Élmények a világ körül

Keresés

Hat város – hat film

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Hat város – hat film

 

Az utazások rajongói otthon is hódolhatnak szenvedélyüknek egy jól megválasztott film segítségével. Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

PÁRIZS

Amélie csodálatos élete

(Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Egy párizsi mese a mesés Párizsból. Amélie Poulain (Audrey Tatou), a fiatal párizsi lány békésen éli montmartre-i hétköznapjait, mígnem egyszer fürdőszobája egyik kiesett csempéje mögött egy elfeledett titkos dobozra bukkan, mely régi gyermekkori emlékeket rejt. A doboz visszakerül gazdájához, s Amélie rájön, nincs is annál jobb, ha örömet szerzünk embertársainknak. Ezzel beindul Amélie jócselekedeteinek sora, mely vicces és megható helyzeteket szül, miközben együtt metrózunk, robogózunk, szaladunk és andalgunk Amélie-vel Párizs jellegzetes terein és utcáin. Jean-Pierre Jeunet filmje Yann Tiersen zenéjével kísérve, ragyogó színeivel, kedves karakterábrázolásaival olyan elbűvölő és varázslatos, akár Párizs maga.

RÓMA

A nagy szépség

(La Grande Bellezza, 2013)

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Rómáról számtalan film készült már. Mégis, talán az egyik legkülönlegesebb mozi Paolo Sorrentino alkotása. Az aranyifjak életét élő, elit társasági körökben mozgó újságíró, Jep Gambardella (Toni Servillo) 65 éves születésnapja után meghasonlik önmagával. Éjjelente Róma utcáin járva keresi az élet értelmét, s a nagy szépséget magát, miközben az örök város ismert látnivalói és rejtett kincsei vonulnak fel zsúfolt egymásutánban a filmkockákon. A Colosseum, a Piazza Navona, a Circus Maximus, Caracalla fürdői, a Villa Medici, a palazzók, piazzák és parkok, a Tevere partja, a Szent Péter bazilikára rálátó titkos kulcslyuk a Máltai lovagok terén, s a szenvedéllyel hétköznapjaikat élő szereplők mind e csodás várost dicsőítik, miközben a zajos csillogás mögött rejtőzködő "nagy szépség" is megmutatkozik.

NEW YORK

Álom luxuskivitelben

(Breakfast at Tiffany’s, 1961)

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
A bájos és hóbortos Holy Golighty (Audrey Hepburn) és Paul, a kezdő író (George Peppard) new york-i románcáról szóló filmklasszikus sokak kedvence. Truman Capote híres regényének 1961-ben bemutatott filmadaptációja egyfajta manhattani úti kalauzként is felfogható. Visszatérő helyszínei, mint a Tiffany & Co a Fifth Avenue és az 57. utca sarkán álló üzlete, az Upper East Side-i apartmanház (169 East 71st Street és Lexington Avenue), ahol Holy és Paul lakást béreltek és amely ma a Holly Golightly Apartment nevet viseli, a Central Park, a New York Public Library és Manhattan számtalan szeglete az ízig-vérig New York-i történet otthona, amely olyan, akár a város maga: könnyed, mégis felejthetetlen. A film Oscar-díjas, fülbemászó zenéjét, a Moon River-t Henry Mancini szerezte.

BARCELONA

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
A Barcelona mediterrán díszletei közé helyezett könnyed komédiával Woody Allen örvendeztette meg a közönséget. A főszereplő két amerikai turistalány, Vicky és Christina spanyolországi vakációja nem várt fordulatokat vesz, amikor megismerkednek a szenvedélyes és lehengerlő művész (ex-)házaspárral, akiket Pénelope Cruz és Javier Bardem alakít a filmben. A helyszínek felérnek egy gazdagon tálalt barcelonai városnézéssel Gaudí és Miró emblematikus nevezetességeit felsorakoztatva, de a Barcelonától 420 km-re lévő Oviedóban tett kirándulás is gyönyörű látnivalókat tartogat a nézők számára.

RIO DE JANEIRO

Rio, szeretlek!

(Rio, eu te amo! 2014)

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
A híres „szeretlek-sorozat” dél-amerikai tagja óda a világ egyik legszebb fekvésű városához: a brazíliai Rio de Janeiro-hoz. A 10 rövidfilmet felvonultató mozi a cariocák városáért rajongó brazil és nemzetközi rendezők, többek között José Padilha, Carlos Saldanha, Gulliermo Arriaga alkotása. A színészek között Vincent Cassel, Harvey Keitel, Vanessa Paradis is megtalálható, de természetesen az igazi főszereplők a város emblematikus látnivalói: a Megváltó Krisztus szobra , a Cukorsüveg-szikla vagy a Copacabana . Pályaudvar, utcai forgatag, strand és favella is a helyszíne a rövidfilmeknek, melyek ízelítőt adnak a rendkívüli brazil metropolisz hangulataiból, érzéseiből.

TOKIÓ

Elveszett jelentés

(Lost in translation, 2003)

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Egy távoli világban találkozik két magányos ember: a férjét turnéra kísérő fiatal Charlotte (Scarlett Johansson) és a reklámfilmet forgató középkorú filmsztár, Bob (Bill Murray). A helyszín a neonfényektől csillogó japán metropolisz, Tokió, ahol az újdonsült barátok együtt fedezik fel a számukra idegen város élményeit. Sofia Coppola különleges hangulatú, lassú sodrású filmjének Tokió lényegét is sikerül megragadnia: titokzatosnak és gyönyörűnek mutatja a maga rideg modernségével együtt. A városi helyszínek között megtalálható a Park Hyatt Tokyo hotel, a vibráló Shinjuku és Shibuya kerületek, a forgalmas Shibuya kereszteződés Tokió központjában, és egy csipetnyi Kiotó is.

Kapcsolódó inspirációk:


Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Nagy szépségek nyomában Rómában - OTP Travel Utazási Iroda
5 különleges római látnivaló, mely felfedezésre vár!

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Kapcsolódó ajánlatok:


PROVENCE-I HÁZ AVIGNON KÖZELÉBEN

Franciaország
érdeklődésre

RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Olaszország
299 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
799 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 399 000 Ft/fő

VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
1 539 000 Ft-tól/fő