Élmények a világ körül

Keresés

Ciprusi strandmustra

Ciprusi strandmustra | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A csendes, védett területektől kezdve az igazi buliközpontokig csokorba szedtük Ciprus legnépszerűbb tengerpartjait. Ezt a 8 strandot Önnek is látnia kell!

Ciprusi strandmustra

A Földközi-tenger keleti vizein fekvő Ciprus szigete már régóta kedvelt célpontja a tengerpartok szerelmeseinek, az állandóan meleg időjárásnak, a nyugodt kristálytiszta víznek és a puha homokos partoknak köszönhetően.
 

A csendes, védett területektől kezdve az igazi buliközpontokig csokorba szedtük Ciprus legnépszerűbb tengerpartjait.

Kék lagúna strand – Blue Lagoon Beach

Ciprusi strandmustra - OTP Travel Utazási Iroda
Paphostól északra, az Akamas-félsziget Nemzeti Parkjának szélén található a Blue Lagoon Beach mely békés, vadregényes alternatívát kínál a sziget forgalmasabb strandjaival szemben. Itt meleg, kristálytiszta vizet találunk, azonban a legtöbb ember, aki ide érkezik, inkább úszni, mint napozni jön. A tengerpartra való eljutáshoz vízi járműre vagy autóra van szükség, de csoportos hajókirándulással is megközelíthető.

Lara Beach

Ciprusi strandmustra - OTP Travel Utazási Iroda
Az Akamas-félszigeten található Lara Beach védett területnek minősül, a zöld- és álcserepes teknősök kedvelt fészkelőhelye. Védett státusza azzal jár, hogy ezen a parton nem találunk nyugágyakat, nincsenek vízi sportok, és kevés a létesítmény a tengerparton, azonban, ha szerencsénk van, különleges élőlényekkel találkozhatunk a víz alatt és a parton egyaránt.

Korall-öböl - Coral Bay Beach

Ciprusi strandmustra - OTP Travel Utazási Iroda
Paphostól rövid autóútra, Peyia területén található Coral Bay Beach a régió egyik legjobb strandja, amely családokat és egyedül strandolókat egyaránt vonz. Ez az aranyszínű, mindkét végén sziklákkal övezett szakasz sekély, nyugodt vizet kínál, amely az úszást gyerekjátékká teszi, valamint rengeteg helyet, ahol enni, inni és szórakozni lehet éjjel-nappal.

Aphrodité sziklája és strandja

Ciprusi strandmustra - OTP Travel Utazási Iroda
A hivatalosan Petra tou Romiou, azaz a Rómaiak sziklája néven ismert Aphrodité sziklája és strandja népszerű megállóhely a Paphost Limassollal összekötő part menti autópályán. Bár itt nem találjuk meg a tengerparti negyedben megszokott púderfinomságú homokot, a káprázatos látvány kárpótol érte. A közelben lévő sziklacsoportról úgy tartja a helyi legenda, hogy hogy itt született a szerelem istennője, Aphrodité a habzó tengerből. A kalandvágyó utazók megfelelő lábbelivel felmászhatnak a szikla tetejére, ahonnan remek kilátás nyílik a Földközi-tengerre.

Nissi strand

Ciprusi strandmustra - OTP Travel Utazási Iroda
A fiatalok igazi buliközpontja ez az Ayia Napa-i strand, melyet gyakran egy éjszakai szórakozás után látogatnak meg. A nyüzsgő strandon napozóágyak, napernyők és siklóernyők hadát találjuk. A vízisíelők és szörfösök mellett egy pezsgő hangulatú nyaralóhelyet kapunk, ahol a hangulatot bárok és a tengerparti tavernák fokozzák. Innen gyalog vagy kerékpárúton juthatunk el a Makronissos strandra.

Makronissos strand

Ciprusi strandmustra - OTP Travel Utazási Iroda
A Makronissos strand három, egymással összekapcsolt part gyűjtőneve, és egykor népszerű bulihelyként volt ismert, ami nagyrészt az itt évekig megrendezett Kandi Fesztiválnak köszönhető. Manapság Makronissos inkább a családokat vonzza, mint a bulizókat, a puha fehér homoknak, a nyugodt víznek és a bőséges vízi sportolási lehetőségeknek köszönhetően. Az itteni tengerparton találhatóak a Makronissosi sírok is, mely 19 sziklába vájt sír és egy szentély összesége, mely a hellenisztikus és római korból származik.

Fügefa-öböl - Fig Tree Bay

Ciprusi strandmustra - OTP Travel Utazási Iroda
A Protaras Beach néven is ismert, hangulatos Fügefa-öböl strandja Ciprus legjobb családi partjai közé tartozik. A XVII. század óta itt álló fügefáról elnevezett kis hely rengeteg szolgáltatással, többek között napozóágy-kölcsönzéssel és öltözőkkel várja vendégeit, és a főszezonban úszómester is szolgálatban van. Az igazi vonzerőt azonban - különösen a kisgyermekes családok számára - a sekély, kristálytiszta víz jelenti.

Porto Pomos

A Cipruson élő szigetlakók a Porto Pomos-i strand felé veszik az irányt. Ez a lenyűgöző, de viszonylag ismeretlen kavicsos homokos partszakasz Pomos bájos kis halászkikötője mellett fekszik. Még a nicosiai városiak is ide járnak nyaralni. Az úszók a tiszta, sekély vízben gyönyörködnek, sziklás partvonala miatt népszerű búvárkodási hely.

Kapcsolódó inspirációk:


Ciprus hűsítő szeglete a Troodos-hegység | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Bár Ciprusra forró nyaralási desztinációként gondolunk, a Troodos-hegységben frissítő kirándulást tehetünk.

5 érdekesség Nicosiáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus fővárosa Nicosia történelmi és kulturális értelemben egyaránt különleges város. Ismerje meg velünk a kettéosztott ciprusi fővárost.

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szerelemhez a világ minden táján számos legenda kötődik, nincs ez másként Cipruson sem. Fedezze fel velünk a sziget legromantikusabb helyszíneit.

7 ókori emlék Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Merüljön el velünk Ciprus gazdag történelmi múltjába és helyszíneibe.

Ciprus vad arca | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus érintetlen természeti kincseit nemzeti parkok sokasága őrzi. Fedezze fel velünk a sziget vad szépségét!

A 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus jól ismert kellemesen meleg időjárásáról és festői strandjairól, de a sziget ennél jóval többet kínál.

Tengerparton Ciprus
A szerelem gyönyörű szigete nem csak nászútra és romantikázásra, de egy kiadós családi nyaralásra is tökéletes választás!

Ciprus utazás
Ciprus,a szerelem szigete, ahol a gazdag múlt emlékei, 8 nemzeti park, csodás strandok és isteni étkek várják az utazót!

Kapcsolódó ajánlatok:


CAVO MARIS BEACH HOTEL**** - PROTARAS

Ciprus
369 000 Ft-tól/fő

CROWNE PLAZA**** - LIMASSOL

Ciprus
389 000 Ft-tól/fő

ADAMS BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
409 000 Ft-tól/fő

ASTERIAS BEACH HOTEL **** - AYIA NAPA

Ciprus
419 000 Ft-tól/fő

NISSIBLU BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
459 000 Ft-tól/fő

GRAND RESORT***** - LIMASSOL

Ciprus
499 000 Ft-tól/fő

MEDITERRANEAN BEACH HOTEL**** - LIMASSOL

Ciprus
529 000 Ft-tól/fő

GRECIAN BAY HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
529 000 Ft-tól/fő

HOTEL ELYSIUM***** - PAPHOS

Ciprus
669 000 Ft-tól/fő

FOUR SEASONS HOTEL***** - LIMASSOL

Ciprus
749 000 Ft-tól/fő