Élmények a világ körül

Keresés
 
Izlandi utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Forró hangulat várja a gejzírek hazájában.

Izland

Úti célok Izlandon

Az észak-atlanti szigetország, ez a különleges, mesebeli viking jégvilág elképesztő természeti látni- valókkal rendelkezik: vulkánok, bugyogó gejzírek, természetes, forró vizű medencék, hasadékok gleccserek, és érintetlen szépségek hazája. Területe alig nagyobb hazánkénál, de mindössze 320 000-en lakják, ezzel kontinensünk legritkábban lakott országa. Reykjavík, a tiszta, zöld, takaros kis főváros igazi élmény, ahol költők, zenészek, és álmodozók merítenek ihletet művészetükhöz. Izland a világ egyik legbiztonságosabb országa, lakóinak kedvessége, a kellemes légkör és a csudálatos kalandok miatt egyedülálló úti cél. Az utazásra ajánlott időszak: Izland klímája átmenet a hűvös óceáni és a sarkvidéki között. Télen az átlaghőmérséklet -1 °C, nyáron 10–14 °C, de a levegő tisztasága miatt melegebbnek tűnik. Nyáron heteken át nem megy le nap. Az ország csapadékos, a legszárazabbak a nyári hónapok májustól júliusig. Az utazás májustól szeptemberig javasolt. A méltán népszerű izlandi fővárost közvetlen járat köti össze Budapesttel.

Izlandot páratlan földrajzi adottságai teszik semmihez sem hasonlítható úti céllá. Geotermikus tevékenységek találhatók szinte az egész ország területén: iszapmedencék, gőzhasadékok, kénes szakadékok, forró vizű források, legismertebb köztük a Gulfoss vízesés mellett található Geyser. A sziget lakatlan, belső része hatalmas, jég borította fennsíkokkal lenyűgöző, itt található Európa legnagyobb összefüggő jégmezője, a Vatnajökull is. A jégkorszakból visszamaradt folyók, fjordok és vízesések hazája, amelynek felszínét a lefolyó gleccserek folyamatosan alakítják, tiszta vízű folyói és tavai a mélyvízi horgászat remek helyszínei. Az itt fellelhető 70 madárfajból néhány Európában csak itt található, nagy számban figyelhetők meg tengeri madárfajták a partok közelében, gazdag parti vizeiben bálnák, delfinek és fókák is láthatók.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/izland

Csoportos ajánlatok

IZLAND - CSOPORTOS TENGERI HAJÓÚT

Izland
1 420 000 Ft-tól/fő

Egyéni ajánlatok

IZLAND = KALAND - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Izland
769 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Izland

  Főváros és legnagyobb város: Reykjavík
  Nyelv: izlandi
  Vallás: evangélikus
  Államforma: parlamentáris köztársaság
  Terület: 102 775km2
  Népesség: 329 100 (2015-ös becslés)
  Népsűrűség: 3,2/km2
  Egy főre jutó GDP: $52 967 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: izlandi korona (ISK)
  Időeltérés: -1 óra (UTC 0)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: C, F
  Országhívószám: +354
  Internet TLD: .is

  Magyar állampolgárok érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak Izlandra. Mivel Izlandon személyi igazolványt nem állítanak ki, minden magyar állampolgárnak azt tanácsoljuk, hogy lehetőleg érvényes útlevéllel utazzon az országba.

  Izland a schengeni térség tagjaként az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagországai – köztük Magyarország – állampolgárainak biztosítja a vízum nélküli beutazást és a 90 napot meg nem haladó tartózkodást.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.

  Izland az Atlanti-óceán közepén húzódó törésvonalon fekszik ezért gyakoriak a vulkánkitörések és a földrengések.

  Az ország ritkán lakott területein nem tanácsos egyedül útnak indulni és úgy sem, hogy nincs megfelelő kapcsolatunk a külvilággal. A különböző hegyi túrákon, illetve a gejzíreknél tett kirándulásokon bármikor történhet olyan baleset, amikor életfontosságú lehet a gyors orvosi segítség. Ha ritkán lakott vidékre megyünk (még akkor is, ha teljesen veszélytelennek látszó túrát tervezünk) feltétlenül legyen nálunk feltöltött mobiltelefon és legyenek olyan személyek is, akikkel előzőleg közöljük tervezett útvonalunkat és azt is, hogy mikor szándékozunk visszatérni.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Izlandon a közegészségi helyzet jó, az egészségügyi intézmények működése megfelelő.

  Azok, akik Magyarországon biztosítottak, vagy egészségügyi ellátásra jogosultak, az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban jogosultak a tartózkodásuk tervezett idejére, és az egészségügyi állapotukra tekintettel orvosilag szükséges egészségügyi ellátásokra. E jogosultságot az Európai Egészségbiztosítási Kártya igazolja. A Kártya alapján a magyar állampolgár ugyanolyan feltételekkel részesül orvosilag szükséges ellátásban, mint az adott tagállam biztosítottai. A Kártyát a lakóhely szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztár állítja ki. Érvényességi ideje 12 hónap (nyugdíjasok esetében 36 hónap) .

  Javasoljuk mindazonáltal, hogy kössön mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítást.
   
 • Tudnivalók Izlandról

  Izlandon állandó magyar külképviselet nem működik. Az akkreditált magyar külképviselet Oslóban (Norvégia) található, ezért az Izlandra utazó magyar állampolgároknak a konzuli segítség nyújtása nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe. Javasoljuk ezért, hogy bajba jutás esetén vegyék föl a kapcsolatot vagy az Európai Unió valamely tagállamának helyi külképviseletével, vagy Magyarország izlandi tiszteletbeli konzuljával.

  Izlandon európai viszonylatban is nagyon magasak a megélhetés költségei. A szállás, közlekedés, élelmiszer árak a magyarországi árszintet többszörösen meghaladják. Ezért megfelelő anyagi fedezet és a hazautazást biztosító feltételek (repülőjegy) megléte nélkül ne utazzanak az országba.
   
 • Térkép

Inspirációk

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

 Izland legszokatlanabb látnivalói | OTP Travel Utazási Iroda
Izland ikonikus látványosságait sokan ismerik, azonban a szigetországban számos szokatlan és meglepő látnivalóra is bukkanhatunk. Merüljön el velünk ebben a különleges világban!

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
Izland fővárosa Reykjavík rengeteg izgalmas épülettel és kiállítással büszkélkedhet. Összeszedtük a 10 legérdekesebbet, fedezze fel velünk!

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei | OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel Izland tömegturizmustól mentes szegleteit, a természet érintetlen és vad arcát. Csokorba gyűjtöttük a szigetország titkos szépségeit.

Izland lenyűgöző élővilága - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel Izland lenyűgöző élővilágát földön, vízen és levegőben. Parádés meglepetéseket tartogat, bárhova is kalandozzon tekintetünk!

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

13+1 érdekesség Izlandról - OTP Travel Utazási Iroda
Izland, a tűz és a jég földje az elmúlt években rendkívül népszerű utazási célponttá vált.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!