Élmények a világ körül

Keresés

Kína különleges régiói

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína különleges régiói

Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz. Hongkongot 1997-ben adták át Kínának; 1999-ben pedig Portugália követte a példáját, és átadta Makaót. Azóta ezek a területek hihetetlen fejlődésen mentek keresztül, azzal együtt, hogy megőrizték regionális szokásaikat is.

Hongkong

A nagy Hongkong-szigetből, a szárazföld Új Területekből és számos más kisebb szigetből álló régió sokkal többet nyújt a felhőkarcolók látványánál és az éjszakai fényreklámok csillogásánál. A Mély-öbölben (Új Területek) található Mai Po mocsarak vándormadarak ezreinek ad védett otthont, köztük a ritka, feketefejű kanalas gémnek. A Hongkong-sziget déli részén található Repulse-öbölben szintén egy kisebb földi paradicsomot találunk, gazdag állat és növényvilággal. A Lamma-szigetet kiváló túraútvonalak szelik át, a parton pedig kiváló strandok várják a tenger szerelmeseit. A Dragon's Back Trailről lélegzetelállító kilátásban lehet részünk a Tai Long-öböl felett, míg a Lantau-szigeten található Lantau Peak hihetetlen napfelkeltével bűvöli el az utazót. Hongkong természeti szépségeinek megismerését a vadregényes Sai Kung-félszigeten érdemes folytatni, ahonnan a nyüzsgő metropolisz csak egy kőhajításnyira fekszik.
Hong Kong városa természetesen számos különleges látnivalóval büszkélkedhet. Néhány izgalmas célpont mindenképpen ide kívánkozik. Hong Kong-ban járva ezeket ne hagyjuk ki!
Victoria-peak: a város legmagasabb pontja, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Hong Kongra és a Victoria-kikötőre.
Repülő sárkány: a repülő sárkány szobra a hongkongi kikötő közelében található, a város gazdasági erejének és fejlődésének jelképe.
Victoria-kikötő: a világ egyik legforgalmasabb kikötője, logisztikai központ, méretei és szervezettsége is lenyűgöző.
Star Ferry: Hong Kong ikonikus kompjai, amelyek a Kowloon-félszigetről Hong Kong szigetére szállítják az utasokat, miközben fantasztikus panorámában gyönyörködhetünk.
Cukornád-park: tágas zöld terület, amely a piknikezők kedvelt célpontja.
Tsim Sha Tsui parti sétány: a parti sétányról lenyűgöző kilátás nyílik a hongkongi felhőkarcolókra és város esti fényeire. Számos étterem, üzlet és galéria várja a látogatókat.
Repülő Csillagok háza: kulturális központ, ahol a hongkongi filmek és színházi előadások vannak a főszerepben.
Lan Kwai Fong: a negyed híres a vibráló éjszakai életéről. Itt található a legtöbb étterem, kávézó és éjszakai szórakozóhely.
Big Buddha: a bronzból készült 34 méter magas Buddha-szobor, amely a Lantau-szigeten áll.
Hong Kong Disneyland: izgalmas vidámpark, a gyerekek és felnőtteknek egyaránt kiváló szórakozási lehetőségekkel.
Hong Kong óceánárium: a hatalmas medencékben lenyűgöző vízi világot tárul a látogatók elé, testközelből gyönyörködhetünk a mélytengerek élővilágában.

Makaó

A szomszédos Hongkongnál jóval kisebb Makaó Kína szerencsejáték központja. Makaó több mint kétszer annyi pénzt keres kaszinóival, mint az amerikai fellegvár, Las Vegas. A nyerőgépektől és kártyaasztaloktól távolabb azonban találunk itt is természeti szépségeket. A Coloane-sziget a makaói túrázók paradicsoma. A nyolc kilométernyi túraútvonal bejárása nem különösebben nehéz feladat, de felmászhatunk az Alto de Coloane csúcsára, ahonnan ragyogó kilátás nyílik a Dél-kínai-tengerre. Szintén a Coloane-szigeten található a közkedvelt Hac Sa strand, és a Seac Pai Van tanösvény.
Makaó kulturális és történelmi kincsek büszke birtokosa. A városban járva ezeket a nevezetességeket mindenképpen vegyük a bakancslistánkra!
Macao Tower: a város jelképe, a 338 méter magas torony csodálatos kilátást kínál a városra és a környező területekre. Extrém sportokat, többek között a bungee jumpingot is ki lehet itt kipróbálni.
Senado tér: az egyik legfontosabb történelmi helyszín, tele gyönyörű portugál épületekkel. Itt található a Szent Pál kolostor romja, amely az UNESCO Világörökség része.
Macao-történeti városközpont: aa terület a város legrégebbi része, tele szűk utcákkal és hagyományos kínai és portugál épületekkel. Itt áll az A-Ma-templom, amely Makaó legrégebbi szentélye.
Kaszinók: Makaó híres a luxus kaszinóiról és a szerencsejáték világáról. A város Las Vegas-hoz hasonlóan a szerencsejáték fővárosa.
Venetian Macao: a velencei témájú luxus üdülőhely és kaszinó területén a látogatók gondolázhatnak a csatornákon és belevethetik magukat a több ezer négyzetméternyi üzletkomplexumba.
Szent Pál kolostor: a kolostor a régi városközpontban található és korábban a legnagyobb katolikus templom volt Ázsiában. Bár mára csak a romok maradtak meg, a látvány így is lenyűgöző.
Guia erőd és kilátó: a város legmagasabb pontján áll, ahonnan remek kilátást nyújt Makaóra. Itt találjuk a Guia Lighthouse-t is, amely az egyik legrégebbi működő világítótorony Ázsiában.
Makaói Művészeti Múzeum: a múzeum Makaó gazdag művészeti és kulturális örökségét mutatja be.

Kapcsolódó inspirációk:


Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Tibeti csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
A tibetiek többsége a több mint 3000 méter magasan fekvő Qinghai-Tibet fennsíkon él. A nagy földfelszíni magasság miatt sajátos ételeik és étkezési szokásai vannak. Kóstoljon bele Tibet ízeibe!

Tibet és a fekete hit - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet spirituális és kulturális öröksége páratlan. A lenyűgöző természeti szépségek díszletei között az ősi és a modern kultúra keveredik itt, csodálatot és tiszteletet ébresztve mindenkiben.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

A kínai Nagy Fal - OTP Travel Utazási iroda
A több mint 6000 kilométer (majdnem két Budapest-Tenerife távolság) hosszan elnyúló Kínai Nagy Fal kétségtelenül az emberiség egyik leglenyűgözőbb alkotása.

A 15 legjobb pekingi étel, amit ki kell próbálni - OTP Travel Utazási iroda
Megmutatjuk, mit érdemes megkóstolni Pekingben. Értékes lista, hiszen Kínában megszámlálhatatlan finomság között válogathatunk.

Kína a tények tükrében - OTP Travel Utazási iroda
Kína hatalmas ország, óriási természeti értékkel, szinte végtelen forrásokkal. Egyszerre ősi és ultramodern.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Tibet titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Érdekességek a világ tetejéről

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Nevezetes másolatok  - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány különös, izgalmas, olykor bizarr érdekességet a világ legnépesebb országáról.

Mióta megindult a légiforgalom Budapest és Peking között, sokkal egyszerűbb megismerni ezt misztikus országot.  

Kapcsolódó ajánlatok:


PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 149 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET

Kína
1 649 000 Ft-tól/fő