Élmények a világ körül

Keresés

Kenya legjobb strandjai

Kenya legjobb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Kenya elsősorban a vadrezervátumairól és vadszafarikról ismert. Amire kevesebben gondolnak Kenya nevét meghallva, hogy az ország hosszú tengerparttal is büszkélkedhet az Indiai-óceán mentén.

Kenya legjobb strandjai

Kenya elsősorban a vadrezervátumairól és vadszafarikról ismert. Amire kevesebben gondolnak Kenya nevét meghallva, hogy az ország hosszú tengerparttal is büszkélkedhet az Indiai-óceán mentén. Kenya számos hihetetlen szép strandnak is otthont ad. Olyan békés, festői szépségű strandoknak, mint a Mombasa közelében fekvő Nyali, vagy szörfös paradicsom Diani. Akár vízi sportokra, akár magányra, akár lélegzetelállító látványra vágyik, Kenya legjobb strandjain bizonyosan megtalálja.

Diani Beach

A látogatók éves száma alapján a Diani Beach a legnépszerűbb strand Kenyában. A Tiwi Beach-től pár kilométerre délre található Diani könnyen megközelíthető Mombasából, és rengeteg kényelmi szolgáltatással várja a látogatókat. Közvetlenül a partok előtt csodálatos korallzátonyokat találhatunk. Akár úszni, búvárkodni vagy szörfözni szeretnénk, a Diani Beach ideális helyszín lehet. Rengeteg nagyszerű bárra és étteremre is számíthatunk, nem is beszélve a tengerparti üdülőhelyek sokaságáról.

Bamburi Beach

Mombasa északi partján található a Bamburi Beach. Csodálatos tengerparti menedékhely. Közvetlenül a part közelében egy korallzátony található, így a hely remek lehetőséget biztosít a snorkelezéshez és a búvárkodáshoz. Rengeteg szálláshely sorakozik a part mentén, ez Kenya egyik legjobb helye ha tengerparti nyaralásra vágyunk.

Kilifi Beach

Kenya fővárosától, Mombasától néhány kilométerre északra található Kilifi Beach. Kilifi apró tengerparti üdülőhely, amely vakítóan fehér strandokkal bűvöl el mindenkit. A homokos partvonalat egyik oldalon buja zöld, a másik oldalon pedig az Indiai-óceán tiszta, kék vize határolja. Ha itt járunk, próbáljuk ki a dhow-t, a hagyományos kenyai csónakot! A helyszínen számos tengeri étterem kínálja az ízletes és olcsó helyi csemegéket. De ne hagyjuk el Kilifit anélkül, hogy nem kóstolnánk meg a cukornáddal díszített, dawas nevű helyi koktélt is, fenséges!

Shanzu Beach

A Mombasa-Malindi autópálya mellett található a Shanzu nevű strand. A víz itt tiszta és frissítő, a homok pedig fehér és kókuszpálmákkal tarkított. A Shanzu Beach számos szállodának és üdülőhelynek ad otthont, így nem okozhat gondot szállást találni sem. Ha a Shanzu Beach felé vesszük az irányt, figyeljünk az árapályra! A strand teljesen másképp néz ki apály és dagály idején. Ha lehetséges, tegyünk egy sétát a part mentén apály idején, ilyenkor minden irányba mérföldeket lehet gyalogolni.

Manda Toto

Manda északkeleti partjainál található a kis sziget, Manda Toto. Lamutról lehet vízi úton megközelíteni. A legtöbb látogató egynapos túrára érkezik, amely során lehetőség nyílik a búvárkodásra és a hagyományos, kézizsinóros halászatra. Manda Totón gyakorlatilag nincs semmiféle infrastruktúra, így itt lehetőségünk van megtapasztalni Kenya nyers, természetes szépségét.

Nyali Beach

Nyali nagyszerű strandja igen közel fekszik Mombasához. A városhoz való távolsága miatt, Nyali népszerű kirándulási célpont. Nyali csak ritkán zsúfolt, ugyanakkor az egyik legjobb hely Kenyában, ha ki akarjuk próbálni a szörfözést. A strandtól rövid sétatávolságra számos helyi és nemzetközi étterem található, így éhen sem maradunk.

Tiwi Beach

Mombasától délre fekszik a Tiwi Beach. A városból komppal közelíthetjük meg. A Tiwi viszonylag kicsi, békés strand rengeteg kikapcsolódási lehetőséggel. Külön említést érdemelnek a kis árapály medencék, amelyek apály idején válnak láthatóvá. A kis tavakban számos élőlényt egészen közelről megfigyelhetünk.

Watamu

Watamu egy bájos falu a kenyai tengerparton. A Watamu Nemzeti Tengeri Park részeként tökéletes helyszín a búvárkodásra vagy a sznorkelingre. A korallzátonyok mindenféle színes víz alatti élőlénynek adnak otthont. Apály időszakában kilométereket sétálhatunk a sekély vízben. Watamu számos kiváló szállodával és étteremmel is büszkélkedhet, amelyek csak pár lépésre vannak a parttól, így akár egy egész napot gond nélkül el tudunk itt tölteni.

Malindi

Malindi kedvelt helyszín Kenyában. Egykor itt kötött ki Vasco de Gama először Afrikában. Ma ez Kenya egyik legnépszerűbb tengerparti célpontja, amely csodálatos klímával, gyönyörű környezettel és számos kiváló szállodával és étteremmel várja az utazókat. Kipróbálhatjuk itt a vitorlázást, szörfözést, a mélytengeri halászatot vagy a sznorkelezést a városközponttól délre található korallzátonyon. A helyi éttermekben és bárokban élénk éjszakai élettel találkozhatunk.

Lamu tengerpartjai

Kenya északi partjainál található Lamu szigete. A sziget számos strandját dhow-csónakkal fedezhetjük fel a legjobban. Számos helyi vállalkozás kínál dhow-túrákat, így van miből válogatni. A Lamu északi oldalán található Shela Beach rövid sétára van Lamu városától. A legjobb az egészben, hogy a helyiek közvetlenül a strandon házi készítésű samosákat árulnak, amelyeket a sziget legjobb ételének tartanak!

Kapcsolódó inspirációk:


Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda gasztronómiájára a belső törzsek és másik nemzetek egyaránt hatással voltak. Ismerje meg velünk különleges fogásaikat!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda rengeteg szépséget és érdekességet tartogat! Ismerje meg a TOP 10 tudnivalót erről az afrikai országról!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Makgadikgadi sós tava a világ legnagyobb sótartalékának számít, melynek területe majdnem akkora, mint Portugália.

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Kalahári sivatag három országot ölel fel, Botswana nagy részét, Namíbia egy részét és Dél-Afrika egyes régióit foglalja magában. Ismerje meg ezt a különleges világot.

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana ételei egyszerre meglepőek és izgalmasak. Ismerkedjen meg velük gasztro cikkünkkel.

10 érdekesség Botswanaról - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana Afrika egyik legérdekesebb országa, mely számos meglepetést tartogat. Tudjon meg róla többet!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Botwsana deltarendszere érintetlen élővilágot tár szemeink elé. Tartson velünk ezen a páratlan vidéken!

Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Madagaszkár maki, lemur - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár minden kétséget kizáróan egyik legnépszerűbb lakóját, a gyűrüsfarkú makit.

Madagaszkár legjava - OTP Travel Utazási Iroda
A nagyszemű makiktól a "fejjel lefelé álló fák" erdejéig: tagadhatatlan, Madagaszkár olyan különlegességekkel csábít, amelyekhez hasonlókat a világ más úti céljai nem kínálnak.

Madagaszkár strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kelet-Afrika partjainál fekvő Madagaszkár igazán lenyűgöző strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán 5000 km hosszú partvonalán és a környező szigeteken. Bemutatjuk a legjobbakat.

Madagaszkár települései - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár városait és legnagyobb településeit. Tegyen velünk egy körutazást ezen a fantasztikus szigeten!

Kapcsolódó ajánlatok:ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA SZAFARI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Uganda
érdeklődésre

HILTON MAURITIUS RESORT & SPA*****

Mauritius
érdeklődésre

BOTSWANA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Botswana
érdeklődésre

MAROKKÓ - SZAHARA EXPRESSZ

Marokkó
369 000 Ft-tól/fő

HOSSZÚ HÉTVÉGE KAIRÓBAN

Egyiptom
529 000 Ft/fő

KALANDOS KÖRUTAZÁS TUNÉZIÁBAN

Tunézia
559 000 Ft/fő

VILÁGÖRÖKSÉGEK TUNÉZIÁBAN

Tunézia
569 000 Ft/fő

CORAL STRAND SMART CHOICE****

Seychelle-szigetek
569 000 Ft-tól/fő

MAROKKÓ - KIRÁLYI VÁROSOK

Marokkó
569 000 Ft-tól/fő

SEA CLIFF RESORT & SPA****

Tanzánia
629 000 Ft-tól/fő

UROA BAY BEACH RESORT ****

Tanzánia
635 000 Ft-tól/fő

KARAFUU BEACH RESORT & SPA****

Tanzánia
699 000 Ft-tól/fő

SAVOY SEYCHELLES RESORT & SPA*****

Seychelle-szigetek
699 000 Ft-tól/fő

COIN DE MIRE ATTITUDE***

Mauritius
699 000 Ft-tól/fő

SUNRISE ATTITUDE ****

Mauritius
760 000 Ft-tól/fő

PARADISE COVE BOUTIQUE HOTEL*****

Mauritius
769 000 Ft-tól/fő