Élmények a világ körül

Keresés

Kenya top 10 látványosága

Kenya top 10 látványosága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szafarik mellett Kenya számos izgalmas programot kínál; hegyi túrázást, a Masai Mara feletti ballonozást és a sznorkelezést az Indiai-óceánban. Fedezze fel velünk ezt a mesebeli országot!

Kenya top 10 látványosága

A főként a klasszikus szavanna-szafarikról híres Kenya a drámai szélsőségek és klasszikus ellentétek országa. Sivatagok és alpesi havasok; erdők és nyílt síkságok; Nairobi metropolisza és színes törzsi kultúrák; édesvízi tavak és korallzátonyok. A szafarik mellett Kenya számos izgalmas programot kínál; hegyi túrázást, a Masai Mara feletti ballonozást és a sznorkelezést az Indiai-óceánban. Fedezze fel velünk ezt a mesebeli országot!

Tsavo Nemzeti Park

A Tsavo Kenya legnagyobb nemzeti parkja és a világ egyik legnagyobbika. Mérete miatt a parkot Tsavo Westre és Tsavo Eastre osztották. A Tsavo West látványos, vulkanikus eredetű tájjal csábít, míg a Tsavo East szavannásabb terület, mint nyugati testvére. A Tsavo Nemzeti Park ideális úti cél Kenyában magányra és egyedüllétre vágyóknak, itt valóban nyugalomban fedezhetjük fel a vadon csodáit.

Nakuru-tó

A Nakuru-tó egy kifejezetten sekély tó Kenya középső területén. A tó algákban bővelkedő vize hatalmas mennyiségű flamingót vonz, olykor milliónyit egyszerre. Gyakran nevezik a világ legnagyobb madárshowjának. A flamingók Kenya egyik fő látványosságává váltak. Sajnos az utóbbi években a környezetszennyezés miatt a Nakuru-tó flamingóinak száma egyre csökken.

Amboseli Nemzeti Park

Az Amboseli Nemzeti Park viszonylag kis méretű terület, a tanzániai határ közelében, Afrika legmagasabb hegyének, a Kilimandzsáró lábánál terül el. A park elsősorban a szabadon élő elefántokról híres. Az Amboseli Nemzeti Park látnivalói közé tartozik a maszáj népcsoporttal való találkozás lehetősége és a Kilimandzsáróra nyíló látványos kilátás is.

Masai Mara Nemzeti Rezervátum

A Masai Mara Nemzeti Rezervátum Kenya egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, és az ország legnépszerűbb vadasparkja. A Masai Mara Nemzeti Rezervátumot minden évben turisták ezrei keresik fel, akik azért jönnek ide, hogy megfigyeljék a kivételes vadállományt, illetve a zebrák és gnúk éves vándorlását. A "nagy vándorlás" minden évben júliustól októberig tart, amikor gnúk és zebrák milliói érkeznek a tanzániai Serengetiből.

Nairobi Nemzeti Park

A Nairobi Nemzeti Park mindössze 10 perc autóútra fekszik Nairobi központjától, és csak egy kerítés választja el a park vadvilágát a metropolisztól. Nairobi felhőkarcolói jól láthatók a parkból is. A városhoz való közelsége és a park viszonylag kis mérete ellenére a Nairobi Nemzeti Park nagy és változatos állatvilággal büszkélkedhet. A vándorló gnúk és zebrák a száraz évszakban a parkban gyülekeznek, és ez Kenya egyik legsikeresebb orrszarvú menhelye.

Malindi

Malindi Kenya tengerparti látványosságai közé tartozik kiterjedt korallzátonyaival és gyönyörű strandjaival. Lehetőség van szörfözésre, búvárkodásra, mélytengeri halászatra és egyéb vízi sportokra. A Malindi Tengeri Nemzeti Park különlegesen gazdag vízi világgal büszkélkedhet.

Mount Kenya

A Mount Kenya az ország legmagasabb hegye, a Kilimandzsáró után a második Afrikában. Csúcsainak sorát hó koronázza, lejtőit pedig gazdag erdőség borítja. Az 5199 méter magas csúcs meghódítása embert próbáló feladat, a többi, alacsonyabb azonban könnyű célpont minden fitt túrázó számára.

Samburu Nemzeti Rezervátum

A Samburu Nemzeti Rezervátum Észak-Kenya nemzeti parkja. Az itt folyó Uaso Nyiro folyó, valamint az erdei és sztyeppei növényzet keveréke vonzza a vadvilágot. Mindhárom nagymacska, az oroszlán, a gepárd és a leopárd is megtalálható itt, valamint elefántok, bölények és vízilovak népesítik be a vidéket. Az Uaso Nyiro folyóban nagy számban élnek nílusi krokodilok is.

Hell's Gate Nemzeti Park

A Hell's Gate Nemzeti Park egy apró park, amely nevét egy sziklák között található keskeny törésről kapta. Ez egykor egy ősi tó lefolyója volt, amely táplálta a korai embereket a Rift-völgyben. A kenyai vadasparkok között egyedülálló, mivel itt vezető nélkül is lehet sétálni vagy kerékpározni. Drámai táj, meredek sziklákkal, szurdokokkal és bazaltoszlopokkal. A nemzeti park sokféle vadon élő állatfajnak ad otthont. Az oroszlánok, a leopárdok és a gepárdok a legnépszerűbbek.

Lamu sziget

Lamu szigete a kenyai Lamu szigetcsoport része, amelyet még mindig nem hódított meg tömegturizmus. Az azonos nevű település, Lamu Kenya legrégebbi városa megőrizte az évszázadok alatt kialakult báját és karakterét. A szigeten nincsenek utak csak sikátorok és gyalogutak, ezért kevés motorizált jármű közlekedik. A lakosok gyalog vagy csónakkal közlekednek, az áruk szállítására pedig szamarakat használnak.

Kapcsolódó inspirációk:


Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda gasztronómiájára a belső törzsek és másik nemzetek egyaránt hatással voltak. Ismerje meg velünk különleges fogásaikat!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda rengeteg szépséget és érdekességet tartogat! Ismerje meg a TOP 10 tudnivalót erről az afrikai országról!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Makgadikgadi sós tava a világ legnagyobb sótartalékának számít, melynek területe majdnem akkora, mint Portugália.

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Kalahári sivatag három országot ölel fel, Botswana nagy részét, Namíbia egy részét és Dél-Afrika egyes régióit foglalja magában. Ismerje meg ezt a különleges világot.

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana ételei egyszerre meglepőek és izgalmasak. Ismerkedjen meg velük gasztro cikkünkkel.

10 érdekesség Botswanaról - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana Afrika egyik legérdekesebb országa, mely számos meglepetést tartogat. Tudjon meg róla többet!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Botwsana deltarendszere érintetlen élővilágot tár szemeink elé. Tartson velünk ezen a páratlan vidéken!

Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Madagaszkár maki, lemur - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár minden kétséget kizáróan egyik legnépszerűbb lakóját, a gyűrüsfarkú makit.

Madagaszkár legjava - OTP Travel Utazási Iroda
A nagyszemű makiktól a "fejjel lefelé álló fák" erdejéig: tagadhatatlan, Madagaszkár olyan különlegességekkel csábít, amelyekhez hasonlókat a világ más úti céljai nem kínálnak.

Madagaszkár strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kelet-Afrika partjainál fekvő Madagaszkár igazán lenyűgöző strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán 5000 km hosszú partvonalán és a környező szigeteken. Bemutatjuk a legjobbakat.

Madagaszkár települései - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár városait és legnagyobb településeit. Tegyen velünk egy körutazást ezen a fantasztikus szigeten!

Kapcsolódó ajánlatok:ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA SZAFARI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Uganda
érdeklődésre

HILTON MAURITIUS RESORT & SPA*****

Mauritius
érdeklődésre

BOTSWANA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Botswana
érdeklődésre

MAROKKÓ - SZAHARA EXPRESSZ

Marokkó
369 000 Ft-tól/fő

HOSSZÚ HÉTVÉGE KAIRÓBAN

Egyiptom
529 000 Ft/fő

KALANDOS KÖRUTAZÁS TUNÉZIÁBAN

Tunézia
559 000 Ft/fő

VILÁGÖRÖKSÉGEK TUNÉZIÁBAN

Tunézia
569 000 Ft/fő

CORAL STRAND SMART CHOICE****

Seychelle-szigetek
569 000 Ft-tól/fő

MAROKKÓ - KIRÁLYI VÁROSOK

Marokkó
569 000 Ft-tól/fő

SEA CLIFF RESORT & SPA****

Tanzánia
629 000 Ft-tól/fő

UROA BAY BEACH RESORT ****

Tanzánia
635 000 Ft-tól/fő

KARAFUU BEACH RESORT & SPA****

Tanzánia
699 000 Ft-tól/fő

SAVOY SEYCHELLES RESORT & SPA*****

Seychelle-szigetek
699 000 Ft-tól/fő

COIN DE MIRE ATTITUDE***

Mauritius
699 000 Ft-tól/fő

SUNRISE ATTITUDE ****

Mauritius
760 000 Ft-tól/fő

PARADISE COVE BOUTIQUE HOTEL*****

Mauritius
769 000 Ft-tól/fő