legfontosabb bortermő terület a Stellenbosch, a szőlőültetvényeket akkor is érdemes meglátogatni, ha az ember nem egy született sommelier- a régi építészet, a nyugodt környezet és a nagyszerű éttermek önmagukban is megérik az utazást.

Vadvilág

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Ha az igaz nagyvadakat szeretné látni, akkor valóban Johannesburg, illetve a Kruger Nemzeti Park felé induljon, de Fokvárosban is van néhány magán rezervátum, ahol a Nagy Ötös fellelhető. Ezek a parkok jellemzően kisebbek és exkluzívabbak, mint az északi területeken fekvők. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a Fokvárosban hiány lenne vadvilág változatos egyedeiből. A különféle természetvédelmi területeken, mint például a Cape Point és a West Coast Nemzeti Park, nagy antilop populáció él és színes madárvilágnak is otthont adnak. És akkor ott van még a tenger élővilága! Bálnalesre mehetünk Hermanus városából, a Boulders Beach sután togyogó pingvinjei miatt népszerű, és ott van még a Két óceán akvárium is.

Belvárosi séták

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
A mediterrán város a közeli Jóreménység foka, rendkívüli földrajzi adottságai és színes történelme miatt vált a turisták kedvelt úti céljává. A zegzugos utcákból, gyarmati stílusú épületekből álló belváros meglepően kicsi, akár gyalog is be lehet járni, a hegy látványa pedig mindenhol segít eligazodni. Az egyéni felfedezést érdemes a Jóreménység Kastélynál kezdeni, amely a 17. század második felében épült, és Dél-Afrika legrégibb épülete. A Long Street pedig a leghíresebb utca: egy csipetnyi New Orleans hangulatos kávézókkal, bárokkal.

Jóreménység foka

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Afrika csücske felé továbbhaladva, Fokvárostól 60 km-re található a Jóreménység foka, mely sokak szerint a Föld legtisztább vizű és legfrissebb levegőjű helye. A sziklás földnyelvnél találkozik az Atlanti- és az Indiai-óceán, festői a táj és maga az ide vezető út is. A csúcspontra sikló visz fel. A felvonó a Cape Point parkolóból kb. 5€-nak megfelelő randért szállítja oda-vissza a látogatókat. A környék kirándulásra és sétára alkalmas. A világörökségi oltalom alatt álló Table Mountain Park növényzete és állatvilága rendkívül gazdag és változatos.

Robben-sziget

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
A híres-hírhedt börtönsziget Fokváros közelében található, s az apartheid rendszer szomorú mementója. Az ovális és lapos szigeten raboskodott Nelson Mandela is 18 éven át több száz politikai fogolytársával együtt. Az 1 km széles sziget 1836 és 1931 között még lepratelepként működött, csak a múlt század második felében vált fegyházzá. Kevesek által ismert tény, hogy ide az óceán alatt, egy csővezetéken keresztül vezettek friss vizet, így látták el a börtönt. Napjainkra a múzeum az apartheid elleni küzdelem és a felszabadulás jelképévé vált, egykori rabokkal is össze lehet találkozni itt. Fokvárosból komp jár ide és szervezett túrák idézik fel az apartheid borzalmait.

Piknik a parkban

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
A Kirstenbosch Botanikus Kert is megér egy látogatást, 1913-ban alakították ki, ez volt a világ első olyan botanikus kertje, amelyet egy ország őshonos növényvilágának védelmére hoztak létre. A park kellemes és nyugodt, érdemes néhány órán át kóborolni az érintetlen növények között. Bárki csomagolhat és vihet magával egy jól megrakott piknikkosarat, és elfogyaszthatja azt a hatalmas buja zöld pázsiton. Ha kis szerencséje van, és jókor érkezik, még egy hangulatos élő koncertet is meghallgathat egy-egy nyári estén.

Piacozás

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Fokvárosban az utóbbi években egyre több kiváló portékát kínáló piac nyitotta meg kapuit. A piacon eltöltött órák lehetőséget kínálnak arra, hogy kikapcsolódjon, megismerkedjen a helyiekkel, beszerezzen néhány autentikus szuvenírt . A nyüzsgő szombati piac (9-15 óra), amelyet az Old Biscuit Mill-nél tartanak,a legjobbak közé tartozik, ahol mindig friss árut, kézműves termékeket kínálnak és élő zene is van a tökéletes élmény érdekében. Kiváló hely a helyi divat, ékszer és designer termékek vásárlására. A V&A piac a hét minden napján nyitva van, ráadásul kora estig, így a nap végeztével is beugorhatunk valami finom csemegéért.

V&A Waterfront

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
A Victoria & Alfred Waterfront az élet, a munka, az üzletelés és a szórakozás együttes színtere. A város vibráló központja, ahol a város és a tenger találkozik. Na meg persze az összes helyi, hiszen valóban ez Fokváros szíve. Számos látnivaló és attrakció várja a vendégeket. A kulturális élményektől, mint például az Afrikai Kortárs Művészeti Múzeum (Zeitz Museum), a Gyémánt múzeum, Rögbi múzeum, a szabadidős tevékenységekig, például hajókirándulás naplementekor tényleg mindent meg lehet itt találni. A Victoria Wharf bevásárlóközpont világszínvonalú üzleteiről és kínálatáról híres. Több mint 450 dél-afrikai és nemzetközi üzletében mindent árul. Szó szerint órákat lehet eltölteni benne. Az öbölben állították fel az óriáskereket is, 15 percet tölthetünk a levegőben, a várost csodálva. Ha még magasabbról tekintenénk le, akkor helikopteres városnézésre is befizethetünk, ezek is innen indulnak.

Kapcsolódó inspirációk:


Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Kapcsolódó ajánlatok:


DÉL-AFRIKA - SZAFARI ÉS KÖRUTAZÁS

Dél-Afrikai Köztársaság
829 000 Ft-tól/fő