Élmények a világ körül

Keresés

Rózsaszínben látjuk a világot

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Rózsaszínben látjuk a világot

 
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel. Épp ettől oly csodálatos dolog utazni és felfedezni azt.
 

A titkos parkoktól, kertektől és átjáróktól kezdve a régi kolostorokig összegyűjtöttük a „tömegturizmustól” mentes különleges párizsi látnivalókat.

Hillier-tó (Ausztrália)

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A Middle-szigeten található Hillier-tó furcsa színével a világ egyik legkáprázatosabb természeti jelensége és Ausztrália egyik legnépszerűbb turista látványossága. A mélykék Indiai-óceántól csak egy bokrokkal, fehér homokkal és homokdűnékkel tarkított keskeny földnyelv választja el, felülről pedig egy lábnyomhoz hasonlít az alakja. A Nyugat-Ausztráliában lévő 600 méter hosszú tavat hófehér kikristályosodott sóperem övezi, partján eukaliptuszfák sorakoznak. A víz színe a magasból sokkal sötétebbnek tűnik, mint közelről, hiszen a légi felvételeken látványosabb a kontraszt, ahogy a kis szigeten a zöldellő táj közepén megjelenik egy szokatlan, megmagyarázhatatlan színű tó. Az egyébként viszonylag sekély tó vize akkor is rózsaszín marad, ha friss víz kerül bele. Az 1950-es években tudósok tanulmányozták a sós tó vizét. Arra számítottak, hogy hasonlóan a többi rózsaszín tóhoz a vízben mikro algát találnak, ami elszínezi a tavat. A Hillier-tóból származó vízmintákban azonban nem találtak alga előfordulására utaló jelet, így a tó színének okát továbbra is titok övezi. A furcsa szín ellenére azonban semmilyen káros hatással nincsen az emberre.

Vörös-part (Panjin, Kína)

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A természeti csodaként emlegetett Vörös-part Kínában, Panjin városától 30 kilométerre található. A Vörös-part a Liaohe-folyó deltájának különlegessége, ez a szokatlan jelenség határozza meg a vidéket, mely turisták ezreit vonzza. A karmazsinvörös torkolat egyúttal a világ legnagyobb vizes-mocsaras élőhelye is, ahol számos védett madárfaj is látható. A különös vidék több mint 236 féle Ázsiából és Ausztráliából érkező vonuló madár és ritka faj költőhelye is egyben. A 26 kilométer hosszú élénkvörös partszakaszt Vörös tengerpartnak is nevezik az egyedülálló jelenségnek köszönhetően. A folyó deltájában egyfajta tengeri fűféle, a Sueda virágzik, s ahogy közeledik az ősz hirtelen tűzvörös színűre változik, vörös szőnyeg borítja be a vízfelszínt. A „lángoló part” szigorúan védett, jelentős természetvédelmi terület, de egy kisebb szakaszon megtekinthetjük ezt a természeti csodát. A part azon részére mólót és stégeket építettek, ahova a turisták kimehetnek, és megtekinthetik ezt a szőnyegszerűen elterülő növénytengert. A kiépített hidakról és mólókról csodálatos panoráma nyílik a lángoló partra.

Antilop-kanyon (Arizona, USA)

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
Az Antilop-kanyon a navahó indiánok földjén található, az Arizona állambeli Page város közelében. A lenyűgöző kanyont a homokkő eróziója alakította ki, amelyet elsősorban a futóárvizek, illetve egyéb felszínalakító tényezők okoztak. Két szakasza vált a fotózók közt híressé: a Felső Antilop-kanyon (Hasadék) és az Alsó Antilop-kanyon (Dugóhúzó). A Felső Antilop-kanyon a látogatottabb a kanyonok közül, egyrészt mert nem kell hozzá mászni, másrészt a kanyonok különleges jelensége, a fényoszlop-képződés sokkal gyakoribb itt, mint az Alsó Antilop-kanyonban. A fényoszlopok leggyakrabban a nyári hónapokban jelennek meg, amikor a nap magasan áll. Az Antilop-kanyont csak vezetővel együtt látogatják a turisták, részben mert az esős évszakban a gyors áradások rendkívül veszélyessé teszik. Elég, hogy a kanyontól több tucat mérföldnyi távolságra eső essen, és a kanyont szinte előzetes jelek nélkül hirtelen vadul rohanó ár öntheti el.

Ruby-vízesés (Tennessee USA)

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
Talán a világ legszebb barlangi vízesése az Egyesült Államokban Chattanooga városának közelében található. Egyike a legnagyobb, nyilvánosan látogatható, barlangban lévő vízeséseknek. 341 méterrel a hegy felszíne alatt, egy barlang mélyén, 44 méter magasból hullik alá a víz egy medencébe. Nem tudni, a víz honnan származik, az biztos, hogy a Tennessee-folyóba ömlik. Nagyon mélyen van a barlang, de még így is 255 méterrel a tengerszint felett. A Lookout-hegy barlangjának évszázados történelme van. Ismerték az indiánok, a polgárháború alatt raktárként és gyárként is működött. Sokszor találtak itt menedéket a törvényen kívüliek. Egy vasútvonal építése miatt a sínek elzárták a barlang bejáratát a nagyközönség elől. Leo Lambert úgy döntött, új bejáratot kell vágni a barlanghoz. A munkálatok során bukkantak egy hasadékra, amely a vízesés barlangjához vezetett. Leo a feleségéről nevezte el a vízesést. Ez volt az első barlang, amelynél elektromos áramot használtak a bevilágítására.

A Szelek Palotája (Jaipur, India)

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
Jaipurt Rózsaszín Városnak is nevezik, mert a 19. század második felében a maharadzsa erre a színre festette a város összes épületét az oda látogató walesi herceg tiszteletére. Addig a házak és főleg a paloták sárgák voltak, a rózsaszín viszont az indiaiaknál a vendégszeretet kifejezését hivatott szín. A város legfontosabb nevezetessége kétségkívül a Hawa Mahal, a Szelek Palotája. Palotának ténylegesen nem lehet nevezni, hiszen inkább egy csodálatos homlokzat és a mögöttes lépcsőfeljáró jelenti a látványt. Építésének célja az volt, hogy az akkori maharadzsa asszonyai úgy tudják figyelni a valóban lenyűgöző kilátást, hogy mindig legyen valamilyen frissítő légmozgás. Ezért is kapta az épület a Szelek Palotája nevet. Lakhatásra azonban érthető módon nem ezt a palotát, hanem a Városi Palota, azaz City Palace nevű épületet használták-használják a jaipuri maharadzsák, köztük a mai maharadzsa is, akit szerencsés esetben akár meg is pillanthatunk palotája udvarán.

Masjid Dimaukom mecset (Maguindanao, Fülöp-szigetek)

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A Masjid Dimaukom nevet viselő új mecset a rózsaszín legélénkebb árnyalatában pompázik. A helyi lakosokat mindenesetre nem zavarja a sokak számára elsősorban Barbie-babához és házához köthető árnyalat. Datu Saudi, Ampatuan város polgármestere a 2014-es Ramadán ünnep alkalmából egy pink színű mecsettel örvendeztette meg a helység lakóit. Állítása szerint feleségével közösen döntöttek a feltűnő szín mellett, mert szerintük ez szimbolizálja leginkább a szeretetet, a békét és az elfogadást. Nem mellékes ok persze az sem, hogy ez a polgármester úr kedvenc színe is. Magát a beruházást teljes egészében Samsudin Dimaukom finanszírozta, az építési munkálatokra pedig – a vallási tolerancia jegyében – keresztény szakembereket kért fel. Mindezek fényében talán érthető az is, hogy a mecset a városvezető nevét viseli.

Pink Sand Beach (Harbour Island, Bahamák)

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A Bahamákhoz tartozó Harbour Island csodálatos tengerpartja a Pink Sands Beach, mely igazán méltó a nevére, hiszen 5 kilométer hosszan rózsaszínben játszik itt a homok. Ezt a csodás színárnyalatot a Foraminiferának köszönhetjük, melyek aprócska tengeri élőlények, amiket rózsaszín kagylóhéj borít. Ezeket mossák a hullámok a partra, így változtatva a homokot rózsaszínné. Lenyűgöző látványt nyújt, az egészen valószerűtlen, szinte mesébe illő tengerpart.

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A hinduizmus legfontosabb ünnepét szerte a világon ünneplik, a fény győzelmét szimbolizálja a sötétség felett.

Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Bahama-szigetek csodái - OTP Travel utazási iroda
Karib-térségében terül el a gyönyörű természeti adottságokkal megáldott Bahama-szigetek.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

India
775 000 Ft-tól/fő

INDIA - RAJASTHAN CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

India
1 099 000 Ft-tól/fő

MAURITIUS, AZ INDIAI-ÓCEÁN CSILLAGA

Mauritius
1 219 000 Ft-tól/fő

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

NEW YORK – FLORIDA – BAHAMÁK

Usa
1 289 000 Ft-tól/fő