Élmények a világ körül

Keresés
 
Martinique szigetén a Karib-tenger szépsége teljes pompájában tárul fel, a francia elegancia és a trópusi vonzerő tökéletes ötvözetével igazi menedékhely az utazók számára.

Martinique

Úti célok Martinique-n

Martinique szigetén a Karib-tenger szépsége teljes pompájában tárul fel, a francia elegancia és a trópusi vonzerő tökéletes ötvözetével igazi menedékhely az utazók számára. Töltse fel napelemeit az azúrkék vízzel szegélyezett strandokon, élvezze a francia-kreol konyha ínycsiklandó ízeit, és fedezze fel a buja esőerdőktől és vízesésektől tarkított tájat. Akár az érintetlen partokon való pihenésre, akár gazdag kulturális kalandokra vágyik, Martinique ellenállhatatlan vonzerővel csábít a szigeti élet vibráló ritmusának megtapasztalására.

Az utazásra ajánlott időszak: Martinique trópusi éghajlattal rendelkezik, és az egész évben meleg időjárás jellemzi. Az átlagos hőmérséklet egész évben körülbelül 27-28 Celsius fok, de az éjszakák általában kicsit hűvösebbek. Az esős évszak június és október között tart, de az esőzések általában rövidek és átmenetiek. Az időjárás a sziget különböző részein változhat, mivel Martinique hegyes területeket is tartalmaz, amelyek magassága meghaladja a 1300 métert. A sziget északi részén az időjárás általában nedvesebb, mint a déli részen, ahol a napsütéses időjárás dominál.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/franciaorszag-tengeren-tuli-teruletei


MARTINIQUE – GUADELOUPE

Martinique,
1 427 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Martinique

  Főváros és legnagyobb város: Fort-de-France
  Nyelv: francia
  Vallás: római katolikus
  Államforma: Franciaország tengerentúli megyéje
  Terület: 1,128 km2
  Népesség: 376,480 fő (2020-es becslés)
  Népsűrűség: 320 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 24,623
  Hivatalos pénznem: euro (EUR)
  Időeltérés: Európához képest nyáron 12 óra, télen 11 óra. (UTC-4:00)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 110-220 V
  Csatlakozó és aljzat: A, B, C
  Országhívószám: +596
  Internet TLD: .mq

  A tengerentúli területekre jogszabályi rendelkezés alapján lehetséges a vízum nélküli, magyar személyigazolvánnyal történő beutazás, a gyakorlatban azonban a szig. használata fennakadást okozhat a be- és kiutazásnál, különösen nem Európai Uniós országban történő átszállás során. Ezért javasolt ezekre a szigetekre érvényes útlevéllel beutazni.

  Kiskorúak beutazása: Felhívjuk a Franciaország tengerentúli területeire utazó vagy ott életvitelszerűen tartózkodó magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy a helyi hatóságok esetében tapasztalt eljárások alapján számítani lehet arra, hogy a tengerentúli szervek is fokozottabban ellenőrzik a kiskorú személyekkel utazók esetében a kiskorú gyermekekkel utazók szülői felügyeleti jogát, illetve a másik szülő részéről történő hozzájárulást.
  Kiskorú gyermekek vagy azok kísérői rendelkezzenek a franciaországi belépés, tartózkodás és kiutazás ideje alatt a gyermek törvényes képviselőjének/képviselőinek beleegyező nyilatkozatával a gyermek külföldre utazásával kapcsolatban. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek személyi adatait, a kísérő személyi adatait, az utazás célját, időtartamát, a törvényes képviselő/k személyi adatait, pontos elérhetőségét. A nyilatkozatot két tanú előtt elegendő megtenni. Ajánlatos továbbá, hogy rendelkezzenek a gyermek törvényes képviselőjének/inek személyazonosságát igazoló okmány adatoldalának másolatával. 2017. január 15-től Franciaországban visszaállították a kiskorúak ország elhagyására vonatkozó engedélyezési eljárást (autorisation de sortie du territoire) arra az esetre, ha a gyermek szülő nélkül utazik el Franciaországból. A rendelkezés minden Franciaországban legálisan tartózkodó kiskorút érint, állampolgárságra való tekintet nélkül. A szabályos utazáshoz szükséges az engedélyezési nyomtatvány kitöltése, valamint az azt aláíró szülő személyazonosító igazolványának másolata, továbbá a kiskorú személyazonosító igazolványa. Az új szabályozás nem érinti azt a Franciaországban működő gyakorlatot, miszerint a külön élő vagy elvált szülő kezdeményezésére a hatóság rendelkezhet arról, hogy a gyermeket a másik szülővel nem engedi külföldre távozni (opposition à la sortie du territoire, interdiction de sortie du territoire).

  Vízum turista célú beutazás esetén: Vízum beszerzése NEM szükséges. Ha vízumköteles országon keresztül utaznak, akkor a tranzitország külképviseletén érdeklődjenek a vízumbeszerzés feltételeiről.
   
 • Vám
   

  A vámszabályok nem azonosak a Franciaország európai részén érvényes szabályokkal! Tájékozódni az alábbi honlapokon keresztül célszerű:

  •https://www.polynesie-francaise.pref.gouv.fr/Demarches/Finances-et-fiscalite/Demarches-douanieres
  •https://www.polynesie-francaise.pref.gouv.fr/
   
 • Elérhető külképviselet/ek
   

  Franciaország tengerentúli megyéi és régiói - Département et régions d'Outre-mer - korábbi gyarmatokból alakultak ki, és ugyanolyan jogokat élveznek, mint a franciaországi megyék és régiók: Guadeloupe, Martinique, Francia Guyana, Réunion, Mayotte.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság
   

  Franciaország tengerentúli területei a IV. (négyes), legenyhébb biztonsági kategóriában vannak. Francia Polinézián a közbiztonság viszonylag jónak mondható, de kisebb bűncselekmények (pl. okmányok és bankkártya ellopása, szállodai tolvajlás) előfordulhatnak. Terrorfenyegetettség nincs. Mivel Francia Polinézián egyetlen EU tagállamnak sincs képviselete, a párizsi magyar konzulátus helyi közjegyző közreműködésével postai úton tud kiállítani és küldeni hazatéréshez alkalmas okmányt - ideiglenes útlevelet -, az egyéb személyes okmányok pótlására (személyazonosító igazolvány, jogosítvány stb.) azonban csak a hazatérést követően, belföldön van lehetőség. Fokozottan ügyeljenek értékeikre, továbbá javasoljuk, hogy az eredeti dokumentumok helyett úti okmányaik másolatát tartsák maguknál. Javasoljuk, hogy úti okmányaikat és értékeiket zárják el a szálloda széfjébe. Szállodai tolvajlás esetén célszerű haladéktalanul rendőrségi bejelentést tenni, és elkérni a szállásadó/szálloda biztosítójának az adatait. A biztosítók azonban csak a számlával igazolt kár után térítenek, készpénz-kár esetén ragaszkodnak a banki vételi bizonylat bemutatásához.

   
 • Egészségügyi tudnivalók
   

  A helyi szennyvíz csatornahálózat, illetve a szemétszállítás szervezettségének alacsony színvonala miatt a csapvíz használata ivásra csak a tahiti városi szállodai hálózatban veszélytelen. Speciális oltási előírások nincsenek, de javasoljuk, hogy a térségbe utazni szándékozó állampolgáraink indulás előtt körültekintően konzultáljanak az ÁNTSZ szakembereivel, illetve utazásszervezőjükkel. A szükséges oltásokról a következő honlapon tájékozódhatnak.
  Figyelem: Számos francia tengerentúli területről jelentettek helyi eredetű Zika-vírus okozta kóros kisfejűséget (Francia Guayana, Francia Polinézia, Guadeloupe, Martinique). Felhívjuk az adott térségben tartózkodó vagy oda készülő állampolgáraink figyelmét, hogy Réunion szigetén elszórtan felbukkanhat a magas lázas állapotot, hányást, erős izomfájást és esetleg átmeneti mozgásképtelenséget kiváltó, szúnyogcsípéssel terjedő ún. sikungunya vírusos betegség. A megbetegedés említett jellemző tünetei ugyancsak megjelentek az Indiai-óceáni fekvésű, francia közigazgatású Mayotte szigetén. Franciaország Karib-térségi területein - Martinique és Guadeloupe - pedig a dengue-láz (trópusi náthaláz) vírusát terjeszthetik időszakosan a szúnyogok.
   
 • Időjárás
   

  Nedves, trópusi éghajlat lévén az éves átlaghőmérséklet 25,5 Celsius fok. Júniustól októberig tart a nedves, hűvösebb évszak (nappal max. 25-28 fok), az év másik fele a száraz évszak (max. 30-32 fok).
   
 • Közlekedés
   

  Az autóutak helyenként rossz állapotúak, a buszközlekedés menetrendje nem megbízható, célszerű taxit igénybe venni. • Gépjárművezetés: Franciaország tengerentúli területein elfogadják az érvényes magyar jogosítványt.
   
 • Térkép

Inspirációk

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Hófehér, fekete és rózsaszín homokos strand is várja önt Guadeloupe-n. Ismerje meg a legszebb strandjait.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Tudjon meg minden érdekességet Guadeloupe szigetéről.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Guadeloupe lélegzetelállító természeti és kulturális kincsek otthona. Fedezze fel velünk ezt a karibi gyöngyszemet.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Martinique 10 csodája - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete számos kalandot kínál. Fedezze fel velünk a varázslatos sziget kincseit!

Guadeloupe gasztro - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger szívében fekvő Guadeloupe nemcsak lenyűgöző strandjai és zöldellő tájai, hanem gazdag kulináris öröksége miatt is kiemelkedő.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!