Élmények a világ körül

Keresés

Kenya top 10 látványosága

Kenya top 10 látványosága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szafarik mellett Kenya számos izgalmas programot kínál; hegyi túrázást, a Masai Mara feletti ballonozást és a sznorkelezést az Indiai-óceánban. Fedezze fel velünk ezt a mesebeli országot!

Kenya top 10 látványosága

A főként a klasszikus szavanna-szafarikról híres Kenya a drámai szélsőségek és klasszikus ellentétek országa. Sivatagok és alpesi havasok; erdők és nyílt síkságok; Nairobi metropolisza és színes törzsi kultúrák; édesvízi tavak és korallzátonyok. A szafarik mellett Kenya számos izgalmas programot kínál; hegyi túrázást, a Masai Mara feletti ballonozást és a sznorkelezést az Indiai-óceánban. Fedezze fel velünk ezt a mesebeli országot!

Tsavo Nemzeti Park

A Tsavo Kenya legnagyobb nemzeti parkja és a világ egyik legnagyobbika. Mérete miatt a parkot Tsavo Westre és Tsavo Eastre osztották. A Tsavo West látványos, vulkanikus eredetű tájjal csábít, míg a Tsavo East szavannásabb terület, mint nyugati testvére. A Tsavo Nemzeti Park ideális úti cél Kenyában magányra és egyedüllétre vágyóknak, itt valóban nyugalomban fedezhetjük fel a vadon csodáit.

Nakuru-tó

A Nakuru-tó egy kifejezetten sekély tó Kenya középső területén. A tó algákban bővelkedő vize hatalmas mennyiségű flamingót vonz, olykor milliónyit egyszerre. Gyakran nevezik a világ legnagyobb madárshowjának. A flamingók Kenya egyik fő látványosságává váltak. Sajnos az utóbbi években a környezetszennyezés miatt a Nakuru-tó flamingóinak száma egyre csökken.

Amboseli Nemzeti Park

Az Amboseli Nemzeti Park viszonylag kis méretű terület, a tanzániai határ közelében, Afrika legmagasabb hegyének, a Kilimandzsáró lábánál terül el. A park elsősorban a szabadon élő elefántokról híres. Az Amboseli Nemzeti Park látnivalói közé tartozik a maszáj népcsoporttal való találkozás lehetősége és a Kilimandzsáróra nyíló látványos kilátás is.

Masai Mara Nemzeti Rezervátum

A Masai Mara Nemzeti Rezervátum Kenya egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, és az ország legnépszerűbb vadasparkja. A Masai Mara Nemzeti Rezervátumot minden évben turisták ezrei keresik fel, akik azért jönnek ide, hogy megfigyeljék a kivételes vadállományt, illetve a zebrák és gnúk éves vándorlását. A "nagy vándorlás" minden évben júliustól októberig tart, amikor gnúk és zebrák milliói érkeznek a tanzániai Serengetiből.

Nairobi Nemzeti Park

A Nairobi Nemzeti Park mindössze 10 perc autóútra fekszik Nairobi központjától, és csak egy kerítés választja el a park vadvilágát a metropolisztól. Nairobi felhőkarcolói jól láthatók a parkból is. A városhoz való közelsége és a park viszonylag kis mérete ellenére a Nairobi Nemzeti Park nagy és változatos állatvilággal büszkélkedhet. A vándorló gnúk és zebrák a száraz évszakban a parkban gyülekeznek, és ez Kenya egyik legsikeresebb orrszarvú menhelye.

Malindi

Malindi Kenya tengerparti látványosságai közé tartozik kiterjedt korallzátonyaival és gyönyörű strandjaival. Lehetőség van szörfözésre, búvárkodásra, mélytengeri halászatra és egyéb vízi sportokra. A Malindi Tengeri Nemzeti Park különlegesen gazdag vízi világgal büszkélkedhet.

Mount Kenya

A Mount Kenya az ország legmagasabb hegye, a Kilimandzsáró után a második Afrikában. Csúcsainak sorát hó koronázza, lejtőit pedig gazdag erdőség borítja. Az 5199 méter magas csúcs meghódítása embert próbáló feladat, a többi, alacsonyabb azonban könnyű célpont minden fitt túrázó számára.

Samburu Nemzeti Rezervátum

A Samburu Nemzeti Rezervátum Észak-Kenya nemzeti parkja. Az itt folyó Uaso Nyiro folyó, valamint az erdei és sztyeppei növényzet keveréke vonzza a vadvilágot. Mindhárom nagymacska, az oroszlán, a gepárd és a leopárd is megtalálható itt, valamint elefántok, bölények és vízilovak népesítik be a vidéket. Az Uaso Nyiro folyóban nagy számban élnek nílusi krokodilok is.

Hell's Gate Nemzeti Park

A Hell's Gate Nemzeti Park egy apró park, amely nevét egy sziklák között található keskeny törésről kapta. Ez egykor egy ősi tó lefolyója volt, amely táplálta a korai embereket a Rift-völgyben. A kenyai vadasparkok között egyedülálló, mivel itt vezető nélkül is lehet sétálni vagy kerékpározni. Drámai táj, meredek sziklákkal, szurdokokkal és bazaltoszlopokkal. A nemzeti park sokféle vadon élő állatfajnak ad otthont. Az oroszlánok, a leopárdok és a gepárdok a legnépszerűbbek.

Lamu sziget

Lamu szigete a kenyai Lamu szigetcsoport része, amelyet még mindig nem hódított meg tömegturizmus. Az azonos nevű település, Lamu Kenya legrégebbi városa megőrizte az évszázadok alatt kialakult báját és karakterét. A szigeten nincsenek utak csak sikátorok és gyalogutak, ezért kevés motorizált jármű közlekedik. A lakosok gyalog vagy csónakkal közlekednek, az áruk szállítására pedig szamarakat használnak.

Kapcsolódó inspirációk:


Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Madagaszkár maki, lemur - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár minden kétséget kizáróan egyik legnépszerűbb lakóját, a gyűrüsfarkú makit.

Madagaszkár legjava - OTP Travel Utazási Iroda
A nagyszemű makiktól a "fejjel lefelé álló fák" erdejéig: tagadhatatlan, Madagaszkár olyan különlegességekkel csábít, amelyekhez hasonlókat a világ más úti céljai nem kínálnak.

Madagaszkár strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kelet-Afrika partjainál fekvő Madagaszkár igazán lenyűgöző strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán 5000 km hosszú partvonalán és a környező szigeteken. Bemutatjuk a legjobbakat.

Madagaszkár települései - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár városait és legnagyobb településeit. Tegyen velünk egy körutazást ezen a fantasztikus szigeten!

Madagaszkár a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Madagaszkár, hivatalos nevén Madagaszkári Köztársaság szigetország az Indiai-óceánban, Délkelet-Afrika partjainál. Ismerje meg Madagaszkárt!

Cape Town - cseppnyi Európa Afrikában - OTP Travel Utazási Iroda
Fokváros a Dél-afrikai Köztársaság törvényhozási fővárosa egyben az ország negyedik legnagyobb települése.

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Fokvárosban mindenki talál magának való programot.

Fez – Marokkó ékköve
Fez különleges atmoszférával rendelkezik. Ez a XIII. századi város egy multikulturális múltra visszatekintő császárváros, mely számtalan felfedeznivalót tartogat látogatói számára.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

Casablanca megelevenedett képkockái - OTP Travel Utazási Iroda
„Louis, azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete…” – nem is lehetne igazabb az idézet, mely az ikonikus Casablanca filmben hangzik el. Tartson velünk és barátkozzon Casablanca városával.

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Sharm el-Sheikh - az üdülőparadicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheikh felemelkedése egy egyedülálló és turisztikai szempontból példaértékű történet.

Sharm el Sheikh - tengeri kalandok - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Ínycsiklandó Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Az ázsiai, afrikai és európai konyhák keveredéséből létrejött mauritiusi konyhában mindenki megtalálja az ízlésének valót.

Mesélő Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Gazdag történelmű ország megannyi mesélnivalóval.

Kapcsolódó ajánlatok:


KENYAI KALANDOK – SZAFARI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL

Kenya
2 149 000 Ft-tól/fő

C MAURITIUS****

Mauritius
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

ZAMBIA ÉS MALAWI - LIVINGSTONE NYOMÁBAN - EGYÉNI

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

ALBATROS PALACE HOTEL 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ BELVEDERE***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ MIRABEL BEACH***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ FANARA RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

ALBATROS AQUA PARK RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

RIXOS SHARM EL SHEIKH*****

Egyiptom
érdeklődésre

BARON PALMS RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

LTI MAHDIA BEACH & AQUA PARK****

Tunézia
érdeklődésre

SOUSSE PEARL MARRIOTT RESORT & SPA*****

Tunézia
érdeklődésre

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Egyiptom
érdeklődésre

RIXOS PREMIUM SEAGATE 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

AQUA BLU SHARM EL SHEIKH****

Egyiptom
érdeklődésre

CHARMILLION CLUB RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

THE OBEROI BEACH RESORT***** HURGHADA

Egyiptom
érdeklődésre

BARON RESORT SHARM EL SHEIKH *****

Egyiptom
érdeklődésre