Élmények a világ körül

Keresés

10 érdekesség a Niagara-vízesésről

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről

A Niagara-vízesés New York és a kanadai Ontario közötti határt jelzi, az Amerikai-vízesés a határ amerikai oldalán, a Kanadai-vízesés pedig a kanadai oldalon található. Összegyűjtöttünk 10 érdekességet erről az ikonikus természeti csodáról.
USA | Hawaii | szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
1. New York állam egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága a térség egyik fő energiaellátójaként is működik. A Niagara-vízesés három vízesésből áll, az American Falls, a Horseshoe Falls és a kisebb Bridal Veil Falls vize a Nagy-tavakból ered.
2. A folyó becslések szerint 12 000 éves. A vízesés csodája sokakat lenyűgözött az évezredek alatt, és arra késztette a vakmerőbbeket, hogy különböző szerkezetekkel a fahordóktól a csónakokig "meghódítsák".
3. Eredetileg óránként akár 25 milliárd liter víz is átfolyik a vízesésen. Napjainkban a mennyiséget a kanadai és az amerikai kormány szabályozza, ezzel is lassítva az eróziót. Ezenkívül a víz egy részét elterelik, hogy az Egyesült Államok és Kanada számára áramot szolgáltasson, mellyel napjainkban a Niagara-vízesés a világ legnagyobb elektromos áramforrása.
USA | Hawaii | szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
4. A Niagara vízesés a nászutasok egyik kedvelt úticélja, ami nem véletlen. Az 1953-as Niagara című film főszereplője, Marilyn Monroe, nászutast alakított a festői tájon felvett jelenetben. A híressé váló színésznő nyomán turisták millió látogattak el a vízeséshez nyaranta. A hely népszerűsége pedig egyre csak növekszik.
5. A Niagara-vízesésen a Sir Adam Beck 1-2 erőművekben a vízáramlásból előállított villamos energia Dél-Ontario és Nyugat-New York elektromos szükségleteit szolgálja.
USA | Hawaii | szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
6. Egy Blondin nevű kötéltáncos az 1800-as évek közepén számos alkalommal kelt át a Niagara-szurdokon. A leglátványosabb az a mutatvány volt, amelynek során Blondin 1859. augusztus 19-én a hátán vitte át Harry Colcord-ot, 148 kilós menedzserét.
7. A Niagara-vízesés éjszakai megvilágítása a Niagara látogatását a nap minden szakában látványos eseménnyé emeli.
USA | Hawaii | szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
8. A Niagara szó az "onguiaahra" szóból származik, ami "mennydörgő zajt" jelent.
9. 1886-ig, a Szabadság-szobor felállításáig a Niagara-vízesés volt Amerika és az Újvilág szimbóluma. A világ minden tájáról érkező látogatók a Niagarát az Észak-Amerikába tett látogatásuk során kötelező látnivalónak tekintették.
USA | Hawaii | szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
10. 1848 márciusában a Niagara híres szikláján zubogott le a víz, amikor a Niagara folyót ideiglenesen elzárták a folyó torkolatánál, az Ontario állambeli Fort Erie-ben.

Kapcsolódó inspirációk:


USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

Kapcsolódó ajánlatok: