Élmények a világ körül

Keresés

Japán leghíresebb fesztiváljai

Japán leghíresebb fesztiváljai - OTP Travel Utazási Iroda
Japánban egymást érik a fesztiválok, az ünnepek és az ünnepi rendezvények. A japánok maguk is azt mondják, nincs olyan nap, hogy ne lenne valahol valamilyen esemény. Íme a kedvenceink!

Japán leghíresebb fesztiváljai

Japánban egymást érik a fesztiválok, az ünnepek és az ünnepi rendezvények. A japánok maguk is azt mondják, nincs olyan nap, hogy ne lenne valahol valamilyen esemény. A japán fesztiválok egy-egy fő tematika körül szervezősnek, és lakomákkal, játékokkal és szórakozási lehetőségekkel vannak körítve. Összeállítottunk a listát a kedvenc rendezvényeinket, amelyeket nem szabad kihagyni.

Yuki Matsuri

A Yuki Matsuri, más néven "szapporói hófesztivál" körülbelül egy héten át zajlik januárban Hokkaidón. Ez az ünnep Japán egyik legnépszerűbb téli eseménye. Története 1950-be nyúlik vissza, amikor középiskolások egy csoportja hószobrokat épített a helyi parkban. Azóta hatalmas, kulturális eseménnyé nőtte ki magát, amelyen művészi értékkel elkészített hó- és jégszobrok, illetve készítőik versenyeznek. Az esemény évente több mint kétmillió látogatót vonz Japánból és az egész világból.

Omizutori

Todaiji Syunie Nara JPN 001
Az Omizutori márciusban két hétig tart Nara városában. A buddhista fesztivál tulajdonképpen egy szertartás, amely során a résztvevők megtisztulhatnak a bűneiktől, és egyúttal elhozza a tavaszt az új évre. A fesztivál végeztével kezdődik rendszerint a cseresznyevirágzás. A fesztivál csúcspontja az Otaminatsu. Az Otaminatsu során óriási, akár 8 méter hosszú tűzfáklyákat hordanak fel egy emelvényre, ahonnan azokat a tömegre dobálják. Hitük szerint ez boldog és biztonságos évet hoz a résztvevőknek.

Kanamara Matsuri

Kanamara-matsuri2014
A Kanamara Matsuri, nevezzük nevén, Japán hírhedt, áprilisi "péniszfesztiválja". Japán egy különleges ország, ahol gyakran szeretik a dolgokat másképp csinálni. A Kanamara Matsuri is egy ilyen rendezvény a tokiói Kawasakiban. A fesztivál nagy nemzetközi sikert tudhat magának. Minden évben április első vasárnapján rendezik meg. Eredetéről több különböző történet is kering. Az egyik történet egy olyan nőről szól, akinek nemi szervében egy démon élt, aki leharapta az újdonsült férjeinek nemi szervét. Egy kovács azonban túl járt a démon eszén és vasból készített egy élethű másolatot, amiben a démon kitörte a fogait, így a nő visszatérhetett a normális életéhez. A másik mese egy istennőről szól, aki egy tűzistennek adott életet, így a lány teste alsó felén sérülésekkel szenvedett. Két kedves isten segített neki meggyógyítani a sérüléseit, ma az emberek nemi betegségekkel, termékenységgel és biztonságos gyermekszüléssel kapcsolatos problémáikkal is ezekhez az istenekhez imádkoznak. Japán legvidámabb fesztiválja a mókáról és az alkoholos italok fogyasztásáról szól, érdemes így készülni.

Gion Matsuri

Japán utazás | Gion Matsuri - OTP Travel Utazási Iroda
Vitathatatlanul ez a japán ünnepek legrégebbike. A júliusi fesztivál egy tisztító rituálé, amely során meg kell békíteni a tüzeket, árvizeket és földrengéseket okozó istenségeket. Maga az esemény annyira népszerű, hogy egész júliusban eltart, és szinte minden nap történik valami szokatlan. A Kiotóban megbolydul ilyenkor az élet, amit a helyiek és a turisták is egyaránt szeretnek. A legnépszerűbb események július 17. és 24. között zajlanak. A fesztivál legélvezetesebb része a "Yoi-yama", amelyeket a fő felvonulást megelőző három estén tartanak. Ilyenkor Kiotóban valósággal lázban égnek a városlakók. Nem szabad kihagyni!

Aomori Nebuta Matsuri

Japán utazás | Aomori Nebuta Matsuri - OTP Travel Utazási Iroda
Japán legszínesebb fesztiválját augusztusban rendezik. Az eseményen mitológiai lények és híres japán karakterek alakjában pompázó kocsik vonulnak fel. A Nebuta egy bátor harcos figurát ábrázoló kocsira utal, amelyet a város központjában visznek végig. A kocsik általában szövetből és bambuszból készülnek. A fesztivál fénypontja a hatalmas lámpás kocsik napi felvonulása, amelyet hatalmas dobok, zenészek és táncosok vesznek körül. Turistaként élvezhetjük a különleges, ünnepi ételeket, elmerülhetünk az tradicionális élőzene, a táncok és az elbűvölő, kivilágított kocsik világában.

Kishiwada Danjiri Matsuri

Kishiwada-Danjiri-Matsuri Osaka Japan
A szeptemberben megrendezett Danjiri Matsuri lényegében egy aratási fesztivál, amely a jó őszi termésért mond köszönetet. A dél-oszakai Kishiwadában rendezik meg, és ez Japán leghíresebb danjiri matsurija. A danjiri hagyományos japán, fából készült, faragásokkal gazdagon díszített kocsi. A kocsik rendszerint szentélyt vagy templomot formáznak. Ezek vonulnak fel a rendezvény során. A fesztivált egyébként Oszaka legvadabb bulijának tartják. A kocsik többsége több mint 3000 kg súlyú, és akár 1000 fős lelkes csapat húzhatja őket. Minden kocsi a város egy-egy kerületét képviseli, a kerületek büszkesége a tét, mindenki a győzelemért küzd.

Kapcsolódó inspirációk:

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
A nyugati ember nem is gondolná, hogy Japánban a fürdőzésnek milyen komoly hagyományai vannak.

Különc Tokió - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány alternatív látnivaló:

Szusizzunk japán-módra! - OTP Travel Utazási Iroda
A szusi nem más, mint egy darabka nyers hal (esetleg más vízi állat) egy kis adag ecetes rizsre pakolva.

Állati jó helyek - Utazás az állatok birodalmába - OTP Travel Utazási Iroda
Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Japán utazás | Tokió legszebb templomai - OTP Travel Utazási Iroda
Tokió számos különleges helyszínt kínál. Ezúttal a japán főváros templomait és szentélyeit vettük sorra, ahol elkészíthetjük Japánban tett utazásunk egyik valóban különleges hangulatú fotóját.

Japán utazás | daibutsu - OTP Travel Utazási Iroda
Japánban Buddha-szobrokból a kicsiktől a hatalmasokig számtalan variáció található. A Buddha-szobrokat a polgárok békéjének és boldogságának reményében állították. Ezúttal a legnagyobbakat mutatjuk be.

Fudzsi - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Japánról beszélünk, a napkorongot ábrázoló zászlón kívül a Fudzsi, Japán egyik kihagyhatatlan és kötelező látnivalója ugrik be azonnal. Íme néhány mítosz és ismeretlen tény a Fudzsi-hegyről.

Japán legújabb turistamágnesei - OTP Travel Utazási Iroda
Az újonnan megnyitott helyek felfedezése mindig szórakoztató. Íme 6 új turisztikai látványosság, amelyet 2022-ben adnak át Japánban a nagyközönségnek!

Japán finomságok - OTP Travel Utazási Iroda
A japán konyha nem kizárólag a szusik világában tud ínycsiklandó csemegéket alkotni. Összeállításunkban a szusik mellett egyéb megkóstolandó finomságok is szerepelnek. Tartsanak velünk!

Japán, Kamakura, Nagy Buddha | OTP Travel utazási iroda
Kamakura, Japán egykori politikai központja ma kedvelt turistacélpont.

Új világörökségek - OTP Travel Utazási Iroda
Új helyszínek az UNESCO világörökségi listáján.

Becsengettek
A világ legszebb egyetemei

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

KYOTO utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A könyvespolc hotelt önnek találták ki!

Kapcsolódó ajánlatok:


VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
2 075 000 Ft-tól/fő

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.