Élmények a világ körül

Keresés

Írország legszebb nevezetességei

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

A fenséges szikláktól az ősi várakon át, a misztikus műemlékekig a Smaragd sziget igazi kincsesbánya a történelem szerelmeseinek. Tartson velünk Írország legszebb vidékeire.

Írország legszebb történelmi nevezetességei

 
Írország, az ősi mítoszok és a lenyűgöző tájak földje több ezer éves gazdag történelmi örökséggel rendelkezik. A fenséges szikláktól az ősi várakon át, a misztikus műemlékekig a Smaragd sziget igazi kincsesbánya a történelem szerelmeseinek.
 

Tartson velünk egy utazásra Írország legikonikusabb történelmi helyszínein keresztül.

A Moher-sziklák

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A Clare megye nyugati partjainál található Moher-sziklák fenségesen emelkednek az Atlanti-óceán fölé. Ezek a sziklák Írország egyik leglátogatottabb természeti csodái, és lélegzetelállító kilátást nyújtanak a zord partvidékre. A Moher név feltehetően egy régi erődítményről, a Mothar-ról származik, amely egykor Hag's Head-en, a sziklák legdélebbi pontján állt. A lenyűgöző szépségükön túl a Moher-sziklák jelentős szerepük van az ír folklórban. A helyi legendák szerint a sziklák olyan mitikus lényeknek adnak otthont, mint az ír hableány a Merrow, aki egy félig ember, félig fóka lény. A sziklák állítólag a tündérek gyülekezőhelyei is. A látogatókat gyakran nemcsak a lenyűgöző táj, hanem a generációkon át öröklődő varázslatos történetek is vonzzák erre a tájra.

Dublini vár - Az ír történelem emlékműve

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Írország fővárosának szívében található a Dublini vár az ország múltjának történelmi szimbóluma. Az eredetileg a XIII. század elején egy viking település helyén épült kastély évszázadokon át az írországi brit uralom központjaként szolgált. A kastély döntő szerepet játszott Írország történelmében, hiszen olyan jelentős eseményeknek volt tanúja, mint az 1916-os húsvéti felkelés, amikor az ír köztársaságiak a függetlenségért harcoltak. Ma a kastély Írország függetlenségi küzdelmének és modern nemzetté válásának maradandó emlékét őrzi. A látogatók felfedezhetik az állami lakosztályokat, a királyi kápolnát és a Dublin-kerteket, miközben elmerülhetnek az ország történelmében.

Blarney - Az ékesszólás kövének megcsókolása

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A Cork megyében található Blarney kastély a legendás Blarney-kőről híres. A néphit szerint azok, akik megcsókolják a Blarney-követ, "a beszéd ajándékával" még pontosabban a meggyőző és ékesszóló beszéd képességével ajándékozzák meg magukat. A kő a kastély falain belül található, és a látogatóknak hátrafelé kell kihajolniuk, hogy elérjék, ezért csak a bátrak és jó egyensúly érzékkel megáldottak próbálkozzanak vele.

Newgrange

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A Dublintól északra fekvő Meath megyébe utazva találkozhatunk Newgrange-gal, egy olyan őskori emlékművel, amely még az egyiptomi piramisokat is megelőzte. Ez az ősi temetkezési hely, melyet i. e. 3200 körül, a neolitikum idején építettek, Írország korai lakóinak leleményességét mutatja be. Newgrange kialakítása a téli napfordulóhoz igazodik, így a napfény az év legrövidebb napján hatolhat be a belső kamrába. Ez az égi igazodás a neolitikus emberek fejlett csillagászati ismereteiről és spirituális hitéről árulkodik. A Newgrange látogatói felfedezhetik érdekes folyosóit, és betekintést nyerhetnek Írország távoli múltjának szokásaiba és gyakorlataiba.

Kapcsolódó inspirációk:


Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Írország, az ősi folklór, a lélegzetelállító tájak és a különleges gasztronómiai különlegességek hazája.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Tartson velünk egy képzeletbeli utazásra, ahol az ír mitológia varázslatos lényei elevenednek meg.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Írország gyönyörű fővárosa, Dublin fantasztikus látnivalókat kínál az Ön számára is!

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

A vilag egy nagy színpad - OTP Travel utazási iroda
Szeret bulizni? Akkor jó helyen jár! Íme a legfontosabb ünnepek és fesztiválok listája, amelyeken az életben legalább egyszer részt kell venni.

Kapcsolódó ajánlatok:


DUBLIN – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Írország
385 000 Ft-tól/fő

ÍRORSZÁG, A SMARAGD SZIGET

Írország
779 000 Ft-tól/fő