Élmények a világ körül

Keresés

6 érdekesség Észtországról

 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Észtország a balti államok rejtett gyöngyszeme, a világ egyik legfejlettebb digitális társadalma. Olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze Észtországról, melyekről talán még Ön sem hallott!

6 érdekesség Észtországról

Az Oroszország, Finnország és Lettország között fekvő Észtország a balti állomok rejtett gyöngyszeme azonban figyelemre méltó és különleges adottságokkal rendelkezik. Fővárosában, Tallinnban található egész Európa egyik legjobban megőrzött középkori városközpontja, amely olyan ritka időutazást kínál, melyet sehol máshol nem élhetünk át a kontinensen. Kikötővárosi státuszából adódóan Észtország a térség kereskedelmi csomópontja, így a kulturális élet színtere is.

Észtország, a természetes szépség

6 érdekesség Észtországról - OTP Travel Utazási Iroda
Amennyiben tömegturizmustól mentes, csendes nyaralási desztinációt keresünk, Észtország tökéletes választás. Itt az egyik legalacsonyabb a népsűrűség Európában, így remek hely azok számára, akik embertömeg nélküli utazásra vágynak. Ráadásul Észtországban találhatók a Balti-tenger legszebb természeti tájai. Nemcsak mély erdők és gyönyörű tengerpartok találhatók itt, hanem több mint 2000 sziget is elszórtan található az országban.

A digitális nomádok mekkája

6 érdekesség Észtországról - OTP Travel Utazási Iroda
Észtország egy nagy múltra visszatekintő ország, fővárosa, Tallinn pedig Európa egyik legrégebbi városközpontja. Ennek ellenére napjaink trendjével halad, hiszen Észtország a digitális nomádok befogadásában az élvonalban van. Mivel az internet segítségével egyre többen tudnak bárhonnan kötetlenül dolgozni, a digitális nomád élet egyre inkább elérhetővé és vonzóvá válik. Ennek ellenére, mivel az európai vízumtörvények nehezen kezelhetőek, más európai metropoliszokat megelőzve Észtország megkönnyítette ennek lehetőségét. Észtország 2018-ban bevezette a világ első dedikált digitális nomád vízumát. Bár csak 1400 darab áll rendelkezésre, ha megfelelünk a követelményeknek, Észtországban élhetünk és dolgozhatunk. Ami még jobb, hogy Észtország az Európai Unió része így sokkal könnyebb a tagállamokban utazni vagy akár ottani cégeknek a távolból munkát vállalni.

Észtországban élni jó

6 érdekesség Észtországról - OTP Travel Utazási Iroda
Észtország megérdemli, hogy kiemeljük a fantasztikus szociális támogatási programokat, amelyeket polgárainak kínál. A régió egyik legjobb oktatási rendszerével rendelkezik és nem csak teljeskörű egészségügyi ellátást kínál, hanem a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet országai közül a leghosszabb fizetett szülési szabadságot is. Egy olyan időszakban, amikor a nők világszerte nehéz harcot vívnak a nemek közötti egyenlőségért, Észtország haladó szellemisége elismerést érdemel.

Az észtek nem vallásosak

6 érdekesség Észtországról - OTP Travel Utazási Iroda
Észtország nem különösebben vallásos nemzet. Az ország lakosságának kevesebb mint 20%-a vallja, hogy aktívan részt vesz a vallásgyakorlásban. Mindazonáltal, tekintve Észtország fent említett, jól megőrzött középkori központját, Tallinnt, nem meglepő, hogy a város ad otthont számos jelentős középkori templomnak. Az 1240-ben épült Szent Mária-székesegyház a legrégebbi templom Észtországban, a Szent Olaf-székesegyház érdekessége pedig, hogy 1549 és 1625 között a világ legmagasabb temploma volt és tornyába legalább tízszer csapott bele a villám az idők során.

Két fontos UNESCO világörökségi helyszín

6 érdekesség Észtországról - OTP Travel Utazási Iroda
Egyetlen észtországi látogatás sem lehet teljes anélkül, hogy ne töltenénk el egy kis időt Tallinn XIII. századig visszanyúló Hanza-örökségének megcsodálásával. A történelem a város középkori homlokzatainak minden négyzetcentiméterén megelevenedik. Észtország második UNESCO-helyszíne néhány szomszédos országgal közös. A világ első technikai és tudományos objektumaként a világörökségi státuszt kiérdemlő Struve geodéziai ív egy mérési háromszögekből álló lánc, amely a meridiánív pontos mérését segíti. A Struve-féle geodéziai ív a norvégiai Hammerfesttől a Fekete-tengerig, tíz országon keresztül és több mint 2820 kilométeren át húzódik.

A világ egyik legfejlettebb digitális társadalma

6 érdekesség Észtországról - OTP Travel Utazási Iroda
Észtország volt az első ország a világon, amely 2005-ben lehetővé tette polgárai számára az online szavazást. Az országot gyakran a világ legfejlettebb digitális társadalmaként emlegetik. A turistáknak is számos előnnyel jár ez a fejlett digitális hálózat, az egész országban, még az erdőkben is találhatóak WiFi hotspotok ahonnan mindent meg tudnak nézni, amiről szükségük van, teljesen díjtalanul.

Kapcsolódó inspirációk:


Észtország varázsa | OTP Travel Utazási Iroda
Kiváló múzeumok, elbűvölő városok, érintetlen természet és vendégszerető emberek várják Észtországban a turistát.

Észtország csemegéi | OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk tíz finomságot, amelyeket Észtországban járva feltétlenül meg kell kóstolni. Tartsanak velünk a gasztro-kalandunkban!

 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Észtország festői szépségű tájak otthona, ahol számos érdekes látványosság várja az utazókat. Fedezze fel velünk a különleges ország látnivalóit. Ezek a mi kedvenceink!

Európa legszebb szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
A brit The Guardian összeállítást közölt Európa legszebb szigeteiről. A legjobbak között helyet kapott a budapesti Margitsziget is.

A Baltikum három, egykor szovjet megszállás alatt álló köztársasága mára Európa egyik legjobban fejlődő régiójává nőtte ki magát. A három országot gyakran egy kalap alá veszik, pedig...

Kapcsolódó ajánlatok:


ÍNYENC ÉLMÉNYTÚRA A BALTI ÁLLAMOKBAN

Észtország, Litvánia, Lettország
879 000 Ft/fő
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

PÉCSI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

VESZPRÉMI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

SZEGEDI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre