Élmények a világ körül

Keresés

BASZKFÖLDI KALANDOK – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Katalógus ár: 999 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Egyéni körutazás repülőjeggyel, bérautóval, 7 éjszaka szállással

Fedezze fel Baszkföld lenyűgöző tájait és kultúráját egy izgalmas fly and drive út során! Kezdje az utat Bilbao modern városában, majd barangoljon Gatika és Bermeo bájos falvaiban, valamint a mesés Gaztelugatxe szigeten. Utazzon tovább Vitoria-Gasteiz történelmi városába és élvezze a La Rioja borvidék ízeit Laguardiában. Végül pihenjen San Sebastian elegáns tengerpartján, ahol kimagasló gasztronómiai élmények várják.


Ajánlott program:
1. nap: Budapest - Bilbao

Utazás repülőgéppel Budapestről Bilbao-ba átszállással, ahol a repülőtéren a bérautó felvétele. Javasolt program: A szállás elfoglalása után Frank Gehry által tervezett Guggenheim Múzeum különleges épületének megtekintése kívülről és séta a hangulatos Nervión folyó mentén. Ezt követően szabadprogram az óvárosban. Szállás Biblabo-ban.

2. nap: Bilbao

Reggeli után Bilbao felfedezésének folytatása. Javasolt program: A különleges Zubizuri gyaloghídon átkelve séta a Begona bazilikához. A városra nagyszerű kilátás tárul az Artxanda hegyről, amely siklóval is megközelíthető. Bilbao belvárosába érkezve a városnézés során a Szent Jakab-katedrális, az óváros erődítményének helyére épített San Antón templom, a Mercado de la Ribera piac, a barokk Szent Miklós templom, a Plaza Nueva és az Arriaga színház megtekintése kívülről. Ezután a Bilbao melletti Portugalete-ben található Vizcaya-függőhíd megtekintése, amely az UNESCO világörökség része és a világ legrégebbi függőhídja, amit a mai napig használnak. Szállás Biblabo-ban.

3. nap: Bilbao – Gatika – Bermeo – Gaztelugatxe – Bilbao (kb. 85 km)

Javasolt program: Reggeli után indulás a Gaztelugatxe félszigethez. Úközben a Gatika faluban található Butrón vár megtekintése. A középkori eredetű vár a XIX. században nyerte el mai formáját, amelyet a bajorországi várak stílusa ihletett. Utazás a tengerparti Bermeo-ba, mely egykor bálnavadászati központként funkcionált. Ezután a környék egyik leghíresebb látnivalója, a Gaztelugatxe meglátogatása. A sziklás félszigetet egy keskeny sáv köti össze a szárazfölddel, tetjén pedig egy X. századi remetelak található. A közkedvelt látványosság a Trónok harcában is feltűnt, a Dragonstone vár helyszíneként szolgált. Délután visszaindulás Bilbao-ba, ahol szállás.

4. nap: Bilbao – Vitoria-Gasteiz (kb. 65 km)

Reggeli után utazás bérautóval Vitoria-Gasteiz egyetemi városba. Útközben érdemes felkeresni Añana falut, ahol egy sóvölgy található, mely 6000 éves múltjával a világ egyik legidősebb sólepárló helyszíne. Ajánlott program Vitoria-Gasteiz városában: Az óvárosi városnézés során a Plaza de la Burulleria, a Santa Maria katedrális, az Escoriaza palota, a San pedro templom, a Plaza de Espana és Plaza de la Virgen Blanca terek és a Maria Inmaculada katedrális megtekintése kívülről. Ebéd után utazás tovább Argandona faluba, ahol a román építészet egyik kiemelkedő alkotása található, a Santuario de Nuestra Senora de Estíbaliz. Később délután szabadprogram Vitoria-Gasteiz-ben, ahol este szállás.

5. nap: Vitoria-Gasteiz – Laguardia – La Rioja borvidék – Vitoria-Gasteiz (kb. 195 km)

Javasolt program: utazás a La Rioja borvidékhez, útközben Baszkföld Ávala tartományában található Laguardia középkori város meglátogatása. A település a mai napig megőrizte középkori báját, kőfalai és kanyargós középkori utcái hangulatos városnézést biztosítanak. Ezután utazás tovább a La Rioja borvidékhez, amely Spanyolország egyik legismertebb borvidéke, ahol lehetőség a borvidék egyik borászatának meglátogatására borkóstolással (a látogatások konkrét időpontokban lehetségesek, ezért előzetes foglalás javasolt). A program után utazás vissza Vitoria-Gasteiz városába, ahol szállás.

6. nap: Vitoria-Gasteiz – San Sebastian (kb. 100 km)

Reggeli után utazás a filmfesztiváljáról is híres San Sebastian-ba. Javasolt program: Városnézés a „mini Riónak” is nevezett, gyönyörű fekvésű városban. A La Concha öböl mentén fekvő város zöldellő hegyeivel, kagyló alakú öblével, arany homokú strandjaival lenyűgözi a látogatót. Az óváros - a Parte Vieja -, a Centro Romántic sétáló és bevásárló utca, a szecessziós homlokzatú lakóházak megtekintése kívülről. A belváros hangulatos utcái a baszk konyhák világhírű helyszíneiként is ismertek. Délután szabadprogram a városban. Szállás San Sebastian-ban.

7. nap: San Sebastian – Getaria – Zumaia – San Sebastian (kb. 70 km)

Javasolt program: Reggeli után indulás nyugat felé, Getaria halászfaluba. A településen homokos strand, kikötő és erdővel borított félsziget is található. A terület különleges itala a txakoli, amely egy baszk készítésű száraz fehérbor. Egyik őshonos központja Getaria, ahol szinte minden étteremben és vendéglőben megtalálható ez a borfajta. Később indulás Zumaia kisvárosba, ahol a Baszk-part Geopark található. Ezen a természetvédelmi területen látványos tengerparti geológiai képződmények mutatják be Földünk történelmének különböző szakaszait. Jelentőségét mi sem mutatja jobban, mint, hogy 2015-ben felvették az UNESCO globális geoparkok közé. Ezt követően utazás vissza San Sebastian-ba, ahol szállás.

8. nap: San Sebastian – Bilbao – Budapest (kb. 100 km)

Utazás a bilbaói repülőtérre, ahol a bérautó leadása után utazás menetrend szerinti repülőjárattal Budapestre.


A programra érdeklődés esetén készítünk árajánlatot, forduljon bizalommal munkatársainkhoz! A tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló szabad kapacitás és a létszám függvényében az ár változhat. A kiemelt nyári szezonban a helyek telítettek, így a foglalás mielőbbi megtétele szükséges.


Minimum létszám: 2 fő.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Engedje át magát Spanyolország csábításának!

Családdal Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fővárosa számtalan történelmi, kulturális és gasztronómiai kincset mellett a legkisebbeknek is tartogat különös csodákat. Ezeket szedtük most csokorba. Tartson velünk!

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla gazdag történelmi múltja, a mór és a katolikus kulturális öröksége, a nagyszerű tapasbárok, a mozgalmas piacok olyan célponttá teszik, ahova az ember mindig szívesen visszatér. Ismerje meg Andalúzia gyöngyszemének kincseit!

Sevilla titkos folyosói | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla a föld alatt is tartogat látnivalókat. Az andalúz főváros mélységeiben egy összefüggő alagútrendszer-hálózat emlékeztet a letűnt időkre.

Sevilla rejtett kincsei | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla páratlan kalandokat kínál. Andalúzia fővárosa gazdag történelmi múltjával, pezsgő mindennapjaival rabul ejti az utazót. Fedezze fel velünk Sevilla rejtett kincseit!

Sevilla - Húsvét és flamenco fiesta | OTP Travel Utazási Iroda
Többszörösen is érdemes Húsvét táján érkezni Sevillába.

Sevilla - Andalúzia - vendégszeretet | OTP Travel Utazási Iroda
Aki járt már Sevillában, azt minden bizonnyal rabul ejtette a város és csak szuperlatívuszokban tud beszélni róla.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

Képek
A programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Bilbao – Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, 1 db fedélzeti és 1 db feladott poggyásszal,
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban Baszkföldön (3 éjszaka Bilbao, 2 éjszaka Vitoria-Gasteiz, 2 éjszaka San Sebastian),
 • reggelis ellátás
 • autóbérlés felvétellel a bilbao-i repülőtéren, leadás a bilbao-i repülőtéren
  • bérlési díj 8 napra
  • IMMR kategória: (Intermediate/közepes kategória: ideális akár 5 fő részére, 4 ajtós modell, a csomagtartó kb. 2 db nagyméretű- és 2 db kisméretű bőrönd elhelyezésére alkalmas. Az autó típusa várhatóan U6 Opel Mokka, vagy hasonló)
  • Törésbiztosítás (CDW – Collision Damage Waiver és SC – Super Cover)
  • Lopásbiztosítás (LDW – Loss Damage Waiver)
  • Maximum 28.000 kilométernyi vezethető távolság
  • Második sofőr hozzáférési engedély
 A bérautó átvételekor a helyszínen kb. 150 Euro értékű üzemanyag letétet kell fizetni. Az átvételkor teljes tankkal adják át az autót, a leadáskor szintén teljes tankkal kell visszaadni a bérautót, ekkor kapják vissza az üzemanyag letétet. Autóbérlés feltétele a sofőr nevére szóló dombornyomott hitelkártya és jogosítvány.  
 
Az irányár 2 fő egy autóval történő utazása és egy szobában történő elhelyezése esetén érvényes. Az ajánlatban szereplő szolgáltatásokra (szállás) előzetes foglalással nem rendelkezünk. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szabad kapacitás és az utazási szezon függvényében a részvételi díj változhat!

 

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • reggelin kívüli étkezések,
 • bérautóhoz kapcsolódó üzemanyag ára, útdíjak, parkolási díj, kiegészítő biztosítások, határátlépési díj,
 • útlemondási biztosítás díja,
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díja,
 • kirándulások, programok és belépők,
 • bérautón kívüli közlekedés díja,
 • városi adók

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban az útvonal szerint.
 
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Repülős utazás
Reggeli
***-****-os szállodában
Gépkocsibérlés
Nincs idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Cullinan gyémántbánya - OTP Travel Utazási Iroda
Cullinan gyémántbánya, amely a világ egyik leghíresebb és legértékesebb gyémántlelőhelye.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.