OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu
Maldív-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a maldív konyhát!

Ízek és élmények a Maldív-szigeteken

Az Indiai-óceán gyöngyszeme elsősorban a csodálatos tengerpartokra vágyakozó turisták úti célja, de vajon hogyan érzi magát a földi paradicsomban egy hasára is érzékeny utazó?

A maldív­-szigeteki utazás tervezésénél valószínűleg nagyon kevesek fejében merül fel a sziget, mint gasztroturisztikai célpont, pedig a lélegzetelállítóan szép természeti érték mellett egészen különleges konyhával is találkozhat a szerencsés látogató.

A sziget földrajzi elszigeteltségéből fakadóan nem dúskál az ázsiai konyha különlegesen gazdag alapanyag kínálatában, amiben végtelen viszont az utánpótlás az a kókuszdió és a helyben fogott friss tonhal. A sziget nagyüzemi mezőgazdasággal nem rendelkezik, így a maldív konyha alapanyagai jellemzően külföldről kerülnek a séfek pultjaira.

De vajon létezik maldív konyha? Nos, azt mondhatjuk, hogy igen is meg nem is. Jellemzően a közei nemzetközi konyhák ízei keverednek a maldív fogásokban. Főleg India és Sri ­Lanka finomságai nyernek itt új értelmezést a maldív szakácsok kreativitása révén. Jellemző fűszer a curry, sok étel alapanyaga a rizs és elmaradhatatlan a maldív asztalokról a roshi (chapati) is.

A helyi ételek gerincét a bőségesen rendelkezésre álló tonhal és a kókusz adja. A hagyományos maldív garudhiya, ami egy miso­szerű húsleves füstölt tonhal darabokkal, fokhagymával, hagymával és chilivel a helyiek gyakorlatilag minden alkalomra fogyasztják, reggelire éppúgy, mint ebédre vagy vacsorára. A garudhiya­t roshival vagy sima rizzsel kínálják. A maldív szigeteken járva nehéz ezt a fogást elkerülni, de nem is szabad. A garudhiya egyet jelent a Maldív-szigetekkel.

Akárcsak a Kandu Kukulhu amely nem más mint egy curry pasztával töltött ecetes tonhalcsík kömény, fahéj, kardamon és curry fűszerezéssel kókusz levélbe csavarva kókuszos rizzsel tálalva.

Ínycsiklandó, nemde?

A csodálatos szállodák tengerparton kínált svédasztalos esti fogásairól sem szabad persze megfeledkeznünk. Grillezett garnélarák és hús minden formában, halak és tenger gyümölcsei, párolt babánlevél és ízletes saláták – a nemzetközi konyha előírásainak megfelelően elkészítve. Izgalmas és különleges íz az európai utazó számára a kenyérfa saláta, ami leginkább a burgonyára emlékeztet, enyhén édes kísérőízzel. Kihagyhatatlan. Próbálják ki!

Kapcsolódó ajánlatok:


SUN ISLAND**** HOTEL

Ország: Maldív-szigetek
197 000 Ft/fő -től

ADAARAN MEEDHUPPARU**** HOTEL

Ország: Maldív-szigetek
319 000 Ft/fő -től

LUX MALDIVES*****

Ország: Maldív-szigetek
547 000 Ft/fő -től

INDIA ARANYHÁROMSZÖG - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Ország: India
239 000 Ft/fő -től

INDIA - RAJASTHAN CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Ország: India
389 000 Ft/fő -től

SEYCHELLES - AZ INDIAI ÓCEÁN ÁLOMSZIGETEI

Ország: Seychelle-szigetek
799 000 Ft/fő -től

További ajánlatok:

SUN ISLAND**** HOTEL

Ország: Maldív-szigetek
197 000 Ft/fő -től

ADAARAN MEEDHUPPARU**** HOTEL

Ország: Maldív-szigetek
319 000 Ft/fő -től

LUX MALDIVES*****

Ország: Maldív-szigetek
547 000 Ft/fő -től

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30