Élmények a világ körül

Keresés

Tunézia legjobb strandjai

Ragyogó napsütés, homokos partok és menta tea

Tunézia legjobb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legszebb, aranyhomokos tunéziai strandokat, amelyeken gyakorlatilag egész évben élvezhetjük a ragyogó napsütést.

Tunézia legjobb strandjai

A Földközi-tenger leglátványosabb strandjai Tunéziában találhatók: északon kristálytiszta vizek, buja növényzet és vad sziklák, míg a déli partvonalat a sivatagi táj teszi lenyűgözővé. Ezúttal összegyűjtöttük a legszebb, aranyhomokos tunéziai strandokat, amelyeken gyakorlatilag egész évben élvezhetjük a ragyogó napsütést.

Hammamet

Tunézia | Hammamet | - OTP Travel Utazási Iroda
Hammamet városa csupán egy órányi autóútra fekszik Tunézia fővárosától. Nyugalmas hely, tele bájjal, csodálatos strandokkal. Hammamet kiváló fehér homokos partszakaszai Tunézia legismertebb strandjai közé tartoznak. A meleg vízben gazdag tenger alatti élővilág rejtőzik, éppen ezért a fürdőzők mellett, a búvárkodás rajongóinak is kedvelt célpontja.

Monastir

Tunézia | Monastir | - OTP Travel Utazási Iroda
Ha a tunéziai látogatás során kicsivel több kalandra, nagyobb pörgésre támadna kedvünk, Monastir strandjait érdemes célba venni. A partokon számos izgalmas vízi játék várja a családot, banánhajó, vízisí és szörf – csak, hogy a legkedveltebbeket említsük. A kalandvágyók teve- vagy lóháton is felfedezhetik a környéket. De Monastirban éjszaka sem áll meg az élet, a tengerpart forró partiknak ad otthon egészen hajnalig.

Djerba

Tunézia | Djerba | - OTP Travel Utazási Iroda
Délkeletre, a Djerba-félszigeten találhatjuk a legjobb strandokat. Ez az úgynevezett „ezer pálmafa” vidéke, ahol türkizkék víz mellett élvezhetjük a ragyogó napsütést. Djerba más okból is izgalmas célpont lehet. A vidék régi falvai és városai számtalan kisebb-nagyobb üzlettel, kávézóval és étteremmel csábítják a turistákat. A tengeri ételeket is meg kell kóstolni – a legjobb haléttermek ugyanis itt vannak Tunéziában.

El Haouaria

Tunézia | El Haouaria | - OTP Travel Utazási Iroda
Azok számára, akik a vizes élmények mellett nyugalomra is vágynak El Haouaria lehet a legjobb választás. A kevéssé ismert partszakaszt érintetlen természeti környezet és békés, álmos falvak sora veszi körül. A homokos strandokat meredek sziklák tarkítják. Máshol magas sziklafalak övezik, amelyek izgalmas túrákhoz és szenzációs fotókhoz nyújtanak kiváló hátteret. Március és május között a madarak kedvelőinek nyújthat egészen különleges élményt: ilyenkor ugyanis vándor szárnyasok tízezrei pihennek meg az El Haouaria-hegységben, ami lenyűgöző látványt nyújt.

Chaffar Beach (Sfax)

Tunézia | Chaffar Beach (Sfax) | - OTP Travel Utazási Iroda
A másik kevésbé ismert partszakasz a délen fekvő Chaffar Beach. A lenyűgöző szépségű tengerpartot főként a közelben fekvő Sfax város lakossága látogatja, hétvégén a családi szórakozás élénk központjává válik a terület. A fátyolos tunéziai nők, a menta teát szürcsölő férfiak, a parti homokban játszadozó gyerekek látványa egészen egyedi hangulatot áraszt magából. Itt belekóstolhatunk mindabba, amit ez a csodálatos ország nyújtani tud. A Chaffar Beach-en tett látogatásunkkal teljessé tehetjük a tunéziai utazásunkat.

Kapcsolódó inspirációk:

Fedezze fel Tunéziát családdal! - OTP Travel Utazási Iroda
Tunézia megfizethető családi tengerparti nyaralásairól ismert, de sokkal több felfedeznivaló van ebben az észak-afrikai országban, akár a gyerekek számára is.

Tunézia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Tények, számok, érdekességek Afrika legészakibb országáról, Tunéziáról.

Tunézia | látványosságok - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan csak tengerparti úti célnak tekintik Tunéziát, pedig számos meglepő turisztikai látványosságot tartogat azok számára, akik a homokos partoktól távolabbra merészkednek.

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
A tunéziai Szúza (Sousse) fantasztikus látnivalókat kínál a turistáknak. Bemutatjuk a legkiemelkedőbbeket, melyeket nem szabad kihagyni!

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Tunézia egyik legcsodásabb városa, Szúza történetét és legfontosabb látnivalóit!

Kapcsolódó ajánlatok:


TUNÉZIA - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Tunézia
250 000 Ft-tól/fő

KALANDOS KÖRUTAZÁS TUNÉZIÁBAN

Tunézia
559 000 Ft/fő

VILÁGÖRÖKSÉGEK TUNÉZIÁBAN

Tunézia
569 000 Ft/fő