Élmények a világ körül

Keresés

Varázslatos tengerpartok

Varázslatos tengerpartok | OTP Travel Utazási Iroda
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Varázslatos tengerpartok

 
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.
 

Ez a lista természetesen nem lehet objektív, mindenkinek másmilyen tengerpart tetszik: van, aki a vad, sziklás partokat szereti, míg más a fehér homokos, pálmafásokat. Van, aki csak süttetné magát a napon, mások szörfözni indulnának. Mindenkinek van megfelelő ajánlatunk!

Hidden Beach, azaz Rejtett part (Mexikó)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
A mexikói, csupán 1400 hektárnyi területű Marietta-szigetcsoport egyik egyedi képződménye a rejtett strand. Különlegessége abban áll, hogy egy kráter belsejében alakult ki ahová egy szűk járaton keresztül jut be a tengervíz. Különös élmény átúszni a barlangon s kijutni e kis kedves, meghitt homokos strandra.

Maldív-szigetek világító partja

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
A 26 atollból, 1192 szigetből álló ország az Indiai-óceánon,India délnyugati csücskénél található. A Maldív-szigetek lenyűgöző korallzátonyai búvárkodásra és fürdőzésre csábítanak minden idelátogatót. Hófehér homokos strandjai apró pöttyökként bukkannak elő a türkizkék Indiai-óceánból. Esténként lenyűgöző látványt nyújt a part, egy különös természeti jelenségnek köszönhetően. Milliárdnyi fitoplanktont sodor a partra a tenger, melyek kék fénye csillagszőnyeget alkot a Maldív-szigetek partjainál.

A Katedrálisok partja (Spanyolország)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
Észak-Spanyolországban, Lugo tartományban fekszik egy tízezres kisváros, Ribadeo. Szomszédságában találjuk a Playa de las Catedrales nevű partot, vagyis a Katedrálisok tengerpartját, amely a hatalmas szikláról és boltíveiről kapta a nevét. A víz és a szél által megformált grandiózus boltíveket csak apálykor lehet bejárni.

Koekohe beach (Új-Zéland)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
Új-Zéland Koekohe strandjára érkezőket fantasztikus látvány fogadja. A Moeraki-gömbsziklák szokatlanul nagy, csaknem gömb alakú vagy lekerekített sziklaalakzatok az új-zélandi Moeraki és Hampden között az otagói tengerparton. A maorik legendája úgy tartja, hogy a sziklák egy ezer évvel ezelőtti hajótörésből származó rakomány darabjai, egy szerencsétlenül járt óriás vitorláskenuból, az Areiteuruból kiesett lopótökök lehetnek.

Óriások útja (Írország)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
A vulkáni tevékenység eredményeként létrejött, körülbelül 40000 bazaltoszlopból álló terület, Észak-Írországban, Antrim megye atlanti partjainál található, Bushmills várostól 3 kilométernyire északra. A vulkáni kráterből kiömlő lávafolyam fokozatosan hűlt le, melynek eredményeként több tízezer hatszögletű bazalthasáb áll egymás mellett méhsejtszerűen.… Egyik magasabb, másik alacsonyabb, s e páratlan lépcsősor egészen a tengerig vezet.… Az egymáshoz szorosan illeszkedő oszlopok többsége hatszögletű, de vannak 4, 5, 7 és 8 szögűek is. A legmagasabbak közel 12 méteresek, de a megszilárdult láva vastagsága helyenként a 28 métert is eléri.

Cápa-öböl ( Ausztrália)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
A Cápa-öböl vagy Shark Bay egy nagy, sekély öböl Ausztrália legnyugatibb pontján, Perth városától úgy 650 kilométernyire északra. Az öböl legdélibb pontján fekvő Hamelin Pool part közeli vizeiben fakószürke szikláknak látszó képződmények sorakoznak. Gondosabb vizsgálatukból azonban kiderül, hogy ezek a „sziklák” valójában sztromatolitok, melyeket egysejtű mikroorganizmusok telepei hoztak létre. Egy négyzetméteren úgy hárommilliárd él belőlük. Ezek a szívós mikrobák a váladékukat a tengervízből megkötött anyagokkal keverve egy fajta kötőanyagot állítanak elő, melyet aztán rétegenként toldanak hozzá sziklaszerű otthonukhoz. A folyamat rendkívül lassú, mire egy sztromatolit eléri a 30 centiméteres magasságot, közel ezeréves lehet. Hamelin Poolban van a legtöbb és legsokfélébb tengeri sztromatolit a világon. A Cápa-öböl másik varázsát a palackorrú delfinek adják, melyek Monkey Miában, a Denham-félsziget partjainál élnek. Ez az egyik hely azon kevesek között, ahol szabadon élő delfinek rendszeresen a part közelébe úsznak, hogy találkozzanak az emberekkel.

Vík part (Izland)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
Vík í Mýrdal Izland szigetének legdélebbi települése, Reykjavíktól kb 180 km-re. A Katla – működő- vulkán tevékenységének következtében itt nem fehér, hanem koromfekete a homok. A Föld egyik legszebb fekete homokos partszakasza, sok sci-fi témájú filmet forgattak már itt. A fekete homokkal borított tengerpartról, a sziklák mellett jól látható három szikla, amely a hagyomány szerint három, kővé vált gonosz tündért formáz.

Benagil Beach (Portugália)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
Algarve Portugália tíz történelmi tartománya közül a legdélibb, évi háromezer napsütéses órájával ez Európa legnapfényesebb tája. Hosszan elnyúló partjai hol homokos, hol sziklákkal szabdaltak, itt-ott barlangokat rejtenek. A türkizkék vízből okkersárga sziklák meredeznek, amelyeket az évszázadok során tornyokká, sziklakapukká és barlanglabirintusokká formált a tenger. Ez a hatalmas tengeri barlang a Benagil Beach közelében található.

Sarakiniko Beach Milos (Görögország)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
Milos sziget a Kiklád-szigetcsoport tagja. Mesés kis sziget, rengeteg strandja van, amik mind elbűvölőek. A szigeten található Sarakiniko strand nem a „hagyományos” tengerpart, de pont ez adja egyedülálló szépségét. A partot nem puha homok borítja, hanem különleges sziklaalakzatokat látunk mindenfelé. A védett öböl kiválóan alkalmas az úszásra.

Whitehaven Beach (Ausztrália)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
Whitehaven Beach, Ausztrália egyik ékköve az ország keleti partjainál fekszik és a Nagy-korallzátony részét képezi. A Whiteheaven Beach 7 kilométeres partszakaszát olyan különleges csillogó és vakítóan fehér tiszta homok borítja, hogy valóban szinte nem evilági látványt nyújt. Különlegessége a csillogó hófehér homok, mely vakító fehérségét a 98 százalékos szilíciumtartalom adja. A paradicsomi partszakasz csillogó szilíciumhomokja nem tartja magában a hőt, a hagyományos homokkal szemben, ezért kellemesen mezítláb sétálni benne a forró nyári napokon is.

Bazaruto szigetcsoport (Mozambik)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
A Mozambik déli részén található Bazaruto szigetcsoport hihetetlenül szép homokos strandjairól híres. A tenger élővilága nagyon gazdag az 1971 óta védelmet élvező szigetek körül. Ma már ritkaságnak számít, ha az ember egy olyan meseszép helyet talál, mely teljesen érintetlennek számít. Mozambik lenyűgöző tájai éppen ilyen különlegességnek bizonyulnak, ugyanis az azúrkék vízen és a kellemes szellőn kívül semmi más nem formálja. A Bazaruto szigetcsoport mindenféle költői túlzás nélkül lélegzetelállítónak számít, olyan adottságokkal rendelkezik, melyek a Földön egyedülállóak.

Lanikai Beach (Hawaii, USA)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
Lanikai Beach jelentése: a „mennyei tenger” és Oahu-szigetének földi paradicsoma. Különlegessége az előttük található két apró, zöld növénnyel borított, kúp alakú sziget,Moku Nio és Moku Iki. A helyiek szerint az egyik legjobb hely a fürdéshez Hawaii összes strandja közül. Itt lehetőség nyílik aktívabb pihenésre: kajakozás, kenuzás vagy épp szörfözés várja a turistákat.

El Nido, Palawan (Fülöp-szigetek)

Varázslatos tengerpartok - OTP Travel Utazási Iroda
El Nido partvidéki részén kb. 50-60 kicsi sziget mered felfelé függőleges sziklafalaival az égnek. A mészkő ormokat sűrűn benőtte az erdő, partjait homokos, pálmafás strandok szegélyezik, a víz kristálytiszta, smaragdzöld. A vízben a színes korallok között pedig gyönyörű az élővilág. Kis halászfalu volt itt régen a hatalmas sziklatömbök között megbújva, de a környező szigetecskék gyönyörű látványa mára virágzó turistaparadicsommá változtatta a helyet.

Kapcsolódó inspirációk:


Mexikó | Mexikó | A mexikói cenoték titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóváros környékén létezik egy hely, amelyet az istenek megáldottak, a turisták viszont elfelejtettek, a Teutli. Itt találjuk az aztékok aranyát, a nopált.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

USA | Hawaii a tények tükrében II. | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii számtalan természeti szépséggel, kulturális és történelmi érdekességgel csábít. Összeállításunkban ezúttal újabb rendkívüli tényeket gyűjtöttünk össze az Egyesült Államok 50. államáról.

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Kapcsolódó ajánlatok:


WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

MEERU ISLAND****

Maldív-szigetek
1 039 000 Ft-tól/fő

SUN ISLAND****

Maldív-szigetek
1 045 000 Ft-tól/fő

PARADISE ISLAND****

Maldív-szigetek
1 105 000 Ft-tól/fő

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

GÖRÖGORSZÁGI TENGERPARTI SZÁLLÁSOK

Görögország
250 000 Ft-tól/fő

ISTENI ATHÉN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Görögország
359 000 Ft-tól/fő

KRÉTA - FLY & DRIVE

Görögország
449 000 Ft-tól/fő

SZÍNPOMPÁS MADEIRA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
299 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő