Élmények a világ körül

Keresés

Hajóról jó

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
Varázslatos helyek, amelyek igazán a víz felől, hajóról élvezhetők a leginkább.

Hajóról jó

 
Hajózni romantikus, hajózni kényelmes, hajózni jó.
 

De most nem abból a szempontból vizsgáljuk meg miért tökéletes utazási forma, hanem a lényeg, az úti cél felől közelítünk. Olyan varázslatos helyeket szedtünk össze, amelyek igazán a víz felől, hajóról élvezhetők a leginkább.

Kerala, India

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
Indiában turistáskodni életre szóló kaland. Kerala az ország délnyugati állama megejtően szép vidék. A természet nyers szépsége, az egzotikus építészet, a nyüzsgő városok és a színek, illatok, ízek, hangok kavalkádja bódító. Hol máshol csodálhatnánk meg India holtágainak szépségét és báját jobban, ha nem e csodás térségben? A Kerala holtág egy 5 tóból és 38 folyóból álló, részben természetes, részben mesterséges csatornarendszer. A tartományt méltán és gyakran nevezik Kelet Velencéjének. A lagúnákon és a pálmafákkal szegélyezett holtágakból kialakult tavakon keresztülutazva, az alkalmi felfedezők úgy élvezhetik az életet, akár a helyiek. Fodros vizeket szelő hajónkról megcsodálhatjuk a csatornák színes lakóhajóit, a kettuvallamokat, melyek érdekessége, hogy építésük során egyetlen szöget sem használnak, a fából készült elemeket mindössze kókuszrosttal rögzítik. A kulturális egzotikumok iránt nyitott utazók számára Kerala nagyon sok egyedi, izgalmas, érdekes élményt kínál. De a napfürdőzni, strandolni vágyók sem fognak csalódni, a tartomány 500 km hosszú tengerpartját finom, fehér homok borítja.

Gili-szigetek, Indonézia

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
Az Indiai-óceán zöld és kék színekben hullámzó vizét pöttyözik az indonéz Gili-szigetek. Gili annyit jelent: kis sziget, szigetecske, bár találóbb lenne a gyöngyszem. A Lomboktól , az ismert „nagy testvértől” észak-nyugatra található három parányi sziget szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Hófehér, lisztfinomságú homok, kristálytiszta türkizkék tenger és érintetlen környezet várja az egzotikus utazás kedvelőit. A szigetek között helyenként talán még egy kilométer távolság sincs, mégis óva intenek minket attól, hogy átússzunk egyikről a másikra. Erre szolgál a hajónk. A kivételesen gazdag és színes élővilágot már a parttól csupán néhány méternyire is megcsodálhatjuk, a teknős rezervátum pedig a hab a tortán. Igazi paradicsomi szigetvilág mesés naplementékkel, amelynek legfőbb vonzereje titokzatos tengeri élővilága. Ami még egyedülállóvá teszi a Gili-szigeteket, az a motorizált forgalom teljes hiánya.

Mekong

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
A Mekong Kínából indulva, Burmán, Thaiföldön, Laoszon, Kambodzsán és Vietnámon folyik keresztül. A festői Mekongon csordogálva, a turisták a modern városok és múltbéli úszó városok érdekes keveredéseit csodálhatják meg. A hajó csak megy tovább, új partok, új kikötők felé. Várnak az élmények, várnak a tapasztalatok, örömök. Az útvonaltól függően olyan lenyűgöző helyekhez látogathatnak el a résztvevők, mint a laoszi világörökségi helyszín Luang Prabang, az ókori Angkor Watt romvárosa Kambodzsában vagy épp a dél-vietnámi úszó falvak és színes piacok. Egy hajóút a Mekongon a legjobb módja, hogy felfedezzük és megtapasztaljuk az igazi Ázsiát.

Kilauea – vulkán, Hawaii (USA)

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
A Hawaii-szigetek minden egyes szigete a Csendes-óceán alatt húzódó vulkanikus hegységrendszer valamelyik csúcsa körül született. A Kilauea Hawaii egyik legnépszerűbb látványossága, ahová turisták tömege érkezik abban a reményben, hogy láthatják amint az izzó vörös láva végigfolyik a hegyoldalon. A tűzhányó majdnem folyamatos kitörésekkel sokkolja környezetét, legyen az a kalderából kirobbanó lávafolyam, vagy a föld repedésein kiszivárgó magma. A Kilauea rendkívül látványos és egyedülálló dolgokat produkál, mert amikor az 1300 fokos láva találkozik a hideg vízzel, robbanásszerű jelenséget hoz létre. Amikor pedig víz és láva kerül egy időben az alagútba, a képződő gőz hatására fokozatosan nőni kezd a nyomás – majd az alagút felrobban. A felfelé áramló gőz kisebb tornádókhoz hasonló víztölcséreket is létrehoz, melyek magassága a 60 métert is elérheti. Éjszaka még drámaibb a hatás, a szavunk is eláll.

Spitzbergák, Norvégia

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
A tűz után jöjjön a jég! Fény és sötétség birodalma a gleccserekkel és hómezőkkel borított Spitzbergák. Itt hónapok telnek el teljes sötétségben, majd április közepén fordul a kocka, illetve a Nap, mely aztán augusztus végéig nem is megy le. Az Észak-atlanti-áramlat kellemesebbé teszi a sarkvidéki éghajlatot, így a környező vizek az év legnagyobb részében hajózhatóak. Az északi szélesség 78° felett elterülő Spitzbergák bolygónk legészakibb, állandóan lakott, speciálisan szervezett expedíciók nélkül is megközelíthető területe . Számos felfedező vágyott és visszavágyott úti célja. A Jeges-tengerben található szigetcsoport a világ élelmiszernövényeinek magvait tárolja, esetleges globális katasztrófák esetére. Mi magyarok kiváltságos helyzetben vagyunk. A Spitzbergákhoz tartozó közel ezer szigeten egy 90 éves szerződés alapján ingyen halászhatunk, igaz csak fókára. Talán sok irigyre nem teszünk szert nemzetközi útitársaink között miatta.

Szentpétervár

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
A Néva torkolatában alapított cári város felbecsülhetetlen kincseket őriz, kedvelt úti cél. A város mo¬nu¬men¬tá¬lis méretű palo¬tá¬inak látvá¬nya a legjobban a csator¬nákon közle¬kedő séta¬ha¬jókról élvezhető, de a hajós kalandok nem korlátozódnak erre. A legnagyobb belvízi hajók elérik Szentpétervárból indulva Moszkvát és a Volgán keresztül a Kaszpi-tengert, illetve a Donon át a Fekete-tengert. A folyami hajókat úgy tervezték, hogy tökéletesen szállítsák az utasokat a folyókon egy-egy érdekes látnivalótól vagy városból egy másikba. Így aztán a résztvevők egy hajóút során ellátogathatnak Szentpétervárhoz és Moszkvába, vagy épp az „Arany Gyűrű városaihoz.” A hajókirándulások remek lehetőséget biztosítanak mind a modern, mind a régi Oroszország megismerésére. Olyan hajókirándulásokon is helyet foglalhatunk, melyek során balett és cirkuszi előadásokon is részt vehetünk, vagy épp ellátogathatunk Oroszország fenséges palotáihoz.

Glacier Bay Nemzeti Park, Alaszka (USA)

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
Alaszka kis túlzással a gleccser szinonimája. Délkelet-Alaszkában fekvő Glacier Bay Nemzeti Park az óriási méretű, több ágból álló fjord, a Glacier-öböl körüli területet tartalmazza. Közutak nem vezetnek a parkba, pedig kár lenne kihagyni. Míg a hajó nyugtalanul és izgatottan tapogatja útját, mi úgy érezzük, mintha egy élő természetfilmben vennénk részt. A magas hegyekből az öbölbe érkező gleccserek panorámája talán az egyik legszebb a világon. A fjordok 100 km hosszan nyúlnak a szárazföld belsejébe, ahol a magas hegyek között a nemzeti park területén 16 gleccser található, amelyek a magashegységi hómezőkből kapják az utánpótlást.

Egyiptom

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
Mivel Egyiptom lényegében a Nílus partján alakult ki, nem meglepő, hogy egy izgalmas hajókirándulás a legjobb módja, hogy felfedezzük Egyiptomot teljes fényében, az összes nagyszerű ókori helyet, a piramisokat és a Szfinxet. Igen gazdag a kínálat, így a turisták rengeteg hajó közül választhatnak. Egyre több hajón medence, napozófelület és wellness is van, az ellátás jellemzően teljes panziós. Egy átlagos hajókirándulás a Níluson 3-7 napig tart, és többnyire Luxor és Aswan között halad végig.

Milford Sound, Új-Zéland

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
A világ nyolcadik csodája. Nem mi mondjuk, hanem Kipling. És ugyan ki szállna vitába egy Nobel-díjas íróval?! Főleg, hogy valóban festői szépségű, amint Milford Sound hegycsúcsai visszatükröződnek a tenger mozdulatlan kékjében. Hosszú elszigeteltségének hála, még mindig a Föld egyik legérintetlenebb része, olyan szűz föld, ahová nem épültek települések, és csupán egy-egy túra erejéig merészkedhetnek ide utazók. Mivel a természeti csoda érintetlenségének megőrzésére különösen ügyelnek, leginkább hajóval szokás a fjord területére érkezni. A több emeletes hajók eltörpülnek a lélegzetelállító falak tövében, a magasból pedig vízesések zuhognak lefelé. Az egész hely igazi mesebeli táj. Hatalmas vízesések, meredek sziklatenger és buja esőerdők, amerre a szem ellát.

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

EGYIPTOM - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Egyiptom
250 000 Ft-tól/fő

HOSSZÚ HÉTVÉGE KAIRÓBAN

Egyiptom
529 000 Ft/fő

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Egyiptom
1 299 000 Ft/fő

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

India
775 000 Ft-tól/fő

INDIA - RAJASTHAN CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

India
1 099 000 Ft-tól/fő

MAURITIUS, AZ INDIAI-ÓCEÁN CSILLAGA

Mauritius
1 219 000 Ft-tól/fő

INDIA – NEPÁL

India, Nepál
1 265 000 Ft-tól/fő

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
899 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő