Élmények a világ körül

Keresés

Martinique varázslata

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Martinique varázslata

 
A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Route de la Trace

A Balátára vezető út nem mindennapi országút. A La Route de la Trace néven ismert út a sziget legfestőibb és Martinique egyik legrégebbi útja, amely a jezsuita misszionáriusoknak köszönhetően a XVIII. századból származik. A buja belső esőerdőkön keresztül a Pelée-hegyig vezető úton megértjük, hogy miért nevezik Martinique-ot a "Virágok szigetének" is.

Jardin de Balata

A világ egyik legszebb botanikus kertje Martinique-on található. A több ezer trópusi növényt, valamint tavirózsákkal és lótuszvirágokkal tarkított tavakat felvonultató Jardin de Balata egy szenvedélyes kertész tulajdonában van. 

Diamond Rock

A kis lakatlan sziget hosszú katonai múltra tekint vissza, hiszen a napóleoni háborúkban erődítményként működött. Ma számos kígyófaj utolsó menedékhelyeként tartják számon. A közeli víz alatti barlang a búvárok kedvelt célpontja.

Martinique varázslata Le Carbet - OTP Travel Utazási Iroda

Le Carbet

A Martinique északnyugati részén található Le Carbet Kolumbusz Kristóf feltételezett 1502. júniusi partraszállási helyszíne. Négy évszázaddal később Gauguin itt élt és alkotott. Buja kertek és rumlepárló üzemek várják a turistákat.

Saint-Anne

A festői város a sziget legdélebbi és egyik legszebb települése. Bár számos üzletet, éttermet és piacot rejt, a legfőbb vonzerejét a fehér homokos strandjai jelentik. A Les Salines mind közül a legkedveltebb. 

Saint-Pierre

A francia telepesek által alapított város Martinique legfontosabb városa volt, amelyet a Karib-tenger Párizsának is neveznek. Minden megváltozott, amikor 1902-ben kitört a fenséges Pelée vulkán, elpusztítva Saint-Pierre-t és megölve harmincezer embert. A várost soha nem állították helyre régi fényében, ma egy cukortermelő ipari központ, geológiai laboratóriummal és vulkanológiai múzeummal. 


Martinique varázslata Fort de France - OTP Travel Utazási Iroda


Fort-de-France

Fort-de-France a sziget nyugati partján fekszik. Martinique fővárosa, fontos kikötő és a sziget felfedezőinek kiindulópontja. A városi múzeum bejárása során megismerhetjük a terület Kolumbusz előtti és a gyarmati múltját is. Vásárolni is itt érdemes, számos üzlet várja a turistákat.

Ajoupa-Bouillon

A Pelée-hegy lábánál található Ajoupa-Bouillon falu a színes virágairól ismert. Feltétlenül látogassunk el a Les Ombrages nevű botanikai tanösvényre és a Gorges de ls Falaise-ra, amely a Falaise folyó mentén húzódó kis szurdokok sorozata és egy elbűvölő vízeséshez vezetnek.

Caravelle-félsziget

La Trinité déli partvidéke vad és érintetlen terület, ahol rengeteg látnivaló kínálja magát. Caravelle védett területe gazdag biológiai sokféleségével egészen egyedülálló. 

Grand' Rivière

A tengerparti sziklák alatt megbújó álmos halászfalu festői helyszín. A heves esőzések után gyakran elszigetelődő Grand' Rivière az a hely, ahol hosszabb időt is bárki szívesen eltöltene. A mindig friss tengeri herkentyűk, a színes csónakok és az Atlanti-óceán végtelen látványa senkit nem hagy érintetlenül.

Kapcsolódó inspirációk:


Martinique legjobb rumlepárlói - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.

Martinique legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda

A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Martinique 10 csodája - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete számos kalandot kínál. Fedezze fel velünk a varázslatos sziget kincseit!

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Hófehér, fekete és rózsaszín homokos strand is várja önt Guadeloupe-n. Ismerje meg a legszebb strandjait.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Tudjon meg minden érdekességet Guadeloupe szigetéről.

Guadeloupe legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda

Guadeloupe lélegzetelállító természeti és kulturális kincsek otthona. Fedezze fel velünk ezt a karibi gyöngyszemet.

Guadeloupe gasztro - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger szívében fekvő Guadeloupe nemcsak lenyűgöző strandjai és zöldellő tájai, hanem gazdag kulináris öröksége miatt is kiemelkedő.

Kapcsolódó ajánlatok:


MARTINIQUE – GUADELOUPE

Martinique,
1 427 000 Ft-tól/fő
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.