Élmények a világ körül

Keresés

6 páratlan élmény Funchalban

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány a legkülönlegesebb látnivalók és élmények közül, amelyeket Funchalban érdemes megtekinteni-megtapasztalni.

6 páratlan élmény Funchalban

A meredek dombok és az Atlanti-óceán között fekvő bájos Funchal tökéletes kiindulópont Madeira felfedezéséhez. Madeira legnagyobb városaként a sziget lüktető szívének számít, ahol minden utcasarkon valami izgalmas látnivalóra bukkanhatunk. Íme néhány a legkülönlegesebb látnivalók és élmények közül, amelyeket Funchalban érdemes megtekinteni-megtapasztalni. 

Felvonóval Funchal felett

6 páratlan élmény Funchalban - OTP Travel Utazási Iroda
Funchal városát a „kertek városának” emlegetik, melyet a zöld területek és a városi épületek tökéletes szimbiózisának köszönthető. A virágos és zöld táj harmóniáját mi magunk is szemügyre vehetjük madártávlatból a várost átszelő felvonók egyikéből. A drótkötélpálya hossza összesen 3200 méter, mellyel 560 méteres magasságba emelkedhetünk mindösszesen 11 perc alatt. 

Botanikus Kert

6 páratlan élmény Funchalban - OTP Travel Utazási Iroda
A Botanikus Kertet és a Monte Parisht egy másik drótkötélpálya köti össze, mely 1600 méter hosszú. A 12 kabinból álló felvonó óránként akár 400 utast is szállíthat. A felejthetetlen úton megcsodálhatjuk a Funchal-öböl szépségét, valamint a João Gomes folyó körüli erdős területre nyíló fantasztikus panorámát. Az utazás lélegzetelállító panorámát nyújt a városra, ahol a városi élet harmóniában él együtt a város védjegyének számító völgyekkel és hegyekkel. 

Drótkötéllel fel – tobogánon le

6 páratlan élmény Funchalban - OTP Travel Utazási Iroda
Szánkózzunk le az ikonikusnak számító tobogán kosarakban, melynek hagyománya a XIX. századra vezethető vissza, amikor a helyi lakosok közlekedési eszköznek használták, hogy eljussanak Monte falujából Funchal városába. A tobogános szánkózást két hagyományos viseletbe öltözött, szalmakalapos futó vezeti. Montéból a közeli Livramentóba tartó út két kilométeren át, festői környezetben vezet és nagyjából 10 percig tart. 

A Nossa Senhora do Monte-templom és IV. Károly síremléke

6 páratlan élmény Funchalban - OTP Travel Utazási Iroda
Funchalnak egy különleges magyar vonatkozású látnivalója is van: IV. Károly, az utolsó magyar király sírja. IV. (Boldog) Károly, I. Károlyként az utolsó osztrák császár 1916 és 1918 között uralkodott, királyságának és császárságának az Osztrák-Magyar Monarchia szétesése vetett véget. A királyt, miután kétszer is sikertelen kísérletet tett a magyar trón visszaszerzésére, 1921-ben családjával együtt Madeira szigetére vitték, ahol egyszerű körülmények között, szerényen élt 1922-ben, spanyolnáthában bekövetkezett haláláig. Utolsó éveit a Quinta do Monte villában töltötte egy helyi bankár felajánlásának köszönhetően. A villa ma impozáns hotelnek ad otthont gyönyörű kerttel és csodálatos panorámával Funchalra. Károly testét a montei Miasszonyunk-templomban (Nostra Senhora de Monte) helyezték végső nyugalomra, mely nem csak elbűvölő műemlék, de a magyarok kedvelt zarándokhelye is. Sírját a templom kápolnája őrzi, a templomlépcső előtt a király impozáns szobra található. Károly szívét a Habsburgok családi hagyományainak megfelelően a svájci Muri-kolostorban őrzik Zita királyné szívével együtt.

Bóklászás a funchali piacon

6 páratlan élmény Funchalban - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1940-ben épült Mercado dos Lavradores piaca a város fő ellátási pontjává vált, melyet külső homlokzatának építészeti jegyein is jól láthatunk. Napjainkban is népszerű találkozópont mind a helyiek, mind a turisták körében, akik mindenféle színű és illatú portékát kínálnak a világ minden tájáról. A legtöbben olyan egzotikus gyümölcsöket kóstolnak itt, mint a papaya vagy a maracuja. Népszerű még az alsó szinten található halpiac, mely a sziget egyik legnagyobbjának számít.

Funchal virágfesztivál

6 páratlan élmény Funchalban - OTP Travel Utazási Iroda
A Virágfesztivál egy kulturális esemény, amely a helyi hagyományokhoz kapcsolódik. Pillantsunk be Madeira történelmébe és hagyományaiba akár a népi csoportok előadásain keresztül, akár a gyönyörű virágszőnyegek építésén keresztül. Rengeteg szórakoztató programsorozattal, például zenei koncertekkel és varietéműsorokkal várják a turistákat évről-évre. A virágpiacon számos növénykülönlegességet vehetünk, illetve a helyi gasztronómia regionális ízeivel is megismerkedhetünk.

Kapcsolódó inspirációk:


Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerjék meg Madeira jelenleg talán leghíresebb szülöttét, ikonikus látni- és kóstolni valóit, melyek nélkül nem lehet teljes a madeirai utazás.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
A XIX. század vége felé Madeira leggazdagabb családjai közül néhányan a Funchal külvárosában található szép birtokokon éltek.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Felejthetetlen panoráma tárul elénk a hegyek szívében fekvő kis falvakra, a legmagasabb hegycsúcsokra, vagy Madeira legszebb strandjaira.

Top 3 portugál sertéshús étel - OTP Travel Utazási Iroda
A húsimádók figyelmébe ajánlunk három olyan sertéshúsból készült fogást, amelyet Portugáliában járva, feltétlenül ki kell próbálni!

Portugália | Top 5 SPA Lisszabonban - OTP Travel Utazási Iroda
A lisszaboni fürdők többsége luxusszállodák területén található, ám ezek gyógyfürdők nem csak a szállodák vendégei számára látogathatóak.

10 portugál étel, amit a külföldiek nem értenek - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Portugáliában járunk, ezekkel a fogásokkal bizonyosan találkozni fogunk.

A portugál Madeira Európa egyik legkedveltebb szigete. | OTP Travel utazási iroda
Ismerje meg a portugál Madeirát, Európa egyik legkedveltebb szigetét!

Portugál bor és kultúra  - OTP Travel utazási iroda
Portugália a világ 6. legnagyobb bortermelője.

Nevezetes másolatok  - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát!

Kapcsolódó ajánlatok:


MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
érdeklődésre

MADEIRA – PORTO SANTO KÖRUTAZÁS

Portugália
érdeklődésre

PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
389 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
399 000 Ft-tól/fő

THE CLIFF BAY***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
470 000 Ft-tól/fő

PORTÓTÓL SANTIAGO DE COMPOSTELÁIG

Portugália
479 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
519 000 Ft-tól/fő

SAVOY PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
530 000 Ft-tól/fő

KÖRUTAZÁS DÉL-PORTUGÁLIÁBAN

Portugália
639 000 Ft-tól/fő

AZORI-SZIGETEK: SAO MIGUEL, FAIAL, PICO

Portugália
789 000 Ft-tól/fő

REID’S PALACE, A BELMOND HOTEL***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
790 000 Ft-tól/fő