Élmények a világ körül

Keresés

Hawaii legszebb szigetei

USA | Hawaii legszebb szigetei | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii a azúrkék víztől a zöldellő, buja növényzeten át a homokos strandokig rengeteg természeti szépségnek az otthona. Bemutatjuk Hawaii különleges szigetvilágát.

Hawaii legszebb szigetei

Hawaii a azúrkék víztől a zöldellő, buja növényzeten át a homokos strandokig rengeteg természeti szépségnek az otthona. Bár könnyen feltételezhetjük, hogy az utazók által legtöbbet látogatott hat Hawaii-sziget hasonló élményeket kínál, a valóságban sokkal változatosabbak, mint gondolnánk. Ismerje meg velünk Hawaii különleges szigetvilágát!

Kauai

USA | Hawaii | Kauai - OTP Travel Utazási Iroda
Ragyogó naplementék, érintetlen partszakaszok, akvamarin színű égbolt - Kauai mestere a csábításnak. A Hawaii-szigetlánc legrégebbi szigete mindenkit elvarázsol, sallangok nélkül. Az épületek itt nem magasabbak a kókuszpálmáknál (szó szerint). Inkább vidéki a hangulat, mintsem a luxust sugallja.
Sokan állítják, itt alig többre van szükség, mint egy jó túrabakancsra, esernyőre és némi kalandvágyra. Ez azonban nem teljes igaz, némi készpénz is elkel majd. Kauai ugyanis nem adja olcsón magát, a téli időszakban a szobaárak elérhetik az 500 dollárt éjszakánként. Érdemes a tehát a holtszezonban idelátogatni.

Maui

USA | Hawaii | Maui - OTP Travel Utazási Iroda
Maui közel sem olyan nagy, mint a Nagy-sziget, nem olyan kicsi, mint Lanai, nem olyan nyüzsgő, mint Oahu vagy olyan csendes, mint Kauai. Sok nyaraló számára viszont Maui a pont megfelelő választás. A sziget ízelítőt nyújt szinte mindenből, amit az Hawaii kínál, a lenyűgöző vadvilágtól kezdve az érdekes történelmen át egészen a helyi kultúra különlegességeiig. Itt profi hula-táncosok mellett táncolhatunk, golfozhatunk a tengerparti pályákon, vitorlázhatunk, (az itt élő) ötféle tengeri teknős társaságában sznorkelezhetünk vagy egyszerűen csak pihenhetünk Hawaii legnevezetesebb strandjainak valamelyikén.
A szigetcsoport egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja a Nagy-sziget és a sokkal kisebb Molokai között helyezkedik el. Öt különböző régióra oszlik: sok utazó Dél- és Nyugat-Maui partjait veszi célba, ám a sziget többi részét sem szabad kihagyni! Fel kell fedezni Kelet-Maui festői partvidékét, a Haleakala-t - a világ legnagyobb szunnyadó vulkánját és a Central Maui Iao Valley State Park kincseit is!

Big Island

USA | Hawaii | Big Island - OTP Travel Utazási Iroda
Hawaiin a Big Island kicsit mostohán van kezelve. Elfeledkeznek róla az imádnivaló kistestvérek javára, így az értékei kissé elsikkadnak. Maui a családoké. Oahu a szörfösöket, a bulizókat és a szabadtéri kalandorokat vonzza. Kauai a romantikát és a luxust jelenti. A Nagy-sziget pedig egyszerűen csak nagy. Ám a fenséges jelző pontosabb lenne. A Big Island a fekete homokos strandoktól a hófödte hegycsúcsokig, a megkeményedett lávasivatagoktól a gőzölgő és buja esőerdőkig számos kinccsel büszkélkedhet. És még mindig növekszik! A Big Island adu ásza - az aktív, tüzet okádó Kilauea vulkán - 1983 óta folyamatosan növeli a sziget szárazföldi tömegét. A legutóbbi, 2018. májusi kitörés során a vulkáni tevékenység kitöréseket, földrengéseket és a Halemaumau-kráter összeomlását okozta. Az itt található túraútvonalak olyan látnivalókat tartogatnak, amelyekkel egyetlen más hawaii sziget sem rendelkezik.

Lanai

USA | Hawaii | Lanai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha milliárdosok harcolnak valamiért, akkor az vélhetően valamiért különleges. Ez a helyzet Hawaii legexkluzívabb szigetével, Lanai-val. A Microsoft társalapítója, Bill Gates már jó ideje próbálja rátenni a kezét egy Lanai ingatlanra, eddig nem sok sikerrel. Larry Ellison, az Oracle alapítója 2012-ben ugyanis Lanai 97 százalékát felvásárolta.
A szigeten a természet valóban különleges arcát ismerhetjük meg, eldugott, érintetlen partszakaszokkal, másvilági sziklaalakzatokkal és színes víz alatti zátonyokkal csalogat. A felfedezésükhöz azonban terepjáróra és kalandvágyra lesz szükség - az olyan csúcslátványosságok, mint a Shipwreck Beach és a Munro Trail szó szerint a kitaposott ösvényeken kívül esnek. A sziget értékeinek felfedezése után pedig megpihenhetünk a környék egyik előkelő szállodájában, ahol kivételes konyhával és első osztályú kiszolgálással fogadnak majd bennünket.

Oahu és Honolulu

USA | Hawaii | Oahu és Honolulu - OTP Travel Utazási Iroda
Oahu minden más hawaii szigetnél jobban ötvözi a kozmopolita luxust és a lélegzetelállító természeti környezetet. Az állam fővárosa is itt található, Honolulu számos kulturális és történelmi helyszín otthona: a díszes Iolani-palotától a Pearl Harbor Nemzeti Emlékhelyen található USS Arizona Memorialig. A Waikiki városrészben elegáns szállodák sorakoznak a fehér homokos strandok mellett. Csúcsszínvonalú éttermei, pezsgő kulturális eseményei és nyüzsgő éjszakai élete Honolulut igazi kuriózummá teszi.

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!