Élmények a világ körül

Keresés

Buenos Aires

Buenos Aires - OTP Travel Utazási Iroda
Latinos pezsgés európai hangulatban

Buenos Aires – latinos pezsgés európai hangulatban

 
Az argentin fővárosban Európa múlt századi eleganciája randevúzik a latin szenvedéllyel, s ez a minden porcikájában vibráló és élő város észrevétlenül szivárog a bőrünk alá, hogy végérvényesen rabul ejtsen. A város dicső múltját megidéző építészet lenyűgöző. A csodálatos, grandiózus francia és olasz stílusú paloták legapróbb részleteit is érdemes megfigyelni a városi séták alkalmával. A részletekben rejlő szépségek máshol is szembe tűnőek: a parkokban kerékpározó emberek, az időtlen kis kávézók, a narancsszínű naplementék vagy a tavasszal bíborban izzó Jacaranda fák mind hozzájárulnak Buenos Aires varázsához.
 

És itt van persze a tangó, mely nélkül elképzelhetetlen lenne a város, a helyiek lételeme az érzéki tánc, idős és fiatal kedvenc időtöltése. Tangózó párokat nem csak a nagyszabású, olykor szinte akrobatikus tango showk-ban, hanem régimódi kávézókban, milongákban (táncházakban), vagy akár az utcán is meg lehet figyelni. Buenos Airesben járva a La Plata folyó túloldalán már egy másik ország: Uruguay vár, ahová érdemes komppal átkelni és belecsöppenni egy napra az uruguayiak életébe.​

Remekbe szabott épületek

Buenos Aires - OTP Travel Utazási Iroda
Buenos Aires csodálatos épületei szavak nélkül is mesélnek a város történetéről. A Latin-Amerika Párizsaként is emlegetett város mesés épületei a XIX – XX. század fordulójából, mint a Teatro Colón vagy a Palacio Barolo, a vasúthálózat kiépítését követő ipari fellendülésről regélnek, amikor Buenos Aires gazdagsága az európai nagyvárosok szintjére emelkedett.
Buenos Aires - OTP Travel Utazási Iroda
Külföldi építészek tervezték a jeles épületeket, köztük egy magyar testvérpár is, Kálnay András és György is, akik a 20’-as évektől éltek s dolgoztak a városban, számos középület, villa és bérház fűződik nevükhöz. A francia elegancia meglepő kontrasztja a későbbi évek racionalizmusával és a 60’-as évek brutalizmusának nyersbeton felületeivel, s napjaink legdivatosabb városrészeivel, a munkásnegyedekből innovatívan felújított Palermóval és a Villa Crespóval a történelem lenyomatai, a sok stílus és világ keveredése kölcsönöz varázslatos hangulatot a városnak. A mai Buenos Aires egyes részei számos neves utcai művész vásznául szolgálnak. A kortárs művészeti alkotások és múlt jeles épületeinek kontrasztja időtlen szépséggel ruházza fel a várost.

A Caminito színes házai, La Boca negyed

Buenos Aires - OTP Travel Utazási Iroda
A híres La Boca negyed Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. A macskaköves sétálóutcácska fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói.

Cabildo a régi városháza, Bolívar 65

Buenos Aires - OTP Travel Utazási Iroda
Vastag fehér falaival, kétemeletnyi árkádjával és gyönyörű harangtornyával a gyarmati és barokk stílusú, 1600-ban emelt és utána több átépítést megélt Cabildo szinte puritán a város számos fényűző épületéhez képest, mégis, a város egyik legszebb épülete.

Kavanagh felhőkarcoló, Florida 1065

Az 1936-ban épült art deco torony Latin-Amerika legmagasabb felhőkarcolója és a világ legmagasabb vasbeton szerkezete volt. Corina Kavanagh gazdag ír örökösnő építtette a különleges lakóházat, melyben nem spóroltak a luxussal, többek között Argentína első központi légkondicionálójával is büszkélkedett.

Casa Rosada

Buenos Aires - OTP Travel Utazási Iroda
A „rózsaszín ház”, vagyis az elnöki palota a Plaza de Mayo híres terén emelkedik, Buenos Aires egyik emblematikus épülete. Híres erkélyéről szólt szívhez szólón Eva Perón a téren összegyűlt szenvedélyes tömeghez. Jellegzetes színe 1873-ból, Domingo Faustino Sarmiento elnökségének idejéből származik, amikor állítólag a mészkövet ökörvérrel keverték a jobb víztaszítás és kötőképesség miatt.

Kapcsolódó inspirációk:


Világvége és Ushuaia - OTP Travel Utazási iroda
A világvégét Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni

Argentína-Tűzföld - OTP Travel Utazási iroda
Patagónia déli részén egy varázslatos szigetvilág

Perito Moreno-gleccser - OTP Travel Utazási iroda
Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit

Argentína - Parrillada - OTP Travel Utazási iroda
A grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el

Argentína - Az Andok - OTP Travel Utazási iroda
A Föld leghosszabb hegysége

Argentína - Maté - OTP Travel Utazási iroda
Az argentinok nemzeti itala

Argentína - Gaucho - OTP Travel Utazási iroda
A végtelen pampa fia

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Brazília élővilága rendkívül sokszínű, számos közülük csak itt található meg egész Földünkön. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Kapcsolódó ajánlatok:


ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
829 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

RIU TEQUILA *****

Mexikó
929 000 Ft-tól/fő

FAIRMONT MAYAKOBA *****

Mexikó
939 000 Ft-tól/fő

OCEAN MAYA ROYALE*****

Mexikó
969 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND AQUAMARINE *****

Dominikai Köztársaság
979 000 Ft-tól/fő