Élmények a világ körül


"A váratlanra várva". Kalandortippjeink világutazóknak.

Adrenalinfröccs

“A váratlanra várva”- ez lehet azon utazók mottója, akik szívesen másznak sziklát, kerékpároznak, búvárkodnak, vagy épp szurdokba ereszkednek nyaralásuk idején. Ők azok, akik el akarnak merülni egy másik kultúrában és hamisítatlan élményekre vágynak, nem csupán arra, hogy heverjenek a napon. Kalandortippjeink:

Gyalogtúra Nepálban


Mount Everest- vagy ahogy a sherpák nevezik Csomolungma- a világ legmagasabb hegycsúcsa. Nem kell hegymászónak lenni ahhoz, hogy megcsodálhassuk a Himalája káprázatos nyolcezreseit, élükön az ikonikus Everesttel.
Szervezett, 10-11 napos expedíciók keretében túrázhatunk a világ talán legszebb túraösvényén, a 8850 méter magas hegyóriás 5360 méteren fekvő alaptáborába, miközben a kényelemről sem kell teljesen lemondanunk. A felszerelésünket teherhordó sherpák viszik, menedékházakban alhatunk, és hegyi éttermekben ehetünk. Az Everest régió legcsodálatosabb és egyben legizgalmasabb területeit, a Duth Kosi, a Gokyo, a Thame és a Khumbu-völgyeket átszelve érhetünk el az alaptáborig. A túra civilizációtól elzárt, hagyományos sherpa falvakon vezet keresztül, betérve a régió legjelentősebb buddhista kolostoraiba, közben pedig megcsodálhatjuk a táj flóráját és faunáját és a lélegzetelállító himalájai hegycsúcsokat.

Kalandtúrák - OTP Travel Utazási Iroda

Terepjáróval az Atlasz-hegységen át (Marokkó)


Az Atlasz-hegység legmagasabb csúcsa Marokkóban található, a berberek földjén. Ötnapos, a legelejétől a legvégéig élménydús és tartalmas kalandra nevezhetünk be Marokkóban, Észak-Afrika legszebb és legváltozatosabb országában. Fezből indulva, Toyota Land Cruiser terepjárókkal érkezhetünk a Szahara homoktengerébe az Atlasz-hegység hágóin átkelve. Utunk során a sivatagi szurdokvölgyeket datolyapálma-oázisok váltják, agyagerődök mellett utazunk, olyan tájakon, ahol az ezeregyéjszakák mesés hangulata fogad. A túra egyes szakaszain a terepjárókból tevékre szállunk át, hogy igazán autentikus módon ismerkedhessünk meg a homoksivatag fantasztikus világával. Bepillanthatunk az apró berber falvak életébe, és a rövid pihenők alkalmával igazi egzotikumokat kaphatunk lencsevégre.
A túrát kiegészíthetjük casablancai és marrakechi városnézésekkel is, az út fáradalmait pedig Essaouira tengerparti városában pihenhetjük.

Kalandtúrák - OTP Travel Utazási Iroda

Élményhét a Picos de Europa Nemzeti Parkban (Spanyolország)


Egy igazi nyaralás, kicsit másképpen, mert ezen a túrán egy egész más világot fedezhetünk fel; ezúttal a víz felől. A Picos de Europa Nemzeti Park és a szívében elhelyezkedő Lago do Enol és a Lago do Ercina remek kirándulóhely gyönyörű kilátással, nem utolsó sorban a híres spanyol kerékpárverseny a Vuelta egyik ikonikus szakasza. A Spanyolország északi részén, Asturiasban elterülő nemzeti parkban vadvízi kajakozás a Sella folyón, kanyontúra, hegymászás, gyalogtúra, hegyi kerékpározás, napsütéses nyaralás vár ránk egy hetes turnusokban. Minden napra garantált az élmény. Kis csoportokban, képzett vezetőkkel élhetjük át a természetközeli kalandokat a festői környezetben.

Kalandtúrák - OTP Travel Utazási Iroda

Afrika vad szíve szafari (Tanzánia)


Tanzániában a négy napostól a négy hetesig számtalan szafari közül választhatunk. A szafarik során a világ egyik leglenyűgözőbb természeti csodájához, a Ngorongoro-kráterhez látogatva a „Big Five”, azaz a vadászok körében legveszélyesebbnek tartott 5 nagyvad (oroszlán, gepárd, kafferbivaly, orrszavú, elefánt) mindegyikével nagy eséllyel találkozhatunk, de ezen túl is sok különleges állatot láthatunk. A Ngorongoro-kráter kalderájában a kelet-afrikai szafarik állatvilága szinte teljes egészében képviselteti magát. A programban szerepel az Ol Doinyo Lengai vulkán, a maszájok szent hegyének felkeresése is. Tanzánia északi határvidékén fekvő, ma is aktív tűzhányó a Nagy Hasadékvölgy alján, a turizmus által még szinte érintetlen vidéken, a flamingócsapatokkal teli sós Nátron-tó partján áll. A túra során kényelmes szafari-sátrakban van a szállás, ebédünket a parkokban kialakított piknikező helyeken fogyaszthatjuk el, ahol különösen vigyáznunk kell az elemózsiára a légből váratlanul lecsapó madarakra!

Kalandtúrák - OTP Travel Utazási Iroda

Galápagos-szigetek „island hopping” (Ecuador)


Felejthetetlen és izgalmas utazás azok számára, akik kíváncsiak Földünk egyik legérdekesebb és legkülönlegesebb helyszínére. Legkönnyebben az ecuadori Quiton keresztül közelíthetjük meg a Csendes-óceán királynőjeként emlegetett szigetcsoportot. A felfedezőhét során tengerjáró hajóval vagy motorcsónakkal közlekedhetünk az UNESCO világörökségi listáján szereplő szigetcsoport tagjai között. A szigetek körbehajózása maradandó élmény, a változatos útvonalak gyönyörű partszakaszokat rejtenek, míg a fedélzetről a végtelen tenger és a távoli mangrove-erdők látványában gyönyörködhetünk. A természet erői által alakított szigetek élővilága elképesztően változatos. Számos különleges faj csak itt él, minden szigetnek megvan a maga varázsa. A Galápagos-szigetek a természetbúvárok paradicsoma, ahol minden a természetvédelmet szolgálja. Felejthetetlen pillantatok várnak ránk, amikor óriásteknősökkel és oroszlánfókákkal úszunk, vagy egy kiadós vulkántúra után pingvinek közt sétálunk.

Kalandtúrák - OTP Travel Utazási Iroda

Esőerdők mélyén (Borneo)


Talán nem annyira köztudott, hogy Borneó a világ harmadik legnagyobb szigete, s itt található az egyik legnagyobb összefüggő esőerdő is a Földön. A vadregényes sziget igazi vonzerejét a természeti látnivalók jelentik, mindenekelőtt a dzsungel. A fővárossal szemközt lévő, néhány szigetből álló Tunku Abdul Rahman Tengeri Nemzeti Parkban,- ahová egy rövid 20 perces hajóúttal el lehet jutni- a vízi élővilágon kívül számunkra ismeretlen, egzotikus állatokkal, hatalmas gyíkokkal, óriáshernyókkal, kígyókkal, majmokkal találkozhatunk. Nem maradhat ki borneói utazásunkból egy délutáni hajós dzsungeltúra a Klias folyón, ahol megnézhetjük az egyedül errefelé őshonos, úgynevezett hosszú orrú majmokat. A három országhoz tartozó sziget talán legnagyobb természeti látnivalója a maláj területen fekvő Mount Kinabalu hatalmas gránittömbje, ahová mindenféle előzetes hegymászó-tapasztalat nélkül bárki felkapaszkodhat, feltéve, ha jó erőben van.

Kalandtúrák - OTP Travel Utazási Iroda

Búvárkodás fehér cápák között (Ausztrália)


A búvárkodás szinte az egyetlen sportág, amely egyszerre frissít, kikapcsol, erősít és gyönyörködtet. Ausztrália és azon belül is Queensland a búvárkodás szerelmeseinek első számú választása, a Nagy-korallzátony csodálatos világa közkedvelt a nyugodt merülésekre vágyó búvárok körében. A cairnsi indulású búvártúráknál a kellemes vízhőfok, a tiszta víz, a színes élővilág és a fejlett infrastruktúra lehetővé teszik, hogy remek búvárkalandokban legyen részünk. Queensland vízi felfedezőinek másik kedvelt célpontja a világ egyik legismertebb roncsa, a 109 méteres Yongala. Míg a partközeli helyeket napi hajós túrák során tárják fel, a Korall-tenger híres külső zátonyait általában többnapos hajós szafarival szokás felkeresni.
Nyugat-Ausztrália vizei is kínálnak érdekességet a búvárok számára, legismertebb desztináció a Ningaloo-zátony, ahol a legjobb esély kínálkozik a cetcápákkal úszásra. Az igazán bátrak és a nagytestű cápafaj rajongói válasszák a dél-ausztráliai Neptun-szigeteket, ahol a nagy fehérrel merülhetnek, jellemzően hajós szafarik során.

Kalandtúrák - OTP Travel Utazási Iroda

Kerékpárral Chiang Maiban (Thaiföld)


A Bangkoktól mindössze 700 km-re található Chiang Mai a kézművesség és a művészet városa, Thaiföld második legnagyobb települése. Kerékpártúrára indulhatunk 4 napra is, de akik ennél többet szeretnének barangolni, azoknak akár 10 napos túra is szerepel a helyi kínálatban. Jellemzően 4-5 óra tekerés a napi penzum a pihenőkkel, érdekes látnivalókkal tarkított programban. Az északnyugati régióban ellátogathatunk elefántrezervátumba, sziklát mászhatunk, buja esőerdőkbe mehetünk túrázni, raftingtúrán vehetünk részt vagy hajózhatunk a Mekongon. Csendesebb, - de legalább annyira érdekes- kalandnak ígérkezik a buddhista templomok és sztúpák felkeresése, félnomád törzsek életmódjának megfigyelése, ökofarmokon való barangolás, vagy helyi kézművesek gyönyörű és egyedi termékei közötti válogatatás, és kulturális programokon való részvétel.

Kalandtúrák - OTP Travel Utazási Iroda

Aktív vulkánok tetején (Izland)


Izland különleges fekvésének és geológiai adottságainak köszönhetően az ország területén hozzávetőleg harminc aktív tűzhányó található, s ezek az elmúlt években változó intenzitással léptek működésbe. A lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkező sziget azért is érdekes a vulkántúrások körében, mert itt csaknem minden ismert kitörésfajta megfigyelhető, jóllehet a leggyakoribb az úgynevezett réskitörés. Izland eddig sem szűkölködött lélegzetelállító látnivalókban vagy zabolázatlan természeti jelenségekben, nemrég azonban még különlegesebb attrakcióval bővült a szigetország látványosságainak repertoárja. A kalandra éhes turisták ugyanis a híres Bláfjöll Nemzeti Parkban azt tehetik meg, amit sehol másutt a világon: egy vulkán gyomrába ereszkedhetnek le. Természetesen szakképzett vezetővel és profi felszereléssel, ahogyan tehetik a több napos tűzhányó-vakáció minden egyes napján.

Kalandtúrák - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó ajánlatok:


KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
érdeklődésre

KALANDOS KÖRUTAZÁS TUNÉZIÁBAN

Tunézia
érdeklődésre

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Usa
érdeklődésre

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
érdeklődésre

BALKÁNI KALANDOZÁSOK

Horvátország
159 000 Ft/fő -től

ZAKOPANE ERDŐFÜRDŐVEL

Lengyelország
169 000 Ft/fő -től

KAZANY - TATÁRFÖLD SZÍVÉBEN

Oroszország
275 000 Ft/fő -től

KAPPADÓKIA - ISZTAMBUL

Törökország
369 000 Ft/fő -től

További ajánlatok:

HOTEL MARSI PATTAYA***

Thaiföld
289 000 Ft/fő -től

RAVINDRA RESORT JOMTIEN BEACH****

Thaiföld
349 000 Ft/fő -től

RENAISSANCE PATTAYA RESORT & SPA*****

Thaiföld
419 000 Ft/fő -től

DÉL-THAIFÖLDI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL KRABIN

Thaiföld
599 000 Ft/fő -től

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
650 000 Ft/fő -től

THAIFÖLD, KOH SAMUI ÉS DUBAI

Thaiföld
975 000 Ft/fő -től

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00