Élmények a világ körül

Keresés

Hawaii legszebb szigetei

USA | Hawaii legszebb szigetei | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii a azúrkék víztől a zöldellő, buja növényzeten át a homokos strandokig rengeteg természeti szépségnek az otthona. Bemutatjuk Hawaii különleges szigetvilágát.

Hawaii legszebb szigetei

Hawaii a azúrkék víztől a zöldellő, buja növényzeten át a homokos strandokig rengeteg természeti szépségnek az otthona. Bár könnyen feltételezhetjük, hogy az utazók által legtöbbet látogatott hat Hawaii-sziget hasonló élményeket kínál, a valóságban sokkal változatosabbak, mint gondolnánk. Ismerje meg velünk Hawaii különleges szigetvilágát!

Kauai

USA | Hawaii | Kauai - OTP Travel Utazási Iroda
Ragyogó naplementék, érintetlen partszakaszok, akvamarin színű égbolt - Kauai mestere a csábításnak. A Hawaii-szigetlánc legrégebbi szigete mindenkit elvarázsol, sallangok nélkül. Az épületek itt nem magasabbak a kókuszpálmáknál (szó szerint). Inkább vidéki a hangulat, mintsem a luxust sugallja.
Sokan állítják, itt alig többre van szükség, mint egy jó túrabakancsra, esernyőre és némi kalandvágyra. Ez azonban nem teljes igaz, némi készpénz is elkel majd. Kauai ugyanis nem adja olcsón magát, a téli időszakban a szobaárak elérhetik az 500 dollárt éjszakánként. Érdemes a tehát a holtszezonban idelátogatni.

Maui

USA | Hawaii | Maui - OTP Travel Utazási Iroda
Maui közel sem olyan nagy, mint a Nagy-sziget, nem olyan kicsi, mint Lanai, nem olyan nyüzsgő, mint Oahu vagy olyan csendes, mint Kauai. Sok nyaraló számára viszont Maui a pont megfelelő választás. A sziget ízelítőt nyújt szinte mindenből, amit az Hawaii kínál, a lenyűgöző vadvilágtól kezdve az érdekes történelmen át egészen a helyi kultúra különlegességeiig. Itt profi hula-táncosok mellett táncolhatunk, golfozhatunk a tengerparti pályákon, vitorlázhatunk, (az itt élő) ötféle tengeri teknős társaságában sznorkelezhetünk vagy egyszerűen csak pihenhetünk Hawaii legnevezetesebb strandjainak valamelyikén.
A szigetcsoport egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja a Nagy-sziget és a sokkal kisebb Molokai között helyezkedik el. Öt különböző régióra oszlik: sok utazó Dél- és Nyugat-Maui partjait veszi célba, ám a sziget többi részét sem szabad kihagyni! Fel kell fedezni Kelet-Maui festői partvidékét, a Haleakala-t - a világ legnagyobb szunnyadó vulkánját és a Central Maui Iao Valley State Park kincseit is!

Big Island

USA | Hawaii | Big Island - OTP Travel Utazási Iroda
Hawaiin a Big Island kicsit mostohán van kezelve. Elfeledkeznek róla az imádnivaló kistestvérek javára, így az értékei kissé elsikkadnak. Maui a családoké. Oahu a szörfösöket, a bulizókat és a szabadtéri kalandorokat vonzza. Kauai a romantikát és a luxust jelenti. A Nagy-sziget pedig egyszerűen csak nagy. Ám a fenséges jelző pontosabb lenne. A Big Island a fekete homokos strandoktól a hófödte hegycsúcsokig, a megkeményedett lávasivatagoktól a gőzölgő és buja esőerdőkig számos kinccsel büszkélkedhet. És még mindig növekszik! A Big Island adu ásza - az aktív, tüzet okádó Kilauea vulkán - 1983 óta folyamatosan növeli a sziget szárazföldi tömegét. A legutóbbi, 2018. májusi kitörés során a vulkáni tevékenység kitöréseket, földrengéseket és a Halemaumau-kráter összeomlását okozta. Az itt található túraútvonalak olyan látnivalókat tartogatnak, amelyekkel egyetlen más hawaii sziget sem rendelkezik.

Lanai

USA | Hawaii | Lanai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha milliárdosok harcolnak valamiért, akkor az vélhetően valamiért különleges. Ez a helyzet Hawaii legexkluzívabb szigetével, Lanai-val. A Microsoft társalapítója, Bill Gates már jó ideje próbálja rátenni a kezét egy Lanai ingatlanra, eddig nem sok sikerrel. Larry Ellison, az Oracle alapítója 2012-ben ugyanis Lanai 97 százalékát felvásárolta.
A szigeten a természet valóban különleges arcát ismerhetjük meg, eldugott, érintetlen partszakaszokkal, másvilági sziklaalakzatokkal és színes víz alatti zátonyokkal csalogat. A felfedezésükhöz azonban terepjáróra és kalandvágyra lesz szükség - az olyan csúcslátványosságok, mint a Shipwreck Beach és a Munro Trail szó szerint a kitaposott ösvényeken kívül esnek. A sziget értékeinek felfedezése után pedig megpihenhetünk a környék egyik előkelő szállodájában, ahol kivételes konyhával és első osztályú kiszolgálással fogadnak majd bennünket.

Oahu és Honolulu

USA | Hawaii | Oahu és Honolulu - OTP Travel Utazási Iroda
Oahu minden más hawaii szigetnél jobban ötvözi a kozmopolita luxust és a lélegzetelállító természeti környezetet. Az állam fővárosa is itt található, Honolulu számos kulturális és történelmi helyszín otthona: a díszes Iolani-palotától a Pearl Harbor Nemzeti Emlékhelyen található USS Arizona Memorialig. A Waikiki városrészben elegáns szállodák sorakoznak a fehér homokos strandok mellett. Csúcsszínvonalú éttermei, pezsgő kulturális eseményei és nyüzsgő éjszakai élete Honolulut igazi kuriózummá teszi.

Kapcsolódó inspirációk:


New York gasztronómiai különlegességei | OTP Travel Utazási Iroda
New York a kultúrák olvasztótégelye, mely gasztronómiájában is megjelenik. A világ egyik legnagyobb metropolisza tálcán kínálja a kulináris élvezeteket. Íme a legínycsiklandóbb fogások!

New York titkos gyöngyszemei | OTP Travel Utazási Iroda
Titokzatos metróállomás, képeslapra illő kis piros világítótorony vagy a Central Park titkos barlangja? Tartson velünk és ismerje meg a Nagy Alma kevéssé ismert látványosságait!

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
„Ami Vegasban történt, az Vegasban marad.” – tartja a népszerű mondás. Las Vegas azonban a kaszinók világán túl, jóval több érdekességet tartogat. Ismerje meg velünk „a bűnös város” másik arcát!

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
San Francisco sokkal több érdekességet tartogat, mint gondolná. Fedezze fel velünk a Golden Gate hídnak otthont adó híres várost!

AZ USA legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az Amerikai Egyesült Államok természeti kincsestára kimeríthetetlen lehetőségeket tartogat. Tartson velünk az USA legszebb nemzeti parkjaiba!

USA, Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Honnan kapta a város ikonikus nevét? Melyek a fő látványosságai? Ismerje meg velünk Amerika egyik legnépszerűbb városának titkait.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

USA | Hawaii a tények tükrében II. | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii számtalan természeti szépséggel, kulturális és történelmi érdekességgel csábít. Összeállításunkban ezúttal újabb rendkívüli tényeket gyűjtöttünk össze az Egyesült Államok 50. államáról.

USA | Hawaii a tények tükrében | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii az Egyesült Államok 50 állama közül a 40. legnépesebb méretét tekintve a 43. Hawaii az egyetlen olyan amerikai állam, amely Észak-Amerikán kívül található.

USA | Hawaii 5 legjobb strandja | OTP Travel Utazási Iroda
Nem egyszerű feladat kiválasztani Hawaii legjobb strandjait, hiszen a szigetcsoport képeslapra illő tengerpartok végeláthatatlan listájáról ismert. Mutatjuk a legjobbakat!

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
299 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
589 000 Ft-tól/fő

KELETI PARTI EXPRESSZ - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
589 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
769 000 Ft-tól/fő

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
819 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
839 000 Ft-tól/fő

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
939 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART - A NAGYVÁROSOK FÉNYEI ÉS A GRAND CANYON

Usa
999 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
1 099 000 Ft-tól/fő