Élmények a világ körül

Keresés

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Katalógus ár: 1 815 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel

1. nap

Elutazás repülőgéppel repülőjáratokkal, átszállással Iguassuba. Megérkezés a késő esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. nap: Iguassu-vízesés

Reggeli után egész napos kirándulás a híres Iguassu-vízesések brazil oldalához privát gépkocsival, helyi angolul beszélő idegenvezetővel, ebéddel. Az Argentína és Brazília határán található Iguassu-vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A mintegy 1.2 km hosszú sétaösvényen haladva közelről csodálhatók meg a vízesések.
A programon való részvétel után fakultatív programlehetőségek (helyi csoportos túrák, más utasokkal együtt):
Látogatás a Madárparkban, ahol az esőerdő páratlan, színpompás madarai csodálhatók meg. Macuco-szafari kirándulás motorcsónakokkal a vízesések közelébe Helikopter-túra a vízesések fölött (min. létszám: 3 fő/helikopter) Szállás Iguassuban (a brazil oldalon).

3. nap: Iguassu-vízesés

Reggeli után egész napos kirándulás az argentin oldal* vízeséseihez privát gépkocsival, helyi angolul beszélő idegenvezetővel, ebéddel. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez. A kilátó pontokról az ördögtorok (Garganta do Diablo) zuhatag csodálható meg. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe A lezúduló víz robaja már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. Este fakultatív program:
Rafain-show: grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét es népművészetét bemutató folklór műsor követ. (A program nem privát túra, más utasokkal együtt történik.) Szállás Iguassuban (a brazil oldalon).

*Amennyiben az argentin oldalra történő átutazás nem lehetséges, a program helyett egész napos kirándulást ajánlunk hajókirándulással és ebéddel a Paraná folyón, városnézéssel Foz do Iguacuban és az Argentína, Brazília és Paraguay határainak találkozását jelző emlékmű megtekintésével.

Brazília arcai – a dzsungeltől az óceánig - Egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Iguassu-vízesés

Reggeli után panoráma kirándulás az Itaipu-gát vízerőműhöz ebéddel. A Paraná-folyón, Brazília és Paraguay határán lévő vízerőmű a világ egyik legnagyobb gátja, az itt termelt áram Paraguay éves szükségletének 78%-át, Brazíliáénak 26%-át fedezi. A hét kilométer hosszú, mérnöki bravúrnak is beillő építmény hosszan kígyózó gátrendszere és a lezúduló víz lenyűgöző látványt nyújt. A kirándulás után ebéd, majd transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Manaus városába. Megérkezés késő este. Transzfer és szállás Manaus városban.

5. nap: Manaus – az amazóniai esőerdő

Reggeli a szállodában. Elutazás az amazóniai dzsungelben lévő lodge típusú szálláshelyre. Transzfer hajóval (kb. 40 perc) a Rio Negro folyón. Kezdetét veszi a program egyik legkülönlegesebb része: az amazóniai esőerdő felfedezése izgalmas programokkal és ennek a hatalmas, áthatolhatatlan és lenyűgöző természeti csodának a megtapasztalása testközelből. A lodge-ba érkezést követően ebéd, majd a bungalók elfoglalása. Délután látogatás a majomerdőbe, majd vacsora a lodge-ban. Éjszakai aligátor-les helyi vezetővel, mely során kajmánok, kis szerencsével éjszakai sólymok, kígyók és békák figyelhetők meg. Szállás a lodge-ban.

6. nap: Amazónia

Reggeli után gyalogtúra a dzsungelben. Ebéd, majd látogatás egy cabloco (amazóniai lakos) otthonában, ahol ismerkedés a helyi szokásokkal, hagyományokkal. Ezt követően piranha halászat. Vacsora és szállás a lodge-ban.

7. nap: Amazónia

Reggeli után kirándulás hajóval a Vizek Találkozásához, egy lenyűgöző természeti jelenséghez, ahol a sárga színű Amazonas és a fekete Rio Negro találkozik és immár egybefolyva hömpölyög tovább a perui határ felé. A két folyó a manausi torkolatnál találkozva szabad szemmel is jól láthatóan különül el, nem csak színük, de hőmérsékletük is eltérő. Ebéd egy Janauari-tavon „lebegő”, cölöpökön álló étteremben. Vacsora és szállás a lodge-ban.

8. nap: Amazónia – Manaus

A korai reggeli után rövid szabadidő pihenésre, búcsú az amazóniai esőerdő semmihez sem hasonlítható világától. Visszautazás Manausba. A Rio Negro és az Amazonas folyók találkozásánál fekvő Manaus Amazonas állam székhelye és igazi metropolisz. Az óváros Párizsias hangulata és szecessziós épületei meglepik a látogatókat, gazdag építészete az egykor virágzó kaucsuk-kereskedelemnek köszönhető. Félnapos városnézés, mely során a Vámház, majd a San Sebastian tér látható. A Teatro Amazonas Operaház Manaus legkiemelkedőbb látnivalója. A díszes, reneszánsz stílusú monumentális épület a világ egyik legpompásabb operaháza, belsőépítészetéhez a gondosan válogatott minőségi anyagokat – kerámiát, üveget, márványt, kelméket, festményeket – Európából hozatták. (Az operaház aktuális nyitva tartása befolyásolhatja a belépést). A történelmi városrész után érkezés a városi piacra, amely a század elején épült és a dokkok közelében található. A piacon helyi termékek, trópusi gyümölcsök, folyami halak, kézműves termékek és gyógynövények kaphatók. Visszatérés a szállodába. Szállás Manausban.

Brazília arcai – a dzsungeltől az óceánig - Egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel - OTP Travel utazási iroda

9. nap: Manaus – Rio de Janeiro

Reggeli a szállodában. Transzfer a manausi repülőtérre, továbbutazás helyi repülőjárattal, átszállással Rio de Janeiróba. Transzfer privát gépkocsival a szállodába. Szállás a Copacabanán fekvő négycsillagos szállodában, óceánra néző szobában.

10. nap: Rio de Janeiro

Reggeli után egész napos városnézés privát gépkocsival, helyi angolul (igény esetén, a szabad kapacitás függvényében magyarul) beszélő idegenvezetővel a világ egyik legszebb városában. Látogatás a Centro városrészben, ahol az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális is található. Pillantás a Maracana stadionra es a Sambadrome-ra, mely minden év februárjában a riói karneválnak ad otthont. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár található. A 2016-os Olimpiára megépített kikötői rész, a Porto Maravilha, az olimpiai sétány és a Maua tér a város legújabb ékességei. Itt található Eduardo Kobra brazil street art művész több házfalat beborító alkotása, az Etnias (etnikumok), mely az olimpiára készült és az öt kontinens jellegzetes népcsoportjait ábrázolja. A program során ebéd a Confeitaria Colombo étteremben, Rio leghíresebb kávéházában. Szállás Rio de Janeiro-ban, négycsillagos óceánparti szállodában, a Copacabana városrészben.

11. nap: Rio de Janeiro

Reggeli a szállodában. Egész napos kirándulás Rióban privát gépkocsival, helyi angolul (igény esetén, a szabad kapacitás függvényében magyarul) beszélő idegenvezetővel a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak es a Cukorsüveg sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel Rio egyik híres churrascaria éttermében, a Palace-ban. A churrascaria ebéd során nyárson felszolgálva érkeznek az asztalhoz a legfinomabb grillezett húsok, melyekből a vendég óhaja szerint tálalnak. Az étteremben gazdag előétel és salátaválaszték is rendelkezésre áll büféasztalokon. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő közel 40 méter magas és 700 tonnás Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg, és ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. A programon való részvétel után fakultatív programlehetőség: helikopter-túra (kb.6-7 perces) a város fölött. Szállás Rio de Janeiróban.

12. nap: Rio de Janeiro

Félnapos kirándulás dzsippel a Tijuca esőerdőbe, mely a világ legnagyobb városi esőerdeje. Az erdőség betelepítését II. Péter brazil császár rendelte el a XIX. században a kávéültetvények miatt megrongálódott őshonos növényzet helyreállítására. Az esőerdőbe érkezve a békés dzsungelbe csöppen az utazó. A kirándulás során különleges növények, ritka állatok, csobogó vízesések, régi portugál gyarmati emlékek is láthatók. Visszautazás dzsippel a szállodához Rio híres tengerpartjai mentén. A program csoportos 6 személyes terepjárókkal történik és más nemzetiségű utasok is részt vesznek rajta. Délután látogatás egy szambaiskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. A kb.1,5-2 órás program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, sőt, még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodalatos kosztümöket magukra öltve a szambatáncosokkal kipróbálják a tánclépéseket. A program csoportos és más nemzetiségű utasok is részt vesznek rajta. A két program során angolul beszélő idegenvezető kísérete biztosított. (Lekérésre, felár ellenében magyar idegenvezető kérhető.) Szállás Rio de Janeiróban.

Brazília arcai – a dzsungeltől az óceánig - Egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel - OTP Travel utazási iroda

13. nap: Rio de Janeiro

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban (ebéd nélkül). Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző „császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. A program csoportos, más nemzetiségű utasok is részt vesznek rajta. Angol nyelvű idegenvezetés biztosított. (Lekérésre, felár ellenében magyar idegenvezető kérhető.) Szállás Rio de Janeiróban.

14. nap: Rio de Janeiro

Reggeli a szállodában. Szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt meg egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. A program csoportos, más nemzetiségű utasok is részt vesznek rajta. Angol nyelvű idegenvezetés biztosított. (Lekérésre, felár ellenében magyar idegenvezető kérhető.) A kirándulás után transzfer vissza a szállodához. Szállás Rio de Janeiróban.

15. nap: Rio de Janeiro

Szabadprogram a kijelentkezésig. Kora délután privát transzfer a repülőtérre magyarul beszélő idegenvezető kíséretével. Elutazás repülőgéppel, átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

16. nap

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.


Minimum létszám: 2 fő

A program az időjárás és az aktuális vírushelyzet függvényében változhat!
A nyitvatartások befolyásolhatják az egyes kirándulások programjait.Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Brazília élővilága rendkívül sokszínű, számos közülük csak itt található meg egész Földünkön. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Neymar vagy Messi? Szamba vagy tangó? Amazonas vagy Andok? Két lehengerlő latin-amerikai ország, tengernyi látnivalóval és kultúrával!

Brazíliaváros, a hatvan éves főváros - OTP Travel Utazási Iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

Mexikói utazások - OTP Travel Utazási Iroda
Tengerparti nyaralás vagy ősi indián kultúrák: Mexikó Önre vár!

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Utazzon a hófehér homokú karibi álomstrandok hazájába!

Tudjon meg mindent a varázslatos Costa Ricáról!

Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Tippek Guatemalához - OTP Travel Utazási Iroda
Néhány fontos információ, amit érdemes tudni, ha Guatemalába indulunk.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás

Az alábbi, vagy velük azonos kategóriájú helyi négycsillagos szállodák, az Amazonas vidékén középkategóriájú lodge kátágyas standard szobáiban:

Iguassu: WISH RESORT GOLF FOZ DO IGUACU****
Manaus város: JUMA OPERA****
Dzsungel: AMAZON ECOPARK LODGE
Rio de Janeiro: WINDSOR CALIFORNIA**** - COPACABANA

Ellátás

14 alkalommal reggeli, 8 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Körutazás és tengerpart
Repülős utazás
Reggeli
****-os szállodában
Helyi angol nyelvű idegenvezető
8 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A Hawa Mahal a jaipuri építészeti örökség maradandó szimbóluma, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, hogy megtapasztalják időtlen szépségét.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállásokkal Budapest – Iguassu – Manaus – Rio de Janeiro – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • 14 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák és középkategóriájú dzsungel lodge kétágyas standard szobáiban
   
 • 14 alkalommal reggeli, 8 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint
   
 • transzferek privát gépkocsival
   
 • a leírás szerinti programok helyi angolul* beszélő idegenvezetővel és privát gépkocsival történő közlekedéssel (kivéve ott, ahol külön jelöltük, hogy más utasokkal együtt történik az utazás)
   
 • programok során szükséges belépőjegyek

*Rio de Janeiróban igény esetén lehetőség van magyarul beszélő idegenvezető asszisztenciájára a transzferek és a programok alatt, a szabad kapacitás függvényében.

A részvételi díjak irányárak, melyek az utazás dátuma és a létszám függvényében változhatnak. Érdeklődés esetén készítünk személyre szabott ajánlatot.

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó (mértéke kb. USD 1/szoba/éj, a szállodában Realban fizetendő)
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok árai