Élmények a világ körül

Keresés

A fehér homokos partokon túl

Tanzánia | A fehér homokos partokon túl – miért éppen Zanzibár? - OTP Travel Utazási Iroda
Miért éppen Zanzibár?

A fehér homokos partokon túl – miért éppen Zanzibár?

Zanzibár csábítása időtlen szépségének köszönhető. Fehér homokos partok és a kék ötven árnyalatában tündöklő óceán vonzza a turistákat, miközben gazdag múltjában az indiai, arab, perzsa és afrikai kultúra elemei keverednek. Amennyiben először látogatunk Tanzánia egyik leghíresebb szigetére összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy mi szerepeljen feltétlenül bakancslistánkon.

A legszebb strandok

A fehér homokos partokon túl – miért éppen Zanzibár? - OTP Travel Utazási Iroda
Zanzibár strandjai méltán híresek, finom homokos partok, türkizkék vizek és képeslapra illő arab bárkák festik tökéletesre a naplemente színeit. Szafari utáni pihenésként vagy önálló célállomásként egyaránt megállja a helyét ez a trópusi sziget, melynek keleti és északi strandjai tényleg olyanok, mintha a mennyország kapuján léptünk volna be. Minden strandnak megvan a maga különlegesége, Paje a kitesurf-ről ismert, míg Matemwe falusi bájával csábít. Az észak-zanzibári Nungwiban a hagyomány keveredik a kortárs élettel, míg Pongwe tömegturizmustól mentes, elszigetelt varázsával csalogat. A legszebb partok Zanzibár városának régi központjától az óvárostól (Stone Town) egy-két órás autóútra találhatók. Megközelítésük privát minibuszokkal vagy a helyi tömegközlekedéssel a dalla-dallasokkal könnyen kivitelezhető egy napos kirándulás keretén belül.

Zanzibár városának látnivalói

A fehér homokos partokon túl – miért éppen Zanzibár? - OTP Travel Utazási Iroda
A történelmi régi Kőváros Zanzibár szíve és lelke, ahol azonnal elkapja az embert a szigetvilág életérzése. Fedezzük fel a Forohandi kertet, mely egy nyüzsgő tengerparti szakasz, ahova esténként a helyiek is összegyűlnek, hogy megcsodálják a naplementét. A bátor fiatalok a kőfalakról ugrálnak be a kikötő mélyebb vizeibe, míg a kisebb gyerekek és szüleik játszanak és megbeszélik a nap fontosabb eseményeit ezen a közösségi színtéren. A streed food árusok grillezett finomságokkal, urojo levessel és számos más tradicionális gasztronómiai különlegességgel készülnek erre az időszakra. A Forohandi kertekkel szemben magasodik a Kőváros legrégebbi építménye, az Ódon erőd, melyet a XVII. században építettek, hogy megvédje a szigetet a portugálok támadásától. Az óváros másik nevezetessége a Darajani piac, mely lüktető, vibráló és színes életéről és utcai árusairól ismert és ahova érdemes betérnünk, hogy elmerüljünk a helyi élet lüktetésébe.

Jozani-Chwaka Nemzeti Park

A fehér homokos partokon túl – miért éppen Zanzibár? - OTP Travel Utazási Iroda
A Jozani-erdő az egyetlen háborítatlan terület Zanzibár szigetén, ahol a leghíresebb állatfaj, a zanzibári vöröskolobusz él. Különlegesége, hogy ez egy endemikus faj, azaz egyedül itt található meg a világon. Az erdő különleges lakója még a sunnis - mely egy kis méretű antilop féle-, több kaméleon és mintegy negyven madárfaj. Jozani egy napos kirándulásnak is remek úti cél Zanzibár városából, de akár a népszerű strandokhoz vezető úton is beiktathatjuk a napi programba.

Fűszer túrák

A fehér homokos partokon túl – miért éppen Zanzibár? - OTP Travel Utazási Iroda
Zanzibár fénykorában a fűszerek biztosították a szigetvilág gazdagságát. Mára ez a kereskedelem kicsit csökkent, azonban a fűszertermesztés és a fűszer körutak mai napig népszerű és tartalmas kirándulóprogramnak számítanak. A programokon számos Zanzibáron termő fűszert, gyógynövényt, gyümölcsöt ismerhetünk és kóstolhatunk meg, többek között fahéjat, szegfűszeget, vaníliát, szerecsendiót, jackfruitot és citromfüvet.

Búvárparadicsom

A fehér homokos partokon túl – miért éppen Zanzibár? - OTP Travel Utazási Iroda
Zanzibár északkeleti partjai az élővilágban gazdag korallzátonyok miatt búvárparadicsomnak számítanak. A régi Kőváros partjai körül is rengeteg korall és izgalmas hajóroncs várja a merülés szerelmeseit. Szinte az összes nagyobb strandon – Nungwi, Kendwa, Matemwe és Paje – válogathatunk a búváriskolák kínálatából. A vízhőmérséklet átlagosan 27 fokos és kristálytiszta a víz alatti láthatóság, így garantáltan felejthetetlen élmény a környező trópusi vizekben merülni.

Kapcsolódó inspirációk:


Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda gasztronómiájára a belső törzsek és másik nemzetek egyaránt hatással voltak. Ismerje meg velünk különleges fogásaikat!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda rengeteg szépséget és érdekességet tartogat! Ismerje meg a TOP 10 tudnivalót erről az afrikai országról!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Makgadikgadi sós tava a világ legnagyobb sótartalékának számít, melynek területe majdnem akkora, mint Portugália.

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Kalahári sivatag három országot ölel fel, Botswana nagy részét, Namíbia egy részét és Dél-Afrika egyes régióit foglalja magában. Ismerje meg ezt a különleges világot.

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana ételei egyszerre meglepőek és izgalmasak. Ismerkedjen meg velük gasztro cikkünkkel.

10 érdekesség Botswanaról - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana Afrika egyik legérdekesebb országa, mely számos meglepetést tartogat. Tudjon meg róla többet!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Botwsana deltarendszere érintetlen élővilágot tár szemeink elé. Tartson velünk ezen a páratlan vidéken!

Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Madagaszkár maki, lemur - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár minden kétséget kizáróan egyik legnépszerűbb lakóját, a gyűrüsfarkú makit.

Madagaszkár legjava - OTP Travel Utazási Iroda
A nagyszemű makiktól a "fejjel lefelé álló fák" erdejéig: tagadhatatlan, Madagaszkár olyan különlegességekkel csábít, amelyekhez hasonlókat a világ más úti céljai nem kínálnak.

Madagaszkár strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kelet-Afrika partjainál fekvő Madagaszkár igazán lenyűgöző strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán 5000 km hosszú partvonalán és a környező szigeteken. Bemutatjuk a legjobbakat.

Madagaszkár települései - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár városait és legnagyobb településeit. Tegyen velünk egy körutazást ezen a fantasztikus szigeten!

Kapcsolódó ajánlatok:


SEA CLIFF RESORT & SPA****

Tanzánia
629 000 Ft-tól/fő

UROA BAY BEACH RESORT ****

Tanzánia
635 000 Ft-tól/fő

KARAFUU BEACH RESORT & SPA****

Tanzánia
699 000 Ft-tól/fő

TUI BLUE BAHARI ***** ZANZIBAR

Tanzánia
999 000 Ft-tól/fő

GOLD ZANZIBAR BEACH HOUSE & SPA***** ZANZIBAR

Tanzánia
1 079 000 Ft-tól/fő