Élmények a világ körül

Keresés

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Katalógus ár: 1 815 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel

1. nap

Elutazás repülőgéppel repülőjáratokkal, átszállással Iguassuba. Megérkezés a késő esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. nap: Iguassu-vízesés

Reggeli után egész napos kirándulás a híres Iguassu-vízesések brazil oldalához privát gépkocsival, helyi angolul beszélő idegenvezetővel, ebéddel. Az Argentína és Brazília határán található Iguassu-vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A mintegy 1.2 km hosszú sétaösvényen haladva közelről csodálhatók meg a vízesések.
A programon való részvétel után fakultatív programlehetőségek (helyi csoportos túrák, más utasokkal együtt):
Látogatás a Madárparkban, ahol az esőerdő páratlan, színpompás madarai csodálhatók meg. Macuco-szafari kirándulás motorcsónakokkal a vízesések közelébe Helikopter-túra a vízesések fölött (min. létszám: 3 fő/helikopter) Szállás Iguassuban (a brazil oldalon).

3. nap: Iguassu-vízesés

Reggeli után egész napos kirándulás az argentin oldal* vízeséseihez privát gépkocsival, helyi angolul beszélő idegenvezetővel, ebéddel. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez. A kilátó pontokról az ördögtorok (Garganta do Diablo) zuhatag csodálható meg. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe A lezúduló víz robaja már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. Este fakultatív program:
Rafain-show: grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét es népművészetét bemutató folklór műsor követ. (A program nem privát túra, más utasokkal együtt történik.) Szállás Iguassuban (a brazil oldalon).

*Amennyiben az argentin oldalra történő átutazás nem lehetséges, a program helyett egész napos kirándulást ajánlunk hajókirándulással és ebéddel a Paraná folyón, városnézéssel Foz do Iguacuban és az Argentína, Brazília és Paraguay határainak találkozását jelző emlékmű megtekintésével.

Brazília arcai – a dzsungeltől az óceánig - Egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Iguassu-vízesés

Reggeli után panoráma kirándulás az Itaipu-gát vízerőműhöz ebéddel. A Paraná-folyón, Brazília és Paraguay határán lévő vízerőmű a világ egyik legnagyobb gátja, az itt termelt áram Paraguay éves szükségletének 78%-át, Brazíliáénak 26%-át fedezi. A hét kilométer hosszú, mérnöki bravúrnak is beillő építmény hosszan kígyózó gátrendszere és a lezúduló víz lenyűgöző látványt nyújt. A kirándulás után ebéd, majd transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Manaus városába. Megérkezés késő este. Transzfer és szállás Manaus városban.

5. nap: Manaus – az amazóniai esőerdő

Reggeli a szállodában. Elutazás az amazóniai dzsungelben lévő lodge típusú szálláshelyre. Transzfer hajóval (kb. 40 perc) a Rio Negro folyón. Kezdetét veszi a program egyik legkülönlegesebb része: az amazóniai esőerdő felfedezése izgalmas programokkal és ennek a hatalmas, áthatolhatatlan és lenyűgöző természeti csodának a megtapasztalása testközelből. A lodge-ba érkezést követően ebéd, majd a bungalók elfoglalása. Délután látogatás a majomerdőbe, majd vacsora a lodge-ban. Éjszakai aligátor-les helyi vezetővel, mely során kajmánok, kis szerencsével éjszakai sólymok, kígyók és békák figyelhetők meg. Szállás a lodge-ban.

6. nap: Amazónia

Reggeli után gyalogtúra a dzsungelben. Ebéd, majd látogatás egy cabloco (amazóniai lakos) otthonában, ahol ismerkedés a helyi szokásokkal, hagyományokkal. Ezt követően piranha halászat. Vacsora és szállás a lodge-ban.

7. nap: Amazónia

Reggeli után kirándulás hajóval a Vizek Találkozásához, egy lenyűgöző természeti jelenséghez, ahol a sárga színű Amazonas és a fekete Rio Negro találkozik és immár egybefolyva hömpölyög tovább a perui határ felé. A két folyó a manausi torkolatnál találkozva szabad szemmel is jól láthatóan különül el, nem csak színük, de hőmérsékletük is eltérő. Ebéd egy Janauari-tavon „lebegő”, cölöpökön álló étteremben. Vacsora és szállás a lodge-ban.

8. nap: Amazónia – Manaus

A korai reggeli után rövid szabadidő pihenésre, búcsú az amazóniai esőerdő semmihez sem hasonlítható világától. Visszautazás Manausba. A Rio Negro és az Amazonas folyók találkozásánál fekvő Manaus Amazonas állam székhelye és igazi metropolisz. Az óváros Párizsias hangulata és szecessziós épületei meglepik a látogatókat, gazdag építészete az egykor virágzó kaucsuk-kereskedelemnek köszönhető. Félnapos városnézés, mely során a Vámház, majd a San Sebastian tér látható. A Teatro Amazonas Operaház Manaus legkiemelkedőbb látnivalója. A díszes, reneszánsz stílusú monumentális épület a világ egyik legpompásabb operaháza, belsőépítészetéhez a gondosan válogatott minőségi anyagokat – kerámiát, üveget, márványt, kelméket, festményeket – Európából hozatták. (Az operaház aktuális nyitva tartása befolyásolhatja a belépést). A történelmi városrész után érkezés a városi piacra, amely a század elején épült és a dokkok közelében található. A piacon helyi termékek, trópusi gyümölcsök, folyami halak, kézműves termékek és gyógynövények kaphatók. Visszatérés a szállodába. Szállás Manausban.

Brazília arcai – a dzsungeltől az óceánig - Egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel - OTP Travel utazási iroda

9. nap: Manaus – Rio de Janeiro

Reggeli a szállodában. Transzfer a manausi repülőtérre, továbbutazás helyi repülőjárattal, átszállással Rio de Janeiróba. Transzfer privát gépkocsival a szállodába. Szállás a Copacabanán fekvő négycsillagos szállodában, óceánra néző szobában.

10. nap: Rio de Janeiro

Reggeli után egész napos városnézés privát gépkocsival, helyi angolul (igény esetén, a szabad kapacitás függvényében magyarul) beszélő idegenvezetővel a világ egyik legszebb városában. Látogatás a Centro városrészben, ahol az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális is található. Pillantás a Maracana stadionra es a Sambadrome-ra, mely minden év februárjában a riói karneválnak ad otthont. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár található. A 2016-os Olimpiára megépített kikötői rész, a Porto Maravilha, az olimpiai sétány és a Maua tér a város legújabb ékességei. Itt található Eduardo Kobra brazil street art művész több házfalat beborító alkotása, az Etnias (etnikumok), mely az olimpiára készült és az öt kontinens jellegzetes népcsoportjait ábrázolja. A program során ebéd a Confeitaria Colombo étteremben, Rio leghíresebb kávéházában. Szállás Rio de Janeiro-ban, négycsillagos óceánparti szállodában, a Copacabana városrészben.

11. nap: Rio de Janeiro

Reggeli a szállodában. Egész napos kirándulás Rióban privát gépkocsival, helyi angolul (igény esetén, a szabad kapacitás függvényében magyarul) beszélő idegenvezetővel a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak es a Cukorsüveg sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel Rio egyik híres churrascaria éttermében, a Palace-ban. A churrascaria ebéd során nyárson felszolgálva érkeznek az asztalhoz a legfinomabb grillezett húsok, melyekből a vendég óhaja szerint tálalnak. Az étteremben gazdag előétel és salátaválaszték is rendelkezésre áll büféasztalokon. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő közel 40 méter magas és 700 tonnás Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg, és ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. A programon való részvétel után fakultatív programlehetőség: helikopter-túra (kb.6-7 perces) a város fölött. Szállás Rio de Janeiróban.

12. nap: Rio de Janeiro

Félnapos kirándulás dzsippel a Tijuca esőerdőbe, mely a világ legnagyobb városi esőerdeje. Az erdőség betelepítését II. Péter brazil császár rendelte el a XIX. században a kávéültetvények miatt megrongálódott őshonos növényzet helyreállítására. Az esőerdőbe érkezve a békés dzsungelbe csöppen az utazó. A kirándulás során különleges növények, ritka állatok, csobogó vízesések, régi portugál gyarmati emlékek is láthatók. Visszautazás dzsippel a szállodához Rio híres tengerpartjai mentén. A program csoportos 6 személyes terepjárókkal történik és más nemzetiségű utasok is részt vesznek rajta. Délután látogatás egy szambaiskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. A kb.1,5-2 órás program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, sőt, még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodalatos kosztümöket magukra öltve a szambatáncosokkal kipróbálják a tánclépéseket. A program csoportos és más nemzetiségű utasok is részt vesznek rajta. A két program során angolul beszélő idegenvezető kísérete biztosított. (Lekérésre, felár ellenében magyar idegenvezető kérhető.) Szállás Rio de Janeiróban.

Brazília arcai – a dzsungeltől az óceánig - Egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel - OTP Travel utazási iroda

13. nap: Rio de Janeiro

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban (ebéd nélkül). Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző „császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. A program csoportos, más nemzetiségű utasok is részt vesznek rajta. Angol nyelvű idegenvezetés biztosított. (Lekérésre, felár ellenében magyar idegenvezető kérhető.) Szállás Rio de Janeiróban.

14. nap: Rio de Janeiro

Reggeli a szállodában. Szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt meg egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. A program csoportos, más nemzetiségű utasok is részt vesznek rajta. Angol nyelvű idegenvezetés biztosított. (Lekérésre, felár ellenében magyar idegenvezető kérhető.) A kirándulás után transzfer vissza a szállodához. Szállás Rio de Janeiróban.

15. nap: Rio de Janeiro

Szabadprogram a kijelentkezésig. Kora délután privát transzfer a repülőtérre magyarul beszélő idegenvezető kíséretével. Elutazás repülőgéppel, átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

16. nap

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.


Minimum létszám: 2 fő

A program az időjárás és az aktuális vírushelyzet függvényében változhat!
A nyitvatartások befolyásolhatják az egyes kirándulások programjait.A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Brazília élővilága rendkívül sokszínű, számos közülük csak itt található meg egész Földünkön. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Neymar vagy Messi? Szamba vagy tangó? Amazonas vagy Andok? Két lehengerlő latin-amerikai ország, tengernyi látnivalóval és kultúrával!

Brazíliaváros, a hatvan éves főváros - OTP Travel Utazási Iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

Tudjon meg mindent a varázslatos Costa Ricáról!

Fedezze fel Dél-Amerika egyik legkülönlegesebb országát!

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Utazzon a hófehér homokú karibi álomstrandok hazájába!

10 érdekesség a Machu Picchuról - OTP Travel Utazási Iroda
A Machu Picchu a leglátogatottabb turisztikai célpont Peruban, melyet a világ hét új csodájának egyikévé választottak.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Képek
A programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállásokkal Budapest – Iguassu – Manaus – Rio de Janeiro – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
 • 14 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák és középkategóriájú dzsungel lodge kétágyas standard szobáiban
 • 14 alkalommal reggeli, 8 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint
 • transzferek privát gépkocsival
 • a leírás szerinti programok helyi angolul* beszélő idegenvezetővel és privát gépkocsival történő közlekedéssel (kivéve ott, ahol külön jelöltük, hogy más utasokkal együtt történik az utazás)
 • programok során szükséges belépőjegyek

  *Rio de Janeiróban igény esetén lehetőség van magyarul beszélő idegenvezető asszisztenciájára a transzferek és a programok alatt, a szabad kapacitás függvényében. 
  A részvételi díjak irányárak, melyek az utazás dátuma és a létszám függvényében változhatnak. Érdeklődés esetén készítünk személyre szabott ajánlatot.

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó (mértéke kb. USD 1/szoba/éj, a szállodában Realban fizetendő)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok árai  

Elhelyezés

Szállás leírás

Az alábbi, vagy velük azonos kategóriájú helyi négycsillagos szállodák, az Amazonas vidékén középkategóriájú lodge kátágyas standard szobáiban:

Iguassu: WISH RESORT GOLF FOZ DO IGUACU****
Manaus város: JUMA OPERA****
Dzsungel: AMAZON ECOPARK LODGE
Rio de Janeiro: WINDSOR CALIFORNIA**** - COPACABANA

Ellátás

14 alkalommal reggeli, 8 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Körutazás és tengerpart
Repülős utazás
Reggeli
****-os szállodában
Helyi angol nyelvű idegenvezető
8 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.