Élmények a világ körül

Keresés

Martinique 10 csodája

Martinique 10 csodája - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete számos kalandot kínál. Fedezze fel velünk a varázslatos sziget kincseit!

Martinique 10 csodája

 
Martinique szigete számos kalandot kínál. Fedezze fel velünk a varázslatos sziget kincseit!

Caravelle-félsziget

A természet szerelmesei a kelet-martinique-i Caravelle-félszigeten számos csodával találkozhatnak. A La Caravelle Nature Trail egyórás túra a mangroveerdőn keresztül, ahonnan remek kilátás nyílik a zord keleti partvidékre. A túra kiindulópontjához közel találhatók a Dubuc-kastély romjai, a félszigetet a XVIII. században birtokló gazdag Dubuc család egykori otthona. A túra után érdemes leugrani a Tartane strandra, ahol frissítő fürdőzésre és akár szörfözésre is van lehetőség.

Balata botanikus kert

A Fort-de-France közelében található kertben több mint 3000 trópusi növényben és virágban, valamint tavirózsákkal és lótuszvirágokkal tarkított vizekben gyönyörködhetünk. Csak sétáljunk végig a fából készült kötélhidakon, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a gyönyörű, buja vadonra, miközben kolibrik édesen énekelnek az illatos levegőben. Az élmény semmihez sem fogható!

Grand-Riviére

A bájos Grand-Riviére egy kis halászfalu Martinique északi csücskében. A vízparton egy halpiacot és egy fekete homokos strandot találunk, míg északon; Dominika partjai tűnnek fel. A városban található kreol éttermekbe is betérhetünk, ahol remek tengeri herkentyűket kóstolhatunk.

Martinique csodái Le Diamant strand- OTP Travel Utazási Iroda

Diamond Beach

A Diamond Rock 10 km hosszú partszakasza nem csak kiváló szörfös helyszín, de egy kellemes pikniknek is kiváló helyszínt biztosít. Miközben elfogy a kosár tartalma gyönyörködhetünk az Atlanti-óceán háborgó hullámaiban Martinique-on járva nem szabad kihagyni!

Jardin de Balata

A Jardin de Balata kertet Jean-Philippe Thoze családi háza körül hozták létre, jellegzetes kreol építészeti megoldásokkal. A túra körülbelül egy órás, és az út során audióvezető segít a tájékozódásban.

La Savane des Esclaves

A múzeum 15 hagyományos kunyhóval, kreol kertel és egy gyógynövénykerttel büszkélkedhet. A kiállításon megismerhetjük a nyugat-indiai rabszolgaság történetét is. A múzeum parkjának nyugati oldalán számos étterem csábítgatja a látogatókat.


Martinique csodái Saint Pierre- OTP Travel Utazási Iroda

Saint-Pierre

Saint-Pierre egykor Martinique fővárosa és legfontosabb kikötője volt, amíg a Pelée-vulkán 1902-ben ki nem tört, és mintegy 30 000 halálos áldozatot követelve a földdel tette egyenlővé. A megmaradt romok között bolyongva képet alkothatunk arról, hogy milyen lehetett ez az egykor népes karibi település. A város partjainál búvárkodásra is van lehetőség, ahol a gazdag tengeri élővilág mellett, a kitörés során elpusztult hajók roncsait is felfedezhetjük. 

Habitation Clement

Martinique gyarmati múltjának felfedezésének legjobb helyszíne a Habitation Clement. Korabeli tárgyi és írásos emlékek sora segít megérteni a sziget történelmét. A látogatás csúcspontján pedig betekintést nyerhetünk a rumkészítés titkaiba is. A túra végeztével pedig irány az ajándékbolt, ahol ingyenes rumkóstolás várja a látogatókat! 

Musée de la Pagerie

A Musée de la Pagerie nem más, mint egy régi cukortelep. Ez volt Marie Joseph Rose Tascher de la Pagerie szülőháza, aki később Napóleon mellett, Josephine-ként ismert meg a világ. A házban megtekinthető Josephine néhány személyes tárgya, köztük egy házassági levél és Napóleon szerelmes levelei is. Az idegenvezetők franciául és angolul is beszélnek, és lenyűgöző történeteket mesélnek Josephine gyermekkoráról és a császárral kötött házasságáról.

Martinique állatkertje

A sziget állatkertje számos különleges élőlénynek ad otthont. Majmokat, papagájokat, hangyászsünöket, mosómedvéket, leopárdokat, hatalmas hangyászsünöket, leguánokat, jaguárokat, pumákat és egy boa constrictort is megcsodálhatunk. Mindenképpen fényképezőgéppel érkezzünk!

Kapcsolódó inspirációk:


Martinique legjobb rumlepárlói - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.

Martinique legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda

A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Hófehér, fekete és rózsaszín homokos strand is várja önt Guadeloupe-n. Ismerje meg a legszebb strandjait.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Tudjon meg minden érdekességet Guadeloupe szigetéről.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Guadeloupe lélegzetelállító természeti és kulturális kincsek otthona. Fedezze fel velünk ezt a karibi gyöngyszemet.

Guadeloupe gasztro - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger szívében fekvő Guadeloupe nemcsak lenyűgöző strandjai és zöldellő tájai, hanem gazdag kulináris öröksége miatt is kiemelkedő.

Kapcsolódó ajánlatok:


MARTINIQUE – GUADELOUPE

Martinique,
1 427 000 Ft-tól/fő
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.