Élmények a világ körül

Keresés

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Guadeloupe lélegzetelállító természeti és kulturális kincsek otthona. Fedezze fel velünk ezt a karibi gyöngyszemet.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói

 
Frissítő óceáni szellő, kristálytiszta karibi tenger, gyönyörű strandok, szunnyadó vulkáni táj jellemzi Guadeloupet.
 

A pillangó alakú sziget két földrészét egy sós vizű folyó választja ketté. Nyugati fele, Basse-Terre, trópusi növényzetével, működő vulkánjával, meseszép vízeséseivel kápráztatja el az utazót, míg Grande Terre mesés karibi tengerpartjaival csalogat.

La Soufrière Volcano

A Kis-Antillák legmagasabb pontjának számít ez – a jelenleg - szunnyadó vulkán, mely Guadeloupe szigetén található. Érdekessége, hogy világ egyetlen „autós vulkánja”, hiszen Sulphur Springs Park, a Kis-Antillák legaktívabb geotermikus területe, melyet a turisták és helyiek egyaránt könnyen megközelítenek autóval azért, hogy megfürödjenek a természetes melegvizű gyógyforrásokban és élvezzék az ásványi anyagokban gazdag vulkáni iszap egészségügyi előnyeit.

Parc National de la Guadeloupe

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Basse-Terre zöldellő hegyvidéki tájai között fekszik a Parc National de la Guadeloupe (Guadeloupe Nemzeti Park), egy 74 100 hektáros esőerdő, amely tele van festői túraútvonalakkal. Legnépszerűbb látványosságai a Les Chutes du Carbet vízesések, mely 3 látványos zuhatagot foglal magában. Bár a szigeten egy tucat vízesés található, ezek a leglátogatottabbak, nem véletlenül. A három vízesés közül kettő nehezebben megközelíthető, csak jó fizikummal ajánlott belevágni a közel 1.5 órás túrázásba, a legnépszerűbb viszont egy könnyű 20 perces sétával megközelíthető a parkolóból. Ez a népszerű vízesés 110 méter magasból zúdul alá a trópusi erdő ölelésében.

Fort Delgrès

A Basse-Terre-ben található történelmi erőd bepillantást enged Guadeloupe múltjába. Ezt az erődöt a XVII. századtól kezdve a Basse-Terre-öböl védelmére használták az angolok támadásaival szemben. 1802-ben a Saint-Charles erőd, ahogy akkoriban nevezték, fontos szerepet játszott Louis Delgrès parancsnok és Antoine Richepance tábornok közötti konfliktusban. Utóbbit Bonaparte küldte, hogy helyreállítsa a rendet a gyarmaton és visszaállítsa a rabszolgaságot. A Louis Delgrès erőd része a Guadeloupe-i Általános Tanács által szervezett Rabszolgák útja - Az emlékezet útvonalai hálózatnak.

Pointe des Châteaux

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A sziget egyik legnépszerűbb kilátópontján - Grand Terre keleti részén- lenyűgöző sziklák tetejéről nézhetjük a végtelen panorámát. A lábunk előtt találkozik össze az Atlanti-óceán és a Karib-tenger, a viharos szelek és a durva hullámok látványos mészkő öblöket formáltak.

Jardin Botanique de Deshaies

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Deshaies turistaközpontja a lenyűgöző botanikus kert, ahol gazdag flóra és fauna, bougainvillea, hibiszkusz, orchidea és sok egzotikus virág és madár található. A több mint 10 hektáros birtok egykor egy francia komikus tulajdonában volt és Michel Gaillard, egy ismert tájépítész tervezte. A park különböző gyűjteményei között ázsiai trópusi, pálmafás és szárazföldi növények is találhatók. A kert összesen 15 különböző tematikus területtel büszkélkedhet, amelyekben több mint 1000 fajt képviselő trópusi virágok és növények sora található.

Kapcsolódó inspirációk:


Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Hófehér, fekete és rózsaszín homokos strand is várja önt Guadeloupe-n. Ismerje meg a legszebb strandjait.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Tudjon meg minden érdekességet Guadeloupe szigetéről.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.