Élmények a világ körül

Keresés

Lamu: Kenya gyöngyszeme

Lamu, Kenya | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összeállításunkból megismerheti a kenyai Lamu legizgalmasabb látványosságait, és tippeket is adunk a sziget felfedezéséhez!

Lamu: Kenya gyöngyszeme

Összeállításunkból megismerheti a kenyai Lamu legizgalmasabb látványosságait, és tippeket is adunk a sziget felfedezéséhez!
Lamu szigete és a vele azonos nevű város magja Kelet-Afrika legrégebbi megőrzött szuahéli települése. Már a XII. században lakott volt. Az arab kereskedők és a helyi lakosság sajátos kulturális közeget hozott létre, fontos szuahéli központtá vált. A XVI. században portugálok foglalták el, majd brit kézre került. A XIX. századtól európai, perzsa és indiai hatások érvényesültek. Épületei korall kőből és mangrove fából készültek. A fehérre meszelt többszintes házak 1830 előtt épültek.Lamu a pihenést keresők paradicsoma, olyan hely, ahol a sziget és lakói határozzák meg a ritmusunkat; ahol teljesen kikapcsolódhatunk a mindennapok pörgéséből.

Barangolás Lamu városában

A Lamu városában való bolyongás az egyik legkézenfekvőbb dolog, amit a szigeten járva többször is érdemes megcsinálni. Lamu városa kis utcák, aranyos sikátorok és gyönyörű régi épületek labirintusa. Nincs is jobb, mint végigbolyongani rajta és minden sarkon rácsodálkozni az újabb és újabb szépségekre. Különös figyelmet érdemelnek a gyönyörűen faragott ajtók, sehol a világon máshol nem láthatunk hasonló mintákat. A régi kikötő is gyönyörű látnivaló, ahogy az erőd és a nyüzsgő helyi piac is. Útközben tucatnyi szamárral és egyiptomi macskával találkozhatunk. Az állatok szabadon kóborolnak a szigeten, itt mindenki kedveli őket.

Pihenés a Shela melletti strandon

A Lamu déli részén fekvő Shela városa egy hosszú, fehér homokos tengerparttal határos. Itt szinte senki sincs: tökéletes hely a délutáni pihenésre és egy kis olvasgatásra. Ha melegünk lesz, beugorhatunk az azúrkék tengerbe, ha pedig egy kis testmozgásra lenne éppen igényünk, irány a régi erőd! És ha még többre vágynák, akár egy 12 kilométer hosszú tengerparti sétát is tehetünk.

Pizza a Manda Diamond Beach Village-ben

Minden péntek este fél nyolckor pizza- és filmestet tartanak a Mandu szigeten található Diamond Beach Village szállodában. Semmiképpen nem érdemes kihagyni! Furcsa, art-house filmeket vetítenek miközben finom téglakemencés pizzákat kóstolhatunk. Shelából vagy Lamuból dhow-val (helyi vitorlással) mindössze 10-20 perc alatt ideérhetünk.

Jógaóra a kenyai Lamun

Ha kedvet kapnánk némi relaxációhoz, minden nap 9 és 17 órakor jógaórákat tartanak a Banana House hotelben. A holland tulajdonos, Monica gyakran maga is oktat, és ő a szervezője az évente megrendezett jógafesztiválnak is.

Vásárlás Shelában és Lamu Townban

Ne számítsunk nagy bevásárlóutcákra vagy turistabazárokra, cserébe Shelában és Lamu Townban számos gyönyörű, apró kis üzlet található. Ékszerboltok, lakberendezési tárgyakat kínáló üzletek, művészeti galériák sora várja a vásárlókat.

Naplementés vitorlás túra dhow-val

Mindenképpen érdemes egy gyönyörű naplementés túrát tenni egy helyi vitorlással egy dhow-val. Nagyszerű befejezése lehet ezen a varázslatos szigeten eltöltött vakációnak.

Kapcsolódó inspirációk:


 Kenya legszebb nemzeti parkjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Kenya legnépszerűbb védettséget élvező területeit. Tartson velünk! Kalandra fel! Karibuni!

Kenya legjobb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Kenya elsősorban a vadrezervátumairól és vadszafarikról ismert. Amire kevesebben gondolnak Kenya nevét meghallva, hogy az ország hosszú tengerparttal is büszkélkedhet az Indiai-óceán mentén.

Kenya top 10 látványosága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szafarik mellett Kenya számos izgalmas programot kínál; hegyi túrázást, a Masai Mara feletti ballonozást és a sznorkelezést az Indiai-óceánban. Fedezze fel velünk ezt a mesebeli országot!

kenyai ételek | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Kenya kedvenc ételei ízletesek, egészségesek és az európai gyomornak is könnyen befogadhatóak. Kóstoljon bele velünk Kenya finomságaiba!

Fókuszban: Kenya | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Érdekes tények a Kenyai Köztársaságból, az oroszlánok, a struccok, a hosszútávfutók és a sok minden egyéb csoda országából.

Garden Route - Dél-Afrika legszebb kilátásai - OTP Travel Utazási Iroda
A mesés panorámaút Dél-Afrika ikonikus, 200 kilométeres szakasza, ahol az utazás élménye kiteljesedhet. Ismerje meg a legszebb részeit.

Kruger Nemzeti Park – Dél-Afrika koronaékszere - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Afrika megzabolázatlan vadonja mindenkit elvarázsol. Ismerje meg az ország legnagyobb nemzeti parkját, mely közel 2 millió hektáron terül el.

Fedezze fel Tunéziát családdal! - OTP Travel Utazási Iroda
Tunézia megfizethető családi tengerparti nyaralásairól ismert, de sokkal több felfedeznivaló van ebben az észak-afrikai országban, akár a gyerekek számára is.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiájuk pont annyira színes és összetett, mint az itt élők változatos kulturális háttere.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
"Először Mauritius készült, aztán a Mennyország; és a Mennyországot Mauritius után másolták" – írta Mark Twain 1896-ban.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mauritius 7 olyan karizmatikus látnivalóját, melyet mindenképpen érdemes bakancslistánk élére tűzni.

A Maldív-szigetek Önre várnak! - OTP Travel Utazási Iroda
A paradicsomi indiai-óceáni sziget tökéletes helyszín pihenésre, kalandozásra, romantikázásra, családi nyaralásra egyaránt. Így tud most Mauritiusra utazni!

Legendás állatok és Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritiuson elszigeteltsége miatt az élővilág nagy része olyan endemikus faj, mely sehol máshol nem fordul elő a világon.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
8 felfedezésre váró paradicsomi tengerpart a csodálatos Mauritiuson.

Tanzánia | A Serengeti csodálatos állatvilága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park többnyire füves szavannáin számtalan kis- és nagyvaddal találkozhat az állatvilág iránt érdeklődő utazó.

Tanzánia tíz csodája | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzánia rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak. Természetvédelmi területek, hegyek és tavak, amelyeket szintén érdemes a bakancslistára venni. Fedezze fel velünk Tanzánia kincseit!

Tunézia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Tények, számok, érdekességek Afrika legészakibb országáról, Tunéziáról.

Tunézia | látványosságok - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan csak tengerparti úti célnak tekintik Tunéziát, pedig számos meglepő turisztikai látványosságot tartogat azok számára, akik a homokos partoktól távolabbra merészkednek.

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
A tunéziai Szúza (Sousse) fantasztikus látnivalókat kínál a turistáknak. Bemutatjuk a legkiemelkedőbbeket, melyeket nem szabad kihagyni!

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Tunézia egyik legcsodásabb városa, Szúza történetét és legfontosabb látnivalóit!

Kapcsolódó ajánlatok:


KENYAI KALANDOK – SZAFARI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL

Kenya
1 869 000 Ft-tól/fő

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA ÉS MALAWI - LIVINGSTONE NYOMÁBAN - EGYÉNI

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

ALBATROS PALACE HOTEL 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ BELVEDERE***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ MIRABEL BEACH***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ FANARA RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

ALBATROS AQUA PARK RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

RIXOS SHARM EL SHEIKH*****

Egyiptom
érdeklődésre

BARON PALMS RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

LTI MAHDIA BEACH & AQUA PARK****

Tunézia
érdeklődésre

SOUSSE PEARL MARRIOTT RESORT & SPA*****

Tunézia
érdeklődésre

RIXOS PREMIUM SEAGATE 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

AQUA BLU SHARM EL SHEIKH****

Egyiptom
érdeklődésre

CHARMILLION CLUB RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

THE OBEROI BEACH RESORT***** HURGHADA

Egyiptom
érdeklődésre

BARON RESORT SHARM EL SHEIKH *****

Egyiptom
érdeklődésre

HOTEL FALCON HILLS*** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

HERITAGE LE TELFAIR GOLF & WELLNESS RESORT*****

Mauritius
érdeklődésre

LTI LES ORANGERS GARDEN VILLAS & BUNGALOWS*****- HAMMAMET

Tunézia
érdeklődésre