Élmények a világ körül

Keresés

Kanada városai I.

Kanada városai I. - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada különleges ország. Hatalmas - méretét tekintve a második legnagyobb a világon. Mégis ritkán lakott. Városai számtalan csodát rejtenek.

Kanada városai I.

Kanada különleges ország. Hatalmas - méretét tekintve a második legnagyobb a világon. Mégis ritkán lakott. Városai a nagy, kozmopolita cityktől, mint az ontariói Toronto, egészen az olyan kisvárosias településekig, mint Whitehorse, a Yukon körzet fővárosa, számtalan csodát rejtenek.

Whitehorse

Kanada Whitehorse - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a kellemes kisváros Yukon fővárosa. Egyben az egyetlen városa is. A Yukon folyó partján fekvő Whitehorse remek kiindulópont azoknak, akik szeretnék felfedezni Kanada hatalmas vadonját, különösen, hogy a terület két főútvonala - az alaszkai és a klondikei - ebben a kisvárosban keresztezi egymást. Whitehorse-ban járva mindenképpen keressük fel a Yukon Wildlife Preserve-et, ahol számos Kanadában őshonos állattal találkozhatunk.

Regina

Kanada Regina - OTP Travel Utazási Iroda
Regina Saskatchewan fővárosa, büszke a képzőművészetek iránti elkötelezettségére. Itt található a Mackenzie Art Gallery, amelynek gyűjteménye több mint 4000 műtárgyból áll, és ez a székhelye a Regina Symphony Orchestrának, az ország legrégebbi folyamatosan működő zenekarának is. Regina emellett egész évben fesztiváloknak és rendezvényeknek ad otthont, köztük a Queen City Pride-nak. Regina egy természettudományi múzeummal és egy tudományos múzeummal is büszkélkedhet.

Torontó

Kanada Torontó - OTP Travel Utazási Iroda
Ha izgalmas és pezsgő hangulatú városba vágynánk Torontót meg kell látogatni! Torontó Kanada legnagyobb városa egyben Ontario állam fővárosa. Igazi kozmopolita city, ahol több mint 140 nyelven beszélnek. Valójában ez a bolygó multikulturálisan legváltozatosabb városa. Jelenleg Torontóban városi rehabilitáció zajlik, így sok új és stílusos negyedet találunk, amelyek a korábbi ipari területekből emelkednek ki. Torontóban nem lehet unatkozni, hiszen számos nagyszabású eseményt vonz, köztük a jól ismert Torontói Nemzetközi Filmfesztivált. Torontóban járva, mindenképpen meg kell nézni Kanada egyik legikonikusabb nevezetességét, a CN Tower-t, amely jelenleg a világ 3. legmagasabb épülete.

Victoria

Kanada Victoria - OTP Travel Utazási Iroda
Brit Columbia fővárosa Kanada egyik legfestőibb városa, számos városrészéből hegyi vagy óceáni kilátás nyílik. A Vancouver-szigeten található város egészen közel él a természethez - a települést körülvevő vizekben elefántfókák és bálnák láthatók. Victoria kikötője festői szépségű számos kellemes vendéglátóhellyel. Csodálatos helyszín egy csésze délutáni tea elfogyasztására is, ami Victoria brit örökségének egyik tipikus emléke. A város brit hangulatát az emeletes buszok és a sok lovaskocsi csak fokozza.

Calgary

Kanada Calgary - OTP Travel Utazási Iroda
Az Alberta államban található város híres a western filmes hangulatáról, a világhírű Calgary Stampede-ről, a hatalmas, tíznapos rodeóról, amely a világ legnagyobb szabadtéri show-jaként hirdeti magát. Calgary a Sziklás-hegység kapujának is tekinthető, és gyakran kiindulópontja a Kanada két leghíresebb parkjába, Banffba és Jasperbe vezető kalandtúráknak. Calgaryban járva szánjunk időt a Heritage Park Historical Village meglátogatására, amely Kanada legnagyobb történelmi múzeuma, ahol megtapasztalhatjuk, milyen volt az élet a környéken az 1860-as és az 1950-es évek között. Egy másik érdekes helyszín, amely Calgarytól körülbelül 90 percre délre található, a Head-Smashed-In Buffalo Jump, amely egy különleges régészeti lelőhely, ahol az amerikai őslakosok egykori életébe nyerhetünk bepillantást.

Ottawa

Kanada Ottawa - OTP Travel Utazási Iroda
Az Ontario tartományban található Ottawa Kanada fővárosa, így - nem meglepő módon - számos látnivalóval kecsegtet, többek között a Parlament épületeivel és számos világszínvonalú múzeummal. Ottawa egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága a Rideau-csatorna. Nyáron a Rideau-csatornát a csónakázók veszik birtokba, míg télen a világ egyik legnagyobb szabadtéri korcsolyapályájává változik. A szabadtéri tevékenységek, mint például a túrázás és a vadvízi evezés az Ottawa folyón közkedvelt időtöltésnek számítanak a városban.

Edmonton

Kanada Edmonton - OTP Travel Utazási Iroda
Alberta fővárosa északon fekszik, így nyáron igen hosszúak a nappalok. Edmonton ugyanakkor kicsit elvarázsolt is: itt található a világ első UFO leszállópályája. Edmonton büszkesége Fort Edmonton Park, és a történelmi múzeum, amely a terület históriáját mutatja be 1759-től az 1920-as évekig. A vadon élő állatok szerelmeseinek ajánljuk az Elk Island Nemzeti Parkot, amely bölények és szarvasok természetes menedéke és autóval könnyen megközelíthető távolságra van Edmontontól.

Kapcsolódó inspirációk:


Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia Kanada egyik tartománya. Tudta róla ezeket az érdekességeket?

Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Merüljön el Új-Skócia világítótornyainak gazdag múltjába és szépségeibe, fedezze fel velünk ezeket az ikonikus épületeket.

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda

Annapolis Royal-t a francia felfedezők megérkezése óta lakják. Ismerje meg ezt a gazdag történelemmel rendelkező várost.

Új-Skócia legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda

Sziklás partjaival, kristálytiszta vizével és változatos tájaival Új-Skócia strandjai minden látogató számára egyedi élményt nyújtanak.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Az Új-Skócia szívében fekvő Kejimkujik Nemzeti Park nemcsak természeti csodák helyszíne, hanem mély kulturális jelentőséggel is bír.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia fővárosának neve ismerősen csenghet, fedezze fel a bájos tengerparti várost, Halifax-ot.

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda

A kanadai Új-Skócia ad otthont a legfestőibb és kulturálisan leggazdagabb városoknak. Ezek közé a gyöngyszemek közé tartozik Liverpool és Brooklyn.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

Kanada városai II. - OTP Travel Utazási Iroda
A Kanada legérdekesebb városait bemutató sorozatunk második részében is különleges helyekre, izgalmas, felfedezésre váró településekre invitáljuk önöket. Tartsanak velünk!

Kanada szíve: Toronto - OTP Travel Utazási Iroda
Toronto több mint 2,9 millió lakosával Kanada legnagyobb városa, egyúttal Ontario tartomány fővárosa. Rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

US Route 66 - OTP Travel Utazási Iroda
Mítosznak született, legendává vált.

USA utazás - titokzatos dél - Dixiland - OTP Travel Utazási Iroda
NOLA - a semmihez sem hasonlítható hangulatú déli város.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
Ingyenes programok, látnivalók.

Kapcsolódó ajánlatok:


USA - KELETI PART

Usa, Kanada
1 199 000 Ft-tól/fő