Élmények a világ körül

Mauritius vízalatti világa

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
"Először Mauritius készült, aztán a Mennyország; és a Mennyországot Mauritius után másolták" – írta Mark Twain 1896-ban.

Mauritius vízalatti világa

"Először Mauritius készült, aztán a Mennyország; és a Mennyországot Mauritius után másolták" – írta Mark Twain 1896-ban. Mindannyian arról álmodunk, hogy egyszer felfedezzük azt az érintetlen trópusi szigetet, amely az érintetlen földi Mennyországot rejti, hófehér homokos tengerpartokkal, türkizkék vízzel, hegyvidéki dzsungelekkel, felfedezetlen helyeken megbúvó különös és csodálatos lényekkel benépesítve. Nos, ez az álom egy létező hely a Földön, mely nem más, mint Mauritius. A Madagaszkártól mintegy 1000 kilométerre keletre fekvő Mauritius az Indiai-óceán egyik legtávolabbi szigete. Mauritius az elveszett - és újonnan megtalált - Mauritia kontinens maradványa, melynek távoli fekvése az endemikus növény- és állatvilág egyedülálló változatosságának kialakulását eredményezte, ami kivételes búvárkodási és túrázási lehetőségeket kínál.

Vízalatti vízesés

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
A Le Morne-félsziget délnyugati partján található ez a különleges vízalatti jelenség a türkizkék lagúnában. A kristálytiszta víznek köszönhetően át lehet látni rajta, ami a rejtély megfejtésének kulcsaként is szolgál, hiszen csak felülről látható, optikai csalásról van szó. Félrevezető módon valójában nem a víz zuhan az ismeretlenbe, hanem a homok és az iszapos üledék, amely állandó mozgásban van. Mauritius partjaitól az óceán felé a tengeri domborzat folyamatosan lejt, míg hirtelen egy 4000 méter mélységű „zuhatag” töri meg. Felülről nézve a kristálytiszta kék víz árnyalatainak harmóniája festi meg azt az optikai illúziót, mely a turisták egyik kedvenc fotótémája. Számtalan sétarepülős program indul a szigeten a Le Morne-félsziget felett, ahol mi magunk is megörökíthetjük ezt a lélegzetelállító természeti különlegességet. Érdekessége, hogy biztonsággal lehet úszni és búvárkodni körülötte, hiszen a felülről tiszteletet parancsoló látványosság valójában nem okoz örvényeket és veszélyes sodrásokat. 

Blue Bay Tengeri Park

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
A sziget délkeleti részén található Blue Bay-t 1997-ben nemzeti parkká avatták, majd 2008-ban a nemzetközi jelentőségű Ramsari Egyezmény értelmében vizes élőhelynek nyilvánították. A tengeri park figyelemre méltó korallkertjéről híres, amely több százféle korallt és gazdag állatvilágot rejt. A partvonalhoz közel fekvő terület ideális feltételeket kínál a búvárkodáshoz, gazdag biológiai sokféleségével, valamint nyugodt és sekély tengervízével. A tengeri park a régió fő turisztikai látványossága, és a legjobb hely Mauritius korall világának megfigyelésére. A délkeleti kis tengerparti falu, Mahebourg közelében található öböl egy figyelemreméltó felületű és biodiverzitású korallkerttel büszkélkedhet. A turisták általában a Kék-öbölbe mennek, hogy meglátogassák a tengeri parkot, amelynek fő látványossága egy több mint 1000 éves, 5 méter átmérőjű különleges korall faj, melynek mintázata az emberi agyra hasonlít. A tengeri parkban az üvegfenekű hajókirándulások segítségével azok is megcsodálhatják a vízalatti élővilágot, akik nem szeretnek búvárkodni.

Roncsmerülések fellegvára

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Coin de Mire egy kis, különös kinézetű sziget, amely Mauritiustól 8 kilométerre északra fekszik, és sokak szerint Mauritius legjobb búvárhelyszíne. A környéken lehetőségünk van roncsmerülésre is, a vízben igen nagy, akár 50 méteres látótávolság sem ritka, valamint nagytestű nyílt tengeri halakat, például marlint is láthatunk. Egyedülálló geológiája érdekes víz alatti kanyonokat és hasadékokat eredményez, amelyeken keresztül úszni igen izgalmas. 
Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
A Coin de Mire merülései közül talán a Djabeda roncsmerülése a legemlékezetesebb. A roncs egy 44 méter hosszú japán halászhajó, amely tökéletesen függőlegesen áll körülbelül 30 méter mélységben. A gyönyörű rózsaszín lágykorallokkal teljesen beborított roncs a sziget északi oldalán talán a legnagyobb halállományt vonzza. Polipok, skorpióhalak, kőhalak, oroszlánhalak és számos zátonyhal gyakori itt. Ritkább vendégek a barrakudák, delfinek és ráják. 

Delfinekkel és cápákkal a vadonban

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Bár a delfinekkel való búvárkodásra nincs lehetőség, számos utazásszervező kínál reggeli sznorkelező túrákat vadon élő delfinekkel. Ezek a túrák naponta körülbelül 8-9 órakor indulnak a sziget délnyugati részén található Tamarinból, és a delfinek napi táplálkozási útvonalát követik a part mentén észak felé, Flic en Flacig. 
Van egy különleges hely a szigeten, ahol rendszeresen látni cápákat, ez nem más, mint a Shark Pit. A „cápagödör”-ként emlegetett hely a Flat-szigeten található, Mauritius egyik legtávolabbi északi peremszigetén. A kirándulások ritkák, mivel drága, hosszú és nehéz megközelíteni. Csak haladó búvároknak ajánlott, mert gyakoriak az erős áramlatok és gyakran a viharos tenger. Gyakoriak a bikacápák, szürke szirticápák és a fehérfoltú szirticápák.

Kapcsolódó inspirációk:


Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiájuk pont annyira színes és összetett, mint az itt élők változatos kulturális háttere.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mauritius 7 olyan karizmatikus látnivalóját, melyet mindenképpen érdemes bakancslistánk élére tűzni.

A Maldív-szigetek Önre várnak! - OTP Travel Utazási Iroda
A paradicsomi indiai-óceáni sziget tökéletes helyszín pihenésre, kalandozásra, romantikázásra, családi nyaralásra egyaránt. Így tud most Mauritiusra utazni!

Legendás állatok és Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritiuson elszigeteltsége miatt az élővilág nagy része olyan endemikus faj, mely sehol máshol nem fordul elő a világon.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
8 felfedezésre váró paradicsomi tengerpart a csodálatos Mauritiuson.

Mauritius | 10 tény - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Mielőtt azonban rászánnánk magunkat az utazásra ezt a 10 érdekes tényt érdemes megismerni.

Mauritius | tengerpart - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius az Indiai-óceán egyik gyöngyszeme. A vulkanikus eredetű sziget jóval többet nyújt, mint a fehér homokos strandok, a pancsolás és a napfürdő.

Az Indiai-óceán közepén fekvő kis sziget a vulkanikus korallszigetek festői szépségét kínálja az odaérkezőknek.

Mauritius, látkép | OTP Travel utazási iroda
Az ázsiai, afrikai és európai konyhák keveredéséből létrejött mauritiusi konyhában mindenki megtalálja az ízlésének valót.

Mesélő Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Gazdag történelmű ország megannyi mesélnivalóval.

Csobbanjon a csodáért! - OTP Travel
Elképesztő víz alatti látnivalók

Ismerkedjen meg a fantasztikus Mauritiusszal!

Kapcsolódó ajánlatok:


COIN DE MIRE ATTITUDE***

Mauritius
419 000 Ft/fő -től

SUNRISE ATTITUDE ****

Mauritius
469 000 Ft/fő -től

LAGOON ATTITUDE HOTEL****

Mauritius
479 000 Ft/fő -től

AMBRE RESORT & SPA****

Mauritius
539 000 Ft/fő -től

THE RAVENALA ATTITUDE ALL SUITE HOTEL ****

Mauritius
549 000 Ft/fő -től

HILTON MAURITIUS RESORT & SPA*****

Mauritius
679 000 Ft/fő -től

WESTIN TURTLE BAY RESORT & SPA*****

Mauritius
699 000 Ft/fő -től

SUGAR BEACH RESORT*****

Mauritius
729 000 Ft/fő -től

PARADISE COVE BOUTIQUE HOTEL*****

Mauritius
739 000 Ft/fő -től

MAURITIUS, AZ INDIAI-ÓCEÁN CSILLAGA

Mauritius
769 000 Ft/fő -től

THE ST. REGIS MAURITIUS RESORT*****

Mauritius
809 000 Ft/fő -től

CONSTANCE PRINCE MAURICE***** POSTE DE FLACQ

Mauritius
869 000 Ft/fő -től

ONE & ONLY LE SAINT GERAN*****

Mauritius
979 000 Ft/fő -től

SZILVESZTER MAURITIUSON

Mauritius
1 499 000 Ft/fő -től