Élmények a világ körül

Keresés

Florida, a napsugár állam

 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Florida az art deco építészet, a kubai kultúra és fehér homokos strandok otthona! Fedezze fel velünk a napsugár állam legizgalmasabb látnivalóit.

Florida, a napsugár állam

A legtöbb embernek Floridáról a napsütés, a vidámparkok és a nemzeti parkokban élő aligátorok jutnak eszébe. Az egykori spanyol gyarmat azonban jóval több ennél. Az egyik oldalról az Atlanti-óceán, a másik oldalról a Mexikói-öböl határolja a fehér homokos strandok birodalmát.
 

Miami és Miami Beach híres art deco építészetéről, kubai kultúrájáról és strandjairól. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb látnivalókat.

Miami

Florida, a napsugár állam - OTP Travel Utazási Iroda
Florida déli részén található Miami az állam egyik legmenőbb és legnépszerűbb városa. Miami és a közeli Miami Beach Florida a térség régi és új oldalát egyaránt bemutatja. A virágzó modern városközponttal ellentétben Miami Beach sokkal lazább életérzést sugároz. South Beach Miami legizgalmasabb strandja, amely Art Deco negyedéről és a tengerparttal párhuzamosan futó, ultramodern sétálóutcájáról ismert, tele az óceánra néző szabadtéri éttermekkel, szórakozási lehetőségekkel és rengeteg tennivalóval. Miami belvárosában, a Flagler Streeten számos történelmi látnivaló található, míg a Brickell negyed és a Design District rengeteg csúcskategóriás üzletnek és előkelő éttermeknek ad otthont. Karibi hatásokat találunk Miami élénk etnikai negyedeiben, Little Haitin és Little Havannában, Overtown környéke pedig gazdag afroamerikai történelméről és laktató soul ételeiről ismert.

Orlando

Florida, a napsugár állam - OTP Travel Utazási Iroda
Florida turisztikai iparának középpontjában Orlando városa áll, amely olyan nemzetközileg ismert vidámparkoknak ad otthont, mint a Walt Disney World, a Universal Studios és a SeaWorld. Ezek az évek során olyan nagy tematikus vízi parkokkal bővültek, mint a Discovery Cove, a Typhoon Lagoon és a Volcano Bay. A családok az iskolai szünetekben nagy számban érkeznek a vidámparkokba, de a város egész évben népszerű úti cél. A turisták állandó beáramlása a szabadidős tevékenységek és szolgáltatások teljes skáláját hozta el Orlando környékére, a bajnok golfpályáktól és az elegáns gyógyfürdőktől kezdve az éttermeken át a hatalmas bevásárlóközpontokig.

Key West

Florida, a napsugár állam - OTP Travel Utazási Iroda
A történelmi Key West, az USA kontinentális részének legdélebbi csücskében található. Szigetekből álló tagoltsága, régi építészete és az élet lassú tempója teljesen eltér az Amerikában megszokottól. Ez a festői és nyugodt város arról híres, hogy számos ismert író, köztük Robert Frost, Tennessee Williams és Ernest Hemingway otthona volt. Elhelyezkedése gazdag kulturális keveredést eredményezett, amely számos karibi sziget hatásait tartalmazza. Ez laza hozzáállást, érdekes építészetet és kulináris változatosságot hozott a régióba. A Duval Street a fő turistaövezet, ahol butikok, szuvenírboltok, éttermek, sőt néhány történelmi ház is található. A város legfontosabb látnivalói közé tartozik a hajóroncsmúzeum, valamint a Key West Aquarium. Az óceánok ökológiája iránt érdeklődőknek érdemes ellátogatniuk a Dry Tortugas Nemzeti Parkba, ahol hét zátonysziget található, melyek egy szigetcsoportot alkotnak.

Everglades Nemzeti Park

Florida, a napsugár állam - OTP Travel Utazási Iroda
Az Everglades Nemzeti Parkban 1,5 millió hektárnyi védett mocsár és láp terül el. Egy fontos és törékeny ökoszisztémát őriz, mely aligátoroknak, krokodiloknak, floridai pumáknak, szarvasoknak, teknősöknek, kócsagoknak, lamantinoknak, folyami vidráknak és sok más fajnak ad otthont. Ez az ország egyik legnagyobb parkja, és egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy ezek közül az élőlények közül néhányat a vadonban láthassunk. Az egész terület egy széles, sekély folyó, amely az Okeechobee-tóból a floridai öbölbe ömlik, Dél-Florida fő víztározójaként működik. A légpárnás csónaktúra a legjobb módja annak, hogy megnézzük az Everglades-t, és megpillantsuk az aligátorokat és más vadon élő állatokat.

Kennedy Űrközpont

Florida, a napsugár állam - OTP Travel Utazási Iroda
A Kennedy Űrközpont Florida egyik legizgalmasabb, leglenyűgözőbb és legoktatóbb látványossága. Napjainkban rakétákat és a híres Atlantis űrsiklót láthatjuk itt és megismerkedhetünk az űrmissziókkal. A Kennedy Űrközpont látogatói komplexuma küldetési zónákra van felosztva, ezek mindegyike érdekes bemutatókat és interaktív kiállításokat tartalmaz, melynek mindegyike kifejezetten egy bizonyos témára összpontosít. A kiállítások minden korosztályhoz szólnak, így a felnőttek és a családok számára is izgalmas élményt nyújtanak. A Behind the Gates Kennedy Space Center buszos túra a korlátozottan látogatható területekre vezet, ahol történelmi indítóállomásokat és más, a nagyközönség számára korlátozottan hozzáférhető létesítményeket tekinthetünk meg.

Fort Lauderdale

Florida, a napsugár állam - OTP Travel Utazási Iroda
Fort Lauderdale napjainkban már nem csak a közkedvelt egyetemi tavaszi szünetek célpontja, hanem egy kifinomult kulturális központ, egyre előkelőbb társasági élettel. Az Atlanti-óceán partján, Miami Beach-től mintegy 37 kilométerre északra fekvő várost kiterjedt csatornarendszere miatt "Amerika Velencéjének" is nevezik.

Naples

Florida, a napsugár állam - OTP Travel Utazási Iroda
A Mexikói-öböl mentén fekvő város nevét onnan kapta állítólag szebb, mint az olaszországi Nápolyi-öböl. Gyönyörű városi strandja mellett a közeli vadon élő állatok menedékhelyei teszik népszerű turisztikai célponttá. Ezek közé tartozik az Everglades Nemzeti Park, a Florida Panther National Wildlife Reserve és a Corkscrew Swamp Sanctuary, melyen egy 4 kilométer hosszú sétány kanyarog keresztül.

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Kapcsolódó ajánlatok: