Élmények a világ körül

Keresés

A Művészetek és Tudományok Városa

A Művészetek és Tudományok Városa | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai művészetet, tudományt és szórakozást ötvöző futurisztikus épületegyüttes az emberi kreativitás és innováció bizonyítéka.

A modern csoda felfedezése – A Művészetek és Tudományok Városa

A spanyolországi Valencia szívében fekszik a Ciutat de les Arts i les Ciències, azaz a Művészetek és Tudományok Városa néven ismert lélegzetelállító épületegyüttes.

A művészetet, a tudományt és a szórakozást ötvöző futurisztikus komplexum az emberi kreativitás és innováció bizonyítéka. E remekmű Santiago Calatrava építész munkája, akinek egyedi tervei mély nyomot hagytak a modern építészet világában.

Egy látnok építész - Santiago Calatrava

Santiago Calatrava 1951-ben született Valenciában, spanyol építész, építőmérnök és művész. Híres arról, hogy képes az építészeti tervezést a mérnöki elvekkel ötvözni, és olyan szerkezeteket létrehozni, amelyek nemcsak vizuálisan lenyűgözőek, hanem szerkezetileg is szilárdak. Calatrava munkáira jellemzőek az organikus formák, az egybesimuló vonalvezetés és a fehér beton használata, amely az alkotásoknak éteri könnyedséget és kecsességet kölcsönöz.
Valenciai gótikus örökségei - OTP Travel Utazási Iroda

A Ciutat de les Arts i les Ciències születése

A Ciutat de les Arts i les Ciències ötlete az 1980-as évek végén fogalmazódott meg egy ambiciózus terv részeként, amely Valencia egykori folyómedrének, a Turia folyónak az újjáélesztésére irányult. A folyó, amelyet egy katasztrofális árvíz után eltereltek, egy hatalmas területet hagyott maga után, amely lehetőséget kínált a városfejlesztésre. A valenciai kormány egy futurisztikus kulturális és szórakoztató komplexumot képzelt el, amely a művészetek, a tudomány és a szabadidős tevékenységek központjaként szolgálna.
Valenciai gótikus örökségei - OTP Travel Utazási Iroda

A modern építészeti együttes

L'Hemisfèric (A Hemisfèric) - A komplexum egyik leglátványosabb építménye, a L'Hemisfèric egy óriási szemre hasonlít, homorú teteje a szemhéjra emlékeztet. Ez a lenyűgöző épület egy IMAX mozinak, egy planetáriumnak és egy lézeres digitális vetítőrendszernek ad otthont, amely magával ragadó mozi- és csillagászati élményt nyújt a látogatóknak.
El Museu de les Ciències Príncipe Felipe (A Príncipe Felipe Tudományos Múzeum) - Ez az interaktív tudományos múzeum egy bálna csontvázát imitálja kívülről. Minden korosztályt arra ösztönöz, hogy a gyakorlatias kiállítások és interaktív tárlatok segítségével felfedezzék a tudományt és a technológia izgalmas világát.
Valenciai gótikus örökségei - OTP Travel Utazási Iroda
L'Umbracle (Az Umbracle) - A Művészetek és Tudományok Városának bejárataként szolgáló L'Umbracle egy szabadtéri kert egy boltíves szerkezettel, amely árnyékot ad a látogatóknak, és lenyűgöző kilátást nyújt a komplexumra. A kertet különféle növényfajok díszítik, így a városon belül üdítő oázisként szolgál.
El Palau de les Arts Reina Sofía (A Sofía királynő Művészetek Palotája) - A hajó formájára mintázott fenséges operaház kulturális gyöngyszem, amelyet opera, balett és zenei előadások megrendezésére terveztek. A legmodernebb felszereltségének és akusztikájának köszönhetően világszínvonalú helyszínt biztosít a művészi önkifejezésnek.
Valenciai gótikus örökségei - OTP Travel Utazási Iroda
L'Oceanogràfic (Az oceanográfia) - A L'Oceanogràfic Európa legnagyobb akváriumaként egy tengeri csodavilág, amely a világ különböző vízi ökoszisztémáit mutatja be. Lenyűgözően sokféle tengeri fajnak ad otthont, amely magával ragadó élményt nyújt a látogatóknak.

Építészeti örökség és hatás

A Ciutat de les Arts i les Ciències az építészeti innováció és a várostervezés erejéről tanúskodik. Santiago Calatrava kreatív zsenialitása nemcsak Valencia tájképét alakította át, hanem látogatók millióit vonzza a világ minden tájáról, elősegítve a művészet, a tudomány és a természet találkozásának megbecsülését.
Valenciai gótikus örökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az épületegyüttes emellett jelentős hatást gyakorolt a helyi gazdaságra is, erősítette a turizmust és munkahelyeket teremtett. A modern Valencia szimbólumává vált, egy olyan városé, amely felvállalja gazdag kulturális örökségét, miközben a kortárs építészetet is integrálja.

Kapcsolódó inspirációk:


Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

Valenciai gótikus örökségei | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai gótikus épületek a régió művészi és mérnöki képességeit bizonyítják.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Az ősi történelem és a modern innováció lenyűgöző keverékével ez a magával ragadó város minden utazó számára felejthetetlen élményeket tartogat.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Amikor a spanyol konyha ikonikus ételeit emlegetjük, kevés fogás hasonlítható a híres valenciai paella ínycsiklandó élvezetéhez.

Andalúzia csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia vagy ahogy sokan nevezik, Spanyolország nagyasszonya. Andalúziában utazni annyi, mint belelátni Spanyolország lelkébe.

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Madridot öröm felfedezni, mert a történelmi gyöngyszemektől és a világszínvonalú művészeti alkotásokig a különleges gasztronómiai élményekig ezernyi csodát kínál.

Bacelona, te bájos! - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona tökéletes úti cél. Ha először látogat el ide, a következő látnivalók feltétlenül kerüljenek fel a megnézendők listájára.

Spanyolország a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány érdekes, olykor meglepő tényt Spanyolországról, amelyek talán kevesek előtt ismertek. Tartson velünk az Ibériai-félsziget felfedezésében!

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona Katalónia fővárosa eltérő gasztronómiai hagyományokkal büszkélkedhet, mint Spanyolország többi része.

Spanyolország fenséges ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A finom tapasoktól kezdve a kiváló tenger gyümölcseiig és a hagyományos sültekig, a spanyol ételek a legjobb helyi termékek felhasználásával készülnek.

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
379 000 Ft-tól/fő

EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

MALLORCAI HÉTVÉGE

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN VALENCIA

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

SZILVESZTER BARCELONÁBAN

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

OCCIDENTAL FUENGIROLA**** - FUENGIROLA, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

ALUA BOCCACCIO****- ALCUDIA, MALLORCA

Spanyolország
489 000 Ft-tól/fő

MELIA COSTA DEL SOL**** - TORREMOLINOS, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
499 000 Ft-tól/fő