Élmények a világ körül

Keresés

10 érdekesség a Niagara-vízesésről

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről

A Niagara-vízesés New York és a kanadai Ontario közötti határt jelzi, az Amerikai-vízesés a határ amerikai oldalán, a Kanadai-vízesés pedig a kanadai oldalon található. Összegyűjtöttünk 10 érdekességet erről az ikonikus természeti csodáról.
USA | Hawaii | szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
1. New York állam egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága a térség egyik fő energiaellátójaként is működik. A Niagara-vízesés három vízesésből áll, az American Falls, a Horseshoe Falls és a kisebb Bridal Veil Falls vize a Nagy-tavakból ered.
2. A folyó becslések szerint 12 000 éves. A vízesés csodája sokakat lenyűgözött az évezredek alatt, és arra késztette a vakmerőbbeket, hogy különböző szerkezetekkel a fahordóktól a csónakokig "meghódítsák".
3. Eredetileg óránként akár 25 milliárd liter víz is átfolyik a vízesésen. Napjainkban a mennyiséget a kanadai és az amerikai kormány szabályozza, ezzel is lassítva az eróziót. Ezenkívül a víz egy részét elterelik, hogy az Egyesült Államok és Kanada számára áramot szolgáltasson, mellyel napjainkban a Niagara-vízesés a világ legnagyobb elektromos áramforrása.
USA | Hawaii | szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
4. A Niagara vízesés a nászutasok egyik kedvelt úticélja, ami nem véletlen. Az 1953-as Niagara című film főszereplője, Marilyn Monroe, nászutast alakított a festői tájon felvett jelenetben. A híressé váló színésznő nyomán turisták millió látogattak el a vízeséshez nyaranta. A hely népszerűsége pedig egyre csak növekszik.
5. A Niagara-vízesésen a Sir Adam Beck 1-2 erőművekben a vízáramlásból előállított villamos energia Dél-Ontario és Nyugat-New York elektromos szükségleteit szolgálja.
USA | Hawaii | szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
6. Egy Blondin nevű kötéltáncos az 1800-as évek közepén számos alkalommal kelt át a Niagara-szurdokon. A leglátványosabb az a mutatvány volt, amelynek során Blondin 1859. augusztus 19-én a hátán vitte át Harry Colcord-ot, 148 kilós menedzserét.
7. A Niagara-vízesés éjszakai megvilágítása a Niagara látogatását a nap minden szakában látványos eseménnyé emeli.
USA | Hawaii | szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
8. A Niagara szó az "onguiaahra" szóból származik, ami "mennydörgő zajt" jelent.
9. 1886-ig, a Szabadság-szobor felállításáig a Niagara-vízesés volt Amerika és az Újvilág szimbóluma. A világ minden tájáról érkező látogatók a Niagarát az Észak-Amerikába tett látogatásuk során kötelező látnivalónak tekintették.
USA | Hawaii | szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
10. 1848 márciusában a Niagara híres szikláján zubogott le a víz, amikor a Niagara folyót ideiglenesen elzárták a folyó torkolatánál, az Ontario állambeli Fort Erie-ben.

Kapcsolódó inspirációk:


New York gasztronómiai különlegességei | OTP Travel Utazási Iroda
New York a kultúrák olvasztótégelye, mely gasztronómiájában is megjelenik. A világ egyik legnagyobb metropolisza tálcán kínálja a kulináris élvezeteket. Íme a legínycsiklandóbb fogások!

New York titkos gyöngyszemei | OTP Travel Utazási Iroda
Titokzatos metróállomás, képeslapra illő kis piros világítótorony vagy a Central Park titkos barlangja? Tartson velünk és ismerje meg a Nagy Alma kevéssé ismert látványosságait!

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
„Ami Vegasban történt, az Vegasban marad.” – tartja a népszerű mondás. Las Vegas azonban a kaszinók világán túl, jóval több érdekességet tartogat. Ismerje meg velünk „a bűnös város” másik arcát!

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
San Francisco sokkal több érdekességet tartogat, mint gondolná. Fedezze fel velünk a Golden Gate hídnak otthont adó híres várost!

AZ USA legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az Amerikai Egyesült Államok természeti kincsestára kimeríthetetlen lehetőségeket tartogat. Tartson velünk az USA legszebb nemzeti parkjaiba!

USA, Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Honnan kapta a város ikonikus nevét? Melyek a fő látványosságai? Ismerje meg velünk Amerika egyik legnépszerűbb városának titkait.

USA | Hawaii a tények tükrében II. | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii számtalan természeti szépséggel, kulturális és történelmi érdekességgel csábít. Összeállításunkban ezúttal újabb rendkívüli tényeket gyűjtöttünk össze az Egyesült Államok 50. államáról.

Kapcsolódó ajánlatok:


NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
589 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
939 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART - A NAGYVÁROSOK FÉNYEI ÉS A GRAND CANYON

Usa
999 000 Ft-tól/fő

NYUGAT-KANADAI NEMZETI PARKOK

Kanada
1 246 000 Ft-tól/fő

NIAGARA, NEW YORK, FLORIDA - ÉLMÉNYEK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

Usa, Kanada
1 279 000 Ft-tól/fő

USA - A LEGENDÁS 66-OS ÚTON

Usa
1 299 000 Ft-tól/fő

USA - A KELETI ÉS A NYUGATI PART LEGJOBBJAI

Usa
1 679 000 Ft-tól/fő

LOS ANGELES - LAS VEGAS - HAWAII SZILVESZTER

Usa
1 790 000 Ft-tól/fő