Élmények a világ körül

Keresés

Japán legnagyobb Buddha szobrai

Japán utazás | daibutsu - OTP Travel Utazási Iroda
Japánban Buddha-szobrokból a kicsiktől a hatalmasokig számtalan variáció található. A Buddha-szobrokat a polgárok békéjének és boldogságának reményében állították. Ezúttal a legnagyobbakat mutatjuk be.

Japán legnagyobb Buddha szobrai

Japánban a Buddha-szobrok, amelyeket japánul "Butsuzo" vagy "Daibutsu" néven ismernek, a fenséges buddhista templomok jelképei. Számtalan fajtájukkal találkozhatunk szerte Japánban a kicsiktől a hatalmasokig,hiszen a szigetországban mintegy 75 000 templom található.

A buddhizmus a VI. század környékén érkezett Japánba. A Buddha-szobrokat később a polgárok békéjének és boldogságának reményében állították. A hagyományok szerint az első Buddha-szobor a 7. század elején készült Japánban. Ezúttal a legnagyobbakat mutatjuk be.

Kamakura Daibutsu

Japán utazás | Kamakura Daibutsu - OTP Travel Utazási Iroda
Kamakura az egyik legnépszerűbb kirándulási célpont Tokióból. Kamakura Daibutsu (鎌倉大仏), amelyet Kamakura Nagy Buddhájának is neveznek, a város jelképe. A fenséges szobor a Kotokuin templomban áll vagyis ül. Magassága 11 méter. Kamakura a Kamakura-korszakban (1185-1333) Japán gazdasági és politikai központjaként virágzott, így nem csoda, hogy ekkora szobrot tudtak emelni a XIII. század közepe táján.
Tokióból sok turista látogat Kamakurába, hogy megcsodálja a Daibutsut. A Kotokuin templom a tavasszal nyíló gyönyörű cseresznyevirágokról is ismert, de számos egyéb látnivaló található körülötte, ilyen a Hokokuji templom bambuszerdője és a Jomyoji templom hagyományos japán kertje. De itt járva kóstoljuk meg Kamakura regionális ételeit, köztük a matcha zöld teát és a hagyományos japán desszerteket!

Nara Daibutsu

Japán utazás | Nara Daibutsu - OTP Travel Utazási Iroda
A Nara Daibutsu (奈良大仏), japánul "Rushanabutsu (盧舎那仏)", Nara városában áll a Todaiji templomban. A szobor Japán egyik leghíresebb és legnépszerűbb Buddha emlékműve. A Buddha 15 méter magas, és egy 3 méter magas talapzaton ül. A Todaiji templomot a VIII. század elején alapította Shomu császár. A Todaiji templom területén a Buddha-szobor mellett számos nagy jelentőségű kulturális érték is felfedezésre érdemes. Különösen a Kondo csarnok és a Nandaimon kapu az, amit nem szabad kihagyni. A Todaiji templom a Nara Parkban áll, ahol több mint 1000 vadszarvas is él, így őket is megcsodálhatjuk.

Ushiku Daibutsu

Japán utazás | Ushiku Daibutsu - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1992-ben emelt Ushiku Daibutsu (牛久大仏) az Ibaraki prefektúrában fekvő Ushiku városában karcolja az eget. Japánban három alapvető pózban vannak Buddha-szobrok: ülve, állva és fekve. Az Ushiku Daibutsu a világ 4. legmagasabb álló szobra, és magasabb, mint bármely más bronzszobor a világon. A 120 méter magas Buddha-szobor, amely természetesen a legmagasabb Japánban, olyan nagy, hogy a híres Nara Daibutsu akár elférne a kezében.
A Buddha-szobor 5 emeletből álló testébe be lehet menni, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a környékre. Az Ushiku Daibutsu parkját tavasszal cseresznyevirágok, nyáron hortenziák, ősszel pedig színesbe borult lombok ékesítik. A Buddha-szobor mellett egy állatkert és egy tradicionális japán kert is található. Tokióból egynapos kirándulással könnyen megközelíthető, így mindenképpen ajánlott meglátogatni.

Sendai Daikannon

Japán utazás | Sendai Daikannon - OTP Travel Utazási Iroda
A 100 méter magas álló Buddha-szobor Tohoku régió legnagyobb városában, Sendaiban található, amely Japán 2. legmagasabb Buddha-szobra. A Sendai Daikannon (仙台大観音) kihagyhatatlan látványosság. Sendai egyike Japán több mint egymillió lakosú városainak, így egyedülálló hangulatot teremt maga körül a hatalmas szobor, hiszen a nyüzsgő város mindennapi életének része, olyan, mintha egy film díszleteibe csöppentünk volna.
A gigantikus Buddha-szoborba egy sárkány alakú bejáraton keresztül lehet bejutni. A szoborban, amely 12 szintből áll, számos, a buddhizmushoz kapcsolódó kegytárgy is megtekinthető. A legfelső emeleten egy kilátót találunk, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk. Tokióból Shinkansennel könnyen lehet eljutni Sendaiba.

Nanzoin Buddha Fukuoka

Japán utazás | Nanzoin Buddha Fukuoka - OTP Travel Utazási Iroda
A Nanzoin templomot 1889-ben alapították, a fekvő Buddha-szobor azonban csak 1995-ben készült el. A Nanzoin fontos vallási központ, része a Sasaguri zarándokútnak, amely során a hívek 88 templomot látogatnak meg. Egy érdekes történet is kötődik a Buddha-szoborhoz. Úgy tartják, hogy a Buddha-szobornál való imádkozás szerencsét hoz, hiszen annak idején a helyi főpap is így tett és millió dolláros lottónyeremény ütötte a markát, amelynek egy részét később a templom építésére fordított.

Kapcsolódó inspirációk:

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
A nyugati ember nem is gondolná, hogy Japánban a fürdőzésnek milyen komoly hagyományai vannak.

Különc Tokió - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány alternatív látnivaló:

Szusizzunk japán-módra! - OTP Travel Utazási Iroda
A szusi nem más, mint egy darabka nyers hal (esetleg más vízi állat) egy kis adag ecetes rizsre pakolva.

Állati jó helyek - Utazás az állatok birodalmába - OTP Travel Utazási Iroda
Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Japán utazás | Tokió legszebb templomai - OTP Travel Utazási Iroda
Tokió számos különleges helyszínt kínál. Ezúttal a japán főváros templomait és szentélyeit vettük sorra, ahol elkészíthetjük Japánban tett utazásunk egyik valóban különleges hangulatú fotóját.

Fudzsi - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Japánról beszélünk, a napkorongot ábrázoló zászlón kívül a Fudzsi, Japán egyik kihagyhatatlan és kötelező látnivalója ugrik be azonnal. Íme néhány mítosz és ismeretlen tény a Fudzsi-hegyről.

Japán legújabb turistamágnesei - OTP Travel Utazási Iroda
Az újonnan megnyitott helyek felfedezése mindig szórakoztató. Íme 6 új turisztikai látványosság, amelyet 2022-ben adnak át Japánban a nagyközönségnek!

Japán finomságok - OTP Travel Utazási Iroda
A japán konyha nem kizárólag a szusik világában tud ínycsiklandó csemegéket alkotni. Összeállításunkban a szusik mellett egyéb megkóstolandó finomságok is szerepelnek. Tartsanak velünk!

Japán leghíresebb fesztiváljai - OTP Travel Utazási Iroda
Japánban egymást érik a fesztiválok, az ünnepek és az ünnepi rendezvények. A japánok maguk is azt mondják, nincs olyan nap, hogy ne lenne valahol valamilyen esemény. Íme a kedvenceink!

Japán, Kamakura, Nagy Buddha | OTP Travel utazási iroda
Kamakura, Japán egykori politikai központja ma kedvelt turistacélpont.

Új világörökségek - OTP Travel Utazási Iroda
Új helyszínek az UNESCO világörökségi listáján.

Becsengettek
A világ legszebb egyetemei

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

KYOTO utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A könyvespolc hotelt önnek találták ki!

Kapcsolódó ajánlatok:


VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
2 075 000 Ft-tól/fő

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.