Élmények a világ körül

Keresés

A legjobb szafariélmények Tanzániában

Phuketi kalandok adrenalinvadászoknak - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük Tanzánia legizgalmasabb helyszíneit, ahol elmerülhetünk a természet ás a vadvilág elképesztő sokszínűségében.

A legjobb szafariélmények Tanzániában

Tanzánia az érintetlen természet és vadvilág szerelmeseinek fellegvára, melyet sokszor a szafariélmények Mekkájaként emlegetnek. Nem véletlenül, hiszen egy tanzániai szafari életre szóló kaland, bármelyik szegletét is választjuk ennek a különleges afrikai országnak. George Schaller amerikai biológus úgy fogalmazta meg ezt a semmihez sem fogható érzést, hogy „ha szemtanúi lehetünk az élet nyugodt ritmusának, az újraéleszti megfáradt lelkünket és visszaadja a természethez tartozás érzését.” Összegyűjtöttük Tanzánia legizgalmasabb helyszíneit, ahol elmerülhetünk a természet ás a vadvilág elképesztő sokszínűségében. 

Serengeti Nemzeti Park - gnúk és zebrák fellegvára

A legjobb szafariélmények Tanzániában - OTP Travel Utazási Iroda
A Serengeti Nemzeti Park egy széles, fátlan, végtelen szavannasíkság, ahol 2 millió állat vándorol át évről évre. Leginkább az éves gnú vándorlásáról ismert, de a Serengetiben megtaláljuk a híres „Big 5-ot”, azaz oroszlánokat, elefántokat, leopárdokat, fekete orrszarvúakat és bölényeket, valamint közel 500 madárfajt is láthatunk. Évente turisták tízezrei látogatnak el a Serengetibe. A decembertől júniusig tartó hónapok ideálisak az állatok megfigyelésére a Serengeti Nemzeti Parkban. Az esős évszak márciustól májusig, a leghidegebb hónapok pedig júniustól októberig tartanak. 

Manyara-tó Nemzeti Park - fára mászó oroszlánok

A legjobb szafariélmények Tanzániában - OTP Travel Utazási Iroda
A Manyara-tó Nemzeti Park tájképét erdők, erdők, füves területek és vizes élőhelyek alkotják. A Manyara-tó park fő vonzereje az elefántok, fára mászó oroszlánok és vízilovak hatalmas populációja, amelyeket sokkal közelebbről is láthatunk, mint más parkokban. A mintegy 230 négyzetkilométer területű park kétharmadát víz borítja, a Manyara-tó, mely az év bizonyos időszakaiban több ezer flamingónak, valamint más változatos madárvilágnak ad otthont. A közel 50 kilométer hosszúságban elterülő Manyara-tó környékét Ernest Hemingway is a legszebbnek nevezte, amit Afrikában valaha látott. 

Mafia sziget - Paradicsom az óceánban

A legjobb szafariélmények Tanzániában - OTP Travel Utazási Iroda
A búvárok és sznorkelezők közkedvelt célpontja Mafia-szigetének varázslatos, védett vízivilága. A búvárkodásra a legideálisabb feltételek október és március között adottak, az időjárás viszont május és október között a legjobb, így egész évben ideális úti cél más-más okokból. Mafia szigetének tengeri nemzeti parkja színpompás korallkerteket, változatos halállományt és nyugodt búvárkodási körülményeket kínál. Itt lelnek otthonra a súlyosan veszélyeztetett zöld teknősök is, akik szaporodási időszakban térnek vissza. Mafia a mélytengeri halászat egyik közkedvelt turista desztinációja is, különösen a tonhal, marlin, vitorláshal és más nagy testű halak vonzzák a sporthorgászokat. 

Ngorongoro Természetvédelmi Terület

A legjobb szafariélmények Tanzániában - OTP Travel Utazási Iroda
A Serengeti és a Manyara-tó között fekvő Ngorongoro Természetvédelmi Terület ad otthont az ikonikus vulkanikus Ngorongoro-kráternek, valamint ez Tanzánia egyik legnépszerűbb vadleső helye. Ez a hatalmas vulkáni kráter állandó vízellátást biztosít, mely több ezer állatfajt vonz, melyek a területen maradnak ahelyett, hogy vizet keresve vándorolnának. A látogatók leginkább azért jönnek ide, hogy hatalmas állatokat és madarakat lássanak. A kráter alján több ezer állatot lehet megfigyelni, köztük oroszlánokat, elefántokat, orrszarvúakat, Thomson-gazellákat és bivalyokat, de a Ngorongoro-kráterben élő állatok több mint felét a gnúk és a zebrák teszik ki. 

Tarangire Nemzeti Park

A legjobb szafariélmények Tanzániában - OTP Travel Utazási Iroda
A Tarangire Nemzeti Parkban a száraz évszakban (júliustól-szeptemberig) az állatok a folyó mentén koncentrálódnak, az életet adó víz mentén haladva. A Tarangire Nemzeti Park lagúnái tele vannak gnúkkal, zebrákkal, bivalyokkal, impalákkal, gazellákkal, gnúkkal és jávorantilopokkal. A park nagy elefántállományáról és a füves tájat tarkító baobabfákról is ismert. A Tarangire Nemzeti Park ideális madármegfigyelésre is, több mint 300 madárfajt jegyeztek fel itt. Aki még nem járt Afrikában annak talán meglepő lehet, hogy a madárvilág gazdagsága és elképesztő színei semmihez sem foghatók. Él itt pompás fényseregély, villásfarkú szalakóta, piroscsőrű tokó, csak hogy párat említsünk a különleges nevű és megjelenésű csodálatos lakók közül. 

Selous Nemzeti Rezervátum

A legjobb szafariélmények Tanzániában - OTP Travel Utazási Iroda
A Selous Afrika második legnagyobb vadrezervátuma, mintegy 54 600 négyzetkilométer. A területet 1922-ben alapították, ma Tanzánia teljes területének 5%-át teszi ki. A déli rész egy tiltott zóna, amely elmaradott, erősen erdősített, hatalmas sziklák tarkítják. A látogatók a Rufiji folyótól északra eső területre korlátozódnak. A Selous Game Reserve ezen szakasza sok nyílt füves és erdős területet, folyókat, dombokat és síkságokat vonultat fel. A Selous vadrezervátumot átszelő Rufiji folyónak van a legnagyobb vízgyűjtő területe Kelet-Afrika összes folyója közül. A folyó a rezervátum lényeges eleme, mivel lehetővé teszi a látogatók számára a gazdag vízi állatvilág megfigyelését. Elefántokat, vízilovakat és orrszarvúakat láthatunk itt, valamint bölényt, antilopot, zsiráfot, varacskos disznót, gnút, oroszlánt, leopárdot és gepárdot. A Selous vadrezervátumban több mint 350 madárfajt dokumentáltak.

Ruaha Nemzeti Park

A legjobb szafariélmények Tanzániában - OTP Travel Utazási Iroda
A Ruaha Nemzeti Park Tanzánia legnagyobb nemzeti parkja; a parkban található a legnagyobb vadon élő állatvilág Tanzániában. Ebben a nemzeti parkban található a világ oroszlánpopulációjának mintegy 10%-a, valamint koncentráltan élnek itt elefántok, bölény- és gazellacsordák és több mint 574 madárfaj. A Ruaha folyó a vadon élő állatok fő vízforrása. A parkban élő egyéb állatok közé tartozik a leopárd, zebra, zsiráf, nagy kudu, vadkutyák, fekete sakál, hiéna, bölény, impala. A park az egyik legkevésbé forgalmas hely Tanzániában, így aki elvonulásra vágyik ideális szafari helyszín. 

Zanzibár, az afrikai szupersztár | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Dzsungelszafari, gótikus építészet, lenyűgöző tájak, gazdag kulturális örökség - ez Zanzibár!

12 hónap az afrikai szavannán | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A világ egyik legszebb és leggazdagabb szabadtéri állatkertje, a Serengeti Nemzeti Park egész évben kínál látnivalót.

Tanzánia | A Serengeti csodálatos állatvilága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park többnyire füves szavannáin számtalan kis- és nagyvaddal találkozhat az állatvilág iránt érdeklődő utazó.

Tanzánia tíz csodája | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzánia rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak. Természetvédelmi területek, hegyek és tavak, amelyeket szintén érdemes a bakancslistára venni. Fedezze fel velünk Tanzánia kincseit!

Tanzánia | Zanzibár best of - OTP Travel Utazási Iroda
Zanzibar gyönyörű sziget, egyedi kultúrával, lenyűgöző szépségű strandokkal. Kalandozzon velünk a kelet-afrikai szigetvilágban!

Kapcsolódó ajánlatok:


SEA CLIFF RESORT & SPA****

Tanzánia
629 000 Ft-tól/fő

UROA BAY BEACH RESORT ****

Tanzánia
635 000 Ft-tól/fő

KARAFUU BEACH RESORT & SPA****

Tanzánia
699 000 Ft-tól/fő

TUI BLUE BAHARI ***** ZANZIBAR

Tanzánia
999 000 Ft-tól/fő

GOLD ZANZIBAR BEACH HOUSE & SPA***** ZANZIBAR

Tanzánia
1 079 000 Ft-tól/fő