Élmények a világ körül

Keresés

Kanada szíve: Toronto

Kanada szíve: Toronto - OTP Travel Utazási Iroda
Toronto több mint 2,9 millió lakosával Kanada legnagyobb városa, egyúttal Ontario tartomány fővárosa. Rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak.

Kanada szíve: Toronto

Toronto több mint 2,9 millió lakosával Kanada legnagyobb városa, egyúttal Ontario tartomány fővárosa. Rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak. Világszínvonalú múzeumok, nagyszerű vásárlási lehetőségek, gasztronómiai élmények sora csábítja a turistákat. Összeállításunkban bemutatjuk a legjobbakat.

Harbourfront Centre

Kanada Harbourfront Centre - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykor hajózási terminálként működő területet a 90-es években virágzó művészeti és kulturális központtá alakították át, ahol ma kávézók és éttermek mellett több tucat szórakozóhely található. A galériák megtekintése vagy a tóra nyíló kilátásban való gyönyörködés mellett a látogatók részt vehetnek az itt évente megrendezett több mint 4000 kulturális esemény, táncbemutató és fesztivál egyikén.

Bata cipőmúzeum

A Bata cipőmúzeum lenyűgöző utazásra csábít a lábbelik több mint 4500 éves történetén keresztül. A különlegesen kialakított, cipősdoboz alakú épületben található múzeum több mint 13 000 cipővel büszkélkedhet mindenféle formában, méretben és stílusban. A japán geta, az inuit csizma és a hírességek lábbelijei mellett ékkövekkel kirakott papucsok és hagyományos klumpák is megtekinthetők.

Ripley's Aquarium of Canada

A Ripley's Aquarium of Canada medencéiben 16 000 vízi állat talált otthonra 5,7 millió liternyi vízben. A tengeri élővilágot egy víz alatti alagúton keresztül is megfigyelhetjük, amely Észak-Amerika legnagyobb ilyen jellegű építménye. Cápákat, rájákat és más tengeri élőlényeket láthatunk egészen testközelből. A helyszínen több mint 100 interaktív kiállítási tárgy is segíti az eligazodást.

Rogers Centre

Kanada Rogers Centre - OTP Travel Utazási Iroda
Közvetlenül a magasba törő CN Tower mellett található Toronto másik fő látványossága a Rogers Centre. Amikor 1989-ben elkészült, a korszerű stadion figyelemre méltó módon a világ első olyan arénája volt, amely teljesen visszahúzható kupolával rendelkezett. Amellett, hogy a Major League Baseball Toronto Blue Jays otthonául szolgál, számtalan koncertnek, sporteseménynek és autókiállításnak ad otthont.

Kensington Market

A színes és kaotikus Kensington Marketet valóban élvezet felfedezni, és tökéletesen bemutatja a város multikulturális összetételét. A boltokkal, éttermekkel és standokkal szegélyezett, vibráló környék mindössze tíz perc autóútra fekszik a központtól nyugatra.
Az egykor főként kelet-európai zsidó bevándorlóknak otthont adó terület ma már hihetetlenül sokszínű, laza és bohém hangulatot áraszt. A nyüzsgő utcáin sétálgatva mesés köztéri műalkotásokkal és vintage boltokkal találkozhatunk, a graffitivel borított épületekben pedig jamaicai, mexikói és tibeti éttermek sorakoznak.

Hockey Hall of Fame

Kanada a jégkorong országa. A torontói Hockey Hall of Fame kihagyhatatlan látványosság azok számára, akik szeretik ezt az izgalmas sportot.
A múzeum, amely a rangos Stanley-kupának otthona, bemutatja a sportág legnagyobb játékosait, multimédiás, interaktív eszközök sorával eleveníti meg a sportág történetét.

Black Creek Pioneer Village

Kanada Black Creek Pioneer Village - OTP Travel Utazási Iroda
A város és a környék történelme iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan, Black Creek Pioneer Village a központtól mindössze félórányi autóútra északnyugatra fekszik. A hatalmas szabadtéri örökségvédelmi múzeum népszerű célpont, amely bemutatja, milyen volt a vidéki élet Ontarióban a tizenkilencedik század elején. Az 1960-ban alapított faluban ma már több mint negyven csodálatosan felújított történelmi épület látható.

Torontói Állatkert

1974-ben megnyitott hatalmas állatkertben ma már több mint 5000 kisebb és nagyobb állat él, tágas, természetes élőhelyüket utánzó ketrecekben. Míg egyes egységei Kanada állataira és ökoszisztémáira összpontosítanak, mások Afrikába, Eurázsiába és Ausztráliába kalauzolnak el. A torontói állatkertet nem szabad kihagyni!

Art Gallery of Ontario

Toronto másik népszerű turisztikai látványossága a belváros Grange Park negyedében található, csodálatos Art Gallery of Ontario. Észak-Amerika egyik legnagyobb művészeti múzeuma, amely festmények, fotók, rajzok és szobrok gazadag gyűjteményével rendelkezik. 1900-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, összesen több mint 95 000 egyedi darabot tekinthetünk itt meg.

Toronto Eaton Centre

TorontoEatonCentre
Az Eaton Centre Toronto első számú bevásárlóközpontja. Összesen több mint 235 üzlet és étterem kapott itt helyet, Toronto belvárosában.
Ezt a hatalmas, irodákat is magában foglaló komplexumot hetente körülbelül egymillió látogató keresi fel, így Toronto egyik legnépszerűbb látványossága. Sajnos az Eaton's-ban, amelyről a nevét kapta már nem vásárolhatunk, bezárták.

High Park

A High Park Toronto legnagyobb közparkja, területén túraútvonalak, játszótér, kisebb kertek, szabadtéri úszómedence, baseballpályák és teniszpályák, illetve egy állatkert is található. Vízpartja, a Grenadier Pond tele van kacsákkal és más tengeri madarakkal. A legjobb kilátás a Hillside Gardens kilátóteraszáról nyílik. A park leghíresebb nevezetességének a virágokból álló, ültetett "juharlevelet" tartják.

Royal Ontario Museum

A Royal Ontario Museum Toronto egyik legkedveltebb múzeuma. A sokféle tárlata közül mindenki megtalálja a szívéhez közel állót. Itt található a Kínán kívüli kínai építészet világviszonylatban is legnagyobb gyűjteménye, de más országokból, többek között Afrikából és a Közel-Keletről származó műtárgyak is szép számmal bemutatásra kerülnek.

Casa Loma

Kanada Casa Loma - OTP Travel Utazási Iroda
A Casa Loma elvéthetetlen. A hatalmas kastély a XX. század eleje óta magasodik egy dombon. A Casa Lomának 98 szobája van és építése idején a legnagyobb ház volt Torontóban. Titkos átjárókkal, gyönyörű kertekkel, könyvtárral, vadászlakkal és még lifttel is rendelkezik. Háromszáz ember, három évig dolgozott a csodálatos komplexum építésén.

Toronto-szigetek

A Toronto-szigetek csak egy kompjáratnyira találhatóak a parttól, a tulajdonképpeni Torontótól. Mivel csak néhány járművet engednek be, ez Észak-Amerika legnagyobb városi autómentes zónája. A rekreációs lehetőségek bőségesek, az úszástól és a kajakozástól kezdve a kerékpározáson át a golfig. A legnagyobb szigeten, a Centre-en találjuk a gyerekek kedvencét, a Centerville-t, az 1900-as évek stílusában megépített vidámparkot, miniatűr vasúttal és antik körhintával.

Distillery District

A Distillery District a viktoriánus Toronto báját mutatja meg. A történelmi negyedben, a belvárostól rövid sétára találjuk, a kizárólag gyalogosoknak fenntartott bevásárlóövezet középpontjában olyan felújított épületek állnak, amelyek egykor a Gooderman & Worts whiskey lepárló üzemeként működtek.
A Kanada egyik legmenőbb helyének tartott területen több mint 80 kiskereskedelmi üzlet, butik és étterem működik, de találunk itt művészeti galériákat és szórakozóhelyeket is. A kerület egész évben rendezvényeknek, köztük művészeti bemutatóknak és zenei fesztiváloknak is otthont ad.

CN-torony

Kanada CN-torony - OTP Travel Utazási Iroda
A Toronto belvárosának szívében található CN Tower, Kanada ikonikus épülete. A kommunikációs tornyot 1973 és 1976 között építette a "Canadian National" vasúttársaság, és 553,33 méteres magasságával több mint 30 évig a világ legmagasabb építménye volt. A látogatókat egy üveglift viszi fel, ahonnan üvegablakok mögül vagy egy külső erkélyről csodálhatjuk meg a városi panorámát. Éjszaka a távoli Rochester fényei is látszanak a tó vizén.

Torontói piacok

A történelmi hangulatot sugárzó St. Lawrence Market 1803 óta működik. Ma három épületben, amelyek közül az egyikben különleges élelmiszereket találunk, a másikban a szombati termelői piac kapott helyet, a harmadikban pedig kiskereskedelmi üzletekben vásárolgathatunk.
A The South Market 120 üzletnek ad otthont, amelyek többnyire különleges élelmiszereket árulnak. A The North Market ad otthont az 1803-ban indult szombati termelői piacnak, amit vasárnaponként az antikvitás árusok árasztanak el.

Kapcsolódó inspirációk:


Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia Kanada egyik tartománya. Tudta róla ezeket az érdekességeket?

Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Merüljön el Új-Skócia világítótornyainak gazdag múltjába és szépségeibe, fedezze fel velünk ezeket az ikonikus épületeket.

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda

Annapolis Royal-t a francia felfedezők megérkezése óta lakják. Ismerje meg ezt a gazdag történelemmel rendelkező várost.

Új-Skócia legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda

Sziklás partjaival, kristálytiszta vizével és változatos tájaival Új-Skócia strandjai minden látogató számára egyedi élményt nyújtanak.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Az Új-Skócia szívében fekvő Kejimkujik Nemzeti Park nemcsak természeti csodák helyszíne, hanem mély kulturális jelentőséggel is bír.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia fővárosának neve ismerősen csenghet, fedezze fel a bájos tengerparti várost, Halifax-ot.

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda

A kanadai Új-Skócia ad otthont a legfestőibb és kulturálisan leggazdagabb városoknak. Ezek közé a gyöngyszemek közé tartozik Liverpool és Brooklyn.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

Kanada városai II. - OTP Travel Utazási Iroda
A Kanada legérdekesebb városait bemutató sorozatunk második részében is különleges helyekre, izgalmas, felfedezésre váró településekre invitáljuk önöket. Tartsanak velünk!

Kanada városai I. - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada különleges ország. Hatalmas - méretét tekintve a második legnagyobb a világon. Mégis ritkán lakott. Városai számtalan csodát rejtenek.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

US Route 66 - OTP Travel Utazási Iroda
Mítosznak született, legendává vált.

USA utazás - titokzatos dél - Dixiland - OTP Travel Utazási Iroda
NOLA - a semmihez sem hasonlítható hangulatú déli város.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
Ingyenes programok, látnivalók.

Kapcsolódó ajánlatok:


USA - KELETI PART

Usa, Kanada
1 259 000 Ft-tól/fő