Élmények a világ körül

Keresés

Sevilla titkos folyosói

Sevilla titkos folyosói | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla a föld alatt is tartogat látnivalókat. Az andalúz főváros mélységeiben egy összefüggő alagútrendszer-hálózat emlékeztet a letűnt időkre.

Sevilla titkos folyosói

Sevilla a föld alatt is tartogat látnivalókat. A település a föníciaiak érkezése óta lakott és a mai napig magán hordozza a történelem megannyi korszakának lenyomatát. Így van ez Spanyolországban, az andalúz főváros mélységeiben is, ahol összefüggő alagútrendszer-hálózat emlékeztet a letűnt időkre.
A Sevilla alatt meghúzódó, kiterjed földalatti világhoz számtalan városi legenda kapcsolódott, amelyek ma is szerves részét képezik a városi krónikának. Az római kori alagutaktól a királyi családok által használt átjárókig Sevilla legismertebb földalatti építményeit gyűjtöttük ezúttal csokorba.

Pasaje de Argote de Molina

A XVI-XVII. század között boszorkányok sikátoraként emlegették. A járat a jelenlegi Don Raimundo étterem alatt húzódik meg. Ma is látogatható.

Cisterna Romana 

A Plaza de la Pescadería alatt, a felszíntől mindössze 60 centiméterre található a 2006-ban felfedezett, 4 méter mélységű mesterséges vájat. Az építmény összesen három hajóból áll, amelyek mindegyike 41-szer 5 méteres. A II. században építhették és víz tárolására szolgált. Bejelentkezés után látogatható.

Pasadizos del Real Alcázar

Az erődnek saját átjárói voltak. Bár főként katonai jelentőségük volt, olykor más célokra is használták. A XIV. században élt Kasztíliai Pedro király állítólag itt bonyolította a szerelmes légyottjait a szeretőjével, a híres nemesasszonnyal, María de Padillával. 

Pasadizo en calle Abades

Az alagutat az 1970-es években végzett felújítási munkák során tárták fel a régészek. A városi legenda úgy tartja, hogy a XIX. században egy rabszolga az átjárót használva szökött meg a gazdájától.

Cueva de Hércules

Ez az egyik legismertebb földalatti átjáró, amely a Santa María la Blanca templomtól a népszerű sétálóutcáig, a Calle Mateos Gago-ig vezet.

Galerías de las Casas de la Judería

A Las Casas de la Judería szállodakomplexuma alatt egy hatalmas földalatti alagútrendszer húzódik, amely összeköt nem kevesebb, mint huszonhét épületet.

Túneles de la Catedral

A katedrális alatt a mór megszállás korszakából maradtak fenn alagutak, amelyek innen kiindulva García de Vinuesa utcáig húzódnak. A városi legenda úgy tartja, hogy további alagutak kiindulópontja volt a templom, ám ezek nem kerültek még feltárásra.

Túneles del Río

A sevillaiak körében elterjedt nézet, hogy a várost átszelő Guadalquivir folyó alatt korábban két alagút is összekötötte a várost. Az egyik a Humerosból indult, a másik pedig a Hospital de las Cinco Llagasból a Monasterio de la Cartuja felé.

Pasadizos Entre Criptas

A Plaza de Carmen Benítez téren lévő San Roque-templom alatt is alagutak húzódnak. A járat a templom alatt található kriptáktól indul és a Campo de los Mártires területéig ér. Ez az egyik legnagyobb Sevillában felfedezett földalatti járat: két méter széles és két méter magas.

Kapcsolódó inspirációk:


Családdal Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fővárosa számtalan történelmi, kulturális és gasztronómiai kincset mellett a legkisebbeknek is tartogat különös csodákat. Ezeket szedtük most csokorba. Tartson velünk!

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla gazdag történelmi múltja, a mór és a katolikus kulturális öröksége, a nagyszerű tapasbárok, a mozgalmas piacok olyan célponttá teszik, ahova az ember mindig szívesen visszatér. Ismerje meg Andalúzia gyöngyszemének kincseit!

Sevilla rejtett kincsei | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla páratlan kalandokat kínál. Andalúzia fővárosa gazdag történelmi múltjával, pezsgő mindennapjaival rabul ejti az utazót. Fedezze fel velünk Sevilla rejtett kincseit!

Sevilla - Andalúzia - vendégszeretet | OTP Travel Utazási Iroda
Aki járt már Sevillában, azt minden bizonnyal rabul ejtette a város és csak szuperlatívuszokban tud beszélni róla.

Sevilla - Húsvét és flamenco fiesta | OTP Travel Utazási Iroda
Többszörösen is érdemes Húsvét táján érkezni Sevillába.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

A Művészetek és Tudományok Városa | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai művészetet, tudományt és szórakozást ötvöző futurisztikus épületegyüttes az emberi kreativitás és innováció bizonyítéka.

Valenciai gótikus örökségei | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai gótikus épületek a régió művészi és mérnöki képességeit bizonyítják.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Az ősi történelem és a modern innováció lenyűgöző keverékével ez a magával ragadó város minden utazó számára felejthetetlen élményeket tartogat.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Amikor a spanyol konyha ikonikus ételeit emlegetjük, kevés fogás hasonlítható a híres valenciai paella ínycsiklandó élvezetéhez.

Andalúzia csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia vagy ahogy sokan nevezik, Spanyolország nagyasszonya. Andalúziában utazni annyi, mint belelátni Spanyolország lelkébe.

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Madridot öröm felfedezni, mert a történelmi gyöngyszemektől és a világszínvonalú művészeti alkotásokig a különleges gasztronómiai élményekig ezernyi csodát kínál.

Bacelona, te bájos! - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona tökéletes úti cél. Ha először látogat el ide, a következő látnivalók feltétlenül kerüljenek fel a megnézendők listájára.

Spanyolország a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány érdekes, olykor meglepő tényt Spanyolországról, amelyek talán kevesek előtt ismertek. Tartson velünk az Ibériai-félsziget felfedezésében!

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona Katalónia fővárosa eltérő gasztronómiai hagyományokkal büszkélkedhet, mint Spanyolország többi része.

Spanyolország fenséges ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A finom tapasoktól kezdve a kiváló tenger gyümölcseiig és a hagyományos sültekig, a spanyol ételek a legjobb helyi termékek felhasználásával készülnek.

Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

MALLORCAI HÉTVÉGE

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN VALENCIA

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő