Élmények a világ körül

Keresés

11 őshonos állat Costa Ricán

11 őshonos állat Costa Ricán - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Ricán több mint 500 000 állat- és növényfaj él, így a világ 20 leggazdagabb élővilággal rendelkező országának egyike. Ismerje meg Ön is a természet csodáit!

11 őshonos állat Costa Ricán

Costa Ricán több mint 500 000 állat- és növényfaj él, így a világ 20 leggazdagabb élővilággal rendelkező országának egyike.
 

Éppen ezért a vadon élő állatok Costa Ricán gyakran megcsodálhatóak és nemcsak a védett területeken. Ismerje meg Ön is a természet csodáit!

Tapír

Costa Rica | tapír - OTP Travel Utazási Iroda
A tapírok főleg gyümölcsökkel, levelekkel és gallyakkal táplálkoznak; nagyon fontos szerepet játszanak Costa Rica trópusi örökzöld erdeiben. Segítségükkel szóródnak ugyanis szét a fák és a bokrok magvai, segítve ezzel az erdők folyamatos megújulását. Felnőttként 150–300 kilogramm is lehet a súlyuk. Tapírokkal a Corcovado Nemzeti Parkban, a Santa Rosa Nemzeti Parkban vagy a Monteverde erdeiben van esély a találkozásra.

Pekari

Costa Rica | pekari - OTP Travel Utazási Iroda
A pekarik imádni való kis vaddisznók, a lombhullató, száraz erdők, a trópusi esőerdők és az alacsonyan fekvő cserjeerdők lakói. A Costa Rica-i pekarik találékonyak és alkalmazkodók, csapatokban élnek, hierarchikus struktúrát tartva fenn egymás között.

Coati

Costa Rica | coati - OTP Travel Utazási Iroda
A coati, más néven coatimundis, Guanacaste tartományban a leggyakoribb. Szeretik a forró, száraz erdőket. Főként húsevők, főleg rovarokkal, tojással, elhullott állatokkal, gyümölcsökkel és diófélékkel táplálkoznak. A coatis társas lény, általában csoportosan bandáznak. Az embertől nem félnek, élelemforrásként tekintenek ránk.

Kapucinus majom

Costa Rica | kapucinus majom - OTP Travel Utazási Iroda
A kapucinus majmok Costa Rica erdeiben gyakoriak. Nagyon intelligens állatok, nagy csoportokban élnek, amelyek akár 30-40 példányt számlálhatnak. A kapucinusok nem válogatósak; mindent megesznek, a rovaroktól, a tojásokon át a különleges gyümölcsökig, mindent, amihez hozzájutnak. Costa Ricán legnagyobb számban a Manuel Antonio Nemzeti Parkban és az Osa-félsziget mentén élnek.

Párducmacska

Costa Rica | ocelot - OTP Travel Utazási Iroda
Az ocelot Costa Rica erdővel fedett völgyeiben él. A gyönyörű vadmacska kiváló ragadozó. Bujkáló életmódot folytat, így a vadonban ritkán látható, ahhoz hihetetlenül nagy szerencse kell! A La Paz Waterfall Gardens Natúrparkban viszont bizonyosan találkozhatunk vele is.

Háromujjú lajhár

Costa Rica | lajhár - OTP Travel Utazási Iroda
A háromujjú lajhárok Costa Rica legbizarabb, de egyben a legaranyosabb lakói. A fák tetején élnek, hetente egyszer azonban lemásznak a talajra, hogy az erdei hulladékot átböngésszék. Manuel Antonióban, az Osa-félszigeten vagy Tortugueróban nagy eséllyel beléjük futhatunk, akár természetes közegükben is.

Orrszarvúbogár

Costa Rica | orrszarvúbogár - OTP Travel Utazási Iroda
Az orrszarvúbogár vagy elefántbogár Costa Rica legnagyobb rovarja. Az óriásbogár súlya 18–28 gramm, hossza 55–80 milliméter is lehet. Az alacsonyan fekvő esőerdőkben él. A Tortuguero Nemzeti Parkban, a Cano Negro Vadrezervátumban, a Corcovado Nemzeti Parkban és a Palo Verde Nemzeti Parkban nagy eséllyel találkozhatunk vele. Bár félelmetes erdei szörnynek tűnhet, teljesen ártalmatlan és jámbor.

Jézus Krisztus gyík

Costa Rica | Jézus Krisztus gyík - OTP Travel Utazási Iroda
A Jézus Krisztus gyík vagy baziliszkusz rovarokkal, apró halakkal, édesvízi garnélákkal, kisebb gyíkokkal és madarakkal táplálkozik. Különös képessége, hogy ha a helyzet megkívánja, szó szerint fut a vízen! Az Osa-félszigeten érdemes keresni, ott a legnagyobb a populációja.

Vörösszemű levelibéka

Costa Rica | Vörösszemű levelibéka - OTP Travel Utazási Iroda
A vörösszemű levelibéka ikonikus kétéltű, amely Costa Rica szerte őshonos. Élénk vörös szemük látványa szinte megbénítja a rájuk leselkedő ragadozókat. A néhány másodpercnyi ámulat pedig elegendő ennek a kis békának ahhoz, hogy odébb álljon. A vörös szemű levelibékák éjszaka aktívak, nappal a levelek alatt alszanak.

Ara

Costa Rica | ara - OTP Travel Utazási Iroda
A skarlátvörös arák Costa Rica őshonos madarai. Akár 60 évet is élhetnek. Az élénk színű és nagyon beszédes arák az ország tengerparti erdőit lakják, a legnagyobb számban Manuel Antonio-ban és az Osa-félszigeten fordulnak elő. Volt időszak, amikor a kihalás szélére kerültek, mára azonban jelentős, gyarapodó állományuk van Costa Ricán.

Ragyogó quetzal

Costa Rica | Ragyogó quetzal - OTP Travel Utazási Iroda
A ragyogó quetzalok Costa Rica legkülönlegesebb madarai. Az erdőkben élnek, kedvenc ételük pedig a vad avokádó. Meglehetősen őket nehéz észrevenni, mert tökéletesen beleolvadnak a környezetükbe. Costa Ricán különösen kedvelik őket, olyannyira, hogy még nemzeti parkot is neveztek el róluk.

Kapcsolódó inspirációk:

Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica a remény útjelzője, aki alternatív utat mutat egy békés és virágzó jövő felé.

Namaste - Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét! - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét!

Vad, vizes vakációk  - OTP Travel Utazási Iroda
Egyiptomi búvárkodás, thaiföldi kajakozás, szicíliai folyó-trekking, kanyonmászás Ausztráliában, úszás fehér delfinekkel Kanadában, szörfözés Costa Ricán, body rafting Indonéziában...

Pura vida, Costa Rica - OTP Travel Utazási Iroda
Tenger és dzsungel, egzotikus állatok és növények, ez Costa Rica legnagyobb vonzereje. Itt hírből sem ismerik a rohanást.

Közép-amerikai kedvencek – Costa Rica és Salvador - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica és Salvador: két lenyűgöző, felfedezésre váró ország.

Újabb 6 érdekes tény Costa Ricáról - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica régóta nagyszerű nyaralóhelyként ismert; csodálatos tájakkal, meseszép strandokkal, hegyekkel, érintetlen esőerdőkkel és változatos élővilággal csábítja turisták ezreit.

Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Az ananász- és kávéültetvények, a csokoládétúrák felejthetetlen élményekkel csalogatják azokat, akik szeretnék megismerni az ország virágzó kultúrájának és gazdaságának alappilléreit.

8 kuriózum a csodás Costa Ricá-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Vajon vulkánból vagy nemzeti parkból van több Costa Ricán? Kik azok a Ticók? És azt tudja-e, hogy mi a sziget nemzeti madara? Kattintson és tudjon meg többet erről a csodálatos, boldog országról!

Kapcsolódó ajánlatok:
COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

RIU TEQUILA *****

Mexikó
929 000 Ft-tól/fő

FAIRMONT MAYAKOBA *****

Mexikó
939 000 Ft-tól/fő

OCEAN MAYA ROYALE*****

Mexikó
969 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND AQUAMARINE *****

Dominikai Köztársaság
979 000 Ft-tól/fő

RIU YUCATAN *****

Mexikó
999 000 Ft-tól/fő