Élmények a világ körül

 
Maldív-szigetek utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A legtökéletesebb üdülés...

Maldív-szigetek

Úti célok a Maldív-szigeteken
 

Tájékoztató a Maldív-szigetekre utazók részére: itt

A Maldív-szigetek aprócska szigetein, az Indiai-óceán közepén könnyen képzelheti magát az utazó hajótöröttnek, akit egy lakatlan szigetre sodortak a hullámok. Bár alaposabban szemügyre véve a szigeteket, a gyönyörűen gondozott, trópusi kertek, takaros bungalók és feszített víztükrű medencék a legmagasabb színvonalú szálláshelyekről árulkodnak. A Maldív-szigetek mintegy 1200 korallszigetéből közel 100 sziget kínál szállást a pihenni vágyóknak. Egy sziget egy szállodát jelent, amely többnyire természetes anyagokból épült, hangulatos, szárazföldi és a víz fölé benyúló bungalókból áll. A kék káprázatos árnyalataiban pompázó óceán lassan mélyül, átlátszó vizében már a partnál megcsodálhatók a különböző színekben tündöklő halak. A szigetek belsején pálmafák és egzotikus növények nyújtanak jótékony árnyékot. A Maldív-szigetek nyugalma miatt kedvelt nászutas úti cél, a legtöbb bungalóban nincs televízió. Azonban senki ne féljen attól, hogy egy egyhetes nyaralás során unatkozna itt! Érdemes bepakolni a még olvasásra váró könyveket is a bőröndbe és élni a lehetőséggel, hogy végre valóban a világ zajától távol, paradicsomi körülmények között lustálkodhatunk.
A Maldív-szigeteken a főszezon decembertől áprilisig tart, ilyenkor kevesebb az eső és az árak is magasabbak.
A májustól októberig tartó, esős szezonban szeles az időjárás és naponta több alkalommal jellemzőek hirtelen esőzések; a napi átlagos napsütéses órák száma 7.  Noha ez alacsony szezonnak számít, a vízi világ a szebb arcát mutatja és a szállás árak is kedvezőbbek.
Budapestről átszállással lehet eljutni Maléra, a repülési idő kb. 10 óra (átszállási idő nélkül). A Maldív-szigeti utazáshoz vízum szükséges.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


BANDOS MALDIVES****

Maldív-szigetek
599 000 Ft/fő -től

SUN ISLAND****

Maldív-szigetek
606 000 Ft/fő -től

PARADISE ISLAND****

Maldív-szigetek
620 000 Ft/fő -től

CINNAMON DHONVELI****

Maldív-szigetek
699 000 Ft/fő -től

MEERU ISLAND****

Maldív-szigetek
799 000 Ft/fő -től

SUN SIYAM OLHUVELI****+

Maldív-szigetek
819 000 Ft/fő -től

ADAARAN MEEDHUPPARU****

Maldív-szigetek
850 000 Ft/fő -től

LUX SOUTH MALDIVES*****

Maldív-szigetek
1 016 000 Ft/fő -től

BAROS MALDIVES*****

Maldív-szigetek
1 060 000 Ft/fő -től

KANUHURA MALDIVES*****

Maldív-szigetek
1 190 000 Ft/fő -től

MÖVENPICK MALDIVES*****

Maldív-szigetek
1 230 000 Ft/fő -től

VARU BY ATMOSPHERE*****

Maldív-szigetek
1 319 000 Ft/fő -től

DUSIT THANI*****

Maldív-szigetek
1 340 000 Ft/fő -től

OBLU SELECT AT SANGELI*****

Maldív-szigetek
1 349 000 Ft/fő -től

ATMOSPHERE KANIFUSHI*****

Maldív-szigetek
1 360 000 Ft/fő -től

DHIGALI MALDIVES*****

Maldív-szigetek
1 370 000 Ft/fő -től

FAIRMONT MALDIVES*****

Maldív-szigetek
1 470 000 Ft/fő -től

PULLMAN MALDIVES*****

Maldív-szigetek
1 490 000 Ft/fő -től

NOKU MALDIVES*****

Maldív-szigetek
1 509 000 Ft/fő -től

SIX SENSES LAAMU*****

Maldív-szigetek
1 570 000 Ft/fő -től

LILY BEACH RESORT & SPA*****

Maldív-szigetek
1 827 000 Ft/fő -től

Fontos információk

 • Vízum

  Maldív-szigetek

  Főváros és legnagyobb város : Malé
  Nyelv: maldív
  Vallás: iszlám
  Államforma: köztársaság
  Terület: 298km2
  Népesség: 341 356 (2014-es népszámlálás)
  Népsűrűség: 1 102,5/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 8 341 (2014-es becslés)
  Hivatalos pénznem: rúfia (MVR)
  Időeltérés: +4 óra (UTC+5)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: A, D, G, J, K, L
  Országhívószám: +960
  Internet TLD: .mv

  Maldív-szigetekre beutazó magyar állampolgároknak, valamennyi beutazási forma (turisztikai, üzleti, tanulmányi stb.) esetén vízummal kell rendelkezniük. Az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig kell érvényesnek lennie.

  A határon belépéskor igényelhető a legfeljebb 30 napos tartózkodásra szóló turista vízum, feltéve, hogy a kérelmező rendelkezik a tovább-, vagy visszaútra szóló repülőjeggyel, szállodai szobafoglalással, valamint napi 150 USD-nyi anyagi fedezettel a megélhetése költségeinek fedezésére. A max. 30 napos tartózkodásra szóló vízum paramétereinek meghatározása (a vízumban foglalt tartózkodási idő engedélyezése) a beléptetést engedélyező bevándorlásügyi hatóság képviselőjének diszkrecionális jogköre, vagyis a 30 napos tartózkodás csak lehetőség. Vízumkérelmet az érkezéskor a maléi nemzetközi repülőtéren lehet benyújtani. A helyben kiállított vízum érvényességi ideje legfeljebb 30 nap, ami a Maldív-szigeteken való tartózkodás során meghosszabbítható.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  A Maldív-szigeteken nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal. Felügyelő képviselet Új-Delhiben van.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  A Maldív-szigetek fővárosa, Malé, a „II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek” kategóriába tartozik.

  Az ország kriminológiai szennyezettsége alacsony, azonban a tengerpartokon, a fürdőmedencéknél és egyéb turista látványosságoknál fokozott figyelem javasolt, mivel aránylag gyakoriak a turisták sérelmére, kisebb értékben elkövetett lopások (használati eszközök, pénztárcák, mobiltelefonok eltulajdonítása). Jelentősebb értékeket a szállodai széfekben javasolt tárolni.

  Az országban van bizonyos fokú terrorveszély. Különösen veszélyeztettek lehetnek azok a helyszínek, ahol nagyszámú külföldi turista tartózkodik.

  Különösen a fővárosban, Maléban gyakoriak a politikai indíttatású utcai megmozdulások. Ezek akár erőszakba, összecsapásba is torkollhatnak, így mindennemű utcai megmozdulást erősen javallott elkerülni.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az ország földrajzi sajátosságai miatt (26 atoll tartozik hozzá, melyek összesen 1192 szigetből épülnek fel, ebből kb. 200 lakott, 87 pedig turistáknak fenntartott ún. „resort island”) a közegészségügyi ellátó hálózat meglehetősen szegény. Az országban összesen két kórház van, mindkettő a fővárosban, Malé-ban és ezeknek sincs intenzív részlegük.

  Mivel számosan búvárkodni érkeznek az országba, az utazás tervezése és szervezése során ügyelni ajánlatos arra, hogy néhány „resort island” akár egy órás útra is lehet a legközelebbi dekompressziós kamrától.

  Az országban folyamatosan növekszik a Dengue-lázas esetek száma, így ajánlott a szúnyogriasztó eszközök használata.

  Mivel trópusi országról van szó, különös figyelmet kell fordítani a nap okozta bőrsérülések (pl. „leégés”) elleni védelemre, a hőguta, a napszúrás fokozott kockázatára ill. a dehidratáció elkerülésére.

  Amennyiben sárgaláz által sújtott területről, országból történik a beutazás a Maldív-szigetekre (még ha csak tranzit országról van is szó!) a helyi hatóságok kérhetik a sárgaláz elleni védőoltás felvételét igazoló kétnyelvű nemzetközi oltási könyvet (International Certificate of Vaccination). Ennek hiányában a belépést akár meg is tagadhatják!
   
 • Tudnivalók a Maldív-szigetekről

  A Maldív-szigetek alkotmánya értelmében muszlim ország, így fordítsunk figyelmet az ebből adódó körülményekre, különösen a ramadán idején. Az iszlámon kívüli minden egyéb vallás látványos népszerűsítése, jelképeinek kihelyezése törvénybe ütköző cselekmény.

  A szállodákon (melyeknek helyi elterjedt elnevezése: „resort”) kívüli öltözködés során ügyeljünk a helyi szokásokra, a nők fedjék el vállukat, karjukat, ill. ajánlatos hogy hosszú (a bokát is fedő) szoknyát, vagy nadrágot hordjanak. A resortokon belüli öltözködés az ilyen helyeken megszokott, de a nudizmus ill. a „topless” viselet szigorúan tilos a Maldív-szigeteken, beleértve a resort-okat is!

  Alkoholos italok csak a resort-okban kaphatók, azok területéről kivinni azonban tilos.

  Tilos az országból teknőcpáncélt vagy korallokat kivinni.

  Az azonos neműek közti intimebb viszony, ill. az erre való ajánlattétel illegális, akár hosszabb börtönbüntetéssel is sújtható.

  A helyiek által lakott szigetek, amelyek elkülönülnek a külföldieknek fenntartott 87, ún. „resort island”-októl, általában előzetes engedély alapján kereshetőek fel. Kivételt képez a Malé-sziget, ahol a főváros ill. a Malé-atoll, ahol a nemzetközi repülőtér és számos „resort island” található.

  A szigetek közti utazás hajókkal, ill. hidroplánokkal történik, figyelembe kell azonban venni, hogy ezen szolgáltatások többsége csak naplementéig vehető igénybe.

  A Maldív-szigetek trópusi ország, ennek megfelelően könnyen alakulhatnak ki szélsőséges időjárási helyzetek (heves esőzés, ciklonok, stb.).

  A Maldív-szigetek alacsony tengerszint feletti magassága miatt a cunamiknak (tengeri szökőárak) kitett ország, így javasoljuk mindig figyelni a kiépített cunami-riadó szolgálat híradásait.
   
 • Térkép

Inspirációk

Melyiket válasszam? Útmutató a Maldív-szigetekhez - utazási ajánlatok OTP Travel Utazási Iroda
Részletes útmutató a Maldív-szigetekhez. Segítünk a választásban!

12 szórakoztató tény a Maldív-szigetekről - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány szórakoztató tény a Maldív-szigetekről, amelyeket valószínűen kevesen ismernek.

5 finomság a Maldív-szigetekről - OTP Travel Utazási Iroda
Mas roshi, mas huni, garudhiya, szárított hal, gulha... Ezeket a maldív finomságokat nem szabad kihagyni!

A Maldív-szigetek Önre várnak! - OTP Travel Utazási Iroda
Mezítlábas nyaralás felsőfokon. Így tud most utazni a Maldív-szigetekre!

Maldív-szigetek teknős - OTP Travel Utazási Iroda
A Maldív-szigeteken a vadon élő állatok ritka fajai várják a turistákat.

Maldív-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a Maldív-szigetek csodáit.

Csobbanjon a csodáért! - OTP Travel
Elképesztő víz alatti látnivalók

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!