Élmények a világ körül

Keresés

Kenya top 10 látványosága

Kenya top 10 látványosága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szafarik mellett Kenya számos izgalmas programot kínál; hegyi túrázást, a Masai Mara feletti ballonozást és a sznorkelezést az Indiai-óceánban. Fedezze fel velünk ezt a mesebeli országot!

Kenya top 10 látványosága

A főként a klasszikus szavanna-szafarikról híres Kenya a drámai szélsőségek és klasszikus ellentétek országa. Sivatagok és alpesi havasok; erdők és nyílt síkságok; Nairobi metropolisza és színes törzsi kultúrák; édesvízi tavak és korallzátonyok. A szafarik mellett Kenya számos izgalmas programot kínál; hegyi túrázást, a Masai Mara feletti ballonozást és a sznorkelezést az Indiai-óceánban. Fedezze fel velünk ezt a mesebeli országot!

Tsavo Nemzeti Park

A Tsavo Kenya legnagyobb nemzeti parkja és a világ egyik legnagyobbika. Mérete miatt a parkot Tsavo Westre és Tsavo Eastre osztották. A Tsavo West látványos, vulkanikus eredetű tájjal csábít, míg a Tsavo East szavannásabb terület, mint nyugati testvére. A Tsavo Nemzeti Park ideális úti cél Kenyában magányra és egyedüllétre vágyóknak, itt valóban nyugalomban fedezhetjük fel a vadon csodáit.

Nakuru-tó

A Nakuru-tó egy kifejezetten sekély tó Kenya középső területén. A tó algákban bővelkedő vize hatalmas mennyiségű flamingót vonz, olykor milliónyit egyszerre. Gyakran nevezik a világ legnagyobb madárshowjának. A flamingók Kenya egyik fő látványosságává váltak. Sajnos az utóbbi években a környezetszennyezés miatt a Nakuru-tó flamingóinak száma egyre csökken.

Amboseli Nemzeti Park

Az Amboseli Nemzeti Park viszonylag kis méretű terület, a tanzániai határ közelében, Afrika legmagasabb hegyének, a Kilimandzsáró lábánál terül el. A park elsősorban a szabadon élő elefántokról híres. Az Amboseli Nemzeti Park látnivalói közé tartozik a maszáj népcsoporttal való találkozás lehetősége és a Kilimandzsáróra nyíló látványos kilátás is.

Masai Mara Nemzeti Rezervátum

A Masai Mara Nemzeti Rezervátum Kenya egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, és az ország legnépszerűbb vadasparkja. A Masai Mara Nemzeti Rezervátumot minden évben turisták ezrei keresik fel, akik azért jönnek ide, hogy megfigyeljék a kivételes vadállományt, illetve a zebrák és gnúk éves vándorlását. A "nagy vándorlás" minden évben júliustól októberig tart, amikor gnúk és zebrák milliói érkeznek a tanzániai Serengetiből.

Nairobi Nemzeti Park

A Nairobi Nemzeti Park mindössze 10 perc autóútra fekszik Nairobi központjától, és csak egy kerítés választja el a park vadvilágát a metropolisztól. Nairobi felhőkarcolói jól láthatók a parkból is. A városhoz való közelsége és a park viszonylag kis mérete ellenére a Nairobi Nemzeti Park nagy és változatos állatvilággal büszkélkedhet. A vándorló gnúk és zebrák a száraz évszakban a parkban gyülekeznek, és ez Kenya egyik legsikeresebb orrszarvú menhelye.

Malindi

Malindi Kenya tengerparti látványosságai közé tartozik kiterjedt korallzátonyaival és gyönyörű strandjaival. Lehetőség van szörfözésre, búvárkodásra, mélytengeri halászatra és egyéb vízi sportokra. A Malindi Tengeri Nemzeti Park különlegesen gazdag vízi világgal büszkélkedhet.

Mount Kenya

A Mount Kenya az ország legmagasabb hegye, a Kilimandzsáró után a második Afrikában. Csúcsainak sorát hó koronázza, lejtőit pedig gazdag erdőség borítja. Az 5199 méter magas csúcs meghódítása embert próbáló feladat, a többi, alacsonyabb azonban könnyű célpont minden fitt túrázó számára.

Samburu Nemzeti Rezervátum

A Samburu Nemzeti Rezervátum Észak-Kenya nemzeti parkja. Az itt folyó Uaso Nyiro folyó, valamint az erdei és sztyeppei növényzet keveréke vonzza a vadvilágot. Mindhárom nagymacska, az oroszlán, a gepárd és a leopárd is megtalálható itt, valamint elefántok, bölények és vízilovak népesítik be a vidéket. Az Uaso Nyiro folyóban nagy számban élnek nílusi krokodilok is.

Hell's Gate Nemzeti Park

A Hell's Gate Nemzeti Park egy apró park, amely nevét egy sziklák között található keskeny törésről kapta. Ez egykor egy ősi tó lefolyója volt, amely táplálta a korai embereket a Rift-völgyben. A kenyai vadasparkok között egyedülálló, mivel itt vezető nélkül is lehet sétálni vagy kerékpározni. Drámai táj, meredek sziklákkal, szurdokokkal és bazaltoszlopokkal. A nemzeti park sokféle vadon élő állatfajnak ad otthont. Az oroszlánok, a leopárdok és a gepárdok a legnépszerűbbek.

Lamu sziget

Lamu szigete a kenyai Lamu szigetcsoport része, amelyet még mindig nem hódított meg tömegturizmus. Az azonos nevű település, Lamu Kenya legrégebbi városa megőrizte az évszázadok alatt kialakult báját és karakterét. A szigeten nincsenek utak csak sikátorok és gyalogutak, ezért kevés motorizált jármű közlekedik. A lakosok gyalog vagy csónakkal közlekednek, az áruk szállítására pedig szamarakat használnak.

Kapcsolódó inspirációk:


 Kenya legszebb nemzeti parkjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Kenya legnépszerűbb védettséget élvező területeit. Tartson velünk! Kalandra fel! Karibuni!

Kenya legjobb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Kenya elsősorban a vadrezervátumairól és vadszafarikról ismert. Amire kevesebben gondolnak Kenya nevét meghallva, hogy az ország hosszú tengerparttal is büszkélkedhet az Indiai-óceán mentén.

kenyai ételek | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Kenya kedvenc ételei ízletesek, egészségesek és az európai gyomornak is könnyen befogadhatóak. Kóstoljon bele velünk Kenya finomságaiba!

Lamu, Kenya | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összeállításunkból megismerheti a kenyai Lamu legizgalmasabb látványosságait, és tippeket is adunk a sziget felfedezéséhez!

Fókuszban: Kenya | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Érdekes tények a Kenyai Köztársaságból, az oroszlánok, a struccok, a hosszútávfutók és a sok minden egyéb csoda országából.

Garden Route - Dél-Afrika legszebb kilátásai - OTP Travel Utazási Iroda
A mesés panorámaút Dél-Afrika ikonikus, 200 kilométeres szakasza, ahol az utazás élménye kiteljesedhet. Ismerje meg a legszebb részeit.

Kruger Nemzeti Park – Dél-Afrika koronaékszere - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Afrika megzabolázatlan vadonja mindenkit elvarázsol. Ismerje meg az ország legnagyobb nemzeti parkját, mely közel 2 millió hektáron terül el.

Fedezze fel Tunéziát családdal! - OTP Travel Utazási Iroda
Tunézia megfizethető családi tengerparti nyaralásairól ismert, de sokkal több felfedeznivaló van ebben az észak-afrikai országban, akár a gyerekek számára is.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiájuk pont annyira színes és összetett, mint az itt élők változatos kulturális háttere.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
"Először Mauritius készült, aztán a Mennyország; és a Mennyországot Mauritius után másolták" – írta Mark Twain 1896-ban.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mauritius 7 olyan karizmatikus látnivalóját, melyet mindenképpen érdemes bakancslistánk élére tűzni.

A Maldív-szigetek Önre várnak! - OTP Travel Utazási Iroda
A paradicsomi indiai-óceáni sziget tökéletes helyszín pihenésre, kalandozásra, romantikázásra, családi nyaralásra egyaránt. Így tud most Mauritiusra utazni!

Legendás állatok és Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritiuson elszigeteltsége miatt az élővilág nagy része olyan endemikus faj, mely sehol máshol nem fordul elő a világon.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
8 felfedezésre váró paradicsomi tengerpart a csodálatos Mauritiuson.

Tanzánia | A Serengeti csodálatos állatvilága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park többnyire füves szavannáin számtalan kis- és nagyvaddal találkozhat az állatvilág iránt érdeklődő utazó.

Tanzánia tíz csodája | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzánia rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak. Természetvédelmi területek, hegyek és tavak, amelyeket szintén érdemes a bakancslistára venni. Fedezze fel velünk Tanzánia kincseit!

Tunézia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Tények, számok, érdekességek Afrika legészakibb országáról, Tunéziáról.

Tunézia | látványosságok - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan csak tengerparti úti célnak tekintik Tunéziát, pedig számos meglepő turisztikai látványosságot tartogat azok számára, akik a homokos partoktól távolabbra merészkednek.

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
A tunéziai Szúza (Sousse) fantasztikus látnivalókat kínál a turistáknak. Bemutatjuk a legkiemelkedőbbeket, melyeket nem szabad kihagyni!

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Tunézia egyik legcsodásabb városa, Szúza történetét és legfontosabb látnivalóit!

Kapcsolódó ajánlatok:


KENYAI KALANDOK – SZAFARI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL

Kenya
1 869 000 Ft-tól/fő

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA ÉS MALAWI - LIVINGSTONE NYOMÁBAN - EGYÉNI

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

ALBATROS PALACE HOTEL 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ BELVEDERE***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ MIRABEL BEACH***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ FANARA RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

ALBATROS AQUA PARK RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

RIXOS SHARM EL SHEIKH*****

Egyiptom
érdeklődésre

BARON PALMS RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

LTI MAHDIA BEACH & AQUA PARK****

Tunézia
érdeklődésre

SOUSSE PEARL MARRIOTT RESORT & SPA*****

Tunézia
érdeklődésre

RIXOS PREMIUM SEAGATE 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

AQUA BLU SHARM EL SHEIKH****

Egyiptom
érdeklődésre

CHARMILLION CLUB RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

THE OBEROI BEACH RESORT***** HURGHADA

Egyiptom
érdeklődésre

BARON RESORT SHARM EL SHEIKH *****

Egyiptom
érdeklődésre

HOTEL FALCON HILLS*** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

HERITAGE LE TELFAIR GOLF & WELLNESS RESORT*****

Mauritius
érdeklődésre

LTI LES ORANGERS GARDEN VILLAS & BUNGALOWS*****- HAMMAMET

Tunézia
érdeklődésre